biszkopt - 18139 przepisów (strona:322/1210)

Biszkopt z kremem i borówkami 142

coraz częściej pytacie o to w jaki sposób wykorzystać je w cieście. Dlatego przychodzę do Was z kolejną propozycja na taki klasyk z owocami, czyli puszysty mięciutki biszkopt przełożony kremem budyniowym i do tego borówki w galaretce. Co tu dużo pisać prosto i pysznie w sam raz do filiżanki kawy. Ja od jakiegoś czasu mam taki zwyczaj, że tuż(...)ciekawego, więc póki co sięgać będę po naturalne wspomagacze - olej z czarnuszki, świeże owoce i warzywa oraz obowiązkowo kiszonki. Ciekawa jestem w jaki sposób Wy wzmacniacie swoją odporność?  Biszkopt 5 jajek 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy

Cynamonowe szczęście
Torcik tiramisu 89

średnicy 21 cm): 250 g serka mascarpone 500 g skyru waniliowego  1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody 100 ml zaparzonej kawy opakowanie okrągłych biszkoptów kakao Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, biszkopty wyłożyć na dno tortownicy i za pomocą łyżeczki polewać je kawą (pozostałą kawę odstawić, będzie potrzebna do kremu).  Następnie biszkopty(...)cienkim strumieniem wlewać przestudzoną żelatynę (można najpierw wymieszać ją z łyżką kremu). Na koniec wlać pozostałą po ostudzoną kawę i jeszcze chwilę miksować Gotowy krem wyłożyć na biszkopty i wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać kakao

Healthy food explorer
Ciasto czekoladowe z herbatnikami 645

Proste, a zarazem efektowne ciasto, które zachwyci na niejednej imprezie. Delikatny biszkopt, masa czekoladowa z kawałkami herbatników, krem śmietankowy i orzeszki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Mimo, że ciasto wygląda na bardzo pracochłonne, w rzeczywistości wcale takie nie jest. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i z łatwością poradzi sobie z nim nawet osoba, która ma przysłowiowe(...)dwie lewe ręce”. Serdecznie polecam wypróbować przepis na ciasto czekoladowe z herbatnikami przy najbliższej okazji. CIASTO CZEKOLADOWE Z HERBATNIKAMI PRZEPIS Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 65 g mąki pszennej 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki na masę czekoladową: 150 g czekolady mlecznej 100 g masła 200 g herbatników 1 łyżka cukru 300 ml wody Składniki na masę śmietankową

Alle Dobre!
TARTA BISZKOPTOWA Z BORÓWKAMI I KREMEM 95

super alternatywa dla ciężkich i kalorycznych tart z masłem. Zamiast borówek możesz użyć również jagód leśnych, jeżyn lub malin. BORÓWKOWA BISZKOPTOWA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I FRUŻELINĄ Z WIŚNI . Biszkopt :  4 jaja, wybij do misy i ucieraj na sztywną masę, dodaj 190 g cukru i ubijaj dalej na sztywno, dodaj 190 g mąki tortowej i całość wymieszaj rózga. Przelej(...)proszku budyniowego, 5 łyżek cukru, całość wymieszaj dodaj 70 g masła, cały czas mieszając gotuj. Dodaj 85 g masła i całość zmiksuj blenderem. Krem wylej na spód biszkoptu, polej frużeliną (przepis poniżej), przykryj górnym blatem biszkoptu. Frużelina (zamiennie dżem z wiśni) 500 g wiśni, 5 łyżek cukru, 2 łyżki pektyny, całość gotuj przez 10 minut, wystudź wyłóż na krem budyniowy

SMYKWKUCHNI
Biszkopt z masą budyniową i galaretką 64

Biszkopt z masą budyniową i galaretką – przepis na idealny i znany wszystkim biszkopt z owocami i galaretką. Ciasto idealne na zbliżające się ciepłe dni! W tym przepisie przyda Ci się: Zapisz przepis The post Biszkopt z masą budyniową i galaretką first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z masą budyniową i galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Biszkopt z jogurtowym musem i owocami 60

Biszkopt z jogurtowym musem i owocami, czyli ciasto, które pokochają wszyscy wielbiciele truskawek, malin i borówek… albo bardziej ogólnie świeżych owoców, bo tych w nim nie zabraknie! Pyszny biszkopt, jogurtowy mus z sokiem z owoców oraz świeże owoce zwieńczajcie ciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Owoce² to chyba najlepszy ... The post Biszkopt(...)jogurtowym musem i owocami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z jogurtowym musem i owocami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Charlotte jagodowa 79

mascarpone, schłodzonego 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) + 2 łyżki zimnego mleka Ponadto: około 16 sztuk podłużnych biszkoptów Savoiardi/ladyfingers pół opakowania galaretki jagodowej lub o smaku owoców leśnych ( opakowanie standardowe, o masie netto 75 g ) + 200 ml wody * Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 18 cm - wyłożyć jej spód(...)papierem do pieczenia. UWAGA : Użyłam rantu cukierniczego z ustawioną średnicą 18 cm. Postawiłam go bezpośrednio na podkładzie do tortu, bez papieru do pieczenia. Wokół rantu tortownicy ustawić biszkopty, jeden przy drugim, przycinając je u podstawy, najlepiej lekko po skosie, aby trzymały się w pionie. Mus jagodowy: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, tylko do jej przykrycia, wymieszać i odstawić

Opowieści z piekarnika
CIASTO MALINOWA CHMURKA - BEZ PIECZENIA + FILMIK 251

Malinowa chmurka to bardzo smaczne ciasto z malinami, biszkoptami, bitą śmietaną i bezami. Bardzo łatwo się je przygotowuje i pysznie smakuje :)  SKŁADNIKI :   2 galaretki malinowe + 3 i 1/2 szklanka wrzątku  500 g malin duże opakowanie podłużnych biszkoptów 600 g śmietany 30 % 250 g mascarpone 2 cukry waniliowe  2 łyżki cukru 2 zagęstniki do śmietany(...)cukrami. Nastepnie dodajemy mascarpone i zagęstniki, dalej ubijamy aż składniki się połącza.  Blaszkę o rozmiarze 25/30 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia.  Na dno rozkładamy biszkopty, na to wylewamy gęstniejącą galaretkę, następnie układamy biszkopty i bita śmietana. Na sam wierzch układamy bezy. Ciasto chłodzimy kilka godzin i można je kroić. Smacznego.    Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
TIRAMISU + FILMIK 93

Tiramisu to pyszny deser złożony z warstw biszkoptów nasączonych kawą i przełożonych masą z mascarpone. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu.  SKŁADNIKI :  5 jajek "M" 150 g cukru  750 g mascarpone  podłużne, słodkie biszkopty duża paczka 500 g  250 ml mocnej kawy (bez fusów ) 100 ml likieru amaretto  ciemne kakao do posypania ciasta(...)ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Ubite białka dodajemy do masy z żółtek i mieszamy.  Na dno formy o rozmiarze 25/30 cm rozkładamy pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na to masa, ponownie biszkopty i masa. Nałość posypujemy ciemnym kakao i chłodzimy najlepiej kilka godzin.  Deser podajemy schłodzony, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik na zimno z mango i galaretką. 110

możemy znaleźć w mango to: A, B6, C, E, K, kwas foliowy, niacyna, tiamina, ryboflawina. Poza tym występuje też błonnik. Składniki jakie będą potrzebne: Spód: – 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Masa: – 800 g jogurtu greckiego – 150 g erytrytolu – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 400 g mleczka kokosowego z puszki – 5 g żelatyny(...)Wierzch: – 1 galaretka żółta – 300 ml gorącej wody – 1 mango Mleczko kokosowe wsadź do lodówki na 24 godziny. Tortownica o średnicy 24 cm. Spód tortownicy wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odłóż na bok. Jogurt grecki ubij z erytrytolem i wanilią. W osobnej misce ubij mleczko kokosowe ( wodę z puszki odlać do szklanki). Połącz jogurt

Zdrowy Styl Joanny
TIRAMISU SEROWE 100

wiśniowym 375 g margaryny Esencja herbaciana: 3 torebki herbaty earl grey 400 ml gorącej wody 1 łyżka wyciśniętego soku cytrynowego Dodatkowo: 2 opakowania galaretki cytrynowej 700 ml gorącej wody biszkopty podłużne (36 sztuk) Przygotowanie: Galaretka cytrynowa -  2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć(...)części dodać wyciśnięty sok z cytryny i szpatułką lub łyżką wymieszać. Natomiast do drugiej części masy serowej dodać proszek cappuccino i również za pomocą szpatułki lub łyżki wymieszać. Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy cały masę cappuccino

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowe tiramisu 85

wiem jak Wy ale ja uwielbiam i gdyby nie kalorie mogłabym jeść codziennie. Za każdym razem się tym deserem zachwycam ;)   Najlepsze dobrze schłodzone prosto z lodówki. Biszkopty savoiardi kupicie w sklepie Kuchnie Świata   Blaszka o wym 30/22 cm 500 g   podłużnych biszkoptów savoiradi    Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki(...)ubić w drugiej misce na gęsty krem, dodać ubitą masę jajeczną i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Na dnie formy o podanych wymiarach-(ja robiłam w ceramicznym naczyniu) ułożyć biszkopty delikatnie nasączone naparem kawowym z likierem, oprószyć grubo ciemnym kakao, wyłożyć   połowę masy śmietankowo-jajecznej, wygładzić, wylać   tężejący   i zimny   już mus truskawkowy, przykryć kolejną warstwą

Wanilia i Kardamon
Truskawkowy puszek – ciasto z kremem budyniowym i truskawkową pianką jak „ptasie mleczko” 139

truskawkowe ciasta ( pojawiły się już na blogu TUTAJ i TUTAJ ), ale ostatni weekend znów truskawki zagościły na stole! Tak więc dziś zapraszam na przepyszną Truskawkowy Puszek – ciasto na biszkopcie, z kremem budyniowym, truskawkową pianką, owocami i galaretką. Po sezonie możecie dodać też inne owoce! Szybkie! łatwe! Pyszne! Nie jest bardzo słodkie! Jest puszyste i lekkie jak ptasie mleczko! Zapraszam(...)SKŁADNIKI: ( 24x 30 ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * cukier – 4 łyżki * mąka – 4 łyżki * sól – 1 szczypta KREM BUDYNIOWY: * mleko- 1 l * budyń śmietankowy bez cukru – 120 g * cukier – 3/4 szkl * cukier waniliowy – 1 łyżka * masło – 200 g PIANKA TRUSKAWKOWA: * truskawki – 400 g * cukier – 0,5 szkl * śmietana

Ostra na Słodko
Migdałowy sernik na zimno a’la tiramisu 77

łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Stopniowo dodajemy śmietankę, olejek. Masa powinna byc słodka i puszysta. Tortownicę wykładamy papierem(...)pieczenia. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami maczanymi w mocnej kawie. Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy żelatynę, podgrzewamy do jej rozpuszczenia. Nie gotujemy! Schłodzoną żelatynę wlewamy cienkim strumyczkiem do masy serowej i wolno miksujemy. Połowę masy serowej przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i ponownie wykładamy biszkopty maczane w kawie. Po ich ułożeniu (w miarę ciasno) całość posypujemy spora ilością kakao. Na biszkopty

Raj dla Podniebienia
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 79

Dzisiejszy przepis na tort czekoladowy to moja propozycja nie tylko na wyjątkowe okazje, ale także na zbliżające się święta Składniki biszkopt 6 jajek / 1 szklanka cukru pudru / 1 szklanka mąki pszennej tortowej / 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej / 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 500 g serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki(...)porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury porzeczkowej / kieliszek wiśniówki /  ponadto 1 łyżeczka cynamonu / kieliszek rumu / 1/2 szklanki herbaty earl grey / cukrowe ozdoby do dekoracji Wykonanie biszkopt Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka przełożyć do misy miksera, ubijać na pianę na wysokich obrotach. W trakcie ubijania dodaj cukier. Gdy piana będzie już sztywna, dodawaj po żółtku. teraz

Raj dla Podniebienia