biszkopt - 18068 przepisów (strona:330/1205)

DESER CAPPUCCINO Z BORÓWKĄ 95

kawy w proszku cappuccino wiśnia w czekoladzie 3 łyżki żelatyny z górką Nasączenie: 3 torebki owocowej herbaty wiśniowej 400 ml gorącej wody 1 łyżeczka płaska cukru do smaku Dodatkowo: biszkopty podłużne (36 sztuk) 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym  ok. 600 ml gorącej wody Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki cytrynowej rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić(...)dokładnie ubijamy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy w proszku cappuccino i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy żelatynę i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach.  Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy cały mus borówkowy

Ciastka - domowe słodkości
Tort bez pieczenia PYSZNE LATO z jagodami i malinami 896

YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort bez pieczenia Pyszne LATO z jagodami i malinami Składniki: Spód: około 120g-130g biszkoptów 70ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 20g żelatyny + 170ml wody 300g jagód (użyłam leśnych, nie borówki) 350g malin 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 250g serka(...)Tortownicę o średnicy 25cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyłam tylko dno. Można też użyć folii rantowej, patrz FILM , jeśli nie mamy to pomijamy. Na dnie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów. 2. Wymieszać wodę z sokiem z cytryny i cukrem pudrem, tak przygotowanym ponczem nasączyć biszkopty w blaszce. Na czas dalszych przygotowań tortownicę wstawić do lodówki. Krem: 3. Żelatynę wsypać do rondelka/garnuszka

Mała Cukierenka
Budyniowe tiramisu 118

Budyniowe tiramisu to jedna z moich ostatnich zachcianek na coś słodkiego. Bardzo za mną chodziło takie ciasto/deser na zimno z namoczonymi kawą biszkoptami i z jakimś pysznym kremem. Kupiłam więc potrzebne składniki i szybko zabrałam się do roboty. Swoje oszukane tiramisu zrobiłam w małej foremce, bo nie chciałam zjeść sama całej blachy. Budyniowe tiramisu wyszło pyszne, a jego zrobienie zajęło(...)jedynie kilkanaście minut. Radzę wam od razu potroić składniki, bo szybko zniknie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 10-12 podłużnych biszkoptów deserowych 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej ok. 70g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru waniliowego 125ml wrzątku ok. 2 łyżeczki gorzkiego kakao Sposób przygotowania

Waniliowe Improwizacje
Pomarańczowe tiramisu 77

Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla dzieci. Zapewniam, że owocowa wersja jest idealna! Lista zakupów (na 5-6 porcji) 300 g mascarpone 4 łyżki cukru 4 żółtka 200 g biszkoptów lady fingers 100 ml soku pomarańczoweg Krok pierwszy:  do miski przełożyć żółtka z cukrem i utrzeć mikserem na puszystą masę. Krok drugi : do ciasta dodać mascarpone i ponownie zmiksować(...)połączenia składników. Krok trzeci : biszkopty zamoczyć z jednej strony w soku pomarańczowym i ułożyć z nich warstwę w naczyniu. Na to równomiernie wyłożyć krem z macarpone. Powtórzyć warstwę z biszkoptami namoczonymi sokiem i na to nałożyć ponownie krem. Naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin, a idealnie na całą noc. Biszkopty zdążą wtedy zmięknąć

Proste-przepisy.pl
Bajaderki biszkoptowe 122

Zostało mi trochę biszkopta, na którego nie miałam za bardzo pomysłu. Postanowiłam więc przygotować bajaderki, które uwielbia moja córka.  200 g suchego biszkoptu (bez masy o dowolnym smaku) kilka okrągłych biszkoptów 50 g masła 150 g czekolady deserowej 150 g mascarpone 100 g posiekanych orzechów (u mnie włoskie i migdały) łyżka wiórków kokosowych + do obtoczenia kilka kropel aromatu migdałowego(...)rumowego Biszkopt dokładnie rozkruszyć. Okrągłe biszkopty pokruszyć na większe kawałeczki. Masło i czekoladę rozpuścić. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce. Gdyby masa wyszła trochę za sucha można dodać do niej odrobinkę mleka lub dżemu. A gdyby okazała się zbyt luźna, można dodać kilka biszkopcików więcej

Smakołyki Asi
Śmietanowiec 83

Śmietanowiec jest bardzo prostym, efektownym i kolorowym deserem na zimno, na każdą okazję. To delikatny serniczek z dodatkiem kolorowych galaretek ułożony na biszkoptach, który z pewnością pokochają dzieci. Przygotujesz go przez cały rok, jednak zdecydowanie cieszy się popularnością w letnie dni. Śmietanowiec lub galaretkowiec to w zasadzie kilka prostych składników: śmietanka oraz kolorowe galaretki. Zdarza się, że deser ten przygotowywany(...)jest z dodatkiem jogurtu naturalnego (gęstego) lub serka homogenizowanego. Galaretkowca możesz przygotować w tortownicy, formie kwadratowej (użyj wtedy podłużnych biszkoptów) lub w formie mini deserów serwowanych w małych, szklanych miseczkach, pucharkach lub szklaneczkach. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na pyszny deser na zimno. Poniżej dokładny opis wykonania oraz kilka porad dotyczących przygotowania. Śmietanowiec SKŁADNIKI: 3 kolorowe galaretki: czerwona, zielona, pomarańczowa

Zasmakuj Kuchni
Truskawkowe tiramisu 112

Widziałam różne wersje tego deseru, ja zdecydowałam się na taka troszkę odchudzoną, bo zrobioną ze skyrem, ale musiałam także dołożyć nieco mascarpone, bo w końcu to tiramisu :) Dodatkowo obowiązkowo biszkopty namoczone w kawie i mamy szybki i pyszny deserek. Składniki (2 porcje): 300 g skyru naturalnego lub waniliowego 2 kopiate łyżki mascarpone 5 łyżek ksylitolu/erytytolu 1/2 szklanki zaparzonej kawy(...)truskawek kilka podłużnych biszkoptów Wykonanie: Truskawki opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki. Skyr zmiksować lub zblendować z 2 łyżkami macarpone oraz ksylitolem. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie moczyć w zaparzonej, przestudzonej kawie i układać na dno szklanek/pucharków, na to wyłożyć warstwę kremu i kawałki truskawek. Następnie znów ułożyć biszkopty, krem i truskawki. Schłodzić w lodówce

Healthy food explorer
SŁONECZNIKOWIEC + FILMIK 173

Pyszne ciasto ze słonecznikiem i kajmakiem na ciemnym biszkopcie. Bardzo smaczne i na każdą okazję, polecam.  CIASTO :  6 jajek  klasy ' M  3/4 szklanki cukru  1 cukier waniliowy  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej, tortowej ( 150 g ) 2 łyżki ciemnego kakao(...)PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy ze szczypta soli na sztywno, następnie dalej ubijając dodajemy cukry. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę o rozmiarze 25/30 cm. Pieczemy 35 minut, temperatura 180 % C, termoobieg. Biszkopt studzimy i przecinamy na 2 równe połówki.  SŁONECZNIK - na patelnię przekładamy masło i cukier, podgrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
BUDYNIOWIEC Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 73

waniliowe bez cukru  po 40 g  2 cukry waniliowe  2 łyżki cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  250 g masła 3 łyżki cukru pudru  biszkopty podłużne 1-2 paczki  1 szklanka zagotowanego mleka do maczania biszkoptów  0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE :  Mleko wlewamy do garnka, trochę odlewamy do szklanki(...)szklance wrzątku i studzimy.  Truskawki oczyszczamy i kroimy na talarki.  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po trochu zimny budyń.  Biszkopty maczamy w zagotowanym i ostudzonym mleku, wykładamy je na dno formy o wymiarach 25/30 cm. Na to rozkładamy część masy, ponownie biszkopty i masa, na to truskawki i tężejąca galaretka.   Ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
Jogurtowiec z truskawami bez pieczenia 78

macie pomysłu co zrobić na weekend do kawy, to polecam jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia. Na pewno bardzo posmakuje dzieciom, bo jest kolorowy i z galaretkami. Spód to podłużne biszkopty, następnie masa jogurtowa z dodatkiem galaretek kokosowych, a w niej kolorowe galaretki, wierzch truskawki i galaretka. Ciasto pełne galaretek, lekkie i orzeźwiające :-) Udanego weekendu :-) Blaszka: 25 x 25 cm Składniki(...)galaretki kokosowe po 375 g każda 800 g jogurtu greckiego 1 galaretka owoce leśne 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka winogronowa 1 galaretka truskawkowa biszkopty podłużne świeże truskawki 1. Galaretkę cytrynową, winogronową i owoce leśne zalewamy po 350 ml wrzątku każda. Odstawiamy do wystudzenia i całkowitego stężenia. Następnie kroimy w kostkę. 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód) i układamy

kruche babeczki
Torcik truskawkowy 97

Torcik truskawkowy   TORCIK TRUSKAWKOWY  1 kg truskawek 400 g śmietany 30% 400 g waniliowego serka homogenizowanego 4 płaskie łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny ok 150g biszkoptów wrocławskich bez cukru   Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki (jeśli są nieduże przekrawamy na pół). Skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietanę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i serki(...)waniliowe dalej ubijając. Powinna powstać puszysta masa. Połowę biszkoptów układamy na dni foremki. Na biszkopty wykładamy połowę masy śmietanowo-waniliowej, a następnie układamy warstwę truskawek lekko dociskając. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, masy śmietanowo-waniliowej i truskawek. Wstawić do lodówki na minimum 3h. Torcik truskawkowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Truskawkowa Krówka 77

łatwy, a samo ciasto szybkie w przygotowaniu. Polecam Wam go upiec i w swoim domu, póki sezon na truskawki trwa. PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA KRÓWKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jaja 1/2 łyżeczki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń o smaku krówki bez cukru (40g) 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki UWAGA: Należy upiec 2 takie(...)biszkopty. MASA 1 litr śmietanki roślinnej decor up – można użyć zwykłej 30% lub 36% (zwykła śmietanka będzie miała nieco mniejszą objętość) 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki wody DODATKOWO 1,2 kg truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, wymieszać szpatułką. Dosypać mąkę, budyń

Przepiski.pl
Klopsiki w młodej kapuście z pieczarkami i test patelni tytanowej WOLL 692

wyeliminować. Jeśli już muszę użyć tłuszczu, to jak w przepisie powyżej, wylewam jedną łyżkę na patelnię i przy pomocy pędzelka natłuszczam dno i boki. Podobnie postąpiłam jak usmażyłam biszkopt. Tak to nie pomyłka, nie piekłam, a smażyłam biszkopt. Na kuchence gazowej, na wolnym ogniu, pod przykryciem. Gotowy w 25 minut. Potrzeba matką wynalazków. Był mi potrzebny niewysoki, ale szeroki biszkopt(...)wyszedł doskonale. Będą powtórki. Biszkopt z patelni     W ramach testowania odpinanej rączki przygotowałam roladki z mięsa mielonego z pieczarkami zawijane w plastry boczku. Roladki najpierw opiekłam na patelni, potem odpięłam rączkę, nakryłam patelnię pokrywką i upiekłam w piekarniku. Wyszły bardzo soczyste i smaczne. Makaron to chyba najlepsza propozycja na szybki i smaczny obiad. Z patelnią Woll Diamond jest

Kuchnia z widokiem na ogród
Wenecka Truskawka 93

rozpływający się w ustach. Zadowoli największych łasuchów. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        400 g podłużnych biszkoptów ·        ½ szk. mleka ·        1 kg twarogu sernikowego ·        660 ml śmietany(...)cukru pudru ·        ½ śmietany 30% ·          Sposób przygotowania: 1.      Biszkopty moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2.    Galaretki zielone rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i odstawiamy do całkowitego zgęstnienia. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy

Kulinarna Chwila
Łabędzi puch - Ciasto kokosowe 99

Składniki: (szklanka  250 ml) (blaszka 23x33 cm) Biszkopt: Jajka 5 Mąka pszenna 3/4 szklanki Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki Cukier 3/4 szklanki Krem: Bułka kajzerka 2 Mleko 3 szklanki Cukier 1/2 szklanki Wiórki kokosowe 100 g Masło 200 g Kokosowa posypka: Wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki Masło łyżka Cukier 1/2 szklanki Dodatkowo: Woda 1/2 szklanki wody + łyżka soku(...)krem zgęstnieje. Zdjąć z gazu i odstawić do całkowitego przestudzenia. Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce kremu kajzerkowego cały czas miksując. Tak postępować do skończenia składników. Przygotowanie biszkoptu: Białka ubić na sztywną pianę. Dodajmy cukier patiami łyżka po łyżce. Po każdym dodaniu łyżki cukry miksujemy ok 15-20 sekund i dopiero dodajemy kolejną łyżkę. (Miksujemy aby cukier zdążył się

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania