biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:279/363)

Torcik z malinami 135

malinami, w końcu mam ich pod dostatkiem Ale, że nie miałam zbyt wiele czasu to postanowiłam pójść trochę na łatwiznę. Mianowicie owoce wymieszać z rozpuszczoną galaretką malinową, a krem budyniowy w wersji „z torebki” ale wymieszanej z masłem. To pójście na łatwiznę zemściło się na mnie podwójnie, ponieważ galaretka stygła mi chyba ze 3 godziny czyli czasu(...)lodówce smakowo wyszło rewelacyjnie. Ale morał tego taki, że czasami pójście na skróty to tak naprawdę nadkładanie dodatkowej drogi Torcik z malinami Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Biszkopt: – 3 jajka – 150 g cukru – 150 g maki pszennej – 2 łyżki kakao – 1,5 łyżki oleju – 1,5 łyżki wody – 0,5 łyżeczki

Relaxtime
Czekoladowe limonczello 204

czekoladowy biszkopt przełożony kwaśną masą limonkową, złamaną słodko-kwaśnym dżemem oraz masą czekoladową to bardzo kuszące połączenie warte małych czy większych grzeszków. Polecam. CZEKOLADOWE LIMONCELLO Składniki: (forma 24 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 lyżki oleju Białka ubijamy na sztywno(...)formy i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. nasączenie: 3 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szkl ciepłej wody Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy sok. krem limonkowy: 3 limonki,  200 g cukru, 190 g masła,  2 jajka Ocieramy skórkę z umytych limonek. Wyciskamy sok. 100 ml soku z limonek, cukier,1oo g masła oraz skórkę

Bon appetit mon amie
Truskawkowe marzenie 188

Średnie Przystępne Przepis na biszkopt z masą truskawkową, masą raffaello i herbatnikami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego trzeba spróbować! […] Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Rolada ze śmietaną i książki na Święta 150

galaretki. Powstała na zamówienie pewnego młodego człowieka, który uwielbia kremy :) Zdaję sobie sprawę, że w związku z lekturą "Przepisu na święta" Debbie Macomber (recenzja niżej), w tym wpisie powinien pojawić się przepis na keks. W tym roku jednak go nie upiekłam, więc przepis może pojawi się za rok... Składniki : Biszkopt (na jedną roladę)   5 jajek 5 łyżek cukru + gruby

Weekendy w domu i ogrodzie
Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki 111

gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie nadają się również te mrożone! Składniki: 3 duże jajka

Mango Papaja
Kremówka w biszkopcie. 142

kilo, ale co tam, kremóweczkę zjadłam. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, dlatego Wam tez polecam. Delikatny biszkopcik i pyszna budyniowo- śmietanowa masa. Kto się skusi? Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem(...)wymieszać mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Składniki na krem: 1/2 litra mleka + 1/2 szklanki 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 kostka masła 1 łyżka wódki 330 ml śmietanki 30% Dodatkowo

Agusiowe smakołyki
Tort czekoladowo-śmietanowy. 152

około 50-60 cm na blat, czy podłogę, następnie kładziemy na kratkę i studzimy w formie. Zimne ciasto odcinamy nożykiem od formy, wyjmujemy, zdejmujemy papier i gotowe! Teraz dzielimy biszkopt na 2 równe krążki (ja dzielę za pomocą noża do chleba). MASA CZEKOLADOWA (należy przygotować ją dzień przed składaniem tortu): 500 ml śmietany 30% 250 g czekolady (ja pomieszałam, dając(...)czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie mieszamy dość energicznie, aż powstanie gładka masa, którą wkładamy do lodówki i chłodzimy co najmniej przez noc. W chwili składania tortu wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy na sztywną, puszystą masę. MASA ŚMIETANOWA (przygotowujemy ją w chwili składania tortu): 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej

Rozpustne gotowanie
Ciasto kokosowo- kawowe 153

Kiedy zastanawiamy się do czego wykorzystać niezużyte białka, możemy skorzystać z bardzo prostego przepisu na ten oto placek do kawy. Składniki: Na blachę 24x36cm: Biszkopt kakaowy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto czekoladowe… poczwórnie! 385

Po ciężkim tygodniu pracy należy się człowiekowi jakieś ukojenie… Zamarzyło mi się ciasto czekoladowe… ale nie takie zwykłe tylko takie wypasione, poczwórnie czekoladowe! Ciasto

UgotujmyTo.pl
Czekoladowa rolada z kremem budyniowym i malinami 181

łyżek drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń czekoladowy (u mnie Winiary do ciast i kremów ) 1 czubata łyżka mąki 4 łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła (1/2 kostki) 200 g świeżych malin listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy(...)najniższych obrotach miksera). Masę równomiernie rozkładamy na dużej blasze (tej od piekarnika) wyłożonej papierem. Od razu wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10-12 minut. Uważamy, aby nie przepiec biszkoptu – inaczej będzie suchy. Jeśli brzegi zbytnio się przypiekły – odkrawamy je. Upieczoną, jeszcze gorącą roladę musimy zwinąć tzn. kładziemy na wierzch ciasta bawełnianą ściereczkę, nakrywamy stolnicą lub drugą blaszką

Poezja smaku
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 249

dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą dla śniadania, daje dużą dawkę energii, syci na długi czas. Przepis autorski Składniki na formę 20 cm: Składniki na biszkopt: 100 g mąki jaglanej(...)dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, do gotujących się wiśni wlać zawartość szklanki, dokładnie wymieszać, od momentu zagotowania pogotować jeszcze 1 minutę na małym ogniu, zdjąć z palnika, wystudzić. Składniki na krem: 2 puszki śmietanki kokosowej min 20% tłuszczu (schłodzona min 24 h w lodówce) 2 łyżeczki agar agar 25 g ksylitolu W mleczku kokosowym zrobić dwie dziurki, odlać wodę kokosową

moj przepis na
Petit fours 79

Petits four pochodzą z Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki biszkopt, masę marcepanową, marmoladę i polewę czekoladową. Ciasteczka dekoruje się lukrem lub czekoladą.  Najlepiej smakują popijane kawą. Jednak jedno muszę powiedzieć wam na wstępie - są to ciasteczka dla bardzo cierpliwych :) Wymagają sporego(...)zachwycicie nimi wszystkich znajomych i rodzinę :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki gorącej wody 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 opakowanie surowego marcepanu (250 g) 1 słoiczek marmolady truskawkowej lub wieloowocowej (280 g) Krem maślany: 100 g masła (w temperaturze pokojowej

Świat Ciasta
Tiramisu bez jajek 620

jajek...jakoś boję się używać surowych jajek do kremów. Blacha 24 x 28  Składniki: 500 g serka mascarpone 1/2 szkl. cukru pudru 200 g śmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %) kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozpuszczanej Kronung na 400 ml wody gotowanej ) 100 g likieru amaretto podłużne biszkopty ( 1 op. 500 g ) 3-4 łyżeczki kakao

Różne smaki w kuchni
Tort kajmakowy 254

czekoladowe,  przepyszną konfiturę jagodową i rewelacyjny krem kajmakowy.  Bałam się, że masy nie starczy, ponieważ dziwnym trafem "ubywało" jej z miski.  Tort wyszedł bardzo smaczny! Tradycyjnie, jak to bywa podczas wspólnego gotowania i pieczenia, trwała  bardzo burzliwa dyskusja dotycząca dekoracji tortu. Kompromisowy efekt końcowy przedstawiamy poniżej.  Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - 2 łyżeczki

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort migdałowo-cytrusowy 204

niego połowę przygotowanej masy (dla ułatwienia warto wokół biszkoptu założyć obręcz), następnie poukładać mandarynki, wyłożyć resztę masy i przykryć drugim blatem uprzednio nasączonym syropem mandarynkowym.Włożyć do lodówki do schłodzenia, a w tym czasie przygotować drugą porcję masy z serka mascarpone.Wyjąć tort z lodówki, zdjąć obręcz i przygotowanym kremem posmarować wierzch i boki tortu.Dowolnie udekorować

Mix smaku