biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:270/363)

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 186

przypadku rolady jednak, nie musimy się martwić o to, czy biszkopt wyrośnie, czy da się przekroić. Moim zdaniem jest to chyba jedno z najprostszych ciast, niezwykle szybkich do zrobienia, gdyż czas pieczenia nie przekracza 20 minut, szybko stygnie i zawinąć w nie można dosłownie wszystko. Od nadzień z kremem na bazie bitej śmietany, aż po bardziej wytrawne wersje(...)mąki. Pod sam koniec wsypać kakao i miksując dolewać wodę. Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15-20 minut w temperaturze 175 stopni. Ciepły biszkopt zawinąć w ściereczkę i odstawić do wystygnięcia. Kremówkę obić z cukrem pudrem. Rozwinąć biszkopt i rozsmarować na nim bitą śmietanę. Na śmietanie ułożyć truskawki. Zawinąć. Udekorować cukrem pudrem i kawałkami

Jacob Tastes
Tort Owocowa Wyspa 140

nadto słodki. Sprawdza się dobrze dla osób, które nie przepadają za ciężkimi, maślanymi kremami. Smakowo, dobrze schłodzony nawiązuje właśnie do popularnych lodów Big milk Trio. Dekoracja ze świeżych owoców i miętowe przybranie nawiązują do wnętrza- co z oczu…to w środku😃 Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka

Domowe ciasta
TORCIK WIELKANOCNY 145

olejki spirytusowe waniliowe. Dobrze wymieszać. Przełożenie - wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować 1/2 masy budyniowej waniliowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i wycisnąć nadzienie cukiernicze o smaku czarnej porzeczki Lauretta. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem waniliowy i lekko  posmarować boki kremem. Na koniec ułożyć trójkąty ciasta z ciasta francuskiego

Ciastka - domowe słodkości
Box z Polskimi Skarbami - polskie-skarby.pl 141

znaczy, że słodycz wydobywa a nie zabija smaki poszczególnych składników. Jedynie szkoda, że krem nie jest idealnie gładki tylko ma nieco piaskową strukturę, jednak jest to szczegół, który absolutnie nie przeszkadza (domyślamy się, że jest to urok kokosowej manny). W towarzystwie domowych owsianych biszkoptów był hitem niedzieli ! :P _________________________________________________ Masło sezamowe z syropem z agawy Zarówno skład, wartości odżywcze

Candy Pandas
Skandynawski biszkopt z jabłkami 180

koniecznie! Jesienny biszkopt z jabłkami i orzechami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 125 g cukru 100 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g płatków z orzechów laskowych nasączenie: 90 ml ciemnego rumu krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 250 g jabłek 100 g płatków z orzechów laskowych dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłkowo-orzechowe cudo 235

To cudo powstało z pomieszania dwóch przepisów i jak dla mnie jest jednym z ulubionych ciast. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik kawowy z mascarpone 155

Torcik powstał z myślą o urodzinach. Łatwy w wykonaniu, smaczny i szybki:) Składniki: Tortownica 24cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki krupczatki 5 łyżek mąki ziemniaczanej

Kuchnia w czekoladzie
Toffi z masą kokosową i orzechami 179

Kokos, orzechy i masa krówkowa... Pycha! Za to połączenie smaków ciasto trafiło do moich stałych wypieków. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort jeżynowo-śmietankowy z bezami 142

długo nie mogłam wyjść z podziwu jakie dzieło stworzyła Mama :) Jest elegancki, nie za słodki, pięknie się prezentuje. Kolejną zaletą jest fakt, że możemy użyć mrożonych jeżyn lub gładkiej konfitury :) Biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej  Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywną pianę, pod koniec dodając po łyżce cukier(...)Krem : 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając go po łyżce pod koniec ubijania. Dodać serek i sok, zmiksować. Odłożyć 1/3 do dekoracji.  Nasączenie: sok z 2 cytryn 1/2 szklanki wody   Składniki wymieszać (uwaga na pestki). Wystudzony biszkopt przekroić

Chocolate Muffin Blog
Tort Makowy z Kremem z Białej Czekolady 252

pieczemy przez około 45 minut do tzw, suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy i dopiero zimny możemy przekroić na trzy blaty biszkoptowe. Nasączenie: 0,5 szklanki przegotowanej, wystudzonej wody 3 łyżki rumu Opcjonalnie: gorzka czekolada na dekorację kwaśny dżem, np. morelowy przyprawa do kawy i deserów KAMIS Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady, posiekanej 400 ml śmietany kremówki

Blondynka Gotuje
Tort 126

wielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.Smacznego

cookpl
Rolada jagodowa 267

babeczek . Tak mi zasmakował, że zrobienie kolejnego wypieku z wykorzystaniem tego kremu było tylko kwestią czasu. Polecam serdecznie, zwłaszcza, że sezon na jagody ma się ku końcowi. Dodatkową zachętą będzie na pewno fakt, że wykonanie tej rolady jest bardzo proste, a efekt wizualno - smakowy co najmniej zadowalający :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka(...)łyżeczki pektyny (lub 1,5 łyżeczki żelatyny) 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 30 lub 36% łyżka cukru pudru Przygotowanie: Biszkopt: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C. 2. Standardową blachę z piekarnika wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.  3. Jagody umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Na talerzyk wysypać

Domowa Cookierenka Agi
Tort Tiramisu 164

wcale nie jest wymagająca umiejętności. Robi się to szybko i na pewno każdemu wyjdzie. A sam tort... no pychotka :) ten akurat robiony dla mojej drugiej mamy... teściowej na urodziny. BISZKOPT: 6 jaj niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku to pieczenia 3/4 szklanki cukru białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier(...)kolan spuścić na podłogę. KREM: 10 żółtek 10 łyżek cukru 1000 g mascarpone Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej. Dodaje mascarpone i miksuje do połączenia składników. NASĄCZENIE: 2/3 szklanki mocnej kawy 2/3 szklanki amaretto OBŁOŻENIE: biszkopty języczki DODATKOWO: wstążka

Pelusiowa Kuchnia
KUBUSIOWE CIASTO 264

KUBUSIOWE CIASTO Składniki: Biszkopt - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/3 mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2  łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu - szczypta soli Masa - 900ml soku typu kubuś o smaku Marchew, Jabłko, Truskawka - 3 budynie waniliowe Krem - 500ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa - 200ml gorącej wody Dodatkowo - Opakowanie delicji o smaku pomarańczowym(...)nasze budynie połączone z sokiem w szklance do gotującego się soku w garnku. Mieszamy, aż do zagotowania. Czekamy, aż chwilę przestygnie po czym wykładamy masę na nasz wcześniej upieczony biszkopt. Zostawiamy do wystudzenia. W szklance wody przygotowujemy jedną z galaretek i zostawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy naszą kremówkę z cukrem pudrem do sztywnej masy dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie

Mentor Smaku
Cynamonowiec 206

pszennej; Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki krem. Następnie cały czas ucierając dodawać po jednym całym jajku oraz resztę składników. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temperaturze 180 o C przez 35 minut. Składniki na wkładkę: 8 białek; 8 łyżek cukru; 1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów; 3/4 szklanki maku; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki(...)cukrem kryształem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrobić mąkę, budyń i żółtka. Powstałą mieszankę wlać do gotującego się mleka i całość zagotować. Ugotowany budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu.  Dodatkowo: 1 słoik powideł

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania