biszkopt - 18139 przepisów (strona:318/1210)

Ciasto szpinakowe z kremem i galaretką 133

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); `Przepyszne ciasto ze szpinakowym biszkoptem pokryty delikatnym kremem, owocami i galaretką. Wszystkie warstwy świetnie się komponują dając dając cieście niebiański posmak. To ciasto to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dosłownie rozpływa się w ustach. Ze szpinakiem zrobiłam pierwszy raz , jakoś nie miałam przekonania. Powiem szczerze ,ze szpinaku nie czuć, a biszkopt jest bardzo smaczny i wilgotny. Koniecznie spróbujcie(...)naprawdę warto. Ja dodałam do ciasta ananasy , ale można użyć innych owoców np. kiwi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Składniki na biszkopt : 4 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g rozdrobnionego szpinaku Składniki na krem śmietanowy: 5 łyżek mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 1 puszka

Olcia gotuje!
Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych 123

czekoladowego. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na wierzch ciasta możemy dodać np. bitą śmietanę, posypkę orzechową, kawałki czekolady lub owoce. Ciasto z biszkoptów z kremem truskawkowym To ciasto jest doskonałe na ciepłe letnie dni, gdy mamy ochotę na coś orzeźwiającego. Potrzebujesz biszkoptów, kremu truskawkowego, śmietany oraz kilku dodatków, które urozmaicą smak ciasta(...)przygotować to ciasto, na spód formy układamy warstwę biszkoptów, a następnie nakładamy warstwę kremu truskawkowego. Następnie układamy kolejną warstwę biszkoptów, i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na wierzch ciasta możemy dodać np. bitą śmietanę, truskawki lub inne owoce. Ciasto z ciastek Oreo z kremem serowym To ciasto jest idealne dla miłośników ciastek Oreo i sera. Potrzebujesz ciastek Oreo, kremu

Via Gusto
Kolorowe, pyszne ciasto WIOSNA-z kremem, śmietanką, galaretkami-orzeźwiające, idealne na Wielkanoc +FILM 153

Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z na prawdę rewelacyjnym przepisem na ciasto, które zachwyca smakiem i wyglądem. Mowa o cieście Wiosna. Składa się z biszkoptu, kremu na bazie soczku Kubuś, śmietanki z kolorowymi galaretkami i galaretki jest bardzo pyszne, orzeźwiające, rozpływa się w ustach a dodatkowo pięknie, kolorowo wygląda. Idealnie nada się też na zbliżające się święta wielkanocne(...)Zapraszam na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm *używam szklanki 250ml  BISZKOPT -4 jajka -pół szkl mąki pszennej tortowej -łyżeczka proszku do pieczenia -łyżka mąki ziemniaczanej -5 łyżek cukru KREM -900ml soku kubuś lub dowolnego soku marchewkowego  -3 budynie śmietankowe bez cukru -200g masła -cukier do smaku (ok 0,5 szkl cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Cassis 484

Ciasto Cassis to połączenie słodko-kwaśnych smaków, które chyba każdy uwielbia. Kakaowy biszkopt z ponczem na bazie likieru cassis, lekko kwaśny dżem porzeczkowy, delikatny krem na bazie śmietanki i mascarpone oraz puszysta beza kakaowa. Całość smakuje obłędnie! Ciasto jest pyszne i warto je przygotować na święta czy inną okazję. Poniżej znajdziecie listę składników oraz dokładną instrukcję przygotowania ciasta. Wbrew pozorom(...)jest skomplikowane, więc śmiało możecie brać się za pieczenie. Powodzenia! CIASTO CASSIS – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 100 g mąki pszennej 30 g kakao 50 g czekolady deserowej 150 g cukru szczypta soli PONCZ 2 łyżki likieru porzeczkowego Creme de Cassis 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka cukru BEZA 200 g drobnego cukru 4 białka 1 łyżka kakao 1 łyżka

Alle Dobre!
Tiramisu z malinami 96

Składniki: ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 3 czubate łyżki cukru pudru ? 1,5 opakowania biszkoptów podłużnych ? 500 g malin ? 100 ml likieru amaretto ? 150 ml mocnego naparu kawy ? 1 łyżka ciemnego kakao Wykonanie: ? Śmietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone. ? Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia. ? Przykryć(...)połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy. ? Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej. ? Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko. Na wierzchu ułożyć resztę malin. ? Schłodzić kilka godzin w lodówce

To co kocham
Torcik winogronowy 99

mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt ? 2 jajka ? 2 czubate łyżki mąki ? 2 łyżki cukru Masa śmietanowa ? 4 jajka ? 1 szklanka cukru ? cukier waniliowy ? 1 szklanka białego wina wytrawnego lub soku winogronowego ? 2 plastry cytryny(...)gożdziki ? 1/2 laski cynamonu ? 400 g śmietanki 30% ? 8 łyżeczek żelatyny Wierzch tortu ? 2 galaretki cytrynowe ? kiść winogron zielonych i ciemnych Wykonanie: Biszkopt ? Ubić białka na sztywno, dodac cukier i dalej ubijać. ? Dodać żółtka, lekko ubić. ? Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. ? Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ? Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C

To co kocham
Rolada z jabłkami 94

Jeśli są w domu jabłka, to pozostałe składniki zawsze się znajdą. Składanie rolady jest błyskawiczne – należy ją zwinąć bezpośrednio po upieczeniu. Rolada wyśmienita jest na ciepło, po ostygnięciu biszkopt robi się wilgotny i smakuje jeszcze lepiej. Składniki: ? 5 dużych jabłek np. szara reneta ? 1 cukier wanilowy ? 1 łyżeczka cynamonu Biszkopt ? 5 jajek ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka mąki pszennej(...)sztywną pianę, dodawać po trochu cukru cały czas ubijając. ? Wbijać po jednym żółtku, mieszając do wchłonięcia się każdego żółtka. ? Przesianą mąkę wsypać do piany i delikatnie przemieszać łyżką. ? Biszkopt wylać na jabłka, wygładzić powierzchnię. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez 40 minut. ? Na upieczonym cieście położyć czystą ściereczkę, na to tacę i odwrócić. ? Biszkopt zwijać w roladę

To co kocham
Tiramisu ze śliwkami 93

deserze. Można go jeść od razu po przygotowaniu, ale wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone – 500 ml śmietany 30% – 1 puszka 440 g kajmaku czekoladowego – 2 łyżki cukru pudru – 3/4 szklanki powideł śliwkowych – kakao(...)Zaparzyć mocną kawę, najlepiej z ekspresu lub rozpuszczalną. – Zmiksować masę kajmakową z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru – W blaszce prostokątnej odpinanej ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie. – Wyłożyć połowę powideł śliwkowych na biszkopty i delikatnie rozsmarować. – Na biszkopty z powidłami wyłożyć połowę masy serowej. – Czynność powtórzyć, powinny wyjść dwie warstwy

To co kocham
Szpinakowe ciasto z kiwi 1260

kiwi , galaretką i pianką jogurtowo twarogową.   Jest to   wyjątkowa propozycja na wiosenne ciasto, które można podać też w czasie świąt wielkanocnych. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu wzbogaconego o szpinak, co nadaje mu pięknego zielonego koloru i świeżego smaku. Pomiędzy szpinakowymi  blatami ciasta znajduje się zielona galaretka wypełniona jabłkami i kiwi. Górę wieńczy  pianka jogurtowo serowa(...)szklanki) Przybory: foremka 24x24 cm. szklanka 250 ml. mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Wykonanie ciasta  pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. 1.  Biszkopt szpinakowy Blendujemy  s zpinak   z 1/4 szkl. oleju. Jajka z cukrem miksujemy na najwyższych obrotach miksera około 15 minut na puszysto, dolewamy stopniowo pół szklanki oleju, przesianą mąką

Rita creative
Klasyczne, włoskie tiramisu – najlepszy przepis! 108

jest z daniami kuchni włoskiej ( na blogu znajdziecie kilka – o TU! ) i tak właśnie jest też z deserem tiramisu. Połączenie kremowej masy mascarpone z nasączonymi w aromatycznej kawie biszkoptami i gorzkim, dobrym kakao tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Koniecznie spróbujcie i Wy! Zakochacie się! Ps. ja przygotowałam tiramisu w szklankach. Wy oczywiście, podwajając składniki możecie przygotować(...)porcje. Po więcej takich pysznych, szybkich inspiracji zapraszam na swojego INSTAGRAMA ) SKŁADNIKI: * żółtka – 2 szt * białko – 1 szt * drobny cukier – 60 g * mascarpone – 170 g * biszkopty do tiramisu – 100 g DO NASĄCZENIA: * espresso- 150 ml po zaparzeniu * wino Marsala – 30 ml DO POSYPANIA: * gorzkie kakao SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę zaparzamy, studzimy, przecedzamy, dodajemy Marsalę. Wyparzamy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowa rozkosz 934

Ciasto czekoladowa rozkosz wbrew pozorom jest prostym w przygotowaniu wypiekiem, dlatego śmiało możecie zabierać się za pieczenie przy najbliższej okazji. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWA ROZKOSZ Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 30 g kakao 160 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone o smaku karmelowym(...)Gotową masę przekładamy do formy 24×24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty.  Do misy miksera przekładamy śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan-fix. Ubijamy na wysokich obrotach

Przepiski.pl
Ciasto Czarna Mamba 323

okazje, ponieważ jest pyszne. Będzie świetnym wyborem na urodziny najbliższych, a także na święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto czarna mamba jest bardzo posty. Furorę robi tutaj czarny biszkopt, który fajnie smakuje, ale także pięknie wygląda. Dodatek delikatnego kremu na bazie śmietanki i mascarpone idealnie pasuje do czarnego biszkopta. PRZEPIS NA CIASTO CZARNA MAMBA Składniki CZARNY BISZKOPT(...)średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy przygotowaną masę, wyrównując wierzch. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 35 minut, do suchego patyczka. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na dwa blaty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą pianę. Gotowy krem dzielimy na dwie części. Pierwszą z nich

Przepiski.pl
Rolada z serkiem mascarpone 458

łyżeczka proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 500 g. serka mascarpone 1 cukier waniliowy DODATKOWO: 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Przygotowujemy biszkopt. w tym celu oddzielamy białka od żółtek. Białka miksujemy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy łyżka po łyżce cukier cały czas miksując. Ciasto miksujemy na puszystą pianę. Następnie dodajemy żółtka(...)mieszamy szpatułką. Blaszkę o wym. 30x40cm. wykładamy papierem do pieczenia. Na całą powierzchnię wykładamy ciasto. Pieczemy na środkowej półce w nagrzanym piekarniku do170 st. około 10 minut. ( uważać ,żeby biszkoptu nie przesuszyć, bo przy zwijaniu popęka) Po upieczeniu wyjmujemy blaszkę z piekarnika. Odklejamy papier z biszkoptu. Biszkopt kładziemy na lekko wilgotną ściereczkę bawełnianą. Luźno zwijamy ciasto wraz ze ściereczką. Pozostawiamy

Olcia gotuje!
Ciasto wiśniowa królewna 606

Wiśniowa królewna to ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej(...)wymagających gościach, wszyscy będą się nad nim rozpływać z rozkoszy… CIASTO WIŚNIOWA KRÓLEWNA PRZEPIS Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców

Alle Dobre!
Ciasto Hawana z ananasem 148

Przepis na ciasto Hawana z ananasem . Na jasnym biszkopcie, z masą budyniowo maślaną wzbogaconą pysznym ananasem i przykrytą blatem bezowo kokosowym. Góra oblana jest syropem czekoladowym przyozdobionym złotym maczkiem cukrowym. Ciasto jest delikatne w smaku i sprawdzi się na każde okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hawana z ananasem SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 25cm.  Biszkopt : jajka (3 szt.) cukier(...)dnie papierem do pieczenia. Boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ Ananasa z puszki odsączamy na sitku, a soku po ananasie nie wylewamy. Odsączonego ananasa kroimy w kostkę. 2. Biszkopt . Do misy miksera wlewamy białka i zaczynamy ubijanie na najwyższych obrotach miksera. Gdy białka się spienią wsypujemy szczyptę soli, a gdy już prawie się ubiją wsypujemy stopniowo cukier. Od momentu

Rita creative