biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:282/363)

Tort Royal 256

średnicy 24 cm smarujemy masłem  i wykładamy papierem do pieczenia.  Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto  i wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 170 stopni.  Biszkopt pieczemy ok. 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 2 blaty.    Beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej   Białka ubijamy(...)wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę

Pyszności Słodkości
Czekoladowa tarta z truskawkami 222

ciasto:   4 jajka   4 łyżki cukru   3 łyżki mąki jaglanej   3 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia   4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek(...)Masę wylewamy do formy z zagłębieniem (koniecznie takiej, ponieważ po upieczeniu   j ą odwracamy ) ,wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut.  Upieczony biszkopt studzimy a następnie odwracamy do góry dnem, tak aby wgłębieni e było na górze.  masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad

Bon appetit mon amie
Placek "black & white". 170

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło -1/5 szklanki wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Budyń gotujemy zgodnie(...)mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru -2 łyżki kwaśnej śmietany -3 łyżki kakao -60 gram masła -1 łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody

Magia jedzenia.
Kostka kajmakowo kokosowa 216

Moja córa rośnie, a ja zamiast mieć więcej czasu na blogowanie mam go jakby mniej, przepisów w kolejce czeka całe mnóstwo, wszystkie sfotografowane, ale zamiast usiąść

Cynamonowe szczęście
Shrek 152

"Jest moim popisowym ciastem. Przepadają za nim dzieci i dorośli" napisała 12-letnia Paulinka Bogdanienko, która mieszka w moich stronach. Przepis został opublikowany w czasopiśmie "Przyślij

In my kitchen
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 151

najważniejsze, możemy go wykonać bez użycia piekarnika. Ciasto 3 bit możemy wykonać na herbatnika tak jak w tym przepisie lub na biszkoptach. Oczywiście można także przygotować 3 bita w wersji pieczonej, wystarczy krakersy lub biszkopty zastąpić tradycyjnym pieczonym biszkoptem. Przepis ten jest chyba jednym z najczęściej poszukiwanych, nic dziwnego, domowy 3 bit smakuje naprawdę świetnie. Bo któż nie lubi masy krówkowej(...)pieczenia ? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy: kostka masła – 200 g 2 budynie bez cukru – proszek 2 x 40 g 2 szklanki mleka 2% – 500 ml 2 łyżki cukru Składniki na masę śmietanową

Przepiski.pl
ciasto Kilimandżaro 349

delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną (samo dno) papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 250 g masła, miękkiego(...)cały czas gotując, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem

Domowy Smak Jedzenia
Tort Kraina Lodu (Frozen) – pomysł na dekorację IX 287

złożenia 4 biszkoptowych blatów o średnicy 22 cm (każdy biszkopt z 2 jajek) przełożonych masami. Po przełożeniu wstawiłam go na godzinę do lodówki i dopiero potem nieco ścięłam górny biszkopt, by kształtem przypominał spódnicę. Przygotowałam też nożem i widelcem 2 otwory pod lalki. Jeśli chodzi o tę kwestię, to niektórym lalkom można wyciągnąć nogi i umieścić sam korpus. Tym razem(...)przymierzeniu lalki wyciągnęłam. Całość cienko przesmarowałam pozostałością masy z przełożenia. Dekorację wykonałam następnego dnia, kiedy masa usztywniła tort, a zewnętrzna część schłodziła się i stanowiła dobrą bazę dla kremu właściwego. Pomysł na dekorację tortu - Kraina Lodu (Frozen) Jakiej masy użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych

Trzeci talerz
ciasto truflowe 190

nieziemski. Polecam zwłaszcza wielbicielom truflowch cukierków.  *blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać(...)wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Cukierki pokroić bardzo drobno. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na końcu wmieszać cukierki. Masę podzielić na dwie części i przełożyć biszkopt. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Odstawić do schłodzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort straciatella z wiśniami 256

Tort straciatella z wiśniami przygotowany własnoręcznie jest wyjątkowy i naprawdę od serca,słodkie małe co nie co a pysznie smakuje na wszelkie rodzinne uroczystości. Tak naprawdę

Wanilia i Kardamon
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 256

tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór(...)się robić coraz to lepsze i smaczniejsze torty. Tort kakaowy z bitą śmietaną był leciutki przełożony konfiturą wiśniową, a boki obsypałam pokruszonymi kruchymi ciastkami z nutką kokosa. Pycha! Składniki: Biszkopt: – 4 jajka, w temperaturze pokojowej, oddzielnie żółtka i białka; – 200 g cukru pudru; – 3 łyżki mąki pszennej; – 3 łyżki mąki ziemniaczanej; – 2 pełne łyżki kakao

dom-agi.pl
Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą 157

Czas czytania: 3 min Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą Babka drożdżowa to punkt obowiązkowy do zrobienia na Wielkanoc ! Święta to czas, kiedy pieczemy duże baby

SprawdzonaKuchnia.pl
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 913

Makiem i Kokosem Siostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste(...)pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego

Słodka Strona
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 257

Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić. Truskawki odszypułkować, umyć i ułożyć w salaterce wyłożonej folią spożywczą (średnica ok. 10-15cm, mniejsza niż tortownica w której pieczemy biszkopt). Truskawki zalać zimną, tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody(...)waniliowego/truskawkowego 200 ml śmietany kremówki Mus truskawkowy z galaretką Przygotowanie: Serek przełóż do misy miksera i chwilkę zmiksuj. Wlej śmietanę kremówkę i miksuj na średnich obrotach do uzyskania gęstego kremu. Następnie wlej lekko tężejący (zimny) mus truskawkowy i miksuj do połączenia składników. Dodatkowo: Lemon Curd (przygotowany z 3 cytryn) 200 g masła 1 puszka frużeliny wiśniowej owocowa posypka Wykonanie: Przygotuj

Kulinarna (nie)codzienność
Tarta czekoladowa z truskawkami ( bez pieczenia ) 217

masła 2 łyżeczki ciemnego kakao   Ganach czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 200 g śmietanki 30% Dodatkowo: świeże truskawki  Wykonanie:   1. Biszkopty pokruszyć w malakserze. Do okruszków dodać kakao i dobrze wymieszać. W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków biszkoptowych. Całość dokładnie wymieszać. Tak powstałą masą wylepić(...)mnie sprawdza się plastikowy dzbanek-miarka kuchenna ) i zalać gorącą śmietanką. Odstawić na około 3 minuty, aż czekolada się rozpuści. Następnie, blenderem, zmiksować całość na aksamitny i gładki krem. 3. Gotowy ganach wylać do kakaowego korpusu tarty. Tartę wstawić na chwilę do lodówki. Gdy ganach zacznie się "ścinać", czyli lekko twardnieć, ułożyć na wierzchu nieduże truskawki. Tartę dobrze schłodzić

kolorowotorcikowo
Ganache z biszkoptem. 124

płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być jak najlepsza gatunkowo, nie możemy używać czekolady która ma na liście składników tłuszcze roślinne. Ganache z taką czekolada może się zważyć(...)skórka pomarańczy WYKONANIE: śmietankę wlać do garnka, dodać cukier, wymieszać, zagotować, dodać czekoladę, rozpuścić, odstawić do wystygnięcia, ubić na sztywno, dodać łyżkę ekstratu waniliowego ze spirytusem,  nałożyć na biszkopty, posypać skórką

Kuchnia Beaty
Kawowa delicja. 259

wodzie rozpuszczamy kawę i dodajemy do ciasta, jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciast, pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka około 25/30 minut. Wykonanie biszkoptu jasnego: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel następnie dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy.Następnie dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy.Blaszk(...)garnka, w drugiej połowie rozpuszczamy budynie, cukier i mąkę. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, gotujemy tak długo aż budyń będzie gęsty. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładki krem, na końcu dodajemy likier.  Ciasto ciemne przecinamy na pół. W  cieście jasnym i w jednym górnym  ciemnym wycinamy kieliszkiem kółeczka robiąc około 1,5 cm odstępu. Kółeczka

Sama słodycz i szczypta chili