biszkopt - 17572 przepisów (strona:316/1172)

Ciasto mleczna kanapka 73

Ciasto mleczna kanapka Dwa wilgotne biszkopty czekoladowe przełożone wyśmienitym kremem śmietankowym i oblane płynną czekoladą. To ciacho wręcz rozpływa się w ustach! Polecam! Nazwałam to ciasto „Mleczna kanapka”, ponieważ bardzo przypomina ono z wyglądu ten słynny smakołyk. W smaku jest jednak nieco inne, myślę że nawet lepsze. Biszkopt nie jest delikatny i leciutki, lecz ciężki, wilgotny i mocno(...)serek mascarpone, śmietankę, miód oraz cukier puder *** *** Całość miksujemy do uzyskania gęstej jednolitej konsystencji – nie za długo, aby krem się nie zważył *** *** Krem rozsmarowujemy na jednej części czekoladowego biszkoptu. Ja mój biszkopt przełożyłam do małej blaszki wyłożonej papierem, jednak nie jest to konieczne, gdyż krem jest bardzo stabilny i nie będzie nam wypływał na boki ciasta *** *** Całośc przykrywamy drugą

Blog z Apetytem
Ciasto Shrek 53

ciasto Shrek zachwyci nie tylko dzieci, ale również dorosłych swoim smakiem i wyglądem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×36 cm. Składniki na Ciasto Shrek: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy szczypta soli do nasączenia: 1/4 szklanki(...)zielone galaretki o smaku agrestowym lub kiwi 2 paczki delicji Wierzch: 2 galaretki zielone o smaku agrestowym lub kiwi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Shrek: Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać partiami cukier, cukier wanilinowy, a na koniec po jednym żółtku i olej. Odłożyć mikser i do ciasta powoli wsypać

Danka Pichci
Ciasto Balladyna 120

blogu PRZEPISKI.PL . Nie byłabym sobą, gdybym go nieco nie zmodyfikowała. Ciasto przygotowałam w większej blaszce, oraz dodałam więcej śmietanki kremówki do masy. Ciasto Balladyna składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, przełożonego masą serową, herbatnikami i masą kajmakową. Słodki smak ciasta przełamują maliny w galaretce malinowej. Ciasto jest bardzo smaczne, wysokie, może posłużyć nawet jako tort urodzinowy. Dzięki różnorodnym warstwom smakuje(...)każdą okazję. Będzie idealnym wyborem na każde święta, czy inne okazje w ciągu roku. Dodatkowo jest bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO BALLADYNA Składniki BISZKOPT 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru MASA 500 ml śmietanki 30% 750 g sera twarogowego z wiaderka

Alle Dobre!
Ciasto Kubuś 195

Ciasto Kubuś to bardzo fajne połączenie ciasta z ulubionym sokiem dzieciaków. Puszysty biszkopt, pomarańczowa masa przygotowana na bazie soku Kubuś, oraz delikatna masa śmietanowa. Całość wykończona startą na tarce mleczną czekoladą. Czy nie brzmi smakowicie? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Masa kubusiowa, czyli główny składnik tego ciasta(...)roku. Ciasto jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, co jest jego dużą zaletą. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO KUBUŚ Składniki BISZKOPT 80 g mąki 4 jajka 120 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA KUBUŚ 700 ml soku Kubuś (marchew-brzoskwinia-jabłko) 2 budynie śmietankowe bez cukru MASA ŚMIETANOWA

Przepiski.pl
Tort żelkowo-owocowy z musem z mango 61

już kawał czasu temu, ale tak się zbierałam by Wam go pokazać. Jest duży, soczysty, pełen owoców i słodkości. Każdy kęs to czysta poezja smaku.   Co nam trzeba? Biszkopt na biszkopt na tortownice 24cm. Szklanka – 250 ml. 8 jajek, 2 szklanki maki pszennej, 2 szklanki cukru Polski cukier 2 łyżki octu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia papier do pieczenia(...)mango – dojrzałe dodatkowo: owoce: u mnie maliny, poziomki, porzeczki żelki miękkie owocowe do nasączenia: 200ml ciepłej wody z łyżką soku owocowego i łyżką soku z cytryny   Robimy! Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka ucieramy z octem. Do żółtek dodajemy na przemian białka, mąkę-przesianą i proszek do pieczenia. Tortownicę wyścielamy papierem

Latosiowydom
Ciasto Wuzetka 51

puszysta. Do ubitej masy dodałam przesiane kakao wymieszane z mąką pszenną. Tak wyrobioną masę mieszałam delikatnie szpachelką kuchenną. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niego wcześniej zrobiony biszkopt. Piekarnik rozgrzałam do 170 ° C i wstawiłam ciasto na pół godziny. Po wyjęciu i wystygnięciu przekroiłam biszkopt wzdłuż tak, aby powstały 2 blaty ciasta. Powidła śliwkowe rozsmarowałam na dolnym blacie(...)biszkoptu. Śmietanę 36% ubiłam na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodałam jeszcze śmietan-fix. Tak przygotowaną bitą śmietanę posmarowałam na warstwie z powideł. Następnie położyłam drugi blat biszkoptu. Przy wykonaniu polewy czekoladowej śmietanę rozpuściłam w garnku i dodałam deserową czekoladę. Następnie mieszałam do momentu uzyskania jednolitej płynnej masy. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Wuzetka pochodzi

Olcia gotuje!
Ciasto cappuccino czekoladowo - orzechowe 71

tortu bo jest wilgotne i kremowe. Ciasto jest pyszne. Kawa łagodzi słodycz ciasta i kremu. Dla mnie takie ciasto sprawdza się na każdą okazję. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt czekoladowo - orzechowy: 5 jaj 125g miękkiego masła 0,5szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 3/4szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki(...)wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Ciasto piekłam ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdziłam patyczkiem. Ciasto po wystudzeniu przekroiłam na dwa blaty. Biszkopt orzechowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 0,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. zmielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam

Waniliowe Improwizacje
Tiramisu i kawa po bawarsku czyli kawiarka w praktyce 80

recenzję) zapraszam Was TU! :) Jedną z zaparzonych przeze mnie kaw wykorzystałam właśnie do zrobienia tiramisu i poniżej wrzucam Wam na nie przepis :) Składniki na tiramisu: 250-300 g podłużnych biszkoptów 1 filiżanka mocnej kawy z kawiarki 3 żółtka 400-500 g mascarpone 50 g cukru pudru (może być z ksylitolu lub erytrolu) Kakao do posypania (można wymieszać je z cynamonem(...)Przygotowanie: 1. Jajka sparzamy wrzątkiem. Żółtka oddzielamy od jajek. 2. Żółtka ucieramy przez 5 min. z cukrem pudrem. Dodajemy łyżka po łyżce mascarpone i ubijamy. 3. Biszkopty moczymy krótko w kawie i układamy w formie lub układamy je w formie i każdą sztukę oblewamy 1 łyżką kawy. 4. Na ułożone biszkopty przekładamy połowę masy. 5. Układamy ponownie biszkopty nasączone kawą

Czarnawisienka