biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:258/363)

Biszkopty z czekoladą 102

czas chorowania. Nas dotyczy trzeci przypadek. Wszyscy, jak jeden mąż, po kolei przechodzimy grypę. Trzeba więc podsunąć coś, co będzie chciało się zjeść. A, że lubimy słodycze, więc upiekłam biszkopty z czekoladą , które zawsze wychodzą 🙂 Składniki: (na ok. 30 szt.) 3 jajka 0,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej(...)przez sito mąkę i cukier waniliowy. Miksujemy do połączenia składników. Powstanie pulchny, niezbyt gęsty krem. Tabliczkę czekolady wrzucamy do blendera, albo ścieramy na tarce. Rozkruszoną czekoladę dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcję biszkoptów. Pamiętajmy, by zachować odstępy. Biszkopty pieczemy 12-15 minut (góra, dół

Niunioki
przepyszny torcik z kremem toffi i marmoladą z pigwy... 250

minut, do suchego patyczka, najlepiej biszkopt upiec wieczorem i do rana niech stygnie biszkopt przekroić na połowę /2 placki/, potem przekroić wzdłuż i będą 4 placki "pół tortu", blaty w kolejności dobrze nasączyć wodą z cytryną i jeden blat posmarować pigwą wg opisu na opakowaniu przygotować krem, dodatkowo do ubijania kremu dodałam zimną śmietanę 30%, smarować na pozostałych nasączonych blatach

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowiec Siostry Anastazji 591

temp pokojowej Dodatkowo: 150 g herbatników Leibniz (3 op.) 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę, odsączonego z zalewy CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY BISZKOPT: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy żółtka. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy jedynie(...)połączenia składników. Blaszkę smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pozostawiamy w formie. KREM CYTRYNOWY: Z cytryn wyciskamy cały sok, uważając, żeby nie powpadały nam pestki. Uzupełniamy wodą, aby uzyskać 2 i 1/2 szkl. płynu. Umieszczamy w garnku, dosypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia

My Culinary Art
Kakaowa pychotka z kremem mleczno-galaretkowo-likierowym i truskawkami. 154

jest pyszne i szybko się je przygotowuje :)   Składniki na biszkopt kakaowy : 1 szklanka mąki pszennej Młynomag typ 550   3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciepłej wody  1 łyżka oleju Składniki na krem: 2 puszki mleka skondensowanego nie słodkiego 1 cukier waniliowy 2 galaretki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto kawowe (kawowiec) 1397

już tylko delikatnie wymieszać. Piec w temp 180 stopni ok 30-40 min Krem. Ugotować budyń z mleka, cukru i mąk (1 szkl. mleka zagotować a w drugiej rozrobić mąkę i cukier). Utrzeć masło i dodawać po łyżce budyń, odłożyć trochę na wierzch, dodać kawę. Przełożyć biszkopt masą kawową, wierzch posmarować masą bez kawySzklankę mleka zagotować, a w drugiej rozrobić

coolinarnastrefa.blogspot.com
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 185

wody - okrągłe biszkopty - galaretka w ulubionym smaku - garść truskawek (lub innych sezonowych owoców) Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy na mleku według tego przepisu , aż do całkowitego wchłonięcia mleka (około 20 minut). Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.  2. Kiedy kasza przestygnie mieszamy ją z jogurtem, cukrem, wiórkami i aromatem waniliowym, a następnie blendujemy na jednolity krem (tak, aby grudki(...)szklanki wrzątku i dokładnie mieszamy. Po przestygnięciu dodajemy do kremu, cały czas blendując.  4. W międzyczasie rozrabiamy galaretkę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lecz polecam użyć mniejszej ilości wody - jedna szklanka będzie ok.  5. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi

two broke sisters
Biszkoptowe ciasto z truskawkami 275

lekkie ciasto biszkoptowe z truskawkami i śmietanowym kremem. Wbrew pozorom ciasto nie jest bardzo ciężkie, bo bita śmietana jest wymieszana z galaretką, więc powstał z niej taki piankowy krem. Nie dodawałam też do ciasta zbyt dużo cukru. Mogę więc powiedzieć z czystym sumieniem, że kawałek ciacha można zjeść bez grzechu :-). Biszkoptowe ciasto z truskawkami Składniki na tortownicę(...)jest już upieczone i ładnie zrumienione wyjmujemy tortownicę z piekarnika i upuszczamy ją z wysokości 60 cm na blat. W ten sposób zapobiegniemy opadnięciu biszkoptu podczas stygnięcia. Tortownicę z powrotem wkładamy do piekarnika i studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach.Galaretkę zalewamy szklanką wrzątku i mieszamy, aż rozpuści się żelatyna. Odstawiamy do wystygnięcia

Kulinarne przygody Gatity
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 141

wylewamy masę biszkoptową. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni. Wyjmujemy i kiedy przestygnie odkrawamy boki, wyjmujemy ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Biszkopt ciemny: ·         6 jajek ·         1 szkl cukru ·         3/4 szkl(...)jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Dodatkowo: ·         masa cukrowa kolorowa (barwniki do koloryzacji białej) ok półtora kg. Wykonanie tortu: Zimne biszkopty kroimy na pół wzdłuż i w poprzek. Otrzymując z jednego biszkoptu 4 kwadraty

Malinowe Pocałunki
TORT CYNAMONOWY 132

Składniki: Biszkopt: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 2 jajka 180 g margaryny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sody oczyszczonej słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 280 g) 250 ml mleka Masa budyniowa śmietankowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 250 g margaryny  1 olejek spirytusowy śmietankowy(...)ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy śmietankowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt cynamonowy upiec najlepiej dzień wcześniej. wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód biszkopta rozsmarować 3/4 masy śmietankowej. Następnie przełożyć drugi blat biszkopta i rozsmarować pozostały krem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort.  Przykładowa

Ciastka - domowe słodkości
Czekoladowy sernik na zimno 173

Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy sernik na zimno Składniki: 150 g pokruszonych ciastek waniliowych (ja miałam biszkopty herbatniki) 90g roztopionego masła 1 żelatyna deserowa 120ml gorącej wody 100g mlecznej czekolady 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Czekoladowy sernik na zimno Wykonanie: W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka

Pomysłowa kuchnia
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 155

czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków

Ciastka - domowe słodkości
Brzoskwiniowy tort Soy Luna 100

łyżki cukru pudru * słoiczek dżemu brzoskwiniowego  * pomarańczowy barwik spożywczy * opłatek na tort * brzoskwinie z puszki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek

Magiczne Życie Marty
Ciasto z kremem kokosowym 131

szkl wiórków.Do gotującego mleka wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy budyń.Ściągamy z ognia i w gorącym kremie rozpuszczamy białą czekoladę.Odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy partiami zimny budyń kokosowy.Krem przekładamy na zimny biszkopt,wyrównujemy,posypujemy resztą wiórków i płatkami migdałowymi.Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. blaszka 23x28

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort makowy z białą czekoladą 152

jajecznej dodać suche składniki, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć biszkopt, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 3 części. Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady 400 ml śmietany 36% + 1/2 szklanki mocnej, aromatycznej herbaty 100 g wiórków

Domowa cukiernia Ewy
puchate ciasto malinowe 156

spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 133

dokładnie rozmieszać. Odstawić w chłodne miejsce.  Roladę rozwinąć. Kiedy nadzienie będzie prawie całkowicie stężałe wyłożyć je na biszkopt i zwinąć. Wstawić do lodówki, żeby stężała.  Masło utrzeć z cukrem pudrem. Kokos usmażyć na łyżce masła. Stężałą roladę posmarować kremem maślanym i obsypać kokosem. Udekorować resztą kremu i porzeczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Kawałek nieba- śnieżne chmurki’’ 457

podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem otulony białą aksamitną czekoladą. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki 80 g mąki około ¾ szklanki 30 g stopionego masła ziarenka

Podróż w kulinaria
Tort czekoladowo-malinowy 152

prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest bardzo

Chocolate Muffin Blog
Ciasto cytrynowe 147

Mocno cytrynowe, orzeźwiające ciasto. Coś dla osób które nie lubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto straciatella czyli poWeekendowe Lakocie odc.92 163

ochoty na jedzenie w domu panują zmienne. Raz coś lekkiego i świeżego a raz smażony kotlet i ciacho z kremem. O kotlecie dzisiaj tez usłyszycie tymczasem zapraszam na kremowo biszkoptowe ciasto straciatella znalezione na blogi Daktyle w Czekoladzie . Ciasto straciatella biszkopt: 200 g mąki pszennej 200 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka z lekkim czubkiem proszku do pieczenia Białka ubijamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kuchenne ABC – czyli ciasta i ich rodzaje 285

czasami nie wychodzi jest zwlekanie z wstawieniem ciasta do piekarnika. Biszkopt jak komunikacja miejska nie lubi czekać. Jeśli pieczemy biszkopt z przeznaczeniem na tort, możemy z czystym sumieniem zrobić to dzień wcześniej... będzie się łatwiej rozkrawać na blaty i przekładać kremem. Jak utrzeć komuś nosa czyli ciasto ucierane Ciasto ucierane jest ponoć najprostszym z ciast, ale zakalec od czasu

Pyry na Gaz
Tort Zygzak mcqueen 134

wiśniowy       masa cukrowa niebieska, biała, czerwona, czarna, żółta Przygotowane:      Upiec dwa biszkopty, jeden w blaszce o długości około 40 cm a drugi okolo 30 cm. Uformowac kształt auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo

Amatorka kuchenna
Tort o smaku kokosowo- tiramisu 203

ubijać. Gdy piana będzie już sztywna delikatnie wmieszać do niej żółtka. Następnie dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 160-170 stopni.  Krem kokosowo-tiramisu: 550 ml śmietany kremówki 36% 330 gram serka mascarpone 1,5 szklanki wiórek kokosowych 7 łyżek likieru

Krakowskie smaki Ani