biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:262/363)

Muffinki 96

Nazw maja wiele, jednak zdecydowanie łączy je jedno:pyszne, puszyste ciasto z kremem w wielu odsłonach smakowych lub z dodatkiem przeróżnych sezonowych owoców. Podczas przygotowania muffinek należy pamiętać o tych samych zasadach, co podczas przygotowywania biszkoptu. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Podczas dodawania składników o różnej temperaturze ciasto może się zważyć, a tym samym zrobi się zakalec. Starajcie się trzymać

Z Kuchni Do Kuchni
Różowo-czekoladowy torcik 153

domu zawsze, bo ponad wszystko kocham właśnie czekoladę.  Torcik dla odmiany nie jest na biszkopcie a na cieście, które wydaje sie być idealne do tego rodzaju wypieków.  Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera.  Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Urodzinowa biedronka 148

ciasto biedronka, które zrobiłam inspirując się przepisem z bloga Moje wypieki, Polecam, w szczególności dzieciom się podoba.  Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo

Ewusiowe Smaki
Tort Malinowo-Waniliowy 120

blaszkę z pieca i z wysokości 40-30 cm upuśćcie ją na blat jeżeli wszystko pójdzie dobrze wasz biszkopt będzie równy jak stół, wsadźcie go jeszcze na 2 min do piekarnika. Gotowego biszkopta studzimy, ponieważ ciepłego trudno równo przekroić. Do zrobienia kremu potrzebne będą nam: 2 serki mascarpone około 1 kg mrożonych malin (lub świeżych w sezonie) 1 czubata łyżka

Kuba Gotuje
Rolada z kremem kakaowym 148

Przepis nagrodzony na portalu Przyślij Przepis w konkursie na film kulinarny :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku … Czytaj dalej Rolada z kremem kakaowym

czarrna od kuchni
Deser z truskawkami 118

obieramy z szypułek i myjemy. Połowę truskawek blendujemy na mus (możemy dosłodzić do smaku). Do miseczki nakładamy biszkopt który zalewamy musem truskawkowym.   Kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy serek naturalny. Całość delikatnie mieszamy.  Na nałożony do miseczki mus truskawkowy nakładamy krem śmietankowy.  Pozostałe truskawki troimy w poprzek i układamy na śmietance.  Podany przepis wystarcza na przygotowanie

paapilotkaa
Ciasto Wuzetka (W-Z) 2749

Polsce, ale w różnych regionach pod różną postacią. Spotkałam się już z w-zką jasną (jasne ciasto i jasny krem), z w-zką przełożoną kilkakrotnie bitą śmietaną... W moim regionie w cukierniach króluje w-zka, na którą składa się kakaowy biszkopt i bita śmietana. Osobiście z dzieciństwa pamiętam w-zkę z ciasta bardzo ciemnego, przygotowywanego jak na Murzynka z dużą

In my kitchen
Lekki Tort z Truskawkami i Białą Czekoladą 166

Lekki, delikatny i rozpływający się w ustach torcik truskawkowy z masą na bazie białej czekolady. Domieszka malibu nadaje całości charakteru co powoduje, że tym bardziej

Słodka Strona
Rolada biszkoptowa z malinami wg Wojtka 170

biszkopt sie piekł. Posmarować konfiturą malinową zostawiając od jednego boku wolne ok. 1/3 powierzchni nie posmarowane . Zrolować biszkopt na ciepło .Posypać z wierzchu jeszcze raz cukrem pudrem . Masło utrzeć ( łyżką ) z 3 łyżkami cukru pudru.  Na wierzch rolady nałożyć ,, wężyk ,, kremu ( można ozdobnie szprycą do tortu - a można łyżeczką ) .   Na kremie ułożyć maliny . Udekorować listkami mięty lub melisy

Buniabaje w kuchni
Torcik ananasowo-cytrynowy 150

dedykację :) A przepis pochodzi od Ewy z bloga Z cukrem pudrem . Składniki:  Biszkopt (należy upiec 2 sztuki): 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej tortowej (z małą górką) 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 4 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1,5 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny

Na Ciasteczkowych Papierach
Tęczowy tort 149

łyżki proszek do pieczenia, 3 łyżeczki barwniki spożywcze w proszku, 6 kolorów Składniki na krem i dekorację serek mascarpone, 500g śmietanka 36%, 1 litr barwnik spożywczy żelki Zozole Rainbow, 1 opak Przygotowanie Składniki na ciasto dzielimy na 3 części. Jednorazowo robimy ciasto na dwa biszkopty. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno. W międzyczasie dosypujemy po łyżce cukru i cukier(...)się zarumienić. Tak postępujemy z pozostałymi dwoma częściami. Blaty studzimy i zdejmujemy papier. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem. Osobno ubijamy śmietankę. Wszystko razem łączymy i dokładnie mieszamy. Połowę kremu odkładamy do lodówki. Drugą połową przekładamy kolorowe blaty. Krem z lodówki dzielimy na dwie części. Jedną część farbujemy barwnikiem na niebiesko i pokrywamy równo cały tort. Drugą częścią kremu robimy

Gotowanie moimi oczami
TORT URODZINOWY DOMINIKI 110

większość czasu spędzała by w stajni, postanowiłam upiec tort, który będzie w małym stopniu odpowiednikiem jej pasji. Pomimo braku talentu plastycznego mam nadzieję sprostałam zadaniu.  SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli sok z cytryny MASA:   1,5 – 2 budynie śmietankowe(...)Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodać stopniowo budyń miksując . Jeśli w masie pojawią się grudki to dodać łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Upieczony biszkopt przekroiłam na pół, skropiłam sokiem z cytryny i przesmarowałam masą. Na wierzch tortu rozwałkowałam masę

Kuchnia w opałach
PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 217

kakao 3 łyżki proszek do pieczenia 2 łyżeczki olej 1 łyżka Poncz: woda przegotowana 1/2 szkl.  koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  Krem: śmietana kremówka 36% 400 g.  cukier puder 1 łyżka koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  żelatyna 2 łyżeczki  woda zimna, tylko do pokrycia żelatyny(...)piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 15-20 min., najlepiej do suchego patyczka. Upieczony biszkopt schładzamy, kroimy na pół. Jeśli wyrosła górka to ją ścinamy, równamy. Jeden blat przekładamy z powrotem do tortownicy. Nasączamy ponczem ( wymieszana woda z alkoholem ) i smarujemy dżemem malinowym. Krem: W szklance żelatynę zalewamy wodą i mieszamy. Odstawiamy do spęcznienia na ok. 5 minut

Kuchnia Paulettes
Kubanka 216

wolicie "lżejsze rozwiązanie" to polecam blog  rudasłodycz  tamta wersja ciasta  jest na biszkopcie. Składniki na blaszkę 30 na 35 cm ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki(...)cukru Krem śmietanowy: 500 ml śmietany  3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru dodatkowo paczka duża herbatników dżem śliwkowy kakao gorzkie tabliczka czekolady mlecznej Wykonanie:  Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na biały puch i dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany cały czas ucierając. Na koniec dodajemy wszystkie sypkie składniki, mieszamy aż do ich połączenia. Gotową

ciastkarnia na kruchym spodzie
Słonecznikowiec z masą śmietankowo-krówkową 3089

drugiej wersji, ale jest lżejsza i mniej słodka. Krem zrobiłam z bitej śmietany z dodatkiem połowy puszki masy krówkowej. To wystarczająca ilość, aby "posłodzić" krem i nadać mu lekko kajmakowego smaku. Pestki słonecznika także nie są mocno oblepione cukrem, więc całość jest umiarkowanie słodka - tak w sam raz. Biszkoptu niczym nie nasączałam, ponieważ jest on wilgotny

Arabeska waniliowa