Kolejny pomysł na deserki, które od września chyba czekają na publikację 😛 Zawsze znalazło się coś innego do publikowania, ale przed nowym rokiem muszę uporządkować zdjęcia, więc
Kuchnia w czekoladziepewno ich przekonasz do mlecznej kanapki. A jeszcze jak sami będą mieli smaczny kąsek w pracy, to zapewniam, że na stałe wpisze się do Waszego menu. Zatem spróbujcie! Biszkopt: 6 jajek pół szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 5 ml aromatu pomarańczowego Białka ubić ze szczyptą soli. Dodawać(...)pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem. Piec do suchego patyczka w temperaturze 170-180 stopni przez około 20-30 minut. Wyjąć i przełożyć na kratkę studzącą. Podzielić na dwa blaty. Krem: pół litra mleka tabliczka białej czekolady łyżka ulubionego miodu 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka margaryny Odlać trochę mleka, a resztę zagotować i do gotującego się wrzucać czekoladę. Rozpuszczać i wlać zimne
Karczma Honoriettyśrednicy 24 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Biszkopt pieczemy ok. 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 2 blaty. Beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy(...)wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce, za każdym razem mieszając. Śmietankę
Pyszności Słodkościciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki jaglanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto: Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek(...)Masę wylewamy do formy z zagłębieniem (koniecznie takiej, ponieważ po upieczeniu j ą odwracamy ) ,wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut. Upieczony biszkopt studzimy a następnie odwracamy do góry dnem, tak aby wgłębieni e było na górze. masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad
Bon appetit mon amieSposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło -1/5 szklanki wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Budyń gotujemy zgodnie(...)mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru -2 łyżki kwaśnej śmietany -3 łyżki kakao -60 gram masła -1 łyżeczka żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody
Magia jedzenia.Moja córa rośnie, a ja zamiast mieć więcej czasu na blogowanie mam go jakby mniej, przepisów w kolejce czeka całe mnóstwo, wszystkie sfotografowane, ale zamiast usiąść
Cynamonowe szczęście"Jest moim popisowym ciastem. Przepadają za nim dzieci i dorośli" napisała 12-letnia Paulinka Bogdanienko, która mieszka w moich stronach. Przepis został opublikowany w czasopiśmie "Przyślij
In my kitchennajważniejsze, możemy go wykonać bez użycia piekarnika. Ciasto 3 bit możemy wykonać na herbatnika tak jak w tym przepisie lub na biszkoptach. Oczywiście można także przygotować 3 bita w wersji pieczonej, wystarczy krakersy lub biszkopty zastąpić tradycyjnym pieczonym biszkoptem. Przepis ten jest chyba jednym z najczęściej poszukiwanych, nic dziwnego, domowy 3 bit smakuje naprawdę świetnie. Bo któż nie lubi masy krówkowej(...)pieczenia ? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy: kostka masła – 200 g 2 budynie bez cukru – proszek 2 x 40 g 2 szklanki mleka 2% – 500 ml 2 łyżki cukru Składniki na masę śmietanową
Przepiski.pldelikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną (samo dno) papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 250 g masła, miękkiego(...)cały czas gotując, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem
Domowy Smak Jedzeniazłożenia 4 biszkoptowych blatów o średnicy 22 cm (każdy biszkopt z 2 jajek) przełożonych masami. Po przełożeniu wstawiłam go na godzinę do lodówki i dopiero potem nieco ścięłam górny biszkopt, by kształtem przypominał spódnicę. Przygotowałam też nożem i widelcem 2 otwory pod lalki. Jeśli chodzi o tę kwestię, to niektórym lalkom można wyciągnąć nogi i umieścić sam korpus. Tym razem(...)przymierzeniu lalki wyciągnęłam. Całość cienko przesmarowałam pozostałością masy z przełożenia. Dekorację wykonałam następnego dnia, kiedy masa usztywniła tort, a zewnętrzna część schłodziła się i stanowiła dobrą bazę dla kremu właściwego. Pomysł na dekorację tortu - Kraina Lodu (Frozen) Jakiej masy użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych
Trzeci talerzgustu, mam nadzieję, że przepisy, z których skorzystacie przypadną Wam do gustu :) Polecam! Makowce i serniki: Makowiec Dawida Seromakowiec Wieniec drożdżowy z makiem Makowiec japoński Makowiec czekoladowy Makowiec na biszkopcie Makowa panienka Cycki murzynki Sernik z migdałami w czekoladzie Sernik z brzoskwiniami Sernik teściowej Sernik pomarańczowy Sernik orzechowo - kawowy Sernik czekośliwka, bez jajek Sernik gotowany z kokosem Sernik waniliowy(...)orzechami Tort orzechowy Tort keksowy Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Słonecznikowiec Ciasto z kremem chałwowym Łabędzi puch Ciasto z kiwi i galaretką Brzoskwiniowa kostka Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Wiśniowa chmurka Keks na białkach z bakaliami Orzechowe babeczki
Domowa cukiernia Ewynieziemski. Polecam zwłaszcza wielbicielom truflowch cukierków. *blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać(...)wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Cukierki pokroić bardzo drobno. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na końcu wmieszać cukierki. Masę podzielić na dwie części i przełożyć biszkopt. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Odstawić do schłodzenia
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTort straciatella z wiśniami przygotowany własnoręcznie jest wyjątkowy i naprawdę od serca,słodkie małe co nie co a pysznie smakuje na wszelkie rodzinne uroczystości. Tak naprawdę
Wanilia i Kardamontort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór(...)się robić coraz to lepsze i smaczniejsze torty. Tort kakaowy z bitą śmietaną był leciutki przełożony konfiturą wiśniową, a boki obsypałam pokruszonymi kruchymi ciastkami z nutką kokosa. Pycha! Składniki: Biszkopt: – 4 jajka, w temperaturze pokojowej, oddzielnie żółtka i białka; – 200 g cukru pudru; – 3 łyżki mąki pszennej; – 3 łyżki mąki ziemniaczanej; – 2 pełne łyżki kakao
dom-agi.plCzas czytania: 3 min Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą Babka drożdżowa to punkt obowiązkowy do zrobienia na Wielkanoc ! Święta to czas, kiedy pieczemy duże baby
SprawdzonaKuchnia.pl