RAFAELLO

RAFAELLO

RAFAELLO

Puszysty biszkopt, nasączony likierem kokosowym, delikatnym kremem z dodatkiem białej czekolady, która idealnie komponuje się z wiórkami kokosowymiSKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm)Biszkopt6 jajek6 łyżek mąki pszennejłyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem800 ml śmietany 30%2 tabliczki białej czekoladycukier waniliowyłyżeczka żelatyny200 g  wiórków kokosowych Sposób  przygotowania:Biszkopt:Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rafaello, kokosowe, czekolada, biszkopt, krem, biała czekolada, deser, desery, likier, ciasto, boże narodzenie, ciasto z białek , biszkopt idealny, ciasto z kremem, ciasta z kremami, desery kokosowe, ciasto na żelatynie, ciasto kokosowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto rafaello, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.