biszkopt - 17572 przepisów (strona:308/1172)

pyszny deser na zimno z wiśni i mascarpone... 43

Składniki: wiśnie ugotowane z kompotu 1 kg, jogurt gęsty naturalny 1 kg wiaderko, żelatyna deserowa na 1 litr wymieszana w 3/4 szklanki letniej wody, biszkopty 250 gram mascarpone 500 gram, jogurt gęsty 330 gram, cukier puder 5 łyżek, żelatyna na 0,5 litra wymieszana w 1/2 szklanki letniej wody, kakao 3-4 łyżki, czekolada mleczna 200 gram Doskonale do wykorzystania(...)połączyć składniki, żelatynę namoczyć w letniej przegotowanej wodzie, gdy napęcznieje to wymieszać i wlać szybko do wiśni, mikserem połączyć składniki. Keksówka silikonowa 22 cm, na dnie foremki rozłożyć gęsto biszkopty i w trzech pojemnikach mniejszych, dla męża do pracy i wylać od razu wiśnie, wygładzić wierzch i schować do lodówki. Mascarpone, cukier puder, gęsty jogurt mikserem utrzeć, na koniec dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszny bananowiec 41

Delikatny i orzeźwiający bananowiec na zimno. Kremowa, mocno bananowa masa ułożona na biszkoptach oraz galaretka i puszysta pianka, to pyszne połączenie. Polecam na nadchodzące ciepłe dni :)    (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -paczka biszkoptów podłużnych -1 kg bananów -250 g  miękkiego masła -3 jajka + dwa białka -łyżka cukru pudru -2 galaretki cytrynowe lub mango  -galaretka wiśniowa -3 łyżki żelatyny (łyżka

Kulinarne przemyslenia
Ciasto kamikaze 47

śmietanowa 1/3 szklanki cukru pudru 800 ml śmietanki 30%-36% 2 galaretki pomarańczowe Masa piwna 1300 ml piwa niebieskiego izzy kamikaze 4 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru Biszkopt 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia garść orzechów włoskich łyżka przyprawy do piernika łyżka kakao Polewa 100g czekolady mlecznej 50ml mleka(...)Dodatkowo 2 opakowania biszkopcików paryskich 150g marmolady Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić je na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier, ubijać. Dodać żółtka, ubijać na mniejszych obrotach. Orzechy pokroić. Dodać je do ubitej masy razem z kakaem, mąką, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Całość przelać do blachy 30×41, wyłożonej papierem

Alle Dobre!
Czekoladowe ciasto z truskawkami 54

dodatkiem budyniu czekoladowego, puszystej masy na bazie śmietanki kremówki i dużej ilości truskawek. Całość smakuje obłędnie! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! CZEKOLADOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI – PRZEPIS Składniki Biszkopt 4 jaja rozmiar M 1 budyń czekoladowy ¼ szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki Masa z truskawkami 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy (24×24), wyścielonej papierem do pieczenia. Całość umieścić w nagrzanym piekarniku do 170 stopniach i piec przez 25 minut, grzanie góra-dół. Przestygnięty biszkopt przekroić na pół. Górną część poszarpać na kawałeczki. Truskawki umyć, usunąć ogonki. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestygnięcia.  Przestudzoną żelatynę cienką

Alle Dobre!
ciasto ufo bez pieczenia 43

składniki na masę z zielonych soków: 1000 ml zielonego soku/napoju 3 budynie waniliowe dodatkowo: biszkopty na spód ciasta 1 duże opakowanie delicji (ok. 24 sztuki) wykonanie: Biszkopty układamy na dnie foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). 700 ml soku zagotowujemy a w pozostałym dokładnie mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy i cały czas(...)mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wykładamy na biszkopty, wyrównujemy odstawiamy od przestudzenia. Na przestudzonej masie układamy delicje, biszkoptem do masy (masa powinna być letnia aby delicje się przykleiły ale nie za gorąca). składniki na masę budyniową z galaretką: 500 ml wody 4 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka zielona 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kapitańskie 46

kremem śmietankowym. Niby całkiem prosto, ale jednocześnie niezwykle efektownie. To ciasto jest doskonałe na święta i specjalne okazje. Także bez zbędnego rozpisywania się zapraszam do skorzystania z przepisu.  Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka  proszku do pieczenia szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą, gdy piana(...)odstawiamy na chwilę do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów 1 słoiczek dżemu - ja dałam galaretkę porzeczkową  kakao do posypania Złożenie ciasta:   Na biszkopcie rozsmarowujemy dżem, na który wykładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Na kremie układamy równomiernie biszkopty

Cynamonowe szczęście
Kostka truskawkowa 48

wody Masa śmietankowa z kawałkami czekolady 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny + 30 ml wody Dodatkowo 1 opakowanie biszkoptów podłużnych ok. 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 400 ml gorącej wody Przygotowanie Formę (24×24 cm) wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć warstwę biszkoptów. Masa śmietankowa 2 łyżki żelatyny(...)gorącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę i serek mascarpone ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale ciągle płynną żelatynę. Na biszkopty wyłożyć 1/2 masy. Truskawki pokroić na połówki i ułożyć na masie. Przykryć je pozostałą masą. Na masę wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów. Masa śmietankowa z kawałkami czekolady 1 łyżkę żelatyny rozpuścić

Alle Dobre!
Ciasto szpinakowe z kremem i galaretką 74

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); `Przepyszne ciasto ze szpinakowym biszkoptem pokryty delikatnym kremem, owocami i galaretką. Wszystkie warstwy świetnie się komponują dając dając cieście niebiański posmak. To ciasto to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dosłownie rozpływa się w ustach. Ze szpinakiem zrobiłam pierwszy raz , jakoś nie miałam przekonania. Powiem szczerze ,ze szpinaku nie czuć, a biszkopt jest bardzo smaczny i wilgotny. Koniecznie spróbujcie(...)naprawdę warto. Ja dodałam do ciasta ananasy , ale można użyć innych owoców np. kiwi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Składniki na biszkopt : 4 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g rozdrobnionego szpinaku Składniki na krem śmietanowy: 5 łyżek mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 1 puszka

Olcia gotuje!
Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych 56

czekoladowego. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na wierzch ciasta możemy dodać np. bitą śmietanę, posypkę orzechową, kawałki czekolady lub owoce. Ciasto z biszkoptów z kremem truskawkowym To ciasto jest doskonałe na ciepłe letnie dni, gdy mamy ochotę na coś orzeźwiającego. Potrzebujesz biszkoptów, kremu truskawkowego, śmietany oraz kilku dodatków, które urozmaicą smak ciasta(...)przygotować to ciasto, na spód formy układamy warstwę biszkoptów, a następnie nakładamy warstwę kremu truskawkowego. Następnie układamy kolejną warstwę biszkoptów, i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na wierzch ciasta możemy dodać np. bitą śmietanę, truskawki lub inne owoce. Ciasto z ciastek Oreo z kremem serowym To ciasto jest idealne dla miłośników ciastek Oreo i sera. Potrzebujesz ciastek Oreo, kremu

Via Gusto
Kolorowe, pyszne ciasto WIOSNA-z kremem, śmietanką, galaretkami-orzeźwiające, idealne na Wielkanoc +FILM 73

Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z na prawdę rewelacyjnym przepisem na ciasto, które zachwyca smakiem i wyglądem. Mowa o cieście Wiosna. Składa się z biszkoptu, kremu na bazie soczku Kubuś, śmietanki z kolorowymi galaretkami i galaretki jest bardzo pyszne, orzeźwiające, rozpływa się w ustach a dodatkowo pięknie, kolorowo wygląda. Idealnie nada się też na zbliżające się święta wielkanocne(...)Zapraszam na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm *używam szklanki 250ml  BISZKOPT -4 jajka -pół szkl mąki pszennej tortowej -łyżeczka proszku do pieczenia -łyżka mąki ziemniaczanej -5 łyżek cukru KREM -900ml soku kubuś lub dowolnego soku marchewkowego  -3 budynie śmietankowe bez cukru -200g masła -cukier do smaku (ok 0,5 szkl cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Cassis 434

Ciasto Cassis to połączenie słodko-kwaśnych smaków, które chyba każdy uwielbia. Kakaowy biszkopt z ponczem na bazie likieru cassis, lekko kwaśny dżem porzeczkowy, delikatny krem na bazie śmietanki i mascarpone oraz puszysta beza kakaowa. Całość smakuje obłędnie! Ciasto jest pyszne i warto je przygotować na święta czy inną okazję. Poniżej znajdziecie listę składników oraz dokładną instrukcję przygotowania ciasta. Wbrew pozorom(...)jest skomplikowane, więc śmiało możecie brać się za pieczenie. Powodzenia! CIASTO CASSIS – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 100 g mąki pszennej 30 g kakao 50 g czekolady deserowej 150 g cukru szczypta soli PONCZ 2 łyżki likieru porzeczkowego Creme de Cassis 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka cukru BEZA 200 g drobnego cukru 4 białka 1 łyżka kakao 1 łyżka

Alle Dobre!
Tiramisu z malinami 37

Składniki: ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 3 czubate łyżki cukru pudru ? 1,5 opakowania biszkoptów podłużnych ? 500 g malin ? 100 ml likieru amaretto ? 150 ml mocnego naparu kawy ? 1 łyżka ciemnego kakao Wykonanie: ? Śmietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone. ? Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia. ? Przykryć(...)połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy. ? Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej. ? Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko. Na wierzchu ułożyć resztę malin. ? Schłodzić kilka godzin w lodówce

To co kocham
Torcik winogronowy 45

mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt ? 2 jajka ? 2 czubate łyżki mąki ? 2 łyżki cukru Masa śmietanowa ? 4 jajka ? 1 szklanka cukru ? cukier waniliowy ? 1 szklanka białego wina wytrawnego lub soku winogronowego ? 2 plastry cytryny(...)gożdziki ? 1/2 laski cynamonu ? 400 g śmietanki 30% ? 8 łyżeczek żelatyny Wierzch tortu ? 2 galaretki cytrynowe ? kiść winogron zielonych i ciemnych Wykonanie: Biszkopt ? Ubić białka na sztywno, dodac cukier i dalej ubijać. ? Dodać żółtka, lekko ubić. ? Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. ? Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ? Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C

To co kocham
Rolada z jabłkami 43

Jeśli są w domu jabłka, to pozostałe składniki zawsze się znajdą. Składanie rolady jest błyskawiczne – należy ją zwinąć bezpośrednio po upieczeniu. Rolada wyśmienita jest na ciepło, po ostygnięciu biszkopt robi się wilgotny i smakuje jeszcze lepiej. Składniki: ? 5 dużych jabłek np. szara reneta ? 1 cukier wanilowy ? 1 łyżeczka cynamonu Biszkopt ? 5 jajek ? 1 szklanka cukru ? 1 szklanka mąki pszennej(...)sztywną pianę, dodawać po trochu cukru cały czas ubijając. ? Wbijać po jednym żółtku, mieszając do wchłonięcia się każdego żółtka. ? Przesianą mąkę wsypać do piany i delikatnie przemieszać łyżką. ? Biszkopt wylać na jabłka, wygładzić powierzchnię. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez 40 minut. ? Na upieczonym cieście położyć czystą ściereczkę, na to tacę i odwrócić. ? Biszkopt zwijać w roladę

To co kocham
Tiramisu ze śliwkami 46

deserze. Można go jeść od razu po przygotowaniu, ale wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone – 500 ml śmietany 30% – 1 puszka 440 g kajmaku czekoladowego – 2 łyżki cukru pudru – 3/4 szklanki powideł śliwkowych – kakao(...)Zaparzyć mocną kawę, najlepiej z ekspresu lub rozpuszczalną. – Zmiksować masę kajmakową z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru – W blaszce prostokątnej odpinanej ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie. – Wyłożyć połowę powideł śliwkowych na biszkopty i delikatnie rozsmarować. – Na biszkopty z powidłami wyłożyć połowę masy serowej. – Czynność powtórzyć, powinny wyjść dwie warstwy

To co kocham

Proponowane wyszukiwania