biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:263/363)

Placuszki z serka waniliowego z czekoladą 204

Placuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
USTA ADAMA 147

Przepis na to ciasto znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie. Bardzo spodobały mi się biszkopty, które wyglądają jak usta stąd taka nazwa :)  Ciasto gościło u

Pani na deser
Szybkie ciasto z orzeszkami 196

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 250

sobie nie żartowali ;)   A teraz potwierdzam ciasto jest niesamowicie pyszne !!    Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :)   Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone i bitej śmietany, całość polewając sosem z czarnych porzeczek. Jako ozdoby użyłam kwiatów nagietka które

W kuchennej krainie
Trójkolorowe serduszko 152

Mascarpone mieszamy z połową szklanki cukru pudru oraz wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 3 łyżki kremówki, mieszamy i łączymy powoli z resztą kremówki a następnie kremówkę łączymy z serkiem mascarpone. Na wystudzony biszkopt przekładamy połowę masy białej, na nią przekładamy malinową galaretkę a na wierzch pozostałą białą masę. Ciasto wkładamy

Zainspirowana w kuchni
BISZKOPT IDEALNY 186

kiedy nawet jajecznica nie chce wyjść, mleko się przypali, kawa nie zaparzy tak, jak zawsze, krem do tortu się zważy, a kremówka rozpłynie. Są też takie dni, które te wszystkie niepowodzenia zmieniają w prawdziwą radość. Swego czasu piekłam wspaniałe biszkopty. Wysokie, pulchne i wilgotne w środku. Jednak w chwili urodzin koleżanki, wszystko szło nie tak. Położyłam na łopatki trzy biszkopty

W kuchni Karmel-itki
WuZetka 288

obowiązkowa" :)jak dla mnie może tak być w każdej kawiarni. Lecz wydaje mi się, że gwiazda Wuzetki już trochę przygasła.Poniżej przepis na WZ bez bitej śmietany.Składniki na biszkopt:1/2 kostka margarynyszklanka cukru2 jajka3 łyżki dżemu3 łyżki mleka3 łyżki kakao2 szklanki mąkiłyżeczka proszku do pieczeniaKrem:250 g margaryny3 serki homogenizowane3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowyLukier:szklanka cukru pudru1(...)Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja użyłam małą blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 45 minut, Ciasto studzimy i przekrawamy na 2 płaty.Krem: margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz serkami. Przekładamy krem na płat ciasta, ale zostawiamy około pół szklanki, żeby na końcu zrobić kleksy. Następnie przykrywamy drugim płatem ciasta. Lukier: składniki

Bon Appetit Małgorzaty
Rolada z jagodami i budyniem 152

litra mleka)ok. półtorej szklanki jagódCukier puder do posypania Jajka ubić z cukrem na bardzo puszysty krem. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Na dużej blaszce (z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia rozsypać jagody. Na jagody wylać biszkopt. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia ugotować budyń ( używając 1/2 l mleka). Upieczone, gorące

Praktyczna pl
Ciasto Pijana Chmurka 746

pomocą łyżki pianę łączymy z makiem i wiórkami, po czym masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach (z termoobiegiem). Składniki na krem: 500 ml mleka 3,2% 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła W 100 ml mleka rozpuścić mąki. 400 ml mleka zagotować(...)dużych okrągłych biszkoptów (około 100 g) 50-70 ml alkoholu do nasączenia biszkoptów ( najlepiej likier kokosowy, ale może być także wódka) Wykonanie: Na dnie blaszki układamy blat upieczony z białek oraz maku i wiórków. Smarujemy go dżemem. Na dżem wykładamy krem. Na krem wykładamy nasączone alkoholem biszkopciki. Na biszkopciki wylewamy tężejącą galaretkę z dodatkiem malin. Całość przykrywamy blatem bezowym

Poezja Smaków - blog kulinarny
CZEKOLADOWE CAKE POPS Z NUTELLĄ 346

czasu na pewno nie zaszkodzi. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok.13 sztuk ) * pokruszone suche ciasto ( babka , biszkopt, kruche ciastka ) – 200 g * mascarpone – 60 g * nutella – 50 g * czekolada mleczna – 100 g * olej – 1 łyżeczka * kolorowa posypka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Nutellę ucieramy z mascarpone na gładki krem, a następnie dodajemy do pokruszonego ciasta. Wszystko razem dokładnie zagniatamy, zawijamy w folię

Ostra na Słodko
bananowa rolada z kremem mascarpone 164

mogła pochwalić się ładniejszymi zdjęciami... składniki: ciasto: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g serka mascarpone ponadto: 200 g karmelu (1/2 puszki z Gostynia) 2 duże banany Jaja ubić(...)upieczeniu przełożyć na czystą ściereczkę bawełnianą, odkleić papier i jeszcze ciepły biszkopt zwinąć w roladę. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać z mascarpone. Banany obrać, pokroić i plasterki. Karmel przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, wyłożyć krem. Wzdłuż wycisnąć paski karmelu, pomiędzy nimi ułożyć plasterki bananów. Delikatnie zwinąć roladę

6niebo
Torcik porzeczkowy 144

powstał torcik z kremem porzeczkowym. Na wierzchu jest krem maślany na mleku.  Krem maślany idealnie nadaje się do tortów które musimy transportować, albo zależy nam na trwałości ozdób. Ozdobiony różami z masy cukrowej. Polecam Wam ten torcik.  Szybki do zrobienia. Bardzo wdzięczny do ozdobienia. Biszkopt - upiekłam dwa takie biszkopty (przepis jest na jedną porcję) 3 jajka (żółtka(...)połączenia, uważając aby nie uszkodzić ubitych białek. Przelać do formy silikonowej wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) Piec w 170 stopniach około 30 minut do suchego patyczka. Wystudzić. Krem porzeczkowy 1 szklanka czerwonych porzeczek (użyłam mrożone) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub 1 listek i 1/2 żelatyny ) 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki -schłodzonej Żelatynę zalać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki czekoladowe cookie monster/ciasteczkowy potwór 142

wiórków kokosowych Krem: 450 g twarogu miękkiego 100 g masła, miękkiego 2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niebieski barwnik: pół lub całe opakowanie barwika w żelu około 5-10 ml Oczka: Ubita śmietana 36% posiekane rodzynki- możne również użyć małych kawałeczków czekolady Ciasteczko: użyłam malutkiego kółeczka wyciętego ze zwykłego jasnego biszkoptu, może to być malutkie ciasteczko(...)dokładnie wymieszać 5. Wrzucić wiórki czekoladowe i wymieszaj delikatnie 6. Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami 7. Ostudzić babeczki całkowicie Piec:  20-25 minut w temperaturze 180 stopni Krem:  1. Wymieszać wszystkie składniki i nanieść na wierzch ostudzonych babeczek najpierw przy pomocy nożyka bądź łyżeczki na gładko smarować wierzch babeczki by nie widoczne były prześwity z ciasta

KreatywnePiny
Światowe zupy z plagiatem w tle. Podsumowanie akcji 182

Moja pierwsza durszlakowa akcja zakończona. Poniżej jej podsumowanie. Muszę powiedzieć, że niektóre przepisy na prawdę mnie zaintrygowały i jestem w stanie pokusić się o ich wykonanie

bastalena
KOSTKA KAWOWA 787

Ciasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO  Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo proste(...)minut (termoobieg i piekłam od razu oba) lub 170- 180 góra dół. Ciasta sprawdzamy patyczkiem, kokos ma być ładnie zarumieniony. Odstawiamy do wystudzenia. Wyciągamy z blaszek. KREM: Masło ucieramy na pianę, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. Dobrze ucieramy.Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w mikrofali. Do żelatyny dodajemy 3-4 łyżki kremu

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania