biszkopt - 17572 przepisów (strona:330/1172)

Sernik na zimno z truskawkami 114

Sernik na zimno z truskawkami to najlepszy letni deser. Ciasto z biszkoptami o delikatnym kremowym smaku, który idealnie komponuje się z soczystymi truskawkami i galaretką. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 250 g serka mascarpone 1 kg twarogu sernikowego (mój ulubiony Wieluń) 1 opakowanie biszkoptów 500 g truskawek(...)szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 1. Dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy twaróg, mascarpone, cukier puder i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Dodajemy ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. 2. Gotową masę przelewamy na biszkopty, równamy i wstawiamy do lodówki

karolgotuje
SZPINAKOWE CIASTO Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ 80

Pyszne i efektownie wyglądające ciasto szpinakowe z masą truskawkową. Zachwyci gości i domowników. Zielony biszkopt dzięki dodaniu szpinaku, jednak nie zmienia on smaku ciasta a nadaje mu piękny zielony kolor i słodkie truskawki to połączenie idealne. Robi się je dość łatwo i szybko. Mam nadzieję, że ciasto zasmakuje moim gościom ;) Składniki na biszkopt (blacha kwadratowa 24 cm): * 100 g świeżego(...)żółtka, ponownie wymieszać. Dodać szpinak, wymieszać. Wsypać proszek do pieczenia i mąkę, całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać do formy, piec w temperaturze 180'C około 35 minut. Z biszkoptu skroić wierzch, pokruszyć skrojoną górę na małe kawałeczki. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i zimną galaretkę (wcześniej wymieszaną we wrzącej wodzie), wymieszać. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać drewnianą łyżką

Zrób to smacznie
Śmietanowiec na biszkoptach 101

rozłożyć w czasie i nie spędzać jednorazowo w kuchni pół dnia. Ogólnie mogłabym siedzieć w kuchni nawet cały dzień, ale przy małych dzieciach często jest to niemożliwe. Śmietanowiec na biszkoptach powstał pod wpływem chwili, po szybkim przeglądzie lodówki. Chciałam zrobić frajdę dzieciom i przygotować jakiś lekki deser na gorące dni. Chyba się udało, bo ciasto znikało błyskawicznie. Oto przepis: (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: kilkanaście okrągłych biszkoptów 500ml śmietany 30% 2 śmietan - fixy 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka przezroczysta o smaku winogronowym 1 galaretka agrestowa Sposób przygotowania: Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, a boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową, żeby ciasto nie przeszło zapachem blachy. Na dnie ułożyłam obok siebie okrągłe biszkopty, docinając je w razie potrzeby

Waniliowe Improwizacje
TRUSKAWKOWA KOSTKA 130

Ciasto powstało bardzo spontanicznie a wyszło bardzo smaczne,delikatne, rozpływające się w ustach. Z pewnością będę do niego wracać bo naprawdę warto. Biszkopt kakaowy ( 20 x 30)  6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier,żółtka. Pod koniec wmieszać mąkę z proszkiem(...)pieczenia i kakao - wymieszać delikatnie,tylko do połączenia składników. Wylać na przygotowaną blachę  i piec ok 30 min w 180 st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać

Niespełnione zdolności kulinarne
Magiczne ciasto 88

przepis, nasunęło mi się pytanie. Jak jest to możliwe , że trójwarstwowe ciasto wychodzi za jednym zamachem? Dość zwarty spód, na którym rośnie kremowo-budyniowy środek, a na wierzchu puszysty biszkopt ? Wydaje się to niemożliwe, a jednak magiczne ciasto wychodzi z piekarnika w trzech warstwach . Aby się udało, należy tylko pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej . Jest to bardzo(...)magii, która zachodzi podczas pieczenia tego wyjątkowego ciasta 🙂 Print Magiczne ciasto .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Magiczne i smaczme! Course Ciasta Cuisine International Keyword biszkopt Prep Time 15 minutes Cook Time 1 hour Total Time 1 hour 15 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 4 średnie jajka w temperaturze pokojowej białka oddzielone od żółtek

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik na zimno z truskawkami 78

fill: #343434; } Lekki serniczek na zimno. Course Desery Cuisine Polska Keyword truskawki Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 10 sztuk podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30 lub 30 % 5 łyżek łyżek fruktozy lub cukier, którego potrzeba odrobinę więcej 3 łyżki żelatyny skórka otarta z 1/2 cytryny(...)dodać ubitą śmietanę wszystko razem dokładnie połączyć. Na dno tortownicy z odpinaną obręczą ( moja miała 18 cm średnicy, sernik wychodzi w niej dość wysoki, oczywiście możecie użyć większej :)) ułożyć biszkopty wylać na nie połowę masy serowej. Na masie serowej ułożyć warstwę pokrojonych truskawek, przykryć pozostałą częścią sera, wyrównać powierzchnię. Na wierzch sernika ułożyć plasterki truskawek, delikatnie je wciskając

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybkie Ciasto z Truskawkami 76

window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszym wpisie – pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami. Jest puszyste, wilgotne i pięknie pachnie. Z pewnością posmakuje każdemu z Was! Składniki na biszkopt 1 szklanka mąki, 6 jajek, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. Przygotowanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, a następnie żółtka, miksować do połączenia składników. Dodać mąkę zmieszaną(...)schłodzenia. Powoli przelewamy żelatynę do ubitej śmietany, ubijając ją na niskich obrotach. Gotowa masa będzie wodnista, taka właśnie ma być! Wstawiamy ją do lodówki na około godzinę, aby stężała. Biszkopt przekrawamy na 2 części. Jedną cześć biszkoptu smarujemy 1/2 gotowej masy. Następnie wykładamy truskawki, które pokrywamy pozostałą masą. Na górę nakładamy drugą część biszkoptu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie Ciasto

Przepiski.pl
Tiramisu z żelką truskawkową 459

połaczeniu z żelką truskawkową, pyszna słodka poezja smakowa , najlepiej smakuje dobrze schłodzony z filiżanką mrożonej kawy. Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu. Składniki na blaszkę 23/27 cm 500 g biszkoptów savoiardi Krem: 500g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 8 łyżek cukru pudru 4 żółtka Żelka truskawkowa: 500 g truskawek 1 łyżka cukru ½ szklanki wody 1 galaretka truskawkowa Poncz kawowy(...)mikserem na najniższych obrotach wymieszać. Masę podzielić na trzy części. Składniki ponczu wymieszać ze sobą. Na dnie wyłożonej papierem lub folią formy ułożyć   jedną warstwę nasączonych naparem biszkoptów posypać grubo kakao, wyłożyć jedną porcję kremu, wyrównać wylać połowę tężejącej żelki truskawkowej, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych ponczem, posypać kakao wyłożyć krem i wylać żelkę . Na końcu ułożyć ostatnią warstwę

Wanilia i Kardamon
Ciasto z galaretką i mascarpone 154

Składniki: Biszkopt czekoladowy: –  4 jaja (temp. pokojowa) – 3/4 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki cukru – szczypta soli – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem – 500 g serka mascarpone – 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka – 2 galaretki truskawkowe – ok. 700 g truskawek – 750 ml wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy(...)delikatnie mieszamy łyżką  z suchymi składnikami (dodając je w dwóch – trzech partiach). Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 30 x 25 cm – wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni góra – dół ok. 25 minut ( do suchego patyczka). Wyciągamy i studzimy. Truskawki płukamy i suszymy, większe kroimy na pół Mascarpone miksujemy

I LOVE LIFE
Lekki biszkopt z rabarbarem 151

Lekki biszkopt z rabarbarem to ciasto, które polecam Wam na letnie popołudnie. I mówię to ja – osoba, która uwielbia ciasta, a za biszkoptami raczej nie przepada. Te jest wyjątkowy – mega lekki, puszysty i orzeźwiający. Jadłam go już w wersji z różnymi owocami, ale ta z rabarbarem zdecydowanie jest moją ulubioną Lekki biszkopt z rabarbarem Składniki na tortownicę(...)wciskaj delikatnie kawałki rabarbaru. Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50 minut. Na koniec po wystudzeniu oprósz go cukrem pudrem. Smacznego Zobacz więcej – ciasta biszkoptowe Artykuł Lekki biszkopt z rabarbarem pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Tiramisu truskawkowe – #1 szybki i prosty deser 103

składniki na foremkę ok. 23×13 cm: 250 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki zaparzonej i ostudzonej herbaty około 20-25 sztuk biszkoptów podłużnych ok. 400 g truskawek + łyżeczka cukru pudru (cukier można pominąć) kakao do przyozdobienia Zaparzamy kawę i odstawiamy do ostudzenia. Truskawki wraz z łyżeczką cukru pudru blendujemy. Jeżeli truskawki(...)będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Deser szykujemy w większym naczyniu o wymiarach ok. 23×13 cm lub szykujemy pojedyncze porcje np. w szklankach czy pucharkach. Deser układamy warstwowo. Biszkopty namaczamy po 1 sekundzie z każdej strony w kawie i układamy na dnie naczynia. Na biszkopty wykładamy 3 łyżki kremu i dokładnie go rozsmarowujemy. Następnie idzie warstwa truskawek, której nakładamy

Relaxtime
Ciasto bananoffee 120

choć nie muszą być przesadnie słodkie. Odmiennego zdania jest mój Małżonek, który choć za słodkościami nie przepada, takim ciastem z kajmakiem nie pogardzi. I wcale nie musi być na biszkopcie, możecie zamiast niego ułożyć herbatniki :) Składniki na formę o wymiarach 24x36cm Biszkopt: 4 jajka ²/₃ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki pszennej tortowej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Krem kajmakowy: 400g śmietany(...)duże opakowanie herbatników maślanych (ok 400g) Pozostała masa kajmakowa 4 banany Kakao do oprószenia ciasta Poncz: 120ml wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do ubitej piany stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Ubijamy tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie, już

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt z truskawkami, pysznym kremem i galaretką. 86

Ciasto pycha, zawsze ma powodzenie i najszybciej znika. Polecam. Truskawki umyć osuszyć i obrać z szypułek. Wykonanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Blaszka o wymiarach 35 x 25 cm Wykonanie kremu – masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać serek mascarpone, serek waniliowy, esencję waniliową, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Truskawki zmiksować. Żelatynę zalać odrobiną zimną zimnej wody. Musi(...)truskawek. Połączyć masę truskawkową i sernikową razem. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy. Wymieszać już bardzo delikatnie. Wstawić do lodówki. Jak masa zacznie gęstnieć wylać na zimny biszkopt. Rozłożyć umyte i oczyszczone truskawki. Wstawić do lodówki.   Przygotowanie galaretek – galaretki zalać wrzącą wodą, wymieszać. Jak już zacznie gęstnieć wylać na truskawki i ponownie do lodówki. Zostawić

Kuchnia Pokoleń
Rabarbarowa delicja 92

Smaczne warstwy i czekolada. Nie za słodka i mięciutka – taka jest właśnie rabarbarowa delicja. Polecam, bo sezon na rabarbar nie trwa długo i warto go dobrze wykorzystać. Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana(...)czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę (25×30 cm) wykładam papierem do pieczenia lub smaruję dno masłem, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Krem budyniowy: ¾ litra mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżeczek ksylitolu 250 g masła 1 łyżka wanilii 1 łyżka cukru

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania