Cytrynowa pychotka

Cytrynowa pychotka

Cytrynowa pychotka

Takie ciasto to znakomita propozycja dla fanów słodkich, ale orzeźwiających deserów. Łączy w sobie tradycyjny biszkoptowy smak, galaretkę i pyszną masę cytrynową. Do tego puszysta bita śmietana i mamy niemalże idealny poczęstunek do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 50g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej Masa budyniowo-cytrynowa: 3 budynie śmietankowe bez cukru 750 mleka 100ml soku z cytryny otarta skórka z 2 cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, budyń, herbatniki, ciasto, biszkopt, desery, deser, ciasto cytrynowe, ciasta z masa, ciasto z galaretka, deser z galaretka, biszkopt idealny, bez pieczenia, ciasto na herbatnikach, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto 3 bit, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto 3 bit bez pieczenia

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.