Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na kolejne wspaniałe ciasto-karmelowo kawową fantazję. Jest to łatwe i szybkie do zrobienia ciasto na cienkim kakaowym biszkopcie, z masą budyniową karmelową i pianką kawową. Ciasto przepięknie wygląda, jest nie za słodkie, bardzo pyszne-idealne na każdą okazję. Bardzo serdecznie polecam i zapraszam, na prawdę warto je zrobić. Zapraszam też na film z jego(...)przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm *używam szklanki 250ml BISZKOPT -4 jajka -1/2 szkl cukru -1/2 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA -750ml mleka -200g masła lub margaryny -cukier waniliowy -2 budynie karmelowe lub toffi bez cukru 40g sztuka -0,5 szkl
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubałam się, że może być zbyt słodko dlatego postanowiłam dać warstwę o smaku truskawkowym i to połączenie sprawdziło się idealnie, dlatego też bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na przepis. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)się rozpuściła. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, a gdy będzie gęsta nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo łyżka po łyżce przestudzone truskawki. Złożenie tortu: Ostudzony biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Na pierwszy blat wykładamy krem Kinder Bueno, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na który wykładamy krem truskawkowy i przykrywamy trzecią częścią biszkoptu. Ja tort otynkowałam
Cynamonowe szczęściejesień to pyszne jesienne ciasta :) Osobiście jestem wielką fanką wszelkich wypieków z orzechami, jabłkami, miodem itp :) Dziś zapraszam Was na rewelacyjne ciasto orzechowiec z kremem i biszkoptem toffi Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zrobienia choć troszkę czasochłonny, ale warto-bardzo polecam i zapraszam Zapraszam też na mój kanał youtube z przepisem krok(...)pszennej tortowej (szklanka 250ml)+trochę do podsypania -3 jajka -0,5 szklanki cukru -4 łyżki miodu -1,5 łyżeczki sody-płaskie -125 g margaryny lub masła BISZKOPT TOFFI -3 jajka -0,5 szk mąki pszennej tortowej -1 budyń toffi 40g bez cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -łyżeczka kakao KREM
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuorzechowy Knoppers 4. Balladyna w wersji bez pieczenia Proste ciasto bez pieczenia, które zrobisz w 30 minut! Inspirowane znanym ciastem Balladyna, ale do zrobienia na zimno. Składa się z biszkoptów, kremu czekoladowego, herbatników, kajmaku i malinowej galaretki. Ciasto Balladyna BEZ PIECZENIA – przepis z kajmakiem i galaretką 5. Deser 3 BIT w pucharkach Deser w pucharkach, który ma w sobie(...)kajmakiem Ten przepis nazwałam ciastem wielu smaków – tekstury i smaki w tym cieście łączą się w niebanalną całość. Przepis składa się kolejno z kruchego ciasta, jabłek z galaretką, biszkoptu i kajmaku. CIASTO WIELU SMAKÓW – z jabłkami, pomelo i kajmakiem! 8. Ryżowy deser Toffifee Deserek na bazie płatków ryżowych, który składa się z dwóch warstw – kajmakowej i czekoladowej
Via GustoCześć Kochani, któż z nas nie lubi sernika? Dziś chcę się z Wami podzielić kolejną wersją pysznego sernika gotowanego. Tym razem na kakaowym, delikatnym biszkopcie i z pianka kawową. Jest to przepyszne ciasto, idealne na każdą okazję łatwe i rewelacyjne w smaku. Zdecydowanie jedno z moich ulubionych. Zapraszam Zapraszam też na film z jego wykonaniem krok po kroku SKŁADNIKI Blaszka(...)25x35cm używam szklanki 250ml BISZKOPT KAKAOWY -6 jajek -3/4 szkl cukru -szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2,5 łyżki kakao MASA SEROWA - 200g masła - 1 kg sera z wiaderka - szklanka mleka 250ml - 3 jajka - 3/4 szkl cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka PIANKA KAWOWA -500ml śmietanki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwaniliowy 5 g Poncz woda 250 ml wódka 125 ml cukier 100 g kawa rozpuszczalna lub Inka 4 łyżki czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 g Dodatkowo podłużne biszkopty ok. 200 g zmielone orzechy do posypania Blaszka 20 X 30 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto, biszkopt. W misce wymieszamy obie mąki i kakao. Jajka z cukrem ubijamy(...)lekko podgrzewamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 2-3 łyżki ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Tak zahartowaną żelatynę wlewamy do reszty śmietany i zmiksujemy na dużych obrotach. Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Pierwszy placek układamy w blaszce, ponczujemy i przykrywamy 1/3 masy śmietankowej. Podłużne biszkopty maczamy w ponczu i ściśle układamy na masie. Przykrywamy 1/3 masy, nakładamy drugi
Smaczne mojeTort cytrynowy z konfiturą cytrynową, kremem lemon curd, nasączony syropem cytrynowym. Konfiturę przygotowałam dzień wcześniej. Biszkopt, kremy i dekoracje zrobiłam następnego dnia. Tort jest zrobiony bez cukru na ksylitolu. KONFITURA CYTRYNOWA Składniki: 4 bio cytryny 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wody szczypta szafranu (opcjonalnie) Przygotowanie: Cytryny dobrze umyć, zalać wodą i gotować 10 minut. Wyjąć i wystudzić. Wystudzone pokroić(...)ziemniaków jeśli skórki nie rozgotowały się dobrze. Przełożyć gorące do wysterylizowanych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Jeśli mają być przechowywane dłużej trzeba je poddać pasteryzacji. BISZKOPT Z KSYLITOLEM 4 jaja ( temperata pokojowa) 100 g mąki orkiszowej 75 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Biszkopt wypiekać w formie
AZgotuj!pomagały córeczki, 5cio i 6cio-latka i muszę przyznać, że szło im bardzo dobrze . Zaletą cakepops-ów jest też ich ekonomiczność. Ja do ich przygotowania użyłam pokruszony i wysuszony biszkopt, który kiedyś zrobiłam nadmiarowo. Jeśli nie masz żadnego zbytecznego biszkoptu możesz, albo zrobić nowy z tego przepisu , albo pokruszyć herbatniki kupione w sklepie. Ciasteczka te można udekorować wedle własnego gustu(...)minutes Formowanie i chłodzenie 2 hours Total Time 2 hours 10 minutes Servings 28 cake pops Calories 30 kcal Ingredients Ciasto 3 szklanki pokruszonego ciasta użyłam biszkopt, ale każde inne też będzie dobre 250 g serka mascarpone można dosłodzić (cukrem pudrem) do smaku Polewa z ciemnej czekolady 200 g gorzkiej czekolady
SmartBake.plBiszkopt z kremem, bezą i malinami Biszkopt z kremem, bezą i malinami to obłędne ciacho, które będzie smakowało wszystkim stołownikom. Wprawdzie jest przy nim trochę pracy i na ten przepis trzeba poświecić więcej czasu, niż przygotowując klasyczne ciasto z kremem, ale zdecydowanie warto. Powiem Ci, ze to ciasto znika ze ze stołu dużo szybciej, niż możesz przypuszczać. Prace możesz sobie(...)nieco uprościć i na przykład przygotować biszkopt dzień wcześniej. Pamiętaj tylko, żeby go nie nasączać, zrobisz to następnego dnia. Z gotowym biszkoptem kolejnego dnia wszystko pójdzie już dużo szybciej. Natomiast trzeba pamiętać, że ciasto przed podaniem trzeba schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Kulinarne inspiracje Na blog znajdziesz kilka przepisów z bezą w roli głównej: Pavlova, beza z owocami Beza
Kulinarne przygody GatityPyszna przekąska dla wszystkich, którzy lubią szpinak (chociaż właściwie nie jest on wyczuwalny w biszkopcie) i wędzonego łososia. Przystawka wygląda fajnie, i jest naprawdę prosta do zrobienia. Możemy wykorzystać do niej dowolny serek śmietankowy, który można rozsmarować. Fajnie sprawdzi się tutaj serek smakowy np chrzanowy, ziołowy lub czosnkowy. Składniki na szpinakowy biszkopt: 4 średnie jajka 4 czubate łyżki mąki(...)łyżeczki soli szczypta pieprzu szczypta suszonego czosnku Na farsz: 2 x 150 g serka śmietankowego, u mnie chrzanowego 200-300 g wędzonego łososia w plastrach posiekany koperek Wykonanie szpinakowego biszkoptu: Szpinak rozmrażamy na sitku, pozbywając się nadmiaru wody. Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy mąkę i ucieramy na gładką masę, tak by nie było grudek. Dodajemy odsączony
Walijskie Pichceniecałą noc. Zimny serek mascarpone krótko zmiksuj mikserem. Dodaj schłodzoną masę z Giotto. Zmiksuj przez 3 minuty do otrzymania bardzo gęstego kremu. Krem od razu nałóż na blat biszkoptu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Ilość kremu jest odpowiednia do przełożenia tortu o średnicy 16-18 centymetrów. Krem należy nałożyć na biszkopt od razu po przygotowaniu. Nie można przechowywać gotowego kremu(...)minuty do otrzymania bardzo g\u0119stego kremu.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/krem-do-tortu-z-pralinami-giotto\/#wpzoom-rcb-direction-step-64d0cf67755af","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Krem od razu na\u0142\u00f3\u017c na blat biszkoptu.","text":"Krem od razu na\u0142\u00f3\u017c na blat biszkoptu.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/krem-do-tortu-z-pralinami-giotto\/#wpzoom-rcb-direction-step-16914066179363580","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Wszystkie nasze
ProstePesto.plMożna również użyć jagód leśnych. A ciasto typowo letnie, z sezonowymi owocami i niebieską galaretką, która tutaj kojarzy mi się z błękitem nieba i wody w wakacje. Składniki: Biszkopt (20x34cm): 4 jajka 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 700 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru(...)wedle uznania do smaku 2 galaretki cytrynowej 250 ml gorącej wody około 500 g borówki amerykańskiej Dodatkowo: 1 niebieska galaretka 400 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt. Białka ubić ze szczyptą soli, następnie dodać cukier, ubić. Dodawać po jednym żółtku, a na końcu przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Upiec, ostudzić całkowicie i przekroić na dwa blaty
Kuchnia domowa Aniprezentują. Do przygotowania ciasta nie użyłam dodatkowego cukru, bo galaretki jak dla mnie są wystarczająco słodkie. Jeśli ktoś chce zrobić takie ciasto w wersji badziej fit to proponuje upiec biszkopt (np. z tego przepisu link ) oraz użyć galaretek bez cukru i posłodzić wszystko ksylitolem lub erytrytolem. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki(...)galaretki krystaliczne + 700 ml gorącej wody ok. 350 owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć biszkopty, tak żeby nie zostało żadnych wolnych przestrzeni. Galaretki jagodowe rozpuścić w 350 ml wody. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 700 ml gorącej wody i również zostawić do przestudzenia
Healthy food explorerWyszło lekko, owocowo i bardzo smacznie. Tak sobie liczę w głowie, że ten tort był też całkiem niedrogi i gdyby skrupulatnie podliczyć wszystkie składniki to kosztował ok 35 zł. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)ubijamy śnieżki z mlekiem, a następnie dodajemy je do ubitej śmietanki i całość miksujemy do połączenia. Następnie wlewamy zimną galaretkę i miksujemy aż się połączy z masą. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części. Ja swojego nie nasączałam niczym, tylko posmarowałam cienką warstwą dżemu, na dżem wyłożyłam ok połowe masy, którą przykryłam kolejną częścią biszkoptu. Tą warstwę biszkoptu posmarowałam
Cynamonowe szczęściedekoracjami. Dzieci są i tak przeszczęśliwe z osobistego ciasta Tort przygotowałam malutki o średnicy 18 cm i wyszło z niego fajnych 8 porcji. PRZEPIS TORT Z MISIEM Składniki: biszkopt o średnicy 18cm: 3 jaja 1/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki składniki na krem z kaszy manny: 2 szkl mleka 4 duże łyżki kaszy manny 1/3 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu(...)kolorowe misio który można kupić jako batonik – chyba Lubiś się nazywa jadalne kwiatki bratki, kwiaty rzodkiewki i kwiaty gryki z ogrodu listki mięty Jak zrobić tort z misiem: Biszkopt: Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier i żółtka. Do puszystego kogla mogla przesiałam mąkę, delikatnie wszystko wymieszałam łyżką i wylałam do natłuszczonej
Dorota Smakuje