biszkopt - 18139 przepisów (strona:321/1210)

Ciasto Michałek 226

sprawdzi się doskonale na każdą okazję. Będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty, lub słodką przekąską w czasie spotkania z przyjaciółmi. Serdecznie polecam wypróbować. CIASTO MICHAŁEK PRZEPIS Składniki Biszkopt 5 jajek 120 g mąki pszennej 40 g kakao 140 g cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 250 g cukierków Michałków + kilka dodatkowych sztuk(...)posypki 3 łyżki likieru czekoladowego 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 50 g czekolady gorzkiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, stopniowo dodawać cukier. Następnie zmniejszyć obroty miksera i do ubitej piany z cukrem dodawać żółtka, jedno po drugim. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę oraz

Przepiski.pl
Jesienna fantazja 309

Jesienna fantazja Niebiańsko smaczne i bardzo efektowne ciasto z chrupiącymi orzechami, masą jabłkową oraz budyniową i delikatnym, cieniutkim biszkoptem. Ciężko poprzestać na jednym kawałku…     Składniki: * na foremkę o wymiarach 36 x 26 cm Biszkopt: 4 jajka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki(...)waniliowego 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 żółtka Masa orzechowa: ok 350g orzechów włoskich 6 łyżek miodu 100g masła Dodatkowo: ok 30 sztuk herbatników         *** Przygotowujemy biszkopt. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier *** *** Całość miksujemy do momentu, aż uzyskamy gęstą, jednolitą masę *** *** Dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką

Blog z Apetytem
Mini szarlotki w nowym wydaniu 107

spodzie z zapiekanym budyniem oraz rolką z jabłek, aromatycznego cynamonu, kardamonu i wanilii.  Nie można oprzeć się pokusie. MINI SZAROLTKI Składniki: (na 8 sztuk ) spody:  150 g biszkoptów 70 g masła budyń: 2 żółtka 3 łyżki cukru 25o ml mleka cukier waniliowy 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła rolki szarlotkowe:  3 jabłka 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta(...)kiedy zacznie się gotować dodajemy mieszankę z żółtek. Mieszamy i gotujemy do momentu otrzymania gęstego budyniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę masła, mieszamy, a następnie studzimy.  spody: Biszkopty mielimy na "piasek", dodajemy do nich rozpuszczone, ostudzone masło, mieszamy. Takim mokrym biszkoptowym "piaskiem" wykładamy podłużne silikonowe foremki, dociskając łyżką biszkopty do dna i boków foremek.  Na biszkopty wlewamy ostudzony

Bon appetit mon amie
Kostka cappuccino 2507

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rewelacyjne ciasto na czekoladowym biszkopcie z kawową warstwą i bosko pyszną delikatną pianką. Efektowne no i mega smaczne. Cappuccino uwodzi podniebienie od pierwszego kęska, za każdym razem chce się więcej. Wypróbujcie sami!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka cappuccino składniki: SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 2 jajka 100 g cukru 1 czubata łyżka kakao 30 gram gorzkiej czekolady 60 gram masła(...)misie miksera ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy powoli ostudzoną żelatynę, ale jeszcze płynną i miksujemy, aby nie było grudek. Miksować do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt nasączamy kawą rozpuszczalną. Wykładamy na biszkopt masę cappuccino, a na nią masę śmietankową. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Chłodzić ciasto parę godzin, aż masy stężeją. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

Olcia gotuje!
Najlepszy domowy jabłecznik ! 1606

prostotą wykonania. Przepisów na jabłecznik jest dużo, ale ja dzielę się z wami najlepszym. Serdecznie zachęcam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); domowy jabłecznik – składniki: składniki na biszkopt: 6 jaj rozmiar M pół szklanki oleju rzepakowego 50 ml mleka 3/4 szklanki cukru do wypieków 250 gram mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia składniki na mus do ciasta(...)przesiałam ją przez sito. Następnie dodałam mąkę do masy i wymieszałam delikatnie drewnianą łyżką tylko do połączenia się masy z mąką. (należy uważać,aby pęcherze powietrza nie pękały, bo biszkopt słabo wyrośnie) Następnie blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dno przelałam połowę uzyskanego ciasta. Podpiekłam w temperaturze 175 st,C przez 15 minut. Do zarumienienia

Olcia gotuje!
Czekoladowe ciasto z jabłkami i kremem budyniowym 111

Czekoladowy biszkopt, aksamitny krem budyniowy oraz jabłka w galaretce i czekoladowa polewa. Niby banalne połączenie, ale tak pyszne, że musicie sprawdzić, zwłaszcza jeśli znudziła się Wam klasyczna szarlotka. Nie będę się tutaj jakoś specjalnie rozpisywać, tylko zapraszam na przepis. Biszkopt: 8 jaj 3/4 szklanki cukru 6 łyżek mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta z soli Białka(...)następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy aż dodamy cały budyń. Polewa: 1 czekolada mleczna (może być pół na pól mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Ostudzony biszkopt kroimy na pół. Na jedną połowę wykładamy ostudzoną, tężejącą masę jabłkową, a na nią masę budyniową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i  polewamy czekoladą rozpuszczoną z niewielką ilością mleka

Cynamonowe szczęście
URODZINOWY POWRÓT TORTOWY 108

Szczególnie, że teraz mam motywację do działania. Pomysłów na przepisy jest mnóstwo ,  a co za tym idzie postów zapowiada się wiele.  Malinowo- Śmietanowy Tort Szpinakowy S kładniki : Biszkopt Szpinakowy  (Ø 18): ©  125  g świeżego szpinaku baby  ©  1/2  szkl .  oleju słoneczni kowego  ©  2  łyż .  soku z cytryny(...)wrzenia. P o zagotowaniu rozpuszczamy w nim napęczniałą żelatynę. Przelewamy do formy (trzeba pamiętać by forma miała mniejszą średnicę o około 2 cm od tortownicy, w której pieczony jest biszkopt) i odkładamy do lodówki lub zamrażalnika. 2)  Szpinak blendujemy na gładką emulsję razem z olejem i sokiem z cytryny. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę ze szczyptą

Moje Pyszne Siódme Niebo
Ciasto malinowy przysmak 173

warto przygotować ten smakołyk, bo jest naprawdę przepyszny. Jeśli nie macie pod ręką malin, możecie wykorzystać np. wiśnie z kompotu. Ciasto też będzie smakować obłędnie! MALINOWY PRZYSMAK PRZEPIS Składniki Biszkopt 3 jajka 50 g mąki pszennej 30 g kakao 70 g cukru szczypta soli Krem czekoladowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżka(...)wymieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać kakao i ponownie wymieszać do połączenia. Masę odstawić do przestygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać żółtka, jedno po drugim. Mąkę wymieszać z kakao

Przepiski.pl
Wiśniowa kostka 137

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa kostka to proste, efektowne no i mega smaczne ciasto. Lekki biszkopt, wiśniowa warstwa i delikatny krem, a to wszystko pod herbatnikami i lśniącym, gładkim lukrem, który wzbogaca smak ciasta. Wszystkie warstwy świetnie ze sobą komponują. Gwarantuję, że zrobiona Wiśniowa kostka raz wpisuje się do domowego menu. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa – składniki(...)SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3/4 szklanki cukru 4 jajka ( temperatura pokojowa) 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobinka soli MASA WISNIOWA: 1 galaretka wiśniowa 300 ml kompotu z wiśni 150 ml gorącej wody 350 g wiśni z kompotu SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 3 łyżki cukru

Olcia gotuje!
Wiśniowa pokusa 212

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa to proste, efektowne no i mega smaczne ciasto. Lekki biszkopt, wiśniowa warstwa i delikatny krem, a to wszystko pod herbatnikami i lśniącym, gładkim lukrem, który wzbogaca smak ciasta. Wszystkie warstwy świetnie ze sobą komponują. Gwarantuję, że zrobiona Wiśniowa pokusa raz wpisuje się do domowego menu. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa – składniki(...)SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3/4 szklanki cukru 4 jajka ( temperatura pokojowa) 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobinka soli MASA WISNIOWA: 1 galaretka wiśniowa 300 ml kompotu z wiśni 150 ml gorącej wody 350 g wiśni z kompotu SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 3 łyżki cukru

Olcia gotuje!
Biszkopt z kremem i borówkami 163

coraz częściej pytacie o to w jaki sposób wykorzystać je w cieście. Dlatego przychodzę do Was z kolejną propozycja na taki klasyk z owocami, czyli puszysty mięciutki biszkopt przełożony kremem budyniowym i do tego borówki w galaretce. Co tu dużo pisać prosto i pysznie w sam raz do filiżanki kawy. Ja od jakiegoś czasu mam taki zwyczaj, że tuż(...)ciekawego, więc póki co sięgać będę po naturalne wspomagacze - olej z czarnuszki, świeże owoce i warzywa oraz obowiązkowo kiszonki. Ciekawa jestem w jaki sposób Wy wzmacniacie swoją odporność?  Biszkopt 5 jajek 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy

Cynamonowe szczęście
Torcik tiramisu 108

średnicy 21 cm): 250 g serka mascarpone 500 g skyru waniliowego  1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody 100 ml zaparzonej kawy opakowanie okrągłych biszkoptów kakao Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, biszkopty wyłożyć na dno tortownicy i za pomocą łyżeczki polewać je kawą (pozostałą kawę odstawić, będzie potrzebna do kremu).  Następnie biszkopty(...)cienkim strumieniem wlewać przestudzoną żelatynę (można najpierw wymieszać ją z łyżką kremu). Na koniec wlać pozostałą po ostudzoną kawę i jeszcze chwilę miksować Gotowy krem wyłożyć na biszkopty i wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać kakao

Healthy food explorer
Ciasto czekoladowe z herbatnikami 665

Proste, a zarazem efektowne ciasto, które zachwyci na niejednej imprezie. Delikatny biszkopt, masa czekoladowa z kawałkami herbatników, krem śmietankowy i orzeszki to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Mimo, że ciasto wygląda na bardzo pracochłonne, w rzeczywistości wcale takie nie jest. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i z łatwością poradzi sobie z nim nawet osoba, która ma przysłowiowe(...)dwie lewe ręce”. Serdecznie polecam wypróbować przepis na ciasto czekoladowe z herbatnikami przy najbliższej okazji. CIASTO CZEKOLADOWE Z HERBATNIKAMI PRZEPIS Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 65 g mąki pszennej 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki na masę czekoladową: 150 g czekolady mlecznej 100 g masła 200 g herbatników 1 łyżka cukru 300 ml wody Składniki na masę śmietankową

Alle Dobre!
TARTA BISZKOPTOWA Z BORÓWKAMI I KREMEM 115

super alternatywa dla ciężkich i kalorycznych tart z masłem. Zamiast borówek możesz użyć również jagód leśnych, jeżyn lub malin. BORÓWKOWA BISZKOPTOWA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I FRUŻELINĄ Z WIŚNI . Biszkopt :  4 jaja, wybij do misy i ucieraj na sztywną masę, dodaj 190 g cukru i ubijaj dalej na sztywno, dodaj 190 g mąki tortowej i całość wymieszaj rózga. Przelej(...)proszku budyniowego, 5 łyżek cukru, całość wymieszaj dodaj 70 g masła, cały czas mieszając gotuj. Dodaj 85 g masła i całość zmiksuj blenderem. Krem wylej na spód biszkoptu, polej frużeliną (przepis poniżej), przykryj górnym blatem biszkoptu. Frużelina (zamiennie dżem z wiśni) 500 g wiśni, 5 łyżek cukru, 2 łyżki pektyny, całość gotuj przez 10 minut, wystudź wyłóż na krem budyniowy

SMYKWKUCHNI
Biszkopt z masą budyniową i galaretką 83

Biszkopt z masą budyniową i galaretką – przepis na idealny i znany wszystkim biszkopt z owocami i galaretką. Ciasto idealne na zbliżające się ciepłe dni! W tym przepisie przyda Ci się: Zapisz przepis The post Biszkopt z masą budyniową i galaretką first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z masą budyniową i galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl