biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:259/363)

rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 133

dokładnie rozmieszać. Odstawić w chłodne miejsce.  Roladę rozwinąć. Kiedy nadzienie będzie prawie całkowicie stężałe wyłożyć je na biszkopt i zwinąć. Wstawić do lodówki, żeby stężała.  Masło utrzeć z cukrem pudrem. Kokos usmażyć na łyżce masła. Stężałą roladę posmarować kremem maślanym i obsypać kokosem. Udekorować resztą kremu i porzeczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Kawałek nieba- śnieżne chmurki’’ 457

podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem otulony białą aksamitną czekoladą. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki 80 g mąki około ¾ szklanki 30 g stopionego masła ziarenka

Podróż w kulinaria
Tort czekoladowo-malinowy 152

prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest bardzo

Chocolate Muffin Blog
Ciasto cytrynowe 147

Mocno cytrynowe, orzeźwiające ciasto. Coś dla osób które nie lubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto straciatella czyli poWeekendowe Lakocie odc.92 163

ochoty na jedzenie w domu panują zmienne. Raz coś lekkiego i świeżego a raz smażony kotlet i ciacho z kremem. O kotlecie dzisiaj tez usłyszycie tymczasem zapraszam na kremowo biszkoptowe ciasto straciatella znalezione na blogi Daktyle w Czekoladzie . Ciasto straciatella biszkopt: 200 g mąki pszennej 200 g cukru 6 jajek 1 łyżeczka z lekkim czubkiem proszku do pieczenia Białka ubijamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kuchenne ABC – czyli ciasta i ich rodzaje 285

czasami nie wychodzi jest zwlekanie z wstawieniem ciasta do piekarnika. Biszkopt jak komunikacja miejska nie lubi czekać. Jeśli pieczemy biszkopt z przeznaczeniem na tort, możemy z czystym sumieniem zrobić to dzień wcześniej... będzie się łatwiej rozkrawać na blaty i przekładać kremem. Jak utrzeć komuś nosa czyli ciasto ucierane Ciasto ucierane jest ponoć najprostszym z ciast, ale zakalec od czasu

Pyry na Gaz
Tort Zygzak mcqueen 134

wiśniowy       masa cukrowa niebieska, biała, czerwona, czarna, żółta Przygotowane:      Upiec dwa biszkopty, jeden w blaszce o długości około 40 cm a drugi okolo 30 cm. Uformowac kształt auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo

Amatorka kuchenna
Tort o smaku kokosowo- tiramisu 203

ubijać. Gdy piana będzie już sztywna delikatnie wmieszać do niej żółtka. Następnie dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 160-170 stopni.  Krem kokosowo-tiramisu: 550 ml śmietany kremówki 36% 330 gram serka mascarpone 1,5 szklanki wiórek kokosowych 7 łyżek likieru

Krakowskie smaki Ani
Tort tęczowy (Rainbow Cake) 124

duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku) świeżo otarta skórka z 1 cytryny Cytrynowy poncz(...)podłogę (dobrze jest położyć na podłodze jakąś ściereczkę). Taki „rzucany” biszkopt jest idealnie równy. Dopiero wystudzony biszkopt wyjmujemy z formy (uprzednio oddzielając jego boki nożem). W taki sam sposób pieczemy pozostałe 5 blatów (używając oczywiście do każdego innego koloru barwnika). Krem śmietanowo-serowy z cytryną: Śmietanę kremówkę i serek mascarpone umieszczamy w misce i miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier

MyCookBook.pl
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 198

około 20 min. Tak samo postąpić z drugim biszkoptem, tylko nie dodajemy kakao. Upiec dwa placki Większą część mleka zagotować, a w reszcie rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysto. Dodawać po łyżce kremu ciągle ucierając aż do wykończenia. Pod koniec ucierania dodać spirytus

Gotuję Testuję
Cupcakes al tiramisu 192

dosłownie podnosi do góry. Uwielbiam ten włoski smakołyk pod każdą postacią: tradycyjnego deseru z biszkoptów, kawy i mascarpone, kawiarnianych drobnych ciasteczek czy lodów, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok Durszlakowej akcji Tiramisu. Jakiś czas temu miałam okazję przygotować cupcakes al tiramisu, małe babeczki otulone kremem mascarpone i obficie nasączone likierem i kawą) wyszły bajeczne, chyba jeszcze lepsze na drugi dzień

Mia Cucina Sofieta
Ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia 195

łyżek Krem budyniowy  mleko 0,5 l duży jasny budyń z cukrem masło 200 g Oraz: forma 20 x 20 cm folia spożywcza  Przepis na ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia Blaszkę wyłóż  folią spożywczą z naddatkiem, tak aby później można było zawinąć szczelnie ciasto. Miałam 230 g jasnych ciastek ( herbatniki, wafelki, kubki, rurki waflowe, biszkopty, kilka(...)zazwyczaj dwie warstwy ciastek przełożone masą. Masą budyniową, kremem karpatkowym, masą z serkiem mascarpone. Kiedyś bardzo popularne ciasto bez pieczenia to ciasto z kaszą manną, tzw. stefanka - szybkie ciasto bez pieczenia. Herbatniki przekładało się gorącą masą z kaszy manny i mleka.  Aby zrobić ciasto bez pieczenia możemy użyć herbatników, biszkoptów, krakersów a także miks ciastek. Co zrobić z ciastkami

Dieta moja pasja
Ciasto ,,Puszek '' siostry Anastazji. 162

mniej ciast, ale to też z takich niemożliwych do wykonania. To by było na tyle. A teraz zapraszam do przepisu na pyszne ciasto, które zaczerpnęłam od siostry Anastazji. Oczywiście biszkopt upiekłam po swojemu, zamiast kremówki użyłam Śnieżek i użyłam gotowego kajmaku, a nie takiego gotowanego trzy godziny. Ciasto polecam, chociaż jest trochę pracochłonne i trochę kosztuje. Idealnie smakuje z filiżanką(...)krem śmietankowy jasny: 200 ml zimnego mleka 1 śmietana typu ,,śnieżka'' 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Na krem śmietankowy ciemny: 200 ml zimnego mleka 1 śmietana typu ,,śnieżka'' 1 łyżka żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej ( 40 dag ) 5 dag gorzkiej czekolady około 20 sztuk okrągłych biszkoptów

Izabelawkuchni
Ciasto Czekoladowe Twix 215

myślicie o „kupnym” batoniku – koniecznie wypróbujcie to oto ciasto. Ciasto czekoladowe Twix z karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni   Biszkopt : 280 g mąki pszennej 80 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody(...)Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Rozdzielamy ciasto po równo. Pieczemy w 170 stopniach około 30 minut, lub to tzw. suchego patyczka.   Krem śmietankowo – karmelowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyki cukru pudru 0,5 puszki karmelu (ok. 200 g)   Śmietanę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem

Made By Mom And Son