Ciasto Kubuś to bardzo fajne połączenie ciasta z ulubionym sokiem dzieciaków. Puszysty biszkopt, pomarańczowa masa przygotowana na bazie soku Kubuś, oraz delikatna masa śmietanowa. Całość wykończona startą na tarce mleczną czekoladą. Czy nie brzmi smakowicie? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Masa kubusiowa, czyli główny składnik tego ciasta(...)roku. Ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, co jest jego dużą zaletą. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO KUBUŚ Składniki BISZKOPT 80 g mąki 4 jajka 120 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA KUBUŚ 700 ml soku Kubuś (marchew-brzoskwinia-jabłko) 2 budynie śmietankowe bez cukru MASA ŚMIETANOWA
Przepiski.pljuż kawał czasu temu, ale tak się zbierałam by Wam go pokazać. Jest duży, soczysty, pełen owoców i słodkości. Każdy kęs to czysta poezja smaku. Co nam trzeba? Biszkopt na biszkopt na tortownice 24cm. Szklanka – 250 ml. 8 jajek, 2 szklanki maki pszennej, 2 szklanki cukru Polski cukier 2 łyżki octu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia papier do pieczenia(...)mango – dojrzałe dodatkowo: owoce: u mnie maliny, poziomki, porzeczki żelki miękkie owocowe do nasączenia: 200ml ciepłej wody z łyżką soku owocowego i łyżką soku z cytryny Robimy! Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka ucieramy z octem. Do żółtek dodajemy na przemian białka, mąkę-przesianą i proszek do pieczenia. Tortownicę wyścielamy papierem
Latosiowydompuszysta. Do ubitej masy dodałam przesiane kakao wymieszane z mąką pszenną. Tak wyrobioną masę mieszałam delikatnie szpachelką kuchenną. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niego wcześniej zrobiony biszkopt. Piekarnik rozgrzałam do 170 ° C i wstawiłam ciasto na pół godziny. Po wyjęciu i wystygnięciu przekroiłam biszkopt wzdłuż tak, aby powstały 2 blaty ciasta. Powidła śliwkowe rozsmarowałam na dolnym blacie(...)biszkoptu. Śmietanę 36% ubiłam na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodałam jeszcze śmietan-fix. Tak przygotowaną bitą śmietanę posmarowałam na warstwie z powideł. Następnie położyłam drugi blat biszkoptu. Przy wykonaniu polewy czekoladowej śmietanę rozpuściłam w garnku i dodałam deserową czekoladę. Następnie mieszałam do momentu uzyskania jednolitej płynnej masy. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Wuzetka pochodzi
Olcia gotuje!tortu bo jest wilgotne i kremowe. Ciasto jest pyszne. Kawa łagodzi słodycz ciasta i kremu. Dla mnie takie ciasto sprawdza się na każdą okazję. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt czekoladowo - orzechowy: 5 jaj 125g miękkiego masła 0,5szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 3/4szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki(...)wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Ciasto piekłam ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdziłam patyczkiem. Ciasto po wystudzeniu przekroiłam na dwa blaty. Biszkopt orzechowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 0,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. zmielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam
Waniliowe Improwizacjerecenzję) zapraszam Was TU! :) Jedną z zaparzonych przeze mnie kaw wykorzystałam właśnie do zrobienia tiramisu i poniżej wrzucam Wam na nie przepis :) Składniki na tiramisu: 250-300 g podłużnych biszkoptów 1 filiżanka mocnej kawy z kawiarki 3 żółtka 400-500 g mascarpone 50 g cukru pudru (może być z ksylitolu lub erytrolu) Kakao do posypania (można wymieszać je z cynamonem(...)Przygotowanie: 1. Jajka sparzamy wrzątkiem. Żółtka oddzielamy od jajek. 2. Żółtka ucieramy przez 5 min. z cukrem pudrem. Dodajemy łyżka po łyżce mascarpone i ubijamy. 3. Biszkopty moczymy krótko w kawie i układamy w formie lub układamy je w formie i każdą sztukę oblewamy 1 łyżką kawy. 4. Na ułożone biszkopty przekładamy połowę masy. 5. Układamy ponownie biszkopty nasączone kawą
Czarnawisienkamiłośnika bitcoina, powstał tort bitcoin. Inwestycja nie była ryzykowna a satysfakcja gwarantowana:) Tort na ciemnym biszkopcie z kremem śmietanowo- krówkowym. Dekoracje wykonałam z brązowej masy cukrowej. Przekroju niestety nie pokażę, tort był prezentem, więc niestety nie mogłam go rozkroić. Ale proszę mi zaufać, tort można śmiało przygotować, tak jak wspomniałam, satysfakcja gwarantowana:)) Zapraszam do opisu. Składniki Biszkopt 7 jajek(...)pieczenia i kakao razem wymieszać. Powoli dosypywać do jajek , mieszać łopatką, nie miksować. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika na ok 40 minut, lub do suchego patyczka. Gotowy biszkopt wyjąć, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem, następnie po łyżce dodawać masę krówkową i delikatnie miksować. Ma powstać gładki, gęsty krem. Wstawić na ok 30 min do lodówki. Biszkopt przekroić
gotuj ze mnąnajlepszych ciast na przyjęcie! Morze Czarne Przepis tutaj (KLIK) Efektowne i przepyszne ciasto na szczególne okazje. Czekoladowy biszkopt przełożony dwoma kremami- czekoladowym i śmietankowym oraz delikatnie kwaskową frużeliną malinową, a całość zwieńczona słodką i chrupiącą bezą. Niebo w ustach. Sernik Twix Przepis tutaj (KLIK) Jest przepyszny, delikatny, puszysty i wprost rozpływa się w ustach…! A do tego(...)ciasto wcale nie jest trudne w wykonaniu, ani tak pracochłonne jakby się mogło wydawać. Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką. Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam
Blog z ApetytemObłędne ciacho! Mięciutki biszkopt, kwaskowata galaretka z dżemem z czarnej porzeczki, krem budyniowy, a to wszystko zakończone chrupiącą bezą z kokosem i makiem, oblana czekoladą...Ciasto bardzo posmakowało domownikom i zniknęło w mgnieniu oka! Składniki blaszka 23|33: biszkopt: jajka 4 szt, mąka pszenna 3|4 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony odstawić do ostygnięcia, a następnie ściągnąć z wierzchu powstałą podczas pieczenia łupkę. Biszkopt nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody. Do jeszcze gorących galaretek dodać dżem z czarnej porzeczki i wymieszać. Gdy galaretka
kulinarne odsłony patijeszcze kilkukrotnie później przygotowałam ten przepis. Nigdy jednak nie było okazji go spisać. Aż do teraz! Mam dla Was przepis na fantastyczne, orzeźwiające ciasto mandarynkowe z pianką, na biszkopcie. Łatwe do zrobienia! Szybkie! Pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT: * jajko L – 5 szt * cukier do wypieków – 140 g * mąka pszenna – 90 g * mąka ziemniaczana – 35 g MASA POMARAŃCZOWA(...)PIANKA ŚMIETANKOWA: śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 4 łyżki DODATKOWO: * herbatniki kakaowe – 50 g * herbatniki maślane – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Nagrzewamy piekarnik na 170C bez termoobiegu. Białka ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( każdą kolejną łyżkę dodajemy dopiero wtedy, kiedy poprzednia się rozpuści ). Dodajemy
Ostra na SłodkoSkładniki: cukier 1 szklanka, twaróg śmietankowy 60 dag, jogurt gęsty naturalny 2 opakowania po 380 gram, truskawki plasterki 2 szklanki, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, biszkopty okrągłe z kakao 150 gram, truskawki plasterki 2 szklanki, galaretka pomarańczowa 2 opakowania Żelatynę na 1 litr rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić. Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier(...)mikserem utrzeć na gładką masę, dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki. Galaretki rozpuścić
W Mojej Kuchni Lubię