Mam spore krzaki jagody kamczackiej, które co roku oddają coraz więcej owoców. Owoce jagody są bardzo smaczne i delikatnie kwaskowe, podobne do borówki z fioletową skórką tylko podłużne. Zjadamy je prosto z krzaka a nadwyżka trafia do sezonowych ciast i koktajli. I właśnie dzisiaj takie proste ciacho z udziałem jagody kamczackiej. Po prostu ciemny biszkopt przełożony masą jogurtową z dodatkiem owoców. Fajny delikatny deser na ciepłe dni. Na wierzchu można jeszcze ułożyć wartwę owoców i zalać galaretką.... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...