biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:249/363)

Łabędzi puch 73

świetnie się prezentuje na małych przyjęciach:) W telegraficznym skrócie biszkopt, dżem z czarnej porzeczki dla przełamania slodyczy, rozpływająca się w ustach masa i kokosowa posypka ... mniam. Polecam i życzę smacznego. Inspiracja do przepisu z moimi modyfikacjami pochodzi z blogu Arabeska - blog pachnący wanilią. Składniki : Biszkopt : 5 jajek 1 szkl cukru (1 szklanka=0.25 l) 1 szkl mąki tortowej(...)się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę : Składniki do posypki kokosowej najlepiej jest przesmażyć na małej blaszce w piekarniku, w niezbyt

cucinare
Kawowa babka z polewą czekoladową 66

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową babkę z polewą czekoladową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na […] Artykuł Kawowa babka

Pink Envelope
Curd z czarnej porzeczki 184

czarnych kulek. Dżemy i soki z wyżej wymienionych pozajmowały piwniczne półki. Zagarnęłam ich trochę i postanowiłam zamienić je w aksamitny krem o głębokim owocowym smaku, który tak, jak każdy curd, uświetni wiele deserów i słodkich przekąsek :) Naleśniki, pankejki, biszkopty, owsianki i jogurty, ciasteczka lub lody z dodatkiem porzeczkowej, kremowej przyjemności oszołomią Wasze kubki smakowe! Naprawdę warto upchnąć odrobinę lata

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto balowe 2360

Ciasto balowe – pyszne, proste i słodkie ciasto, które przypadnie na pewno wszystkim wielbicielom masy krówkowej. Ciasto to najlepiej przygotować dzień wcześniej wieczorem i na noc

Kulinarne Przeboje
MocnoKoKosoWy MusiK na BisZkopTOwyM SpodZie 155

składniki: spód: 2 jajka 0,5 kubka mąki kokosowej 0,5 kostki masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii mus kokosowy: 1l mleka kokosowego

Luźna Kuchnia
Łabędzi Puch 348

Ciasto Łabędzi Puch to lekkie ciasto biszkoptowe z kremem bułeczkowo- kokosowym. Jest szybkie i łatwe do przygotowania. Ciasto doskonale smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa: 3 szklanki mleka, 2 czerstwe bułki kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort jagodowo - borówkowy zawijany (w pionowe pasy) 237

Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda po rozkrojeniu z uwagi na nietypowe pionowe pasy biszkoptowego ciasta przełożonego kremem

Przepisy Kulinarne
METROWIEC 124

końcu nabiorę wprawy do składania ciasta :D.  Zawsze miałam problemy, że np. równo ukroić ciasto albo równo przeciąć biszkopt.  Metrowiec to ciasto, które składa się z dwóch ciast- ciemnego i jasnego o babkowatym smaku, a także kremu karpatkowego.  SKŁADNIKI: mąka 1 i 1/4 szkl.  jaja 4 szt. cukier puder 3/4 szkl.  olej rzepakowy 1/2 szkl

Kuchnia Paulettes
Deser z borówkami i jeżynami 225

Sezonowe owoce w serowym kremie Składniki 400 g serka waniliowego 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml soku owocowego przecierowego 3 łyżki żelatyny biszkoptu 250 g borówki amerykańskiej 250 g jeżyn … Czytaj dalej Deser z borówkami i jeżynami

czarrna od kuchni
Rolada Żyrafa 291

jest jedną z moich ulubionych. Wygląda bardzo efektownie, wręcz przypomina szyję żyrafy, a bardzo łatwo się ją robi. Z kremem straciatella.. Najlepsza jest na drugi dzień, choć przyznam, że do następnego dnia u nas niewiele zostało. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Masa straciatella: 0,5 litra śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Ambasador 887

bardzo pracochłonne, ale nić bardziej mylnego. Sama się zdziwiłam, że przygotowuje się je tak szybko. Pieczemy jeden biszkopt, przygotowujemy jedną masę budyniową, którą później dzielimy na pół. Do jednej dodajemy brzoskwinie, do drugiej zaś czekoladowy krem i bakalie. Masę układamy pomiędzy herbatniki a wierzch polewamy czekoladową polewą. Z podanego przepisu wychodzi duża

Marta Gotuje
Łabędzi puch 374

się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę : Składniki do posypki kokosowej najlepiej jest przesmażyć na małej blaszce w piekarniku, w niezbyt

cucinare
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 127

Chyba najwyższy czas aby rozpocząć sezon truskawkowy. Na początek lekkie biszkoptowe ciasto z truskawkami i kremem serowo-jogurtowym. Niezwykle proste. Można je bez problemu zrobić po powrocie z pracy, trzeba tylko upiec biszkopt poprzedniego dnia i kupić po drodze świeże truskawki". Czytaj więcej

Wiem co jem
Sernik z orange curd 146

Obłędnie smaczny sernik! Lekki jak mgiełka, delikatny, kremowy. Pięknie wygląda, tak cudnie bieluśki z odrobiną pomarańczowego kremu ;) Nie jest pracochłonny, ale trochę trzeba się naczekać przed degustacją ;)) Nasze kubki smakowe oszalały! Polecam ;) Składniki na biszkopt: 2 duże jajka 40 g cukru 30 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta szczypta soli Białka oddzielić

Domowa cukiernia Ewy
Kawowa babka z polewą czekoladową 143

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby

Pink Envelope
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 145

Banalnie proste do przygotowania ciasto czekoladowo-biszkoptowe z kremem śmietanowo-truskawkowym polane gorzką czekoladą - niebo w gębie! Przepis dodaje do akcji milion smaków truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek

Ugotować
Kawowa babka z polewą czekoladową 200

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby swoje walory na dłużej, niestety

pink envelope
CIASTO ŁABĘDZI PUCH, NA MĄCE ORKISZOWEJ 474

się lepiej rozprowadzi).Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej.  Ucierać do dokładnego połączenia się składników.Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotowanie posypki:Masło roztopić w patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i ksylitol. Mieszać, aż będzie

Smaczne Zdrowe
Torcik Wuzetka 447

szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka(...)ciasta. Wszystko delikatnie mieszamy i na koniec dodajemy wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam

Słodkości i nie tylko
Tort Garfield 146

składnikibiszkopt jasny*6 jajek*3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej*1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia*2 łyżeczki soku z cytrynybiszkoptowe czekoladowe* 4 białka* 2/3

Mix smaku
jogurtowiec z jagodami 161

pysznymi, leśnymi jagodami i galaretką żurawinową, poza sezonem takie ciasto przygotować można z innymi owocami, będzie super! składniki: biszkopt: 3 jaja 3/4 szkl cukru łyżka zimnej wody 1/2 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 duże łyżki żelatyny 1/2 szkl mleka łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)zimnym mleku, odstawić na ok 10 minut. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, żelatynę podgrzać aż do rozpuszczenia (nie gotować!), dodać do jogurtu, wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Część jagód wysypać na wierzch, delikatnie wcisnąć w jogurt, odstawić do stężenia. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu. schłodzić, kiedy zacznie tężeć wymieszać z resztą jagód, wyłożyć na wierzch ciasta

6niebo
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 175

popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato.  *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)uważając, żeby nie przesuszyć biszkoptu (wtedy rolada będzie się łamać). Po wyjęciu ciasta z piekarnika przykryć je wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki torcik miętowo - czekoladowy 63

kawałeczkami pokrojonej miętowej czekolady.  W warstwie rozpuszczonej czekolady, która pokrywa powierzchnię biszkoptów. W puszystym biszkopcie, w formie miętowego suszu z herbacianej torebki. I oczywiście w ponczu. Spójna, lekka, intensywnie miętowo - czekoladowa kompozycja.  Zaskakująca, ale przez fanów mięty zostanie doceniona.  Drodzy miętolubni .. polecam serdecznie !! Biszkopt : proporcje na formę kwadratową o boku około 22 cm 2 jajka rozmiar(...)całą noc do lodówki. Na drugi dzień, mocno schłodzoną miksujemy  na wysokich obrotach na sztywny krem,  wsypując pod koniec ubijania opakowanie śmietan - fixu. Pozostałe 50 gram czekolady kroimy dość drobno  i wsypujemy do masy śmietankowej, mieszamy. Składanie tortu: Biszkopt kroimy na trzy równej szerokości prostokątne kawałki. Pierwszy z nich wkładamy do formy keksowej,  ponczujemy

Kronika Piekarnika
ciasto marzenie wg siostry Anastazji 595

składniki na biszkopt: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy(...)dotyczy. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzone mleko lub gotową masę kajmakową i miksujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy orzechy oraz rum. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z waflem wykładamy 1/2 cz. masy kajmakowej. Układamy biszkopt a na nim rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim ciastem z waflem, waflem do masy. całość lekko dociskamy. Następnie polewamy polewą kakaową

Domowy Smak Jedzenia
Delicja orzechowo-kakaowa z galaretkami 171

najczęściej pieczonych przez mamę ciast. Pamiętam, że mama kiedyś piekła cieniutki jasny biszkopt, który potem kroiła na długie cienkie pasy i układała na masie zostawiając rowki na galaretkę. Teraz korzystam z biszkoptów typu kocie języczki i między nie wlewam tężejącą galaretkę. Można też upiec jeden wielki biszkopt, a potem przedzielić je na dwa blaty. Ja piekę dwa - jeden orzechowy(...)rozpuszczona w niepełnej szklance wody biszkopty typu kocie języczki Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt kakaowy: ubić białka ze szczypta soli, partiami dodawać cukier, potem żółtka. Na koniec wmieszać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Piec w 180 st.C przez ok 25-30 minut - do suchego patyczka. 2. Podobnie zrobić biszkopt orzechowy. Ubić białka, potem dodać

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania