cukru 250 g mąki pszennej 6 jaj (najlepiej wiejskich) 1 cukier wanilinowy (8g) 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki do przygotowania tortu: 3 połówki brzoskwiń krem śmietankowy lub waniliowy (nie za słodki) na 200 ml mleka do nasączenia: przegotowana woda z cukrem i cytryną lub kwaskiem cytrynowym wiórki truskawkowe Sempre od Cukieteria.pl kwiatki płatki do dekoracji dżem(...)Biszkopty pieczemy w 190 stopniach około 40-45 minut. Po wystudzeniu każdy biszkopt przekrawamy wzdłuż. Dzięki czemu uzyskujemy 4 idealne warstwy tortu. Osobiście polecam tą metodę i często z niej korzystam, gdy chcę mieć pewność, że mój tort będzie miał 4 pożądane warstwy. Przygotowanie tortu: Przygotowujemy krem. U mnie gotowy śmietankowy lub waniliowy (nie za słodki, aby tort nie był
Słodkie okruszkimietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą(...)ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO: 3 łyżki ciemnego kakao 2 czekoladowe serduszka lub 80 g. czekoladowych kropelek bądź posiekanej czekolady, lub innych czekoladowych motywów do ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja
Domowe TortyCiasto Zielone Jabłuszko Pyszne i bardzo efektowne ciasto na lekkim biszkopcie, przełożone masą galaretkową z jabłkami i przykryte śmietankową pierzynką. A całość ozdobiona delikatnymi czekoladowymi zygzaczkami
Blog z ApetytemTo ciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach. Jest wysokie i
Pani na deserNa ten tort pomysł powstawał w trakcie tworzenia. Nie miałam na niego pomysłu przed pieczeniem. Piekłam biszkopt i myślałam sobie, jakoś to będzie. Jedyne co wiedziałam
Blondynka GotujeLubicie wuzetki? Pewnie tak no bo kto nie lubi jednego z najbardziej typowych polskich ciast... ciemny biszkopt, pyszna śmietana i czekoladowa polewa.. mniam... ale moja
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasto kakaowe, ale możecie zrobić zwykły kakaowy biszkopt z własnego przepisu. Polecam to ciacho jest rewelacyjne! PRZEPIS NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM CIASTO: 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody 2-3 łyżki kakao 2 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mleka słoiczek dżemu lub powidła śliwkowego 0,5 szklanki oleju KREM: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy
Pani na deserstwierdziłam, że fajnie by do tego pasował jakiś biały krem. I tak powstał ten szybki mini torcik, który jest także bezglutenowy oraz nie zawiera mleka. Ciemna warstwa jest zrobiona bez użycia mąki, zamiast niej jest czerwona fasola, która jest niewyczuwalna w smaku. Ciasto jest dość puchate i przypomina biszkopt. Piekłam je w małej formie (średnica(...)spędzonej w lodówce. Składniki: Ciasto: 1 puszka czerwonej fasoli 3 jajka 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek ksylitolu Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (stała część) 2-3 łyżki zmielonego na puder ksylitolu Wykonanie: Ciasto: Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli
Healthy food explorerMoje słodkie szaleństwo bez pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA
Pani na deserporcjami wystudzony budyń. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożenie - wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować słoiczek dżemu z mirabelek. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i rozsmarować 3/4 masy waniliowej. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem i lekko posmarować boki kremem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekolada. Rada: Zamiast dżemu z mirabelek
Ciastka - domowe słodkościPyszny, włoski deser w trochę innej odsłonie bo zamiast biszkoptów w jego wnętrzu kryją się toruńskie pierniki. Dodatkowo w tej wersji tiramisu nie ma jajek ! Mięciutkie, aromatyczne pierniki namoczone w mocnej kawie, otoczone delikatnym śmietankowym kremem w towarzystwie ciemnego kakao. Przepis powstał przy okazji konkursu " Przepis na Kopernika ". Polecam gorąco ten przepis. Składniki : 300 g Pierników Toruńskich Katarzynek
Słodka StrefaŚwięta, święta i po świętach Teraz czas rozpocząć przygotowania do Sylwestra i Nowego Roku. Moja propozycja na tę sylwestrową noc to ciasto bounty. Jest fenomenalne i
PatiGotujeprzygotowaniu ciemnego biszkoptu, pamiętając aby do mąki wmieszać kakao. Biszkopty studzimy, następnie odkrawamy przypieczone krawędzie. Każdy biszkopt kroimy na 5-6 pasków po długości. Przygotowujemy masę: Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze. Lekko dociskamy
Tagebuch po polskuzaintrygowała masa z niezbyt czerstwych bułek. Oczywiście musiałam wypróbować i powiem Wam, że ten niespotykany krem jest po prostu genialny. Przygotowywałam to ciasto już na kilka imprez i zawsze wszystkim smakowało wybornie dlatego polecam i Wam jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości. Biszkopt: 5 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Cynamonowe szczęścierewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast(...)jajka L 50 g mąki orkiszowj jasnej 630 50 g mączki kukurydzianej-Mondaminy 60 g ksylitolu lub cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem : 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki ksylitolu 3 listki żelatyny 300 g jeżyn+ 1 łyżka cukru na 200 g puree z jeżyn 100 g jeżyn dodatkowo Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!