biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:261/363)

Kakaowe ciasto z kisielem wiśniowym i masą śmietanowo-galaretkową 189

talerzyków. Zapraszam do wypróbowania :)     Składniki na biszkopt kakaowy : 3/4 szklanki mąki tortowej typ 450 Młynomag 3/4 szklanki cukru 5 jajek 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki oleju 1łyżka przegotowanej letniej wody 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem śmietanowy: 900 ml kremówki 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru

Sama słodycz i szczypta chili
Tort owocowy z limonkowym kremem mascarpone 495

limonki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowywania tortu. 4. Przełożenie tortu: Biszkopt dzielimy na 3 części. Pierwszy płat skrapiamy lekko cytryną- wykładamy odrobinę masy mascarpone (ok 5mm), na to tężejąca galaretka truskawkowa. Odstawiamy do lodówki. Drugi płat smarujemy równie cieniutko masą mascarpone i przykładamy kremem do dołu- czyli masy truskawkowej. Wierzch drugiego płatu również nasączamy sokiem z cytryny

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto agrestowe z galaretką 154

Pyszne, orzeźwiające ciasto z masą agrestową i galaretką – idealne na ciepłe dni. Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g maki ziemniaczanej 140g szklanki

AleTorcik
Kopiec kreta 396

timer_metaslider_8864(); Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego ½ kostki masła ¾ szklanki mąki pszennej (100 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszać delikatnie całość do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt piec w 180 stopniach przez około 35 – 40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać wymieszany

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto biszkoptowe z pianką z bitej śmietany i kiwi w galaretce 355

Spód tego ciasta to biszkopt , środkowa warstwa to pianka zrobiona z bitej śmietany wymieszanej z zieloną galaretką. Ciasto zalane jest galaretką, w której zatopione są plastry

Przepisy Kulinarne
Śmietanowiec na biszkoptach 103

dzień, ale przy małych dzieciach często jest to niemożliwe. Śmietanowiec na biszkoptach powstał pod wpływem chwili, po szybkim przeglądzie lodówki. Chciałam zrobić frajdę dzieciom i przygotować jakiś lekki deser na gorące dni. Chyba się udało, bo ciasto znikało błyskawicznie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: kilkanaście okrągłych biszkoptów 500ml śmietany 30% 2 śmietan - fixy 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka przezroczysta(...)ubiłam ją mikserem na najwyższych obrotach na sztywny krem. Ubitą śmietanę podzieliłam na dwie równe części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedną część wymieszałam z zimną galaretką przezroczystą i schowałam ją na chwilę do lodówki żeby lekko zgęstniała. Drugą część śmietany wymieszałam z galaretką truskawkową. Gęstniejącą jasną masę wyłożyłam na biszkopty, a na nią delikatnie wylałam masę truskawkową. Ciasto schowałam do lodówki

Waniliowe Improwizacje
CIASTO SNICKERS 352

Snickers to efektowne i pyszne ciasto, dzięki połączeniu kremu budyniowego, kajmaku i orzechów. Idealne do niedzielnej kawki a także na różne imprezy okolicznościowe. Już niedługo Święta Bożego Narodzenia, więc może i na Waszych stołach zagości to ciasto :) Składniki na biszkopt: * 340 g mąki * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 łyżki miodu * 1/2 łyżeczki sody(...)nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Oba płaty ciasta wystudzić. Składniki na krem: * 1 duży budyń śmietankowy na 750 ml mleka * 600 ml mleka * 2 żółtka * 175 g masła * 4 łyżki cukru * 2 łyżki cukru waniliowego  (przepis na domowy cukier

Zrób to smacznie
Rolada biszkoptowa z truskawkami. 118

Składniki: Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki Krem: 500 ml śmietany kremówki 1 szklanka truskawek (dałam mrożone) 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) Dekoracja kilka świeżych truskawek listki mięty Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku(...)około 15 minut. Ciasto nie może być zbyt spieczone , bo będzie się kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Ciasto układamy na ściereczce i zwijamy z nią jak roladę. Tak trzymamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie możemy przygotować krem. Śmietanę mocno schłodzoną ubijać wraz z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w  dwóch łyżkach

O kuchni z uczuciem
Ciasto Cassata 212

Tradycyjne, włoskie a dokładnie sycylijskie ciasto przełożone kremem z serka ricotta z dużą ilością namoczonych w alkoholu bakalii, orzechów i czekolady. Szybkie i łatwe do zrobienia, ma ciekawy smak, ale pyszny ;) Polecam! PS Szukasz armatury przemysłowej lub kwasoodpornej? Zajrzyj koniecznie na stronę http://www.saga.info.pl/  - profesjonalne rozwiązania, gwarancja jakości i trwałości :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)odsączyć z alkoholu, morele lub śliwki posiekać. Bakalie, czekoladę i pistacje dodać do masy serowej, wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy blat ciasta nasączyć odrobiną alkoholu, rozsmarować 3/4 masy serowej, przykryć drugim blatem ciasta, również nasączyć alkoholem i rozsmarować pozostały krem. Całość wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno

Domowa cukiernia Ewy
Placek węgierski babci Basi 210

przecinam na pół. Wyjętą z pojemnika podkładkę przykładam do szerszego boku przeciętego biszkoptu   i delikatnie przesuwam wierzchnią część na podkładkę Możemy też zrobić odwrotnie , przełożyć 2 razy ,żeby placek był w pozycji , jak się wypiekał. – przeciąć na pól i wierzch upieczonego ciasta zdjąć. Produkty na krem : 0,75 l kremówki ( ubić bez cukru ) 2 śmietan(...)czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, Sposób przygotowania kremu : Wylewamy śmietanę( pozostawiając ok. pół szklanki do roztopienia czekolad ) i miksujemy z śmietan fix – Przygotowujemy dwa garnuszki jeden trochę większy od drugiego . W większy wlewamy trochę wody, w mniejszy wlewamy pół szklanki śmietany , którą odlewamy od wymierzonego 0,75 l. Wkładamy pokruszoną na kawałki czekoladę Garnuszek z czekoladami wkładamy do garnka

Pysznosci Babci Basi
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 127

sztywną pianę i dodać ją w 3 partiach do kremu czekoladowego, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką lub szpatułką. Poncz: zaparzamy czarną dość mocna herbatę, słodzimy ją i dodajemy sok z cytryny. Zostawiamy do ochłodzenia. Pierwszy krążek biszkoptowy kładziemy na talerzu/paterze, skrapiamy ponczem, wykładamy część masy, na to układamy następny biszkopt, znów skrapiamy ponczem wykładamy masę. Na sama górę znów

Państwo Wojtczuk gotują
TORT W PÓŁ GODZINY - Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI 135

MINUT PIECZENIE BISZKOPTU) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM. Składniki podstawowe: biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia). Owoce i dodatki: 300 g borówek, 300 g malin, krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła, posypka

JejKuchnia
Muffinki 106

Nazw maja wiele, jednak zdecydowanie łączy je jedno:pyszne, puszyste ciasto z kremem w wielu odsłonach smakowych lub z dodatkiem przeróżnych sezonowych owoców. Podczas przygotowania muffinek należy pamiętać o tych samych zasadach, co podczas przygotowywania biszkoptu. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Podczas dodawania składników o różnej temperaturze ciasto może się zważyć, a tym samym zrobi się zakalec. Starajcie się trzymać

Z Kuchni Do Kuchni
Różowo-czekoladowy torcik 161

domu zawsze, bo ponad wszystko kocham właśnie czekoladę.  Torcik dla odmiany nie jest na biszkopcie a na cieście, które wydaje sie być idealne do tego rodzaju wypieków.  Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera.  Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Urodzinowa biedronka 158

ciasto biedronka, które zrobiłam inspirując się przepisem z bloga Moje wypieki, Polecam, w szczególności dzieciom się podoba.  Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania