biszkopt - 18139 przepisów (strona:307/1210)

Ciasto Bounty 233

dobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki(...)ziemniaczanej, 20 g masła. Polewa czekoladowa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kakao. Do nasączenia: 1/2 szklanki herbaty. Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do kogla-mogla dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  Całość dokładnie mieszamy. Ciasto

paapilotkaa
Oczy Carycy 460

Ciasto Oczy Carycy  nie tylko pięknie wygląda ale też świetnie smakuje,  może więc być ozdobą  świątecznego stołu. Po między biało brązowym ciastem znajdują się biszkopty nasączone w kawie, orzeźwiającego akcentu nadaje galaretka a masa budyniowa łączy wszystko w doskonałą całość.  Ciasto jasne:  6 białek  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki ziemniaczanej  (adsbygoogle(...)budyń śmietankowy bez cukru  2 łyżki cukru  1 cukier waniliowy 16g  1 kostka miękkiego masła lub margaryny  Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Kinder Pingui 196

coś takiego Padło na Kinder Pingui, które z większą połówką bardzo lubimy. Przyznaję, że ciasto jest pyszne i musieliśmy się powstrzymywać, żeby w jeden dzień całego nie zjeść. Składniki: Biszkopt: 5 jaj 0,5 szklanki cukru (100 g) szklanka mąki (120 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki oleju Masa: 400 ml śmietany 36% pół szklanki(...)wanilinowego) 250 g serka mascarpone 2 płaskie łyżki żelatyny Polewa: 200 g czekolady (dałam mleczną, może być gorzka) 50 g masła 3 łyżki wody 1 łyżeczka oleju Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy olej i krótko miksujemy i wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem

e-PrzepisyKulinarne
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 250

Składniki: biszkopt rzucany :  5 jajek 1 kubek drobnego cukru do wypieków 1 kubek mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli masa wiśniowa: 1 l śmietany kremówki (mocno schłodzonej) 2 op serka mascarpone (500g) 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) 3 łyżeczki żelatyny( namoczonej w 0,5 szklanki wody) oraz: słoiczek dżemu wiśniowego(...)tortownicy (o średnicy 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° C na 40 minut.  Zaraz po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z piekarnika i nie wyciągając z tortownicy – rzucamy na podłogę (najlepiej podłożyć chodniczek) z wysokości 50-60 cm. Biszkopt wstawiamy z powrotem do wyłączonego już piekarnika. Pozostawiamy

Luźna Kuchnia
Ciasto Kinder Pingui 286

coś takiego Padło na Kinder Pingui, które z większą połówką bardzo lubimy. Przyznaję, że ciasto jest pyszne i musieliśmy się powstrzymywać, żeby w jeden dzień całego nie zjeść. Składniki: Biszkopt: 5 jaj 0,5 szklanki cukru (100 g) szklanka mąki (120 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki oleju Masa: 400 ml śmietany 36% pół szklanki(...)wanilinowego) 250 g serka mascarpone 2 płaskie łyżki żelatyny Polewa: 200 g czekolady (dałam mleczną, może być gorzka) 50 g masła 3 łyżki wody 1 łyżeczka oleju Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy olej i krótko miksujemy i wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem

e-PrzepisyKulinarne
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 494

może być waniliowy , rumowy, bądź też migdałowy , a austriackie gospodynie używają do jego przyrządzenia bardzo mocnego ( bo 80%! )rumu Stroh. Dziś mam dla Was swoją wersję Malakoff-torte. Delikatne biszkopty przełożone waniliowym kremem i marmoladą truskawkową . Kropka nad I w postaci ukochanych orzechów nerkowca i chrupiących migdałowych płatków dodaje im iście królewskiego charakteru. Ciasto jest idealnym pomysłem na każdą rodzinną(...)cukier – 4 łyżki * cukier wanilinowy – 1 op * sok cytrynowy – 1 łyżka * rum – 1 łyżka DO NASĄCZENIA: * rum – 50 ml * woda – 100 ml DODATKOWO: * biszkopty podłużne – ok. 30 szt * marmolada truskawkowa – 4 łyżki * orzechy nerkowce + płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA: 1 szklankę napoju sojowego ( mleka ) zagotowujemy, a pozostały miksujemy ze śmietaną, żółtkami , cukrami

Ostra na Słodko
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 196

kolejny tort w mojej skromnej kolekcji. Tym razem kawowy z kakaowym biszkoptem. Jak dla mnie ta masa jest strzałem w dziesiątkę. Smakiem przypomina mi popularne cukierki Kopiko, uwielbiam je;) Jej wielką zaletą to, że trzeba się naprawdę postarać aby ją popsuć, udaje się każdemu, naprawdę ;)  Przepis na krem pochodzi ze strony Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Biszkopt kakaowy: 6 jajek(...)Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino (110 g) 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w gorącej wodzie  cukier wedle uznania Wykonanie biszkoptu :  Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i miksować do czasu, aż się rozpuści. Kolejno do piany dodajemy żółtka, miksujemy.  Na sam koniec do masy jajecznej

Krakowskie smaki Ani
Tort z kremem o smaku orzechowym 224

Przepyszny i szybki w wykonaniu tort na każdą okazję. Można go wykonać na dwa sposoby: piekąc samemu biszkopt lub też kupić gotowy. Biszkopt: 3/4 szklanki cukru 7 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny sok z 1/2 cytryny pół szklanki cukru pudru(...)Soplicy - orzech laskowy I zabieramy się do roboty :) Biszkopt Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, w między czasie dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę dodając po 1 żółtku. Pomalutku dodaję przesianą mąkę i proszek do p. delikatnie mieszając. Gotowe ciasto wylewam do tortownicy. Piekę w 180 stopniach ok. 35-40 min. Masa Zimną śmietankę ubijamy

Kolejny blog o gotowaniu
Tort kawowy i niezawodny biszkopt rzucany 250

Tort urodzinowy dla mojej Mamy, przygotowany z okazji 50 urodzin. Biszkopt kakaowy z delikatnym kremem kawowym. Mamcia była bardzo zadowolona, a jak Wam podoba się mój tort? Składniki biszkopt: 7 jajek 270 ml drobnego cukru do wypieków 230 ml mąki pszennej  119 ml kakao Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno, następnie wmiksować po kolei żółtka(...)składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę o średnicy 24 cm (dno wyłożyć papierem do pieczenia) i piec przez 40 minut w 160 stopniach bądź do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt upuścić z około 60 cm (w tortownicy) i pozostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Składniki krem: 130 gramów kawy cappuccino o smaku orzechowym 500 ml śmietany kremówki  500 gramów

Krakowskie smaki Ani
Ciasto "Królewiec" 446

Królewiec" to niezwykły wypiek składający się z dwóch warstw ciasta kruchego o miodowej nucie, delikatnego, rozpływającego się w ustach biszkoptu, aksamitnej masy oraz idealnie komponujących się z całością powideł śliwkowych, słodkie dzieło zwieńcza aromatyczna polewa czekoladowa. Królewiec to ciasto eleganckie, wyjątkowo smaczne i z pewnością warto przygotować je w domu na niemal każdą okazję. Ciasto "Królewiec" - Składniki: Kruche Ciasto(...)mąki tortowej 110 g cukru 2 łyżki miodu płaska łyżeczka sody 110 g masła żółtko cukier waniliowy ok. łyżka śmietany (lub więcej) Biszkopt:                       3 jajka

Słodka Strona
Biszkopt makowy 238

przeskoczyć niż przejść - choć jestem na tyle niska, że i pewnie to niektórym nie sprawiłoby większego problemu. Dziś zaprezentuje Wam coś według wymienionych kryteriów - lekkie, proste ciasto, a właściwie biszkopt z łyżeczką proszku do pieczenia. Dodałam ją na wszelki wypadek, można go dać trochę mniej, albo zupełnie ominąć - wtedy biszkopt będzie prawdziwym biszkoptem. Ciasto można jeść posypane cukrem pudrem, polane(...)przelewamy do dużej prostokątnej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do suchego patyczka około 40 minut. Studzimy w formie. Biszkopt możemy podawać z waniliowym sosem, owocami, albo wykorzystywać jako blat do ciast z kremem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 398

wydają mi się za ciężkie, te z bitej śmietany, za  mało trwałe. Ale powiem szczerze, że ten przepis na krem z białej czekolady wyszedł mi całkiem fajnie :) Sam biszkopt jest świetny, nawet bez żadnych dodatków, jednak ten krem w połączeniu z ciastem sprawia, że na jednym kawałku ciężko zakończyć. Dodatkowo wypiek ten zyskuje samym wyglądem. Nada się idealnie(...)rodzinne spotkania przy stole. Zapraszam na biszkopt makowy z kremem z białej czekolady. Składniki na krem: szklanka mleka 3 szklanki mleka w proszku 60 g cukru 200 g masła 140 g białej czekolady dobrej jakości bita śmietana Składniki na biszkopt makowy 7 białek 7 żółtek 150 g cukru 150 g maku czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mąki kukurydzianej szklanka

Słodkie Przyjemności
Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie 535

łyżki cukru pudru ok. 70 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g) ok. 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem.  Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach(...)pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części. Masa Budyniowa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie miesza my . Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy

Słodka Strona
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 333

Tort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z kawałkami owoców to propozycja deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu.   Tort Brzoskwiniowy z Masą(...)Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym - Składniki: biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 80 g miękkiego masła 120 ml śmietanki kremówki 30% puszka brzoskwiń

Słodka Strona
Jabłecznik budyniowy 224

składniki biszkopt * 4 jajka * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 1/2 szklanki mąki pszennej * 4 jajka * 1/2 szklanki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa * 1,3 kg jabłek najlepiej kwaśnych * 1/2 litra wody * 2/3 szklanki cukru * 2 budynie śmietankowe bez cukru * 2 łyżeczki mąki pszennej (płaskie) * 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie) warstwa kokosowa * 120 g margaryny * 200 g wiórków kokosowych(...)jajka jajka * 3 łyżki cukru Sposób wykonania biszkopt Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Wylać do formy (24/40 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C, piec ok.30 min. Upieczony biszkopt lekko wystudzić. masa

Mix smaku