wiórki otwierając co 15 minut drzwiczki i delikatnie mieszając. Po około 45 minutach mąka jest gotowa. Na wierzchu schłodzonego mleka utworzy się twardy, biały tłuszcz, wyglądem przypominający smalec, to jest właśnie olej kokosowy, bardzo zdrowy, jedyny, który nie odkłada się "w boczkach". Ostrożnie go zdejmujemy i przechowujemy w osobnym pojemniku. Mleko kokosowe
Rozpustne gotowanieSałatka : Mimo udziwnionego mięsa sałatka jest banalna, ale uwielbiam ten smak... Połączenie świeżej natki pietruszki, chili oraz czosnku... do tego oliwa z oliwek i ocet z białego wina...Aromat cudowny... Wszystkie wymienione wyżej składniki drobno kroję, mieszam - dodaję pieprz i sól dla smaku . Połączyłam te dodatki z ryżem oraz z papryką surową. Smak dzięki połączeniu pietruszki, chilli
dlaSmaQczasu go wymieszać. Dodaj wszystkie pozostałe przyprawy i zmiksuj blenderem na gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść
Food Squarecukinia 200 g papryka czerwona 1 szt sól prowansalska do smaku Dodatkowo: udka z kurczaka 5 szt sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz biały mielony szczypta makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki . Pomidory sparzyć i pokroić
Różowa kuchniamarchew , pasternak, seler ,por) Agnex 2-3 łyżki oleju rzepakowego ( będę smażyła na nim warzywa) Dodatkowo: liść laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól i pieprz biały do smaku śmietana 18% 200 g jaja 4 szt Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę koło 2 litrów , dodajemy ziele i listek lekko dosalamy i gotujemy
Różowa kuchniamorza 4 kawałki filetu z łososia cytryna oliwa z oliwek chilli sól, pieprz grubo mielony cebula seler naciowy passata pomidorowa pomidor papryka czerwona i żółta świeży tymianek 160 ml białego wytrawnego wina półtora litra bulionu warzywnego W dużym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy seler, czosnek, papryki i cebulę (wszystko posiekane). Smażymy kilka minut. Dolewamy wino (połowa powinna odparować), następnie
Bon Ton ItaliaPrzygotujcie w domu własny aromatyczny cukier waniliowy. Jego podstawą może być cukier biały lub brązowy. Taki nasz bez dodatków syntetycznych. Składniki: 200 g drobnego cukru, laska wanilii Wykonanie; Wanilie przekrawamy na pól i wyskrobujemy ziarenka, które mieszamy z cukrem. Laskę wanilii kroimy i wsypujemy również do cukru. Zostawiamy na 2 tyg. Międzyczasie mieszamy słoikiem
Anioły w kuchniporcje): 4-5 gniazdek makaronu tagliatelle - Lubella ma świetny z pełnego ziarna 4 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 150 ml gęstego przecieru pomidorowego z kartonu 100 ml wytrawnego białego wina 50 ml śmietanki kremówki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 20 całych krewetek bez pancerzy garść posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz czarny Dodatkowo jako przekąska
Spektrum Smakugorącym powietrzem. Nadaje to śliwkom niepowtarzalny słodki smak z wyczuwalnym aromatem wędzenia. Jeśli zawędrujecie na "Śliwkowy szlak" małopolski, koniecznie spróbujcie Suski sechlońskiej :) Na odchodne dostałam w prezencie rewelacyjny twaróg biały wyrabiany domowymi sposobami z mleka od Baśki, co to pasie się na pobliskim pastwisku :) A! I jeszcze borówki! Borówki, których kupiłam ogrom za śmieszne pieniądze. Zdjęć za wiele
Spektrum Smakupowstał dzisiejszy obiad :) Składniki: (na 2 porcje) 1/4 główki ugotowanej kapusty worek świeżego szpinaku 1 pomidor pół papryki 2 garści czarnych oliwek 7-10 suszonych pomidorów odrobina wędzonego białego sera (u nas "swojski" krowi w ziołach) czerwone pesto domowe (jeśli ktoś chciałby na nie przepis - proszę o info w komentarzu :)) Do dzieła: Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone warzywa i świeże
Spektrum Smakudown for recipe in English Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią (8 porcji) Składniki na marynatę: 3/4 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu z białego wina 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki miodu 1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 szklanki sosu sojowego Składniki na szaszłyki: 1 kg ulubionej części wołowiny
karmelowySKŁADNIKI: Szynka w plastrach chrzan majonez musztarda sezam czarny i biały Każdy plaster szynki smarujemy zrobioną masą majonezowo-chrzanową, zwijamy, boki moczymy w musztardzie a potem w sezamie. Przebijamy wykałaczką
harrisaSKŁADNIKI: Skrzydełka z kurczaka ok 10 szt 2 duże papryki 1 duża cebula sól pieprz pieprz ziołowy oregano masło klarowane MARYNATA DO SKRZYDEŁEK Do miseczki wlewamy 1/4 szk. białego wina, 1 łyżeczkę (czubatą) soli, 1/2 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę papryki, wciskamy 3 ząbki czosnku, szczyptę chili, 1 łyżeczkę garam masala. Dokładnie wymieszać i natrzeć skrzydełka, odstawić na 1 godz. Upiec
harrisajemy razem, gadamy i jest fajnie. Dziś proponujemy makaron ze szpinakiem, bryndzą i oscypkiem, z domowym sosem pomidorowym. Jak nie macie bryndzy i oscypka to może być feta tudzież biały ser i parmezan lub dobry, ostry ser żółty. Potrzebujemy: opakowanie makaronu duże muszle około 3 kg pomidorów dobrej jakości jedną czerwoną paprykę 2 cebule 5 ząbków czosnku (lub mniej, jeśli
ladykitchenoleju 2 i pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli łyżeczka cukru pudru nadzienie: 3 brzoskwinie 70 dag mielonego sera białego cukier trzcinowy wg smaku łyżeczka cukru z wanilią Przygotowuję ciasto na naleśniki, mokre składniki dokładnie miksuję, dodaję cukier, sól i przesianą mąkę, całość ponownie miksuję. Ciasto odstawiam
Takie tam pichcenie