biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:280/363)

Cake pops 151

ostatnim czasie największy hit wśród słodyczy na wielu przyjęciach. Najbardziej deser ten stał się popularny na weselach jako dodatek do słodkich stołów. Są to kawałki ciasta, połączonego kremem, uformowanego w kulki, osadzonego na patyczku i udekorowanego wedle własnego upodobania. Na pierwszy rzut oka może ich wykonanie może wydawać się skomplikowane. Nic bardziej mylnego. Z pewnością każdy sobie poradzi(...)zapewnić, że z pewnością zrobicie furorę podczas swojego przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Urodzinowy tort z matchą 125

smak, bo nadal są przepyszne Po upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Bita śmietana: Do wysokiego garnka wrzucamy stałą część mleka kokosowego (bez płynu), przesiewamy cukier puder i wlewamy ekstrakt z wanilii. Całość ubijmy ręcznym mikserem aż będzie sztywna. Jeden spód wkładamy na tortownicę i smarujemy połową gotowego kremu. Kładziemy drugi spód i smarujemy resztą kremu nie zapominając

Lamarida.pl
Malinowa chmurka na biszkopcie 284

zrobi ć z w ł asnego sprawdzonego) Biszkopt po wystudzeniu przecinamy na dwa blaty. Masa: Kremówk ę ubijamy na sztywno z usztywniaczami, mo ż na doda ć cukru pudru, ale nie ma takiej potrzeby, na koniec dodajemy mascarpone i mieszamy. Odk ł adamy ze dwie ł y ż ki kremu, reszt ę dzielimy na po ł ow ę . Galaretka: Galaretki

Takie tam pichcenie
ROLADA ŚMIETANOWA WALENTYNKOWA + FILMIK 251

Pyszna rolada na walentynki, jest lekka i prosta w wykonaniu oraz bardzo efektowna. Idealna na święto zakochanych i nie tylko a smakuje każdemu. SKŁADNIKI :   

Kulinarne Fantazje Marioli
TORT MAKOWY Z CYNAMONEM I ORZECHAMI 166

nasączenia blatów, u mnie: Amaretto i Cointreau Wystudzony biszkopt delikatnie okroiłam i wyjęłam z formy. Przekroiłam na 3 blaty. Pierwszy z nich wyłożyłam na talerz, skropiłam pędzlem maczanym w mieszance obydwu likierów, wyłożyłam 1/2 zblendowanego musu z jabłek, na nim rozsypałam starte orzechy (miały wyczuwalne kawałki)  i rozsmarowałam część (ok.1/3) kremu. Na kremie ułożyłam drugi blat biszkoptowy. Również skropiłam

Smaczne Zdrowe
Tort Szwardzwaldzki 382

piekarnika, delikatnie nożykiem oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt kakaowy może się upiec z bardzo dużą górką, ale nie przejmujcie się. Przekroić na 4 blaty. (u mnie wyszły bardzo cienkie około 1 cm). Przygotować masę: Wiśnie dokładnie odsączyć na sitku. W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, zmiksować na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wykonanie: Pierwszy blat

moj przepis na
Tort nutellowo-truskawkowy 169

delikatnie wymieszać, żeby nie zniszczyć ubitej piany. Następnie dodać kolejną 1/3 ilości mąki, wymieszać. Czynność powtórzyć dla pozostałej mąki. Masę wyłożyć do formy. Piec przez 35 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć herbatą. Mus: z przepisu z bloga Gotuję, bo lubię 250 g mascarpone 250 śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka(...)miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko.  Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić

Moja Galeria Smaku
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 93

ciasto! W naszej styczniowej serii przepisów NA SŁODKO ZE SWEET DECOR nie może go zabraknąć. Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik z musem z czarnej porzeczki i kremem śmietankowym – fantastyczne połączenie, które posmakuje każdemu wielbicielowi słodkości. Kropka nad I, która nie tylko pięknie wygląda, ale i nadaje smak to różowa czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate i płatki suszonej(...)przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady

Ostra na Słodko
Rodzynkowiec 204

pieczenia) Po ostudzeniu przekroić na pół Składniki na krem: 3 szklanki mleka  4 łyżki cukru 2 budynie mogą być bez cukru ( na 1/2 l. mleka) 1 masło Składniki na polewę: 1 czekolada mleczna i 1 czekolada gorzka 1/2 kostki masła plus rodzynki i alkohol- najlepszy jest spirytus Przygotowanie kremu: Ugotować budyń, masło utrzeć, po lekkim przestudzeniu masy  dodawać(...)Przygotowanie polewy czekoladowej z rodzynkami: Masło rozgrzać i rozpuścić w nim czekolady ( najlepiej w łaźni wodnej), dodać osączone z alkoholu rodzynki i połowę alkoholu.  Przygotowanie rodzynkowca: Jedną część biszkoptu nasączyć lekko alkoholem, ewentualnie dżemem z czarnej poprzeczki ( bo ze spirytusem ciasto dość pijane :)- posmarować połową masy budyniowej, położyć na to drugi biszkopt, rozsmarować resztę masy budyniowej, a na nią

Proste Potrawy
Torcik jeżynowy 147

przetartymi jeżynami. Przygotowanym syropem wysmarować biszkopty. Na jednym biszkopcie zapiąć obręcz tortownicy o średnicy 24 cm. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Przetrzeć 400g jeżyn i wymieszać z 150g cukru i sokiem z cytryny. Całość wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, jogurtem i ubitą śmietaną. Lekko schłodzić. Połową kremu posmarować spód i przykryć go drugim krążkiem

kuchnia doski
Tort m&m's 242

relacji jej siostry wiem, że smakował- polecam więc i Wam. To wypiek typowy na przyjęcia urodzinowe dla dzieci- „łapie oko”, cieszy wyglądem i smakiem.Sto lat dla Pati! Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek miksujemy(...)temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy na 3 równe blaty. Składniki na krem truskawkowy: 500 g truskawek( świeże lub mrożone) ¾ szklanki cukru 1 ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w łyżce zimnej wody 4- 5 łyżeczek żelatyny rozrobionej w ¼ szklanki gorącej wody 400 g śmietany

Domowe ciasta
Malinowa wz-ka 120

Bardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką.  Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt

VioletoweKucharzenie
Mleczna kanapka 282

To ciasto piekłam na Święta Bożego Narodzenia - w domu zrobiło furrorę wśród męskiej części rodziny. Zniknęło do ostatniego okruszka w ciągu dwóch dni:) SKŁADNIKI NA KAKAOWY

Blondynka Gotuje
Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym 231

tort podawałam na drugi dzień) 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasta waniliowa lub wyskrobane ziarenka wanilii Składniki na ciasto: Krem do ciasta: 1 szklanka czarnej porzeczki (użyłam mrożonej) 1 szklanka jagód (użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 250g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 7-9 łyżek naturalnego(...)proszku + 1/2 szklanki zimnej wody Sos karmelowy: 1/2 szklanki cukru 2 kopiate łyżki naturalnego miodu (użyłam gryczanego) 125ml śmietanki kremówki 36% 40g masła 2 łyżki wody Dodatkowo: 70g okrągłych biszkoptów 7-9 łyżek likieru cytrynowego lub cytrynówki owoce do ozdoby listki melisy do ozdoby Ptysie – ciasto: 1. Do rondelka wlać wodę, dodać masło i szczyptę soli, zagotować. Dodać mąkę

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania