biszkopt - 17572 przepisów (strona:317/1172)

Ciasto Biskup 95

Obłędne ciacho! Mięciutki biszkopt, kwaskowata galaretka z dżemem z czarnej porzeczki, krem budyniowy, a to wszystko zakończone chrupiącą bezą z kokosem i makiem, oblana czekoladą...Ciasto bardzo posmakowało domownikom i zniknęło w mgnieniu oka!  Składniki blaszka 23|33: biszkopt: jajka 4 szt, mąka pszenna 3|4 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony odstawić do ostygnięcia, a następnie ściągnąć z wierzchu powstałą podczas pieczenia łupkę. Biszkopt nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym.  Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody. Do jeszcze gorących galaretek dodać dżem z czarnej porzeczki i wymieszać. Gdy galaretka

kulinarne odsłony pati
CIASTO MANDARYNKOWO-POMARAŃCZOWE ZE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 73

jeszcze kilkukrotnie później przygotowałam ten przepis. Nigdy jednak nie było okazji go spisać. Aż do teraz! Mam dla Was przepis na fantastyczne, orzeźwiające ciasto mandarynkowe z pianką, na biszkopcie. Łatwe do zrobienia! Szybkie! Pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT: * jajko L – 5 szt * cukier do wypieków – 140 g * mąka pszenna – 90 g * mąka ziemniaczana – 35 g MASA POMARAŃCZOWA(...)PIANKA ŚMIETANKOWA: śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 4 łyżki DODATKOWO: * herbatniki kakaowe – 50 g * herbatniki maślane – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Nagrzewamy piekarnik na 170C bez termoobiegu. Białka ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( każdą kolejną łyżkę dodajemy dopiero wtedy, kiedy poprzednia się rozpuści ). Dodajemy

Ostra na Słodko
pyszny truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach... 79

Składniki: cukier 1 szklanka, twaróg śmietankowy 60 dag, jogurt gęsty naturalny 2 opakowania po 380 gram, truskawki plasterki 2 szklanki, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, biszkopty okrągłe z kakao 150 gram, truskawki plasterki 2 szklanki, galaretka pomarańczowa 2 opakowania Żelatynę na 1 litr rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić. Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier(...)mikserem utrzeć na gładką masę, dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki. Galaretki rozpuścić

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO MANDARYNKOWO-POMARAŃCZOWE ZE ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ 54

jeszcze kilkukrotnie później przygotowałam ten przepis. Nigdy jednak nie było okazji go spisać. Aż do teraz! Mam dla Was przepis na fantastyczne, orzeźwiające ciasto mandarynkowe z pianką, na biszkopcie. Łatwe do zrobienia! Szybkie! Pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT: * jajko L – 5 szt * cukier do wypieków – 140 g * mąka pszenna – 90 g * mąka ziemniaczana – 35 g MASA POMARAŃCZOWA(...)PIANKA ŚMIETANKOWA: śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 4 łyżki DODATKOWO: * herbatniki kakaowe – 50 g * herbatniki maślane – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Nagrzewamy piekarnik na 170C bez termoobiegu. Białka ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( każdą kolejną łyżkę dodajemy dopiero wtedy, kiedy poprzednia się rozpuści ). Dodajemy

Ostra na Słodko
Ciasto kukułka 60

wypieków 15 g kakao Składniki krem: 1 kg śmietany 36% 5 czubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki ciepłej wody Pozostałe składniki: około 200 g okrągłych biszkoptów 300 g czekolady (najlepiej gorzkiej, ale wersja z mleczną też będzie smaczna) 125 ml wódki 125 ml mocnej kawy 100 g cukru 1-2 łyżki kakao Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik(...)pomocą łyżki lub szpatułki delikatnie wymieszaj bez miksowania. Przelej ciasto do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut po czym całkowicie wystudź biszkopt i przekrój go na 2 blaty. W tym czasie do rondelka dodaj zaparzoną kawę, cukier i czekoladę połamaną na kawałki. Podgrzewaj aż czekolada się rozpuści i zagęści sos. Wtedy dodaj

nietylkopasta.pl
Ciasto Borówkowe Cappuccino 80

koszyka w sklepie wpadły galaretki o ciekawym, niebieskim kolorze, z działki zerwałam kilkanaście boróweczek… A reszta wyszła spontanicznie: krem z dodatkiem kawy cappucino i tegoż smaku nasączenie w tradycyjnym biszkopcie. Całość świetnie zgrana w smaku, a i aspekt wizualny ciasta ciekawy : ) Blaszka 22 x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text-align(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } Składniki na biszkopt 4 jaja ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki przegotowanej wody aromat waniliowy ( 3 krople) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier

Domowe ciasta
CIASTO BAJKA BEZ PIECZENIA 88

nosi taką nazwę, faktycznie jest bajeczne... Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: 0,5 słoiczka dżemu lub konfitury wiśniowej 0,5 dużego opakowania herbatników 20 dag okrągłych biszkoptów BUDYŃ: 2 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy (40 g) po 1 łyżeczce mąki pszennej i ziemniaczanej łyżeczka cukru waniliowego 10 dag masła w temp. pokojowej KREM ŚMIETANOWY(...)gotujemy. Cały czas mieszamy. Odstawiamy na chwilę, dodajemy pokrojone na małe części masło. Budyń ucieramy mikserem do momentu aż masło się zmiksuje. Budyń wylewamy na konfiturę. Wyrównujemy. Każdy biszkopt moczymy w kawie i układamy na budyniu. Jeśli trzeba przycinamy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce, aż budyń wystygnie. KREM ŚMIETANOWY: Żelatynę zalewamy 4 łyżkami wody, odstawiamy.  Śmietankę ubijamy na sztywno

Pani na deser
CIASTO 3 BIT NA BISZKOPCIE 80

Piekłam wielokrotnie to ciasto jednak nigdy nie udało mi się zrobić zdjęć, tak szybko znikało ;) SKŁADNIKI: BISZKOPT Z TEGO PRZEPISU: KLIK KREM: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy masło 200 g ORAZ: puszka masy krówkowej Gostyń  duża paczka herbatników maślanych ŚMIETANA: 0,5 l śmietany(...)łyżka żelatyny łyżka cukru pudru DEKORACJA: polewa czekoladowa zrobiona z połowy porcji-  KLIK WYKONANIE: Biszkopt pieczemy w blaszce o wym: 25/40 cm. Przecinamy na pół. KREM:   S zklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy i gotujemy, cały czas mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy

Pani na deser
CIASTO KOLOROWE LATO 75

Takie ciasto przygotowałam jakiś czas temu. Wszystkim bardzo smakowało. Było lekkie, orzeźwiające i idealnie słodkie. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT: 2 całe jajka 5 łyżek cukru 0,5 szklanki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: jogurt grecki 400 g 2 łyżki cukru pudru galaretka malinowa ORAZ: galaretka agrestowa 10-20 dag borówek WYKONANIE: Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 2 niepełnych szklankach(...)wody, odstawiamy na bok. BISZKOPT: Całe jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do jajek w 2 partiach. Delikatnie mieszamy łyżką. Tortownicę o śr. 22 cm wykładamy papierem do pieczenia (sam spód) Wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy ok 20 minut w 170 st. C ustawienie góra dół. Po upieczeniu

Pani na deser
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 86

Takie pyszne ciasto powstało w mojej kuchni na weekend majowy. Wyszło znakomicie :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 30 CM: BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe każdy po 40 g 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku i octu SER: 1 kg sera z wiaderka 1/3 szklanki śmietany 30 % lub jogurtu naturalnego 3-4 łyżki  cukru pudru(...)cytrynowe ORAZ: truskawki ok. 40-50 dag galaretka truskawkowa WYKONANIE: W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 2 szklankach wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy, kroimy na pół. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę, powoli wsypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, wlewamy powoli do białek, ciągle ubijamy. Budynie przesiewamy z mąką, dzieląc na 3 wsypujemy do jajek

Pani na deser
CIASTO SMERFA 93

Szybkie ciasto bez pieczenia, które przygotowałam do niedzielnej kawki. Polecam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: opakowanie okrągłych biszkoptów (ok.200 g) galaretka niebieska galaretka pomarańczowa 1 szklanka śmietanki 36 % 1 szklanka jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka oreo 0,5 szklanki mocnej, posłodzonej kawy 2 łyżki dżemu wiśniowego WYKONANIE: Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1 szklance wody(...)Przelewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie galaretkę kroimy w drobną kostkę. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do ostudzenia. Biszkopty nasączamy w kawie, układamy w tortownicy, smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i zimną galaretkę. Miksujemy, dodajemy pokruszone oreo, mieszamy i wylewamy na biszkopty. Dookoła układamy

Pani na deser
Tort dla dziewczynki Jednorożec 60

przepyszne.  Goście byli zadowoleni, a moja córka bardzo szczęśliwa. I to jest najważniejsze!      Tort dla dziewczynki Jednorożec - składniki:    (Średnica 22-24 cm) Biszkopt: 6 jajek 150g cukru  150g mąki pszennej tortowej  Krem do przełożenia: 600 ml śmietanki 36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Krem do obłożenia: 300 ml śmietanki(...)300g dżemu malinowego niskosłodzonego (może być dowolny dżem, np. wiśniowy lub z czarnej porzeczki) Dekoracja: papierowe ozdoby (*)  mini beziki    Tort dla dziewczynki Jednorożec - przygotowanie:   Biszkopt. Jak przygotować biszkopt dowiecie się tu - klik .   Krem do przełożenia. Koniecznie schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone.   Krem podzielić

Di gotuje
TORT Z KREMEM KINDER BUENO – tort Kot 216

kremem oreo. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy batoniki Kinder Bueno w śmietance. 2 dzień: Robimy krem kinder bueno, mus malinowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort(...)warto się śpieszyć! Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów!   Skorzystaj z przelicznika foremek Polecam wpis: Jak złożyć prosto tort Składniki na biszkopt (tortownica/rant śr 22 cm) – biszkopt z olejem: 6 białek (ok 220 g) 200 g drobnego cukru 6 żółtek 5 łyżek […] Artykuł TORT Z KREMEM KINDER BUENO – tort

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania