biszkopt - 17572 przepisów (strona:330/1172)

TIRAMISU KOKOSOWE Z PORZECZKĄ 83

margaryny Nasączenie: 400 ml gorącej wody 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku waniliowym Posypka: 8 kostek gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki wiórków kokosowych Dodatkowo: biszkopty podłużne (ok. 36 szt) 250 g czerwonej porzeczki Przygotowanie: Nasączenie - w 400 ml gorącej wody rozpuszczamy kawę i dodajemy do smaku syropu barmańskiego o smaku waniliowym. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)koniec dodać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać.  Posypka - gorzką czekoladę rozdrobnić np. za pomocą elektrycznego rozdrabniacza lub zetrzeć na tarce i wymieszać z wiórkami kokosowymi.  Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy połowę kremu kokosowego. Wyrównać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto bez pieczenia podwójnie truskawkowe 98

Dzień dobry :-) Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, a nie macie pomysłu jakie zrobić na weekend, to polecam Wam moje :-) Spód to biszkopty, potem warstwa z jogurtu greckiego i galaretki truskawkowej, kolejna warstwa to zmiksowane truskawki ze śmietanką i na wierzchu galaretka. Ciasto wyszło pyszne, polecam i miłego weekendu Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe(...)łyżki żelatyny 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku, studzimy. 2. Na spód blaszki o wymiarach 25x25 cm dajemy papier, boki owijamy folią spożywczą. Na przepierze układamy podłużne biszkopty.  3. Jak galaretka nam przestygnie i zacznie tężeć to miksujemy ją z jogurtem greckim. Przelewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. 4. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Truskawki

kruche babeczki
truskawkowa fantazja 76

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na biszkopt: 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 140 g cukru 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka i miksujemy na puszystą masę. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch(...)mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia- samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Przecinamy na dwa blaty (biszkopt najlepiej przecina się następne dnia. Ja unikam przecinania dzielę składniki na równe części i piekę dwa odrębne blaty) składniki na krem

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z truskawkami 106

Sernik na zimno z truskawkami to najlepszy letni deser. Ciasto z biszkoptami o delikatnym kremowym smaku, który idealnie komponuje się z soczystymi truskawkami i galaretką. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 250 g serka mascarpone 1 kg twarogu sernikowego (mój ulubiony Wieluń) 1 opakowanie biszkoptów 500 g truskawek(...)szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 1. Dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy twaróg, mascarpone, cukier puder i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Dodajemy ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. 2. Gotową masę przelewamy na biszkopty, równamy i wstawiamy do lodówki

karolgotuje
SZPINAKOWE CIASTO Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ 73

Pyszne i efektownie wyglądające ciasto szpinakowe z masą truskawkową. Zachwyci gości i domowników. Zielony biszkopt dzięki dodaniu szpinaku, jednak nie zmienia on smaku ciasta a nadaje mu piękny zielony kolor i słodkie truskawki to połączenie idealne. Robi się je dość łatwo i szybko. Mam nadzieję, że ciasto zasmakuje moim gościom ;) Składniki na biszkopt (blacha kwadratowa 24 cm): * 100 g świeżego(...)żółtka, ponownie wymieszać. Dodać szpinak, wymieszać. Wsypać proszek do pieczenia i mąkę, całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać do formy, piec w temperaturze 180'C około 35 minut. Z biszkoptu skroić wierzch, pokruszyć skrojoną górę na małe kawałeczki. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i zimną galaretkę (wcześniej wymieszaną we wrzącej wodzie), wymieszać. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać drewnianą łyżką

Zrób to smacznie
Śmietanowiec na biszkoptach 95

rozłożyć w czasie i nie spędzać jednorazowo w kuchni pół dnia. Ogólnie mogłabym siedzieć w kuchni nawet cały dzień, ale przy małych dzieciach często jest to niemożliwe. Śmietanowiec na biszkoptach powstał pod wpływem chwili, po szybkim przeglądzie lodówki. Chciałam zrobić frajdę dzieciom i przygotować jakiś lekki deser na gorące dni. Chyba się udało, bo ciasto znikało błyskawicznie. Oto przepis: (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: kilkanaście okrągłych biszkoptów 500ml śmietany 30% 2 śmietan - fixy 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka przezroczysta o smaku winogronowym 1 galaretka agrestowa Sposób przygotowania: Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, a boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową, żeby ciasto nie przeszło zapachem blachy. Na dnie ułożyłam obok siebie okrągłe biszkopty, docinając je w razie potrzeby

Waniliowe Improwizacje
TRUSKAWKOWA KOSTKA 126

Ciasto powstało bardzo spontanicznie a wyszło bardzo smaczne,delikatne, rozpływające się w ustach. Z pewnością będę do niego wracać bo naprawdę warto. Biszkopt kakaowy ( 20 x 30)  6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier,żółtka. Pod koniec wmieszać mąkę z proszkiem(...)pieczenia i kakao - wymieszać delikatnie,tylko do połączenia składników. Wylać na przygotowaną blachę  i piec ok 30 min w 180 st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać

Niespełnione zdolności kulinarne
Magiczne ciasto 80

przepis, nasunęło mi się pytanie. Jak jest to możliwe , że trójwarstwowe ciasto wychodzi za jednym zamachem? Dość zwarty spód, na którym rośnie kremowo-budyniowy środek, a na wierzchu puszysty biszkopt ? Wydaje się to niemożliwe, a jednak magiczne ciasto wychodzi z piekarnika w trzech warstwach . Aby się udało, należy tylko pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej . Jest to bardzo(...)magii, która zachodzi podczas pieczenia tego wyjątkowego ciasta 🙂 Print Magiczne ciasto .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Magiczne i smaczme! Course Ciasta Cuisine International Keyword biszkopt Prep Time 15 minutes Cook Time 1 hour Total Time 1 hour 15 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 4 średnie jajka w temperaturze pokojowej białka oddzielone od żółtek

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik na zimno z truskawkami 74

fill: #343434; } Lekki serniczek na zimno. Course Desery Cuisine Polska Keyword truskawki Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 10 sztuk podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30 lub 30 % 5 łyżek łyżek fruktozy lub cukier, którego potrzeba odrobinę więcej 3 łyżki żelatyny skórka otarta z 1/2 cytryny(...)dodać ubitą śmietanę wszystko razem dokładnie połączyć. Na dno tortownicy z odpinaną obręczą ( moja miała 18 cm średnicy, sernik wychodzi w niej dość wysoki, oczywiście możecie użyć większej :)) ułożyć biszkopty wylać na nie połowę masy serowej. Na masie serowej ułożyć warstwę pokrojonych truskawek, przykryć pozostałą częścią sera, wyrównać powierzchnię. Na wierzch sernika ułożyć plasterki truskawek, delikatnie je wciskając

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybkie Ciasto z Truskawkami 68

window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszym wpisie – pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami. Jest puszyste, wilgotne i pięknie pachnie. Z pewnością posmakuje każdemu z Was! Składniki na biszkopt 1 szklanka mąki, 6 jajek, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. Przygotowanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, a następnie żółtka, miksować do połączenia składników. Dodać mąkę zmieszaną(...)schłodzenia. Powoli przelewamy żelatynę do ubitej śmietany, ubijając ją na niskich obrotach. Gotowa masa będzie wodnista, taka właśnie ma być! Wstawiamy ją do lodówki na około godzinę, aby stężała. Biszkopt przekrawamy na 2 części. Jedną cześć biszkoptu smarujemy 1/2 gotowej masy. Następnie wykładamy truskawki, które pokrywamy pozostałą masą. Na górę nakładamy drugą część biszkoptu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie Ciasto

Przepiski.pl
Tiramisu z żelką truskawkową 456

połaczeniu z żelką truskawkową, pyszna słodka poezja smakowa , najlepiej smakuje dobrze schłodzony z filiżanką mrożonej kawy. Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu. Składniki na blaszkę 23/27 cm 500 g biszkoptów savoiardi Krem: 500g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 8 łyżek cukru pudru 4 żółtka Żelka truskawkowa: 500 g truskawek 1 łyżka cukru ½ szklanki wody 1 galaretka truskawkowa Poncz kawowy(...)mikserem na najniższych obrotach wymieszać. Masę podzielić na trzy części. Składniki ponczu wymieszać ze sobą. Na dnie wyłożonej papierem lub folią formy ułożyć   jedną warstwę nasączonych naparem biszkoptów posypać grubo kakao, wyłożyć jedną porcję kremu, wyrównać wylać połowę tężejącej żelki truskawkowej, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych ponczem, posypać kakao wyłożyć krem i wylać żelkę . Na końcu ułożyć ostatnią warstwę

Wanilia i Kardamon
Ciasto z galaretką i mascarpone 147

Składniki: Biszkopt czekoladowy: –  4 jaja (temp. pokojowa) – 3/4 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki cukru – szczypta soli – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem – 500 g serka mascarpone – 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka – 2 galaretki truskawkowe – ok. 700 g truskawek – 750 ml wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy(...)delikatnie mieszamy łyżką  z suchymi składnikami (dodając je w dwóch – trzech partiach). Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 30 x 25 cm – wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni góra – dół ok. 25 minut ( do suchego patyczka). Wyciągamy i studzimy. Truskawki płukamy i suszymy, większe kroimy na pół Mascarpone miksujemy

I LOVE LIFE
Lekki biszkopt z rabarbarem 145

Lekki biszkopt z rabarbarem to ciasto, które polecam Wam na letnie popołudnie. I mówię to ja – osoba, która uwielbia ciasta, a za biszkoptami raczej nie przepada. Te jest wyjątkowy – mega lekki, puszysty i orzeźwiający. Jadłam go już w wersji z różnymi owocami, ale ta z rabarbarem zdecydowanie jest moją ulubioną Lekki biszkopt z rabarbarem Składniki na tortownicę(...)wciskaj delikatnie kawałki rabarbaru. Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50 minut. Na koniec po wystudzeniu oprósz go cukrem pudrem. Smacznego Zobacz więcej – ciasta biszkoptowe Artykuł Lekki biszkopt z rabarbarem pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Tiramisu truskawkowe – #1 szybki i prosty deser 97

składniki na foremkę ok. 23×13 cm: 250 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki zaparzonej i ostudzonej herbaty około 20-25 sztuk biszkoptów podłużnych ok. 400 g truskawek + łyżeczka cukru pudru (cukier można pominąć) kakao do przyozdobienia Zaparzamy kawę i odstawiamy do ostudzenia. Truskawki wraz z łyżeczką cukru pudru blendujemy. Jeżeli truskawki(...)będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Deser szykujemy w większym naczyniu o wymiarach ok. 23×13 cm lub szykujemy pojedyncze porcje np. w szklankach czy pucharkach. Deser układamy warstwowo. Biszkopty namaczamy po 1 sekundzie z każdej strony w kawie i układamy na dnie naczynia. Na biszkopty wykładamy 3 łyżki kremu i dokładnie go rozsmarowujemy. Następnie idzie warstwa truskawek, której nakładamy

Relaxtime