Córka chciała tort podobny do tego, który piekłam w październiku. Trochę zmodyfikowałam przepis i wyszedł równie smaczny ;-) Składniki (tortownica 26cm): Biszkopt orzechowy: 5 jajek 150 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 100 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo: mały słoik dżemu malinowego mocny na... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...