biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:259/363)

TORT CYNAMONOWY 140

Składniki: Biszkopt: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 2 jajka 180 g margaryny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sody oczyszczonej słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 280 g) 250 ml mleka Masa budyniowa śmietankowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 250 g margaryny  1 olejek spirytusowy śmietankowy(...)ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy śmietankowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt cynamonowy upiec najlepiej dzień wcześniej. wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód biszkopta rozsmarować 3/4 masy śmietankowej. Następnie przełożyć drugi blat biszkopta i rozsmarować pozostały krem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort.  Przykładowa

Ciastka - domowe słodkości
Czekoladowy sernik na zimno 181

Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy sernik na zimno Składniki: 150 g pokruszonych ciastek waniliowych (ja miałam biszkopty herbatniki) 90g roztopionego masła 1 żelatyna deserowa 120ml gorącej wody 100g mlecznej czekolady 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Czekoladowy sernik na zimno Wykonanie: W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka

Pomysłowa kuchnia
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 162

czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków

Ciastka - domowe słodkości
Brzoskwiniowy tort Soy Luna 108

łyżki cukru pudru * słoiczek dżemu brzoskwiniowego  * pomarańczowy barwik spożywczy * opłatek na tort * brzoskwinie z puszki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek

Magiczne Życie Marty
Ciasto z kremem kokosowym 152

szkl wiórków.Do gotującego mleka wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy budyń.Ściągamy z ognia i w gorącym kremie rozpuszczamy białą czekoladę.Odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy partiami zimny budyń kokosowy.Krem przekładamy na zimny biszkopt,wyrównujemy,posypujemy resztą wiórków i płatkami migdałowymi.Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. blaszka 23x28

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort makowy z białą czekoladą 163

jajecznej dodać suche składniki, delikatnie, ale dokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć biszkopt, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 3 części. Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady 400 ml śmietany 36% + 1/2 szklanki mocnej, aromatycznej herbaty 100 g wiórków

Domowa cukiernia Ewy
puchate ciasto malinowe 165

spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 144

dokładnie rozmieszać. Odstawić w chłodne miejsce.  Roladę rozwinąć. Kiedy nadzienie będzie prawie całkowicie stężałe wyłożyć je na biszkopt i zwinąć. Wstawić do lodówki, żeby stężała.  Masło utrzeć z cukrem pudrem. Kokos usmażyć na łyżce masła. Stężałą roladę posmarować kremem maślanym i obsypać kokosem. Udekorować resztą kremu i porzeczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Kawałek nieba- śnieżne chmurki’’ 467

podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem otulony białą aksamitną czekoladą. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki 80 g mąki około ¾ szklanki 30 g stopionego masła ziarenka

Podróż w kulinaria
Tort czekoladowo-malinowy 160

prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest bardzo

Chocolate Muffin Blog
Ciasto cytrynowe 154

Mocno cytrynowe, orzeźwiające ciasto. Coś dla osób które nie lubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto straciatella czyli poWeekendowe Lakocie odc.92 170

ochoty na jedzenie w domu panują zmienne. Raz coś lekkiego i świeżego a raz smażony kotlet i ciacho z kremem. O kotlecie dzisiaj tez usłyszycie tymczasem zapraszam na kremowo biszkoptowe ciasto straciatella znalezione na blogi Daktyle w Czekoladzie . Ciasto straciatella biszkopt: 200 g mąki pszennej 200 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka z lekkim czubkiem proszku do pieczenia Białka ubijamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kuchenne ABC – czyli ciasta i ich rodzaje 289

czasami nie wychodzi jest zwlekanie z wstawieniem ciasta do piekarnika. Biszkopt jak komunikacja miejska nie lubi czekać. Jeśli pieczemy biszkopt z przeznaczeniem na tort, możemy z czystym sumieniem zrobić to dzień wcześniej... będzie się łatwiej rozkrawać na blaty i przekładać kremem. Jak utrzeć komuś nosa czyli ciasto ucierane Ciasto ucierane jest ponoć najprostszym z ciast, ale zakalec od czasu

Pyry na Gaz
Tort Zygzak mcqueen 144

wiśniowy       masa cukrowa niebieska, biała, czerwona, czarna, żółta Przygotowane:      Upiec dwa biszkopty, jeden w blaszce o długości około 40 cm a drugi okolo 30 cm. Uformowac kształt auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo

Amatorka kuchenna
Tort o smaku kokosowo- tiramisu 211

ubijać. Gdy piana będzie już sztywna delikatnie wmieszać do niej żółtka. Następnie dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 160-170 stopni.  Krem kokosowo-tiramisu: 550 ml śmietany kremówki 36% 330 gram serka mascarpone 1,5 szklanki wiórek kokosowych 7 łyżek likieru

Krakowskie smaki Ani
Tort tęczowy (Rainbow Cake) 135

duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku) świeżo otarta skórka z 1 cytryny Cytrynowy poncz(...)podłogę (dobrze jest położyć na podłodze jakąś ściereczkę). Taki „rzucany” biszkopt jest idealnie równy. Dopiero wystudzony biszkopt wyjmujemy z formy (uprzednio oddzielając jego boki nożem). W taki sam sposób pieczemy pozostałe 5 blatów (używając oczywiście do każdego innego koloru barwnika). Krem śmietanowo-serowy z cytryną: Śmietanę kremówkę i serek mascarpone umieszczamy w misce i miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier

MyCookBook.pl
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 208

około 20 min. Tak samo postąpić z drugim biszkoptem, tylko nie dodajemy kakao. Upiec dwa placki Większą część mleka zagotować, a w reszcie rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysto. Dodawać po łyżce kremu ciągle ucierając aż do wykończenia. Pod koniec ucierania dodać spirytus

Gotuję Testuję
Cupcakes al tiramisu 200

dosłownie podnosi do góry. Uwielbiam ten włoski smakołyk pod każdą postacią: tradycyjnego deseru z biszkoptów, kawy i mascarpone, kawiarnianych drobnych ciasteczek czy lodów, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok Durszlakowej akcji Tiramisu. Jakiś czas temu miałam okazję przygotować cupcakes al tiramisu, małe babeczki otulone kremem mascarpone i obficie nasączone likierem i kawą) wyszły bajeczne, chyba jeszcze lepsze na drugi dzień

Mia Cucina Sofieta
Ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia 205

łyżek Krem budyniowy  mleko 0,5 l duży jasny budyń z cukrem masło 200 g Oraz: forma 20 x 20 cm folia spożywcza  Przepis na ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia Blaszkę wyłóż  folią spożywczą z naddatkiem, tak aby później można było zawinąć szczelnie ciasto. Miałam 230 g jasnych ciastek ( herbatniki, wafelki, kubki, rurki waflowe, biszkopty, kilka(...)zazwyczaj dwie warstwy ciastek przełożone masą. Masą budyniową, kremem karpatkowym, masą z serkiem mascarpone. Kiedyś bardzo popularne ciasto bez pieczenia to ciasto z kaszą manną, tzw. stefanka - szybkie ciasto bez pieczenia. Herbatniki przekładało się gorącą masą z kaszy manny i mleka.  Aby zrobić ciasto bez pieczenia możemy użyć herbatników, biszkoptów, krakersów a także miks ciastek. Co zrobić z ciastkami

Dieta moja pasja
Ciasto ,,Puszek '' siostry Anastazji. 168

mniej ciast, ale to też z takich niemożliwych do wykonania. To by było na tyle. A teraz zapraszam do przepisu na pyszne ciasto, które zaczerpnęłam od siostry Anastazji. Oczywiście biszkopt upiekłam po swojemu, zamiast kremówki użyłam Śnieżek i użyłam gotowego kajmaku, a nie takiego gotowanego trzy godziny. Ciasto polecam, chociaż jest trochę pracochłonne i trochę kosztuje. Idealnie smakuje z filiżanką(...)krem śmietankowy jasny: 200 ml zimnego mleka 1 śmietana typu ,,śnieżka'' 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Na krem śmietankowy ciemny: 200 ml zimnego mleka 1 śmietana typu ,,śnieżka'' 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej ( 40 dag ) 5 dag gorzkiej czekolady około 20 sztuk okrągłych biszkoptów

Izabelawkuchni
Ciasto Czekoladowe Twix 223

myślicie o „kupnym” batoniku – koniecznie wypróbujcie to oto ciasto. Ciasto czekoladowe Twix z karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni   Biszkopt : 280 g mąki pszennej 80 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody(...)Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Rozdzielamy ciasto po równo. Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut, lub to tzw. suchego patyczka.   Krem śmietankowo – karmelowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyki cukru pudru 0,5 puszki karmelu (ok. 200 g)   Śmietanę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem

Made By Mom And Son
Przekładaniec z truskawkami 199

każde odwiedzenie i polubienie. Cieszę się, że jesteście ze mną każdego dnia :) Biszkopt: - 6 jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki wody - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru(...)gotującego się mleka i cały czas mieszamy, by się nie przypaliło. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Tort biszkoptowo - czekoladowy ze śmietaną i owocami 90

biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru pudru, 6 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki kakao,   masło do wysmarowania formy, do nasączenia: 20 ml mocnej zielonej herbaty, 10 ml rumu ciemnego, kilka kropli tabasco, krem: 500 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru, 2 opakowania śmietan-fix, 600 g borówki amerykańskiej* kakao do oprószenia ciasta Mąkę przesiać i wymieszać z kakao. Dwie(...)delikatnie wymieszać z mąką. Masę przełożyć do form do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 15 -20 minut w zależności od wielkości form. Upieczony biszkopt będzie odstawał od boków formy. Ciepłe ciasto wyjąć z formy do pieczenia i odstawić do ostudzenia. Herbatę wymieszać z rumem i doprawić tabasco, skropić nim biszkopty. Śmietanę ubić z cukrem

królestwo garów
Tort kokosowy 185

milionów odsłon, częstuję Was wirtualnie kawałkiem tortu. Będę się starać, aby Poezja Smaku stawała się jeszcze ciekawsza. Biszkopt: 6 dużych jaj w temp. pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru (do wypieków) 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej Krem kokosowy: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki malibu 200 g białej czekolady(...)suszenia ananas się skurczy i sam wpadnie). Chowamy z powrotem do piekarnika zmniejszając temperaturę do 60°C. Suszymy ananasa przez ok. 2 godziny, wyłączamy piekarnik i zostawiamy na noc. Biszkopt: Jajka muszą być w temperaturze pokojowej – jeśli są z lodówki, przelewamy je 10 sekund wrzątkiem. Na dno tortownicy 23 cm układamy papier do pieczenia. Zapinamy obręcz (boków nie smarujemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania