Smaczny, delikatny biszkopt przełożony masą orzechową. Smaczny i orzechowy. SKŁADNIKI : 300 g orzechów włoskich + 3 łyżki cukru i 220 ml mleka 600 ml śmietany 30 % 2 śmietanexy 2 łyżki żelatyny spożywczej 2 cukry waniliowe 400 g masy kajmakowej 250 g mascarpone herbata 1/2 szklanki +2 łyżeczki cukru 100 ml orzechówki PRZYGOTOWANIE : Biszkopt z tego przepisu ; BISZKOPT Orzechy mielimy i odkładamy szklankę, resztę zagotowujemy z mlekiem i cukrem, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...