biszkopt - 17572 przepisów (strona:320/1172)

Truskawkowa Krówka 64

łatwy, a samo ciasto szybkie w przygotowaniu. Polecam Wam go upiec i w swoim domu, póki sezon na truskawki trwa. PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA KRÓWKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jaja 1/2 łyżeczki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń o smaku krówki bez cukru (40g) 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki UWAGA: Należy upiec 2 takie(...)biszkopty. MASA 1 litr śmietanki roślinnej decor up – można użyć zwykłej 30% lub 36% (zwykła śmietanka będzie miała nieco mniejszą objętość) 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki wody DODATKOWO 1,2 kg truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, wymieszać szpatułką. Dosypać mąkę, budyń

Przepiski.pl
Klopsiki w młodej kapuście z pieczarkami i test patelni tytanowej WOLL 678

wyeliminować. Jeśli już muszę użyć tłuszczu, to jak w przepisie powyżej, wylewam jedną łyżkę na patelnię i przy pomocy pędzelka natłuszczam dno i boki. Podobnie postąpiłam jak usmażyłam biszkopt. Tak to nie pomyłka, nie piekłam, a smażyłam biszkopt. Na kuchence gazowej, na wolnym ogniu, pod przykryciem. Gotowy w 25 minut. Potrzeba matką wynalazków. Był mi potrzebny niewysoki, ale szeroki biszkopt(...)wyszedł doskonale. Będą powtórki. Biszkopt z patelni     W ramach testowania odpinanej rączki przygotowałam roladki z mięsa mielonego z pieczarkami zawijane w plastry boczku. Roladki najpierw opiekłam na patelni, potem odpięłam rączkę, nakryłam patelnię pokrywką i upiekłam w piekarniku. Wyszły bardzo soczyste i smaczne. Makaron to chyba najlepsza propozycja na szybki i smaczny obiad. Z patelnią Woll Diamond jest

Kuchnia z widokiem na ogród
Wenecka Truskawka 84

rozpływający się w ustach. Zadowoli największych łasuchów. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        400 g podłużnych biszkoptów ·        ½ szk. mleka ·        1 kg twarogu sernikowego ·        660 ml śmietany(...)cukru pudru ·        ½ śmietany 30% ·          Sposób przygotowania: 1.      Biszkopty moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2.    Galaretki zielone rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i odstawiamy do całkowitego zgęstnienia. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy

Kulinarna Chwila
Łabędzi puch - Ciasto kokosowe 87

Składniki: (szklanka  250 ml) (blaszka 23x33 cm) Biszkopt: Jajka 5 Mąka pszenna 3/4 szklanki Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki Cukier 3/4 szklanki Krem: Bułka kajzerka 2 Mleko 3 szklanki Cukier 1/2 szklanki Wiórki kokosowe 100 g Masło 200 g Kokosowa posypka: Wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki Masło łyżka Cukier 1/2 szklanki Dodatkowo: Woda 1/2 szklanki wody + łyżka soku(...)krem zgęstnieje. Zdjąć z gazu i odstawić do całkowitego przestudzenia. Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce kremu kajzerkowego cały czas miksując. Tak postępować do skończenia składników. Przygotowanie biszkoptu: Białka ubić na sztywną pianę. Dodajmy cukier patiami łyżka po łyżce. Po każdym dodaniu łyżki cukry miksujemy ok 15-20 sekund i dopiero dodajemy kolejną łyżkę. (Miksujemy aby cukier zdążył się

Kulinarne przygody
Czekoladowy torcik z rabarbarem 77

wilgotne i pyszne. Jeśli jednak miałabym wskazać fajne ciasto z rabarbarowym musem, z pewnością byłoby to właśnie to z poniższego przepisu. To taki niewielkich rozmiarów torcik, przygotowany na kakaowym biszkopcie. Dalej mamy dwie warstwy musu rabarbarowo-truskawkowego, w tym jedna z dodatkiem czekolady. Inspirację na to bardzo fajne, lekkie i orzeźwiające ciasto znalazłam na blogu KuchniaMniam. Biszkopt: 2 jajka(...)miękkości. Miksujemy blenderem na mus. Do gorącego musu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia. Olewamy 3/4 szklanki, pozostałą masę schładzamy. Tężejący mus rabarbarowo-truskawkowy wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Odłożony wcześniej mus umieszczamy w miseczce, którą stawiamy nad garnkiem z gorącą wodą (poza palnikiem; woda ma być zagrzana, powinna parować

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno z rabarbarem 83

galaretką. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i idealnie smakuje w ciepłe dni. Lekko kwaśny rabarbar fajnie łączy się ze słodką truskawkową galaretką i delikatną masą sernikową. Zamiast piec biszkopt można użyć gotowych biszkoptów, wtedy wykonanie będzie jeszcze szybsze.  Składniki  (tortownica o średnicy 21 cm): Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki mąki (u mnie ryżowa) szczypta soli 2 łyżki(...)wody i gotować na średnim ogniu, aż łodygi zmiękną i zaczną się rozpadać. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i wrzucić galaretką truskawkową, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Biszkopt:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki

Healthy food explorer
Owocowy deser w pucharkach 120

kremem i owocami w galaretce nabierze zupełnie innego oblicza, kiedy przygotujecie je w takich mini pucharkach. Każdy będzie miał swoją porcję, na dodatek odpada problem z krojeniem i wysychaniem biszkoptu.  Będą nie tylko fajnie smakowały, ale też cieszyły oko. Kto się skusi i przygotuje taki poczęstunek dla najbliższych? Podzielcie się swoimi małymi dziełami sztuki oznaczając mój profil na Instagramie(...)ktoś korzysta z różnych źródeł może tych głosów oddać więcej ;) Za każdy jeden, bardzo dziękuję! Głosowanie odbywa się tutaj --> https://basiazsercem.pl/konkurs/wypiek/3701# Składniki na ok 8 pucharków Biszkopt: 2 jajka 50g drobnego cukru 45g mąki Basia tortowej orkiszowej 20g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 125ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 200g

Kuchnia w czekoladzie
TORT Z MUSEM MALINOWYM – Shimmer i Shine 84

czerwonej porzeczki. Tutaj ograniczają nas tylko upodobania małego solenizanta :). Polecam wpis: jakie kremy wybrać do tortu. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. 1 dzień: Pieczemy biszkopt i przygotowujemy ganache do kremu czekoladowego. 2 dzień: Robimy krem czekoladowy, mus malinowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Dekorujemy tort kremem maślanym i dekorujemy wydrukiem na masie(...)dlatego nie warto się śpieszyć! Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Skorzystaj z przelicznika foremek Polecam wpis: Jak złożyć prosto tort Składniki na biszkopt (tortownica/rant śr 18 cm) – biszkopt z olejem: 4 białka (ok 148 g) 144 g drobnego cukru 4 żółtka 3-4 łyżki oleju 152 g mąki pszennej Oddzielamy białka

Słodki Pomysł
Kolorowe ciasto dla Mam 79

Kochane Mamuśki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :) Składniki: biszkopt - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 0,5 litra soku czerwonego typu Kubuś - 1 budyń waniliowy oraz - 400 ml kremówki - 1 galaretka ananasowa - 1 galaretka blucuracao  - 1 galaretka porzeczkowa Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy(...)sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie delikatnie mieszając dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 20 minut w 180 C. Gdy biszkopt się piecze możemy przygotować masę. Do garnka wlewamy sok, odlewamy pół szklanki w której mieszamy proszek budyniowy. Sok zagotowujemy, wlewamy do niego rozmieszany proszek budyniowy i gotujemy budyń do zgęstnienia. Przestudzony budyń wykładamy

Zainspirowana w kuchni
Rolada biszkoptowa z galaretką z rabarbaru 112

porze roku. Przepisów na wykorzystanie rabarbaru podałam tu już sporo ( klik! ). Dziś zapraszam na roladę biszkoptową z domową galaretką z rabarbaru w wersji wegetariańskiej, czyli bez użycia żelatyny. Składniki : Biszkopt   5 jajek  szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki  płaska łyżeczka proszku do pieczenia  łyżka wody 2 łyżki oleju skórka starta z połowy cytryny (wcześniej(...)wodę, olej i skórkę z cytryny. Zmiksować.  Do masy żółtkowej dodawać stopniowo białka i delikatnie mieszać.  Masę wyłożyć (powinna być puszysta) na dużą blachę.   Piec biszkopt ok. 12-15 minut na złocisty kolor.  Po upieczeniu roladę oderwać delikatnie od papieru.  Położyć biszkopt na czystej ściereczce wierzchem do dołu. Zwinąć biszkopt razem ze ściereczką

Weekendy w domu i ogrodzie
Biszkopt kakaowy z masą budyniową i frużeliną wiśniową 117

Przed Wami biszkopt kakaowy, który możecie przygotować zarówno jako ciasto do kawy na niedzielę, jak i na większą uroczystość rodzinną. Jest bardzo dobre. Biszkopt kakaowy przełożony jest tutaj domowym kremem budyniowym, a lekkości i orzeźwienia nadaje całości wiśniowa frużelina. Ciasto zyskuje na smaku z każdym kolejnym dniem. Biszkopt: 7 jajek 1 lekko kopiasta szklanka drobnego cukru 1 szklanka mąki tortowej

Smaki Na Talerzu
Z cytrynową pianką i owocami 93

Lekkie, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z owocami i galaretką. Truskawki możecie wymienić na maliny lub zrobić z samymi borówkami.  Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto(...)malinowa 2 szt, woda gorąca 3 szklanki, Do nasączenia: herbata czarna 0,5 szklanki,  cukier waniliowy 0,5 opakowania,  sok z cytryny 1 łyżeczka,  Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Na koniec dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyłożoną papierem

kulinarne odsłony pati
Sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami. 65

SKŁADNIKI: 1 kg waniliowego serka homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 3 1/2 szklanki gorącej wody około 1.5 kg truskawek opakowanie biszkoptów około 120 g Zapraszam do obejrzenia filmu WYKONANIE: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić na bok do lekkiego stężenia. Mleko zagotować chwile przestudzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Następnie(...)mleko odstawić do wystudzenia. Tortownice ( moja o średnicy 25 cm) Wyłożyć folia spożywczą lub pergaminem. Na jej dnie ułożyć biszkopty. Cześć truskawek umyć i usunąć z nich szypułki. Każda truskawkę przekroić wzdłuż, na pół. Polówki truskawek ułożyć na biszkoptach, na brzegu formy. Przyklejając przepołowioną stronę do do brzegu formy. Patrz film. W misce wymieszać serki z cukrem oraz przestudzonym mlekiem

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto z kremem serowo-makowym 116

przepisu na makowy krem przekopałam pół internetu. Wreszcie znalazłam obiecujący przepis tutaj . Cudowne połączenie śmietanowego serniczka owarzanego i doprawionego rumowym aromatem maku stanowią o sukcesie tego ciacha:) Całość w biszkopcie nasączonym ( a jakże) rumem. Wierzch dla przełamania słodyczy pokryłam cytrynową galaretką. Blacha 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki letniej wody Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Dodajemy żółtka i miksujemy

Domowe ciasta
CHARLOTTE SERNIKOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I OWOCAMI + KONKURS! 72

przepisu wykorzystałam Śmietankę UHT Łaciata 36% – wspaniale się ubija na puch – co w przypadku tego sernika jest bardzo ważne! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! SKŁADNIKI: SPÓD I BOKI: * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * biszkopty podłużne – ok. 20 szt WARSTWA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 600 g * śmietanka UHT Łaciata 36% – 400 g * cukier(...)truskawki świeże * zioła * bezy SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Tortownicę 23 cm wykładamy papierem do pieczenia na spodzie oraz robimy wyższy rant z boku – żeby dobrze zabezpieczyć. Na spodzie układamy okrągłe biszkopty, a na bokach podłużne (jeśli nie chcą się trzymać możemy delikatnie podkleić masłem do boków). WARSTWA SEROWA: Żelatynę zalewamy mlekiem, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia. Ser biały ucieramy z cukrem oraz

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania