biszkopt - 18068 przepisów (strona:321/1205)

Ciasto „Michałek” 221

również fajnym, słodkim dodatkiem do popołudniowej kawy. Przepis na ciasto Michałek nie jest skomplikowany i z łatwością każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Koniecznie wypróbujcie! CIASTO MICHAŁEK PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej tortowej 5 jajek (temp. pokojowa) 140 g cukru 40 g kakao szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków(...)Michałków 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki likieru czekoladowego Dodatkowo 100 g czekolady gorzkiej 1 słoiczek dżemu porzeczkowego Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Kiedy masa będzie już szklista, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka, jedno po drugim. Kolejno do masy wsypujemy przesianą mąkę oraz kakao. Całość

Alle Dobre!
Torcik 7 Days 72

Elegancki i delikatny w smaku torcik na wyjątkowe okazje. Upiekłam go na urodziny Męża. Wszystkim bardzo smakował :) Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki kakao płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 660 ml śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl wody Krem kakaowy: kostka masła(...)mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki kakao opakowanie rogalików 7 Days słoik dżemu z czarnej porzeczki czekolada deserowa Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ucierając dodawać cukier a gdy piana będzie szklista, żółtka. Do masy jajecznej przesiać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłożyć papierem

Smakołyki Asi
Ciasto śmietankowa rozkosz 2059

Śmietankowa rozkosz to wyjątkowe ciasto, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Ciasto składa się z puszystego biszkoptu przełożonego musem porzeczkowym i kremową masą śmietankową z dodatkiem białej czekolady. Wierzch ciasta zdobią prażone płatki migdałów. Całość pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Ciasto śmietankowa rozkosz sprawdzi się doskonale na święta, jak również na co dzień do popołudniowej kawy czy herbaty(...)słodkie. Przepis na śmietankową rozkosz nie jest skomplikowany, a składniki nie są wyszukane. Mimo to ciasto smakuje rewelacyjnie i z pewnością zachwyci każde podniebienie. CIASTO ŚMIETANKOWA ROZKOSZ PRZEPIS Składniki Biszkopt 160 g mąki pszennej tortowej 5 jajek (temp. pokojowa) 150 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Mus porzeczkowy 1 słoik dżemu porzeczkowego 1 galaretka jagodowa

Alle Dobre!
Ciasto Makowa Panienka 73

też świetne na inne okazje, między innymi przyjęcia imieninowe lub urodzinowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×28 cm. Składniki na Ciasto Makowa Panienka: Makowy biszkopt: 4 jajka 2 białka 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 łyżek suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy(...)cukier wanilinowy kilka kropel ekstraktu migdałowego Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu wiśniowego (280 g) 3 garście płatków migdałowych do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Makowa Panienka: Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek (+dodać dwa dodatkowe białka), dodać szczyptę soli. Ubić na sztywno. Pod koniec

Danka Pichci
Ciasto biszkoptowe ze szpinakiem, bitą śmietaną i borówkami + film 60

słodyczo-maniaków. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zauroczy nie jedno podniebie, może być świetną propozycją na świątecznym stole.     składniki na tortownicę 26 cm biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1 szklanka mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kulki mrożonego szpinaku rozdrobnionego masa 500 ml śmietany(...)pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz odsączony z wody szpinak i wszystko łączymy mikserem. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Upieczony biszkopt odwracamy

Smakowite Dania
Ciasto z brzoskwiniami z puszki 82

się na stole i nie jest skomplikowane w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na święta jak również na inne wyjątkowe okazje. Ciasto z brzoskwiniami z puszki składa się z puszystego biszkoptu, przełożonego czekoladową masą budyniową z orzechami i delikatnym kremem śmietankowym. Wierzch ciasta składa się z zatopionych w galaretce owoców. Serdecznie polecam wypróbować! CIASTO Z BRZOSKWINIAMI Z PUSZKI PRZEPIS Składniki(...)blaszkę 24×24 cm) Biszkopt 150 g mąki pszennej 4 jajka 150 g cukru szczypta soli Masa budyniowa 30 g skrobi ziemniaczanej 50 g orzechów włoskich 1 kostka masła (200 g) 1 tabliczka czekolady mlecznej (100 g) 3 żółtka 100 g cukru 2 łyżki kakao 380 ml mleka Masa śmietankowa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Orzechowiec z jabłkami 579

Orzechowiec z jabłkami to przepyszne, nie za słodkie ciasto na orzechowym biszkopcie przełożone musem jabłkowym i kremem śmietankowym. Doskonałe ciasto na świąteczny stół, lub inne specjalne okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na orzechowca z jabłkami jest bardzo prosty i poradzi sobie z nim nawet osoba nie mająca większego doświadczenia w wypiekach. Orzechowiec z jabłkami oprócz tego że cudownie smakuje(...)pięknie pachnie to również zjawiskowo wygląda. Gwarantuję, że jako pierwszy zniknie ze stołu! Zapraszam do wypróbowania przepisu na orzechowca z musem jabłkowym. ORZECHOWIEC Z JABŁKAMI PRZEPIS Składniki Biszkopt orzechowy 5 jajek (temp. pokojowa) 100 g mąki pszennej tortowej 120 g cukru pudru 150 g drobno zmielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus jabłkowy 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa

Przepiski.pl
JOGURTOWIEC „Tiramisu” (bez cukru i glutenu) 64

Składniki (śr: 20cm): -400g jogurtu greckiego -30g budyniu waniliowego -3 jajka -100g ksylitolu -100g pasty orzechowej z kawą (u nas Nutura ) -bezglutenowe biszkopty -2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej -szczypta soli Dodatkowo -ok 100g jogurtu greckiego (na górę) -kawa rozpuszczalna lub kakao (do posypania góry 1. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli. 2. Do białek(...)budyń. 4. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Kawę zalać wrzątkiem ok 150ml. 6. Gdy kawa nieco ostygnie moczyć w niej biszkopciki, które układać na dnie blaszki. 7. Na biszkopty wylać połowę masy. 8. Ułożyć na powierzchni masy kolejną warstwę biszkoptów, następnie ostrożnie wylać drugą część masy. 9. Na górze znów ułożyć namoczone w kawie biszkopty. 10. Całość piec

Candy Pandas
Ciasto Prince Polo 68

Ciasto Prince Polo to smaczny przekładaniec, na który składa się biszkopt kakaowy z budyniową masą czekoladową oraz bakaliową wkładką. To właśnie we wkładce znajdują się pokruszone wafelki Prince Polo, a także mielone orzechy oraz wiórki kokosowe. Ciasto jest ciekawe w smaku, wysokie i podzielne. Kusiło mnie już od dawna, ale dopiero niedawno zrobiłam je po raz pierwszy. Przechowywałam(...)pojemniku w lodówce i właśnie takie schłodzone smakowało mi najbardziej. Biszkopt: 6 jajek 6 lekko kopiastych łyżek drobnego cukru 6 lekko kopiastych łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2-3 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia – opcjonalnie Wkładka ciasteczkowo-bakaliowa : 6 białek 1 szkl. drobnego cukru 100 g mielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych 4 wafelki Prince Polo

Smaki Na Talerzu
Torcik czekoladowo-pistacjowy 95

dodatkowo dosładzać kremu, chyba że ktoś lubi bardzo słodkie desery. Torcik nie zawiera glutenu. Taki tort świetnie sprawdzi się na święta lub urodziny. Składniki (tortownica o średnicy 22 cm): Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek ksylitolu/cukru 5 łyżek mąki ryżowej 2 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 4 łyżki kremu pistacjowego Polewa(...)śmietanki kremówki 30% 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: ok. 100 g niesolonych pistacji Wykonanie: Biszkopt:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki). Pod koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilkę ubijać. Piana ma wyjść sztywna i gęsta

Healthy food explorer
Śmietanowiec z białą czekoladą 121

Ciasto jest niesamowicie delikatne i lekkie, wręcz rozpływa się w ustach. Słodycz ciasta przełamuje lekko kwaśny dżem, po prostu raj dla podniebienia. ŚMIETANOWIEC Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 160 g mąki pszennej 140 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady(...)śmietan-fix MUS PORZECZKOWY 1 słoik dżemu porzeczkowego (280g) 125 ml gorącej wody 1 galaretka jagodowa 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO 1/2 szklanki prażonych migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, pamiętajcie, by j jajka były w temperaturze pokojowej. Do miski przekładamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach na sztywną pianę. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy

Przepiski.pl
Serniczek Tiramisu 372

twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Wierzch: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30/36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 filiżanka mocnej kawy 25 ml likieru kawowego 2-3 łyżki gorzkiego kakao       *** Foremkę(...)tiramisu. Zaparzamy kawę, dodajemy likier i odkładamy do wystudzenia. W misie miksera umieszczamy śmietankę oraz serek mascarpone, miksujemy do momentu uzyskania gęstego kremu, dosładzamy do smaku cukrem pudrem, mieszamy *** *** Biszkopty maczamy kolejno w kawie z likierem *** *** Namoczone biszkopty układamy na serniku *** *** Na biszkoptach rozsmarowujemy krem śmietankowy i całość oprószamy kakao *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny

Blog z Apetytem
Ciasto Dakłas 47443

Dakłas to jedno z tych ciast, które koniecznie trzeba spróbować. Mocno kakaowy biszkopt przełożony pysznym kremem śmietankowym z dużą ilością orzechów włoskich, masy krówkowej i daktyli. Dopełnieniem całości jest chrupiąca orzechowa beza , która nadaje ciastu kruchości i lekkości. Smaki w tym cieście idealnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Dakłas to prawdziwa rozkosz(...)Doskonale sprawdzi się na święta lub imprezę. Nie jest skomplikowane w przygotowaniu czy pracochłonne. Wystarczy postępować zgodnie z przepisem i gwarantuję, że każdemu się uda. CIASTO DAKŁAS PRZEPIS Składniki Biszkopt 3 jajka 50 g mąki pszennej 30 g kakao 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Beza 4 białka 200 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki

Przepiski.pl
smaczne, łatwe, proste tiramisu bez jajek... 69

Składniki: biszkopty podłużne 2 paczki, kawa instant czekoladowa 6 łyżek + woda gorąca 1,5 szklanki, żubrówka z trawą 2 łyżki lub amaretto, śmietana 30% zimna 330 gram + cukier puder 2 łyżki, mascarpone 500 gram + cukier puder 4 łyżki, kakao do posypania - ile potrzeba Użyłam kawy instant czekoladowej, kawę zalać gorącą wodą, wlać 2 łyżki żubrówki z trawą (lub amaretto(...)śmietanę ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach, dodać puder cukier i na mniejszych obrotach miksera połączyć składniki. Następnie porcjami dodawać mascarpone i na średnich obrotach miksera łączyć składniki. Biszkopty moczyć w kawie i układać pierwszą warstwę w formie silikonowej 25x25 cm, pojemniku szklanym kompotierce 250 ml - do zdjęcia. Na biszkoptach rozsmarować pierwszą warstwę kremu, na krem biszkopty maczane

W Mojej Kuchni Lubię
Miodownik królewski 90

wielokwiatowego, który otrzymałam od Pasieki Miodowe Wzgórze . SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu Wielokwiatowego z Miodowe Wzgórze , ½ szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 1 szklanka mąki tortowej, ½ łyżki octu, ½ łyżki proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru(...)sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na trzy równe części. Każdą z części rozwałkowuję i wykładam na blaszkę (wymiary 24x24cm). Piekę około 15 minut w temperaturze 175 stopni. 2. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ubijam. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania