biszkopt - 17572 przepisów (strona:309/1172)

Szpinakowe ciasto z kiwi 1183

kiwi , galaretką i pianką jogurtowo twarogową.   Jest to   wyjątkowa propozycja na wiosenne ciasto, które można podać też w czasie świąt wielkanocnych. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu wzbogaconego o szpinak, co nadaje mu pięknego zielonego koloru i świeżego smaku. Pomiędzy szpinakowymi  blatami ciasta znajduje się zielona galaretka wypełniona jabłkami i kiwi. Górę wieńczy  pianka jogurtowo serowa(...)szklanki) Przybory: foremka 24x24 cm. szklanka 250 ml. mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Wykonanie ciasta  pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. 1.  Biszkopt szpinakowy Blendujemy  s zpinak   z 1/4 szkl. oleju. Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach miksera około 15 minut na puszysto, dolewamy stopniowo pół szklanki oleju, przesianą mąką

Rita creative
Klasyczne, włoskie tiramisu – najlepszy przepis! 57

jest z daniami kuchni włoskiej ( na blogu znajdziecie kilka – o TU! ) i tak właśnie jest też z deserem tiramisu. Połączenie kremowej masy mascarpone z nasączonymi w aromatycznej kawie biszkoptami i gorzkim, dobrym kakao tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Koniecznie spróbujcie i Wy! Zakochacie się! Ps. ja przygotowałam tiramisu w szklankach. Wy oczywiście, podwajając składniki możecie przygotować(...)porcje. Po więcej takich pysznych, szybkich inspiracji zapraszam na swojego INSTAGRAMA ) SKŁADNIKI: * żółtka – 2 szt * białko – 1 szt * drobny cukier – 60 g * mascarpone – 170 g * biszkopty do tiramisu – 100 g DO NASĄCZENIA: * espresso- 150 ml po zaparzeniu * wino Marsala – 30 ml DO POSYPANIA: * gorzkie kakao SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę zaparzamy, studzimy, przecedzamy, dodajemy Marsalę. Wyparzamy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowa rozkosz 882

Ciasto czekoladowa rozkosz wbrew pozorom jest prostym w przygotowaniu wypiekiem, dlatego śmiało możecie zabierać się za pieczenie przy najbliższej okazji. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWA ROZKOSZ Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 30 g kakao 160 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone o smaku karmelowym(...)Gotową masę przekładamy do formy 24×24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty.  Do misy miksera przekładamy śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan-fix. Ubijamy na wysokich obrotach

Przepiski.pl
Ciasto Czarna Mamba 279

okazje, ponieważ jest pyszne. Będzie świetnym wyborem na urodziny najbliższych, a także na święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto czarna mamba jest bardzo posty. Furorę robi tutaj czarny biszkopt, który fajnie smakuje, ale także pięknie wygląda. Dodatek delikatnego kremu na bazie śmietanki i mascarpone idealnie pasuje do czarnego biszkopta. PRZEPIS NA CIASTO CZARNA MAMBA Składniki CZARNY BISZKOPT(...)średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy przygotowaną masę, wyrównując wierzch. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 35 minut, do suchego patyczka. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na dwa blaty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą pianę. Gotowy krem dzielimy na dwie części. Pierwszą z nich

Przepiski.pl
Rolada z serkiem mascarpone 372

łyżeczka proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 500 g. serka mascarpone 1 cukier waniliowy DODATKOWO: 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Przygotowujemy biszkopt. w tym celu oddzielamy białka od żółtek. Białka miksujemy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy łyżka po łyżce cukier cały czas miksując. Ciasto miksujemy na puszystą pianę. Następnie dodajemy żółtka(...)mieszamy szpatułką. Blaszkę o wym. 30x40cm. wykładamy papierem do pieczenia. Na całą powierzchnię wykładamy ciasto. Pieczemy na środkowej półce w nagrzanym piekarniku do170 st. około 10 minut. ( uważać ,żeby biszkoptu nie przesuszyć, bo przy zwijaniu popęka) Po upieczeniu wyjmujemy blaszkę z piekarnika. Odklejamy papier z biszkoptu. Biszkopt kładziemy na lekko wilgotną ściereczkę bawełnianą. Luźno zwijamy ciasto wraz ze ściereczką. Pozostawiamy

Olcia gotuje!
Ciasto wiśniowa królewna 554

Wiśniowa królewna to ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej(...)wymagających gościach, wszyscy będą się nad nim rozpływać z rozkoszy… CIASTO WIŚNIOWA KRÓLEWNA PRZEPIS Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców

Alle Dobre!
Ciasto Hawana z ananasem 104

Przepis na ciasto Hawana z ananasem . Na jasnym biszkopcie, z masą budyniowo maślaną wzbogaconą pysznym ananasem i przykrytą blatem bezowo kokosowym. Góra oblana jest syropem czekoladowym przyozdobionym złotym maczkiem cukrowym. Ciasto jest delikatne w smaku i sprawdzi się na każde okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hawana z ananasem SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 25cm.  Biszkopt : jajka (3 szt.) cukier(...)dnie papierem do pieczenia. Boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ Ananasa z puszki odsączamy na sitku, a soku po ananasie nie wylewamy. Odsączonego ananasa kroimy w kostkę. 2. Biszkopt . Do misy miksera wlewamy białka i zaczynamy ubijanie na najwyższych obrotach miksera. Gdy białka się spienią wsypujemy szczyptę soli, a gdy już prawie się ubiją wsypujemy stopniowo cukier. Od momentu

Rita creative
Ciasto Dacquoise (Dakłas) 376

Idealny deser dla wielbicieli bardzo popularnego francuskiego tortu o nazwie Dacquoise.  Ciasto Dacquoise to bardzo uzależniający wypiek, który chyba każdy uwielbia. Przygotowane jest na kakaowym biszkopcie, przełożonym masą z dodatkiem daktyli i orzechów. Wierzch ciasta to delikatna beza, która stanowi idealne wykończenie dla tego wypieku. Ciasto dakłas jest niesamowicie eleganckie i pięknie prezentuje się na talerzyku. Dodatkowo smakuje obłędnie(...)Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO DACQUOISE Składniki BEZA 4 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g drobnego cukru do wypieków 60 g posiekanych orzechów włoskich szczypta soli BISZKOPT KAKAOWY 3 jajka rozmiar L 50 g mąki pszennej 30 g kakao 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Delikatny biszkopt pomarańczowy z masą waniliową 51

wiem czy to tort, choć na pierwszy rzut oka - tort. Warstwy posiada i to trzy. Biszkopt porządnie naponczowany,  przełożony masami. Czyli jak nic - tort. Jednak w moim odczuciu, czegoś,  czego skategoryzować nie potrafię - mu brakuje. Ten brak czegoś ma absolutnie pozytywny wydźwięk.  Moja dzisiejsza propozycja jest ciekawa w smaku,  degustatorom częstowanym musiałam wyjaśniać,  co sprawia(...)jest ciekawa :) Cynamon, wanilia, sok pomarańczowy. Nic ponadto. Składniki: Biszkopt: proporcje na formę kwadratową o wymiarach 22 cm /  22 cm 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 120 ml soku z pomarańczy 4 jajka rozmiar L 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 250 gram serka mascarpone 200 gram serka waniliowego - u mnie Bieluch

Kronika Piekarnika
Tort Oreo z malinami 56

Tort mimo, iż wygląda na skomplikowany wcale taki nie jest. Udekorowałam go wydrukowanymi na masie cukrowej końmi, ciasteczkami i delikatnymi roślinami. Córka była zachwycona a tort wszystkim bardzo smakował :) Biszkopt kakaowy: 7 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/3 szkl czarnego kakao Krem Oreo: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru(...)pudru opakowanie Oreo Krem malinowy: 200 ml śmietanki 30% galaretka malinowa ok 200 g malin Tynk: 200g masła 300g mleka skondensowanego słodzonego Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista i lśniąca. Nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać z kakao i delikatnie, łyżką, wymieszać z masą jajeczną

Smakołyki Asi
TORT MALINOWY 60

Tort malinowy z bitą śmietaną, delikatny, puszysty przygotowany na urodziny. Powiem nieskromnie smakował wszystkim. ;) SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana ½ szklanki soku z Żórawiny 500 ml bitej śmietany 2 łyżki żelatyny rozrobione w ½ szklanki gorącej wody 4-5 łyżek cukru pudru Poncz(...)cukru pudru 240 g serca mascarpone ¼  szklanki soku malinowego + łyżeczka żelatyny rozrobiona w 3 łyżkach gorącej wody Drip 5 g białej czekolady łyżeczka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać

RAROSSA
Pomysły na ciasto na niedzielę – 5 prostych przepisów 51

bokach rozsmarowujemy resztę serka i posypujemy pokruszonym ciastem. Układamy owoce i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Tiramisu Składniki: 2 opakowania serka mascarpone 250 g 1 opakowanie biszkoptów języczków 2 żółtka ½ filiżanki przestudzonej kawy rozpuszczalnej 5 łyżeczek likieru Amaretto 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę i dodajemy serki mascarpone(...)Ucieramy dalej do otrzymania jednolitej masy. Zaparzamy kawę, studzimy a następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namaczamy w tak przygotowanym płynie i układamy na kwadratowej blaszce. Na biszkopty wykładamy połowę masy serowej, następnie układamy drugą warstwę namoczonych w kawie z likierem biszkoptów i kolejną warstwę sera. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Ciasto wstawajmy do lodówki na całą noc. Sernik

Rozdomowiona
Chałwowe tiramisu 54

tiramisu Składniki 350 ml zaparzonej mocnej ostudzonej kawy 2 jajka + 2 żółtka 70 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 150 g chałwy waniliowej marki Unitop 300 g podłużnych biszkoptów ok. 3 łyżek gorzkiego kakao lub tartej gorzkiej czekolady   Jak to zrobić? Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)ubitych żółtek dodaj jednolity krem chałwowy.   W oddzielnej misce ubij białka na idealnie sztywną pianę, połącz je z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.   Połowę biszkoptów zanurz na chwile w kawie i ułóż w prostokątnym naczyniu (ok. 20 x 22 cm). Biszkopty posyp cienką warstwą kakao lub tartą gorzką czekoladą. Deser układaj warstwowo.   Wyłóż połowę

Wylizany Rondel
Chałwowe tiramisu 55

tiramisu Składniki 350 ml zaparzonej mocnej ostudzonej kawy 2 jajka + 2 żółtka 70 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 150 g chałwy waniliowej marki Unitop 300 g podłużnych biszkoptów ok. 3 łyżek gorzkiego kakao lub tartej gorzkiej czekolady   Jak to zrobić? Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)ubitych żółtek dodaj jednolity krem chałwowy.   W oddzielnej misce ubij białka na idealnie sztywną pianę, połącz je z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.   Połowę biszkoptów zanurz na chwile w kawie i ułóż w prostokątnym naczyniu (ok. 20 x 22 cm). Biszkopty posyp cienką warstwą kakao lub tartą gorzką czekoladą. Deser układaj warstwowo.   Wyłóż połowę

Wylizany Rondel
Biszkopt włoski z cytrynową nutą 45

Prosty biszkopt z 12 jaj z dodatkiem wyraźnej nuty cytryny. BISZKOPT WŁOSKI SKŁADNIKI 12 jajek; 145 gramów cukru; 145 gramów mąki pszennej; 120 gramów mąki ziemniaczanej; 60 gramów masła; 1-2 cytryny; laska wanilii, cukier waniliowy lub pasta waniliowa; sól, cukier puder do posypania; przepis na biszkopt włoski z cytrynową nutą Artykuł Biszkopt włoski z cytrynową nutą pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania