biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:267/363)

Przekładane ciasto piernikowe z powidłami i orzechami 258

długi jesienny wieczór zapraszam na pyszne ciasto korzenne z kremem budyniowym, powidłami i orzechami włoskimi. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu płynnego, 1 łyżka przyprawy korzennej, 5 łyżek cukru kryształu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt ciemny: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 3 łyżki oleju

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto słodka pokusa 199

Bardzo smaczne i efektowne ciasto, przełożone pyszną masą śmietanową z posypką  smaku batona Kit Kat oraz masą kajmakową. Po przekrojeniu bardzo ładnie się prezentuje biszkopt

Bajeczna Kuchnia
Pasiasty misz-masz truskawkowo-jagodowy 369

Zapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort intensywnie pomarańczowy bez pieczenia. 210

mojej lubej. Chciałem, by nie był to tradycyjny tort z biszkoptem, przekładany masą, a coś wyjątkowego. Czy wyszło wyjątkowo? Musicie spróbować przygotować i sami oceńcie. Wiem jedno...tort z dokładkami znikł w mgnieniu oka. Jak go przygotować? Spód: -około 300 gramów przygotowanych sucharów, rozgniecionych na drobno -około 900 gramów kremu orzechowo-czekoladowego; można użyć na przykład Nutelli. Krem wraz

BaRepas
Torcik śmietanowo – truskawkowy 197

Smaczny torcik z mrożonych truskawek i śmietany. Pięknie prezentuje się na stole podczas rodzinnych spotkań czy świąt. A masa śmietanowo – truskawkowa jest rewelacyjna! Biszkopt (na 2

VioletoweKucharzenie
Ciasto a la' Tiramisu 333

dodałam łyżeczkę kakao. Zaparzyć mocne espresso i wlać alkohol. Napączować biszkopt spryskując go po wierzchu kawą z likierem.Posmarować warstwą masy serowej. Następnie spryskać drugi kawałek biszkopta kawą i stroną spryskaną położyć na serku, spryskać po wierzchu i posmarować kremem.Operację powtórzyć z trzecim biszkoptem.Na wierzch rozsmarować ostatnią warstwę kremu. U mnie krem polałam cienką warstewką roztopionej gorzkiej czekolady

Z Kuchni Do Kuchni
Ptasie mleczko 151

Ptasie mleczko To ptasie mleczko na pewno przypadnie do gustu osobom, które nie lubią zbyt słodki ciast. Idealne na lato, delikatne, lekko kwaskowate i smaczne :) Biszkopt

Słodka Kraina Wypieków
Kolorowa łąka – tort chałwowy w stylu angielskim 210

wystudzony budyń, wymieszać. Na końcu dodać pokruszoną chałwę, wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć ponczem (pół wyciśniętej cytryny wymieszać z łyżeczką cukru pudru i pół szklanki przegotowanej wody) i przełożyć masą chałwową. Masa maślana: utrzeć masło dodając stopniowo cukier puder, dodać łyżkę wody lub trochę więcej, aby krem był gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowaną masą

Domowa Cookierenka Agi
Tort Kinder 196

koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 30-40 min w ok. 175 stopniach. Składniki [BISZKOPT ORZECHOWY]: 4 jajka 0,5 szkl. cukru kryształu 3/4 szkl. mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g posiekanych orzechów Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier(...)koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekane orzechy i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 35 min w ok. 175 stopniach. KREM: Składniki: 400 ml śmietanki 30% 2,5 tabliczki mlecznej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Śmietankę podgrzewamy z czekoladą, pogrzewamy ją tylko do momentu zagotowania, następnie zdejmujemy z gazu

psgotujemy
ciasto dla Mamy 26 maj -- torta per la mamma il 26 maggio 207

trzepaczką podciągając ją do góry, aby biszkopt jak najlepiej napowietrzyć. Do przygotowanej formy wykładamy ciasto,wyrównujemy je łopatką. Biszkopt pieczemy ok. 10-12 minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Drugi biszkopt przygotowujemy w ten sam sposób. Poncz(...)jajka, dodajemy 100 g cukru, 100 g soku z limonek i wstawiamy garnek na palnik. Masę podgrzewamy na średniej mocy palnika , cały czas mieszamy i ubijamy trzepaczką, żeby krem nie przywarł do dna . Po kilku minutach (6-8 minut)mieszania masa stanie się jasnożółta, gładka i gęsta Gdy masa będzie już gęsta i kremowa, ściągamy rondel z palnika, dodajemy

w mojej kuchni
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 245

moich ulubionych połączeń. Batonik Bounty zawsze należał do moich ukochanych, dlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tortJ Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty(...)cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych (można dodać nieco więcej) 2 łyżki likieru kokosowego  Polewa: 200 g czekolady  2 łyżki mleka Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubijamy do otrzymania puszystego kremu. Uważamy aby się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dodajemy mascarpone, wiórki kokosowe i likier kokosowy, mieszamy wszystko na najniższych obrotach miksera do połączenia się składników. Odstawiamy

Mania Gotowania
szarlotka pychotka 547

składniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie blaty) 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 90 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając a następnie dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki(...)miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez ok. 10 min. Dodajemy suche galaretki, mieszamy chwilkę jeszcze smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy równomiernie

Domowy Smak Jedzenia
Torcik z malinami 162

malinami, w końcu mam ich pod dostatkiem Ale, że nie miałam zbyt wiele czasu to postanowiłam pójść trochę na łatwiznę. Mianowicie owoce wymieszać z rozpuszczoną galaretką malinową, a krem budyniowy w wersji „z torebki” ale wymieszanej z masłem. To pójście na łatwiznę zemściło się na mnie podwójnie, ponieważ galaretka stygła mi chyba ze 3 godziny czyli czasu(...)lodówce smakowo wyszło rewelacyjnie. Ale morał tego taki, że czasami pójście na skróty to tak naprawdę nadkładanie dodatkowej drogi Torcik z malinami Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Biszkopt: – 3 jajka – 150 g cukru – 150 g maki pszennej – 2 łyżki kakao – 1,5 łyżki oleju – 1,5 łyżki wody – 0,5 łyżeczki

Relaxtime
Czekoladowe limonczello 229

czekoladowy biszkopt przełożony kwaśną masą limonkową, złamaną słodko-kwaśnym dżemem oraz masą czekoladową to bardzo kuszące połączenie warte małych czy większych grzeszków. Polecam. CZEKOLADOWE LIMONCELLO Składniki: (forma 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 lyżki oleju Białka ubijamy na sztywno(...)formy i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. nasączenie: 3 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szkl ciepłej wody Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok. krem limonkowy: 3 limonki,  200 g cukru, 190 g masła,  2 jajka Ocieramy skórkę z umytych limonek. Wyciskamy sok. 100 ml soku z limonek, cukier,1oo g masła oraz skórkę

Bon appetit mon amie
Truskawkowe marzenie 217

Średnie Przystępne Przepis na biszkopt z masą truskawkową, masą raffaello i herbatnikami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego trzeba spróbować! […] Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Rolada ze śmietaną i książki na Święta 186

galaretki. Powstała na zamówienie pewnego młodego człowieka, który uwielbia kremy :) Zdaję sobie sprawę, że w związku z lekturą "Przepisu na święta" Debbie Macomber (recenzja niżej), w tym wpisie powinien pojawić się przepis na keks. W tym roku jednak go nie upiekłam, więc przepis może pojawi się za rok... Składniki : Biszkopt (na jedną roladę)   5 jajek 5 łyżek cukru + gruby

Weekendy w domu i ogrodzie
Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki 141

gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie nadają się również te mrożone! Składniki: 3 duże jajka

Mango Papaja
Kremówka w biszkopcie. 170

kilo, ale co tam, kremóweczkę zjadłam. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, dlatego Wam tez polecam. Delikatny biszkopcik i pyszna budyniowo- śmietanowa masa. Kto się skusi? Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem(...)wymieszać mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Składniki na krem: 1/2 litra mleka + 1/2 szklanki 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 kostka masła 1 łyżka wódki 330 ml śmietanki 30% Dodatkowo

Agusiowe smakołyki