biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:255/363)

Cynamonowe tiramisu 140

Cynamonowo-kawowe tiramisu z pysznym, lekko słodkim i delikatnym kremem na bazie serka mascarpone. Deser jest o tyle ciekawy, że znajduje się w nim chrupki element

AleTorcik
MASA ORZECHOWA DO CIAST + FILMIK 118

Masę orzechową polecam do przełożenia różnych ciast, szczególnie pierników, biszkoptów oraz napełnienia babeczek. Jest to masa miękka o konsystencji masła orzechowego. Bardzo smaczna, polecam. SKŁADNIKI : 

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO BRZDĄC + FILMIK 844

Ciasto brzdąc to nic innego jak delikatny biszkopt przełożony czekoladową bitą śmietaną z dodatkiem konfitury z wiśni.  BISZKOPT :  6 dużych jajek  150 g

Kulinarne Fantazje Marioli
Cytrynowiec 380

Nieziemsko dobre ciacho ;) Lekkie, orzeźwiające, bardzo cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na biszkopcie, z lekką pianką cytrynową. Całość udekorowana herbatnikami i cytrynowym lukrem ;) Ciasto jest kwaskowate

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Delicja 192

Dzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam

Świat Ciasta
TORT Z TRUSKAWKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 145

ROBIĘ GO CO ROKU  NA URODZINY MOJEJ CÓRECZKI,TYLKO DEKORUJĘ GO ZA KAŻDYM RAZEM INACZEJ INACZEJ, SKŁADNIKI: BISZKOPT: 8 JAJ 15 DAG CUKRU CUKIER WANILIOWY 20 DAG MĄKI PSZENNEJ 2 ŁYŻKI KAKAO 1 BUDYŃ CZEKOLADOWY 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA KREM: 1,5 L ŚMIETANY 30% 6 ŁYŻEK CUKRU PUDRU OK 1-1,5KG TRUSKAWEK SOK TRUSKAWKOWY LUB HERBATA(...)TRZY CZĘŚCI. PIERWSZĄ NASĄCZAMY SOKIEM LUB HERBATĄ,NA TO DODAJEMY 1/3 ILOŚCI BITEJ ŚMIETANY I POŁOWĘ TRUSKAWEK Z KOLEJNĄ WARSTWĄ ROBIMY TAK SAMO NA WIERZCH DAJEMY OSTATNIĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU RÓWNIEŻ NASĄCZAMY I DAJEMY RESZTĘ BITEJ ŚMIETANY, DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA JEST NAPRAWDĘ PYSZNY..... JESZCZE KILKA ZDJĘĆ TEGO SAMEGO TORTU Z POPRZEDNICH URODZIN TYLKO INACZEJ DEKOROWANEGO,BO OCZYWIŚCIE GUST MOJEJ CÓRCI SIĘ

Swojskie jedzonko
Tort orzechowo krówkowy 2239

będą zachwyceni. Smak powala 😋 Inspirowałam się tym przepisem. BISZKOPT (tortownica o średnicy 24 cm): 8 jajek szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag mąki tortowej 15 dag mielonych orzechów włoskich 15 dag cukru PONCZ: 3/4 szklanki przegotowanej wody 50 ml wódki o smaku orzecha laskowego sok z cytryny do smaku KREM: 50 dag serka mascarpone 25 dag masy kajmakowej(...)puszki 250 ml dobrze schłodzonej kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 12 dag posiekanych orzechów włoskich 3 dag migdałów w płatkach 16 połówek orzechów włoskich do przybrania WYKONANIE: BISZKOPT: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z orzechami. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Kuchenne zapiski Edyty
Tort cynamonowo-migdałowy 164

dziś. Być może komuś z Was przyda się na przypadające niebawem urodziny/imieniny czy inne uroczystości. Jest przepyszny:) Biszkopt: 6 dużych jajek 160 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 150 g mąki 70 g mielonych migdałów 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku Krem: 500 ml kremówki 36% 250 g mascarpone 3 łyżki Amaretto 1 łyżeczka cynamonu 100 g cukru pudru(...)cynamonem, proszkiem do pieczenia i migdałami. Dno tortownicy (22 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Biszkopt po wyjeciu z piekarnika upuszczamy na podłogę z wysokości około 60 cm. Przekrawamy na 3 blaty po całkowitym wystudzeniu. Konfiturę i amaretto umieszczamy w blenderze i miksujemy. Żelatynę zalewamy około

Smaki Na Talerzu
Tort Miętowy Szmaragdowe Oczko 129

się kiedyś krem z jej dodatkiem ,postanowiłam więc znów wykorzystać przepis na tort miętowy a’la czekoladki After Eight. Tym razem całość nasączyłam mocno kawowym nakropkiem z sutym dodatkiem alkoholu;) Całość bajecznie nim nawilgła… Krem czekoladowy wykonałam tym razem na bazie śmietany, a nie masła, więc kremowe masy były nieco lżejsze i przyjemnie łączyły się z mokrym biszkoptem czekoladowym. Tort(...)śmietany 18 % tłuszczu Mleko, cukry, kakao, masło przekładamy do garnka i podgrzewamy do połączenia wszystkich składników. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Stężałą masę miksujemy ze śmietaną( będzie szybko tężała). Krem miętowy: 500 ml śmietanki kremówki garść świeżej mięty opakowanie śnieżki w proszku 2 śmietan- fixy szczypta zielonego barwnika spożywczego Kremówkę wlewamy do garnka i wsypujemy do niej miętę. Gotujemy

Domowe ciasta
Tort cytrynowo jagodowy 201

Dziś postawiłam na ciasto ucierane (jak na babeczki) zamiast biszkoptu, dzięki temu ryzyko niepowodzenia spada niemal do zera. W letnie dni, jak dzisiejszy, gotowy tort możecie schować na godzinę do zamrażarki i podać gościom jako lodowy – na pewno będą zachwyceni :) Moja tortownica ma 16 cm średnicy, po nałożeniu kremu tort ma około 20 cm średnicy. Składniki na ciasto

Ciastkozercy
Torcik walentynkowy w serduszka 273

Walentynki przywędrowały do Polski w latach 90. ubiegłego wieku. Głównym elementem tego święta jest obdarowywanie się kartkami zawierającymi często wyznania miłosne. Oprócz tego zakochani wręczają sobie

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowo-malinowy 92

Miał być nie za słodki, z malinami i czekoladą, i jeszcze dla małego miłośnika pociągów Składniki na biszkopt o średnicy 20-22 cm: 5 jajek ½  szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Następnie dodaję(...)delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Krem czekoladowy: 150 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietanki

Słodki sentyment
ORZEŹWIAJĄCY TORT KARNAWAŁOWY 135

Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowa cytrynowa: 2 opakowania budyni śmietankowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy Masa(...)Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopty najlepiej upiec dzień wcześniej. Biszkopt jasny i ciemny przekroić na 2 części. Dolny spód biszkopta jasnego nasączyć według uznania esencją i wyłożyć 1/2 masy kakaowej. Na masę kakaową położyć ciemny biszkopt, nasączyć i posmarować 1/2 masy cytrynowej. Kolejno na masę cytrynową położyć jasny blat biszkopta, który nasączyć i wyłożyć pozostały krem kakaowy. Na wierzch ułożyć

Ciastka - domowe słodkości
Torta ze mandlami (Tort migdałowy) 141

Ôstatnio1 żech przeglōndoł tako fest2 staro ksiōnżka kucharskoł, kaj3 bōła4 torta, kero5 sie nazywała kamiynno. Szło tam prawie kilo mandli6, a inkszych7 składnikōw małowiela. Trocha [...] Artykuł

Chop w kuchni
Różowy torcik 92

Lekkie jak puch , pyszne różowe ciasto, które ozdobi nasz stół i będzie ucztą dla podniebienia:) Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju odrobina różowego barwnika Krem 3 szklanki mleka 1 kostka masła 250 g 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 4 łyżki … Czytaj dalej Różowy torcik

gotuj ze mną
Tort grzybki 215

być dużym zaskoczeniem dla solenizantów urodzinowych. Blaty tortu robimy z dowolnego ciasta, u mnie był to tradycyjny biszkopt. Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej(typ 450) Krem do przełożenia 500g serka … Czytaj dalej Tort grzybki

gotuj ze mną
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 148

Pomysł na to pyszne ciasto mam od mojej siostruni Przepięknie się prezentuje i smakuje z tymi owocami. Dzięki Wykonanie biszkoptu – białka ze szczyptą soli ubić

Kuchnia Pokoleń
Bakaliowa rolada z jabłkami 264

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek ok 700 g miękkich jabłek cynamon lub przyprawa

https:KKuchniaMniam
Biszkopt - najprostszy 122

Biszkopt - najprostszy Biszkopt jest ciastem, które przynajmniej u mnie w domu  jest najczęściej wykorzystywane  jako podstawowa baza  do wszelkiego rodzaju ciast z kremem, owocami, galaretką, itd. Do teraz wspominam, jak już od dzieciństwa, pomagałam ubijać mamie jajka,  z pewnością była to pierwsza rzecz, jaką się nauczyłam na mojej słodkiej drodze. Moim zdaniem

My sweet a life
Ciasto Łabędzi puch 157

Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszej wysmarować dżem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugą połową ciasta i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę: masło roztopić na patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i cukier. Mieszać

Pieguskowa Kuchnia
Biszkopt z masą chałwową 160

Święta zbliżają się dużymi krokami. Dla mnie oprócz przepysznych i wyjątkowych dań, to przede wszystkim magia związana z przygotowaniami. Większość ludzi za tym nie przepada, ale

PatiGotuje
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 142

kuchennym), dodać wiórki i dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać posypką

Ciastka - domowe słodkości
Biszkopt, który zawsze się udaje 80

minutach uchylić trochę mocniej na  następne 10 minut, w końcu wyjąć i wystudzić. Całkiem wystudzony biszkopt przykryć papierem i zostawić do następnego dnia (lub na dwa dni) i dopiero wtedy przekroić na krążki i przekładać kremem

Posadzone i zjedzone
Biszkopt gryczany z owocami 253

już znalazłam, to nie okazała się najtańszą z mąk… na szczęście do tego przepisu dużo jej nie potrzeba. A biszkopt chociaż smaczny? I to jeszcze jak! Pychota! Już planuję zrobić go na kilka innych sposobów, na przykład przełożyć jakimś kremem… Mniam, już mi ślinka cieknie😉   Skład: 4 duże jajka 7 łyżek mąki gryczanej (pełnoziarnistej) 3-4 łyżki słodzidła (jeśli

Jak gotować i nie zwariować
CYTRUSEK 142

ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać sok z cytryny. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Kolorowy tort urodzinowy 133

połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * rurki waflowe do dekoracji * 200g czekolady mlecznej * 100ml kremówki Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Zagotować kremówkę, drobno pokroić czekoladę, wymieszać z kremówką. Krem przestudzić. Wylać na górę, boki obłożyć

Magiczne Życie Marty
Biszkopt malinowy 176

urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku

Domowe Torty
tygrysek 102

puszki dodatkowo: opakowanie galaretki cytrynowej opakowanie galaretki brzoskwiniowej  5-6 łyżek kremu typu nutella (użyłam biało-brązowego) Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodawać żółtka. Do ubitej piany dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Cześć ciasta wylać do tortownicy (nie za dużo, żeby biszkopt był niski). Resztę rozsmarować na papierze do pieczenia na kształt prostokąta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 177

ostatnią porcją mąki wlać olej. Wylać ciasto do formy, piec ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić

kawawszklance
Ciasto Cappuccino 242

się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki chwilę gotując, studzimy. Margarynę ucieramy do białości dodając partiami budyń. Ucieramy puszysty krem. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ucieramy delikatnie masę.  Biszkopt nasączmy kawą wymieszaną z koniakiem, na biszkopt wykładamy masę cappuccino, kładziemy następnie masę śmietanową. Całość posypujemy kakaem lu startą

kgwjanczewo
Jajko sadzone w wersji na słodko 167

Dzisiaj zapraszam wszystkich na pyszny deser, który wspaniale smakuje i jeszcze lepiej się prezentuje. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1/3 łyżki proszku do pieczenia, 1/3 łyżki octu, Krem: 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pralinki pandy 250

Pralinki z ciasta to dobry sposób, żeby zrobić coś dobrego z niewykorzystanych skrawków biszkoptu lub kilku babeczek. Z jednej standardowej babeczki (około 4,5 cm średnicy) wyjdą nam dwie pralinki. Przyda się też krem (maślany lub budyniowy) reszta to kwestia tego, co akurat mamy w kuchni do ozdoby i wyobraźni. Pralinki pandy zrobiłam z kilku babeczek i czekoladowych dropsów. Można

Ciastkozercy
Straccatiella na maślance 267

Łatwa i szybka kremówka na maślance straccatiella z Biedronki.     Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka octu Krem: 3 szklanki maślanki Stracatiella 1 opakowanie (330g) śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżemu brzoskwiniowy kilkanaście wiśni z alkoholu

Praktyczna pl
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 314

przez noc w lodówce. Ja piekłam z formą napełnioną wodą na niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku) przez ok. 1 godzinę i 40 minut, a następnie zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystudzenia.  Krem budyniowy: -5 żółtek -75g ksylitolu -350ml mleka -31g mąki orkiszowej -11g maki ziemniaczanej -aromat waniliowy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania