biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:260/363)

Ciasto budyniowe z truskawkami 332

Sezon truskawkowy podobno za niedługo ma się skończyć , dlatego staram się czerpać z niego pełnymi garściami!Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u

Ostra na Słodko
Ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem 100

          Pyszne ciasto biszkoptowe z kajmakiem i orzechami, idealny przepis na deser rozpływający się w ustach. Puszysta masa z bitej śmietany, kajmak

Dieta moja pasja
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 131

przygotowaną masę dzielimy na 2 części. Pierwszą łączymy z wiórkami kokosowymi a drugą z kakao.   Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi.   Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa

Health-Fit-Life
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 196

Bardzo dobre ciacho biszkoptowe z delikatnym kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina

Pani na deser
CIASTO AMBASADOR 287

Zanim na dobre rozpocznie się sezon truskawkowy koniecznie upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka

Pieguskowa Kuchnia
Tort dla Filipa 129

wiórki kokosowe   Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance w rzątku, wystudzić i prze lać do blaszki . Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Na pierwszy blat położyć galaretkę. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić

Magiczne Życie Marty
Makowa panienka 206

słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego 4 żółtka 200 g cukru

Smaki Na Talerzu
Urodzinowy torcik dla Laury 118

pomarańczowy do nasączenia biszkoptu  * opłatek na tort * różowy barwnik spożywczy  * maliny do dekoracji  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem. Ubić kremówkę z cukrem i fix-em. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować malinami

Magiczne Życie Marty
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 169

który ma w sobie to "coś", ale ciężko odgadnąć ten tajemniczy składnik. Ciasto jest wilgotne, a strukturą przypomina biszkopt. Całość idealnie łączy się z mnóstwem orzechów.... Po prostu pycha! Dla mnie taka wersja jest wystarczająca, ale Wy możecie ciasto przełożyć kremem (np. z bitej śmietany, serka mascarpone) lub użyć dowolnej polewy. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli

Di gotuje
TORT HARRY POTTER 190

smaku przy ubijaniu cukrem pudrem. Kiedy smietana jest bardzo sztywna, dokładamy serki, mieszamy. Na spód układamy ciemny biszkopt. Syrop irish cream rozrabiamy z wodą, nasączamy nim spód.Na nasączony wykładamy 1/4 masy, przykrywamy jasnym blatem biszkoptowym. Znów nasączamy, wykładamy krem, dociskamy ciemym blatem, znow nasączamy, wykładamy krem, dociskamy z góry jasnym ostatnim blatem.Pozostałą masą, smarujemy wierzch tortu. Boki

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Michałek 1294

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Dzisiejsze ciasto dedykuję wielbicielom popularnych cukierków Michałków. Czekoladowe biszkopty przełożone dżemem z czarnej porzeczki z masą kawowo – orzechową z dodatkiem michałków oraz bitą śmietaną. Ciasto smakuje wyśmienicie, najlepsze drugiego dnia po przygotowaniu. Jeżeli jesteście fanami ciast przekładanych to koniecznie zajrzyjcie na bloga po inne przepisy(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Studzić w uchylonym piekarniku. --> Masa michałkowa: --> Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył). Dodajemy rozpuszczoną kawę, mieszamy. Cukierki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy. --> Masa śmietanowa: --> Serek mascarpone, śmietankę

Marta Gotuje
Wypasione ciacha z odzysku 234

sporych ciastek Do przygotowania bajaderek potrzebne będzie: 100 g biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu kawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami 100 g gorzkiej czekolady(...)kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy mleko, rozpuszczoną z czekoladę, rodzynki, aromat rumowy (lub odrobinę rumu), dżem i cukier puder (o ile w ogóle go dodajemy). Całość bardzo

Ratunku obiad
Rodzynkowiec 240

około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Składniki na masę budyniową: 2 budynie czekoladowe; 2,5 szklanki mleka; 4 łyżki cukru kryształu; 200 g masła; Wykonanie: Budynie rozpuścić w 1 szklance mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka dodać rozmącone budynie czekoladowe i zagotować, wystudzić. Masło utrzeć na puszysty krem i cały czas ucierając dodawać(...)przestudzić. Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki; Przełożenie ciasta: Jedną część biszkopta posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na to wyłożyć połowę masy budyniowej i przykryć drugą częścią biszkoptu, który należy skropić pozostałym po rodzynkach rumem. Na skropiony rumem biszkopt należy wyłożyć resztę masy budyniowej.  Na masę budyniową wykładamy przestudzoną masę rodzynkową. Ciasto odstawić do stężenia

In my kitchen
Usta Usta cytrynowe 282

ciacho , które jak wszyscy zgodnie przyznali : było pyszne!Delikatny, a zarazem nie rozpływająco się miękki krem w połączeniu z biszkoptowym ciasteczkiem i soczystą galaretką przyjemnie pieścił podniebienie.Wygląda niesamowicie efektownie , a zarazem jest niezwykle łatwy do zrobienia!Zrobi furorę na każdym rodzinnym przyjęciu!  SKŁADNIKI:* biszkopty okrągłe – 2 paczki* powidła śliwkowe lub marmolada – 100 g* budyń waniliowy z cukrem

Ostra na Słodko
Tort makowo -orzechowy z wiśniami 144

świetnie zmielona i do tego jeszcze ma w sobie bakalie. Gorąco polecam.   Składniki na biszkopt: 1 puszka masy makowej  Helio 1/2 szklanki zmielonych orzechów  laskowych i włoskich 4 jajka 3 łyżki bułki tartej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 300 g masła 3 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 30 ml wódki 3 łyżki(...)pieczenia  formy.Wstawić do piekarnika z termoobiegiem  nastawionym na 170 stopni na około 40-45 minut. Wyjąć z piekarnika zaraz po upieczeniu i pozostawić do ostygnięcia. Biszkopt wyjąć z formy i  przekroić długim, ostrym nożem na 2 równe części. : Miękkie masło wrzucić do miski dodać cukier puder i ucierać aż masa stanie się jasna i puszysta. Dodać

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania