każdego inna . Składniki 1 kg polędwicy wołowej 30 dag pieczarek 2 cebule szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ogórki konserwowe 2 papryki ( czerwona i zielona ) kieliszek białego wina 1 łyżka musztardy sarepskiej łyżka soku z cytryny łyżka mąki pszennej 3 łyżki masła sól , pieprz Przygotowanie Wołowinę umyłem , osuszyłem, wyciąłem z niego wszystkie błony , chrząstki i tłuste kawałki
R'n'G KitchenSmaczna sałatka podobna do polskiej klasycznej. Składniki 2 duże ziemniaki , obrane , pokrojone w kostkę 2 łyżki octu winnego z białego wina 180 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej ), pokrojonej na kawałki 2 duże marchewki , pokrojone w kostkę 150 g zielonego groszku 8 średnich ogórków konserwowych 1 łyżka kaparów , odsączonych sól , czarny pieprz , świeżo zmielony 4 łyżki oliwy z oliwek
R'n'G Kitchenmiłośników śledzia Składniki 600 g ziemniaków 125 g majonezu pieprz biały 125 ml warzywnego bulionu 2 pęczki szczypiorku 2 łyżki cebulki perłowej ze słoika 4 matiesy 1 jabłko sok z cytryny ogórek 2 łyżki octu winnego cukier 3 łyżki oleju po 1/2 czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w kostkę Przygotowanie Ziemniaki umyłem , gotowałem ok. 40 minut w osolonej wodzie
R'n'G Kitchentakie śniadanie ? Składniki 20 dag zielonej fasolki szparagowej duża czerwona papryka 20 dag kiełbasy chorizo 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 4 jajka 7 łyżek oliwy ostra papryka sól biały pieprz Przygotowanie Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem. Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną w plasterki
R'n'G Kitchenbulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem. Jabłko po obraniu i usunięciu środka z pestkami pokroiłem w cienkie plastry. Poddusiłem na rozgrzanym maśle razem z cebulą
R'n'G Kitchenmoże sycylijska sałatka z ricotty w środku zimy? Składniki po 100 g rukoli, roszponki i radicchio 400 g białego sera owczego 2 jajka tarta bułka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka soku winogronowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 8 pomidorków koktajlowych 600 ml bulionu drobiowego figi w syropie winogron zielony i fioletowy, po kiści 8 łyżek oliwy Sos winegret : 2 łyżki
R'n'G KitchenMuszle w sosie pomidorowym proponuję na kolację Składniki 250 g muszli conchiglie 400 g fileta z łososia 3 pomidory z puszki 1/2 szklanki białego wina 100 g śmietany 100 g tartego parmezanu 3 ząbki czosnku szczypta szafranu 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią Przygotowanie Szafran zaparzyłem
R'n'G Kitchenkurczaka (po rosole) 500 ml rosołu 250 m przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku łyżeczka przypraw do potraw chińskich łyżeczka (pełna) mąki ziemniaczanej pęczek szczypiorku sól ,pieprz dodatkowo ryż biały Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości ,dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy 500 ml rosołu. Dodajemy szklankę przecieru pomidorowego ,czosnek przeciśnięty przez praskę ,przyprawę
R'n'G Kitchenmięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie Kapustę oczyściłem, poszatkowałem, włożyłem do miski i zalałem wrzącą wodą. Pozostawiłem we wrzątku
R'n'G Kitchenróżne sposoby. Oto jeden z nich. Składniki 1 pomarańcza 8 podudzi kurczaka ( u mnie udka , skrzydełka, podudzia ) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry pieprz Przygotowanie Wyparzoną pomarańczę cienko obrałem, wycisnąłem sok. Wlałem do rondelka dodając kilka paseczków skórki pomarańczowej i pozostałe składniki , oprócz
R'n'G KitchenPrzepyszny ser w sam raz na śniadanie. Składniki 1 kostka sera białego (chudego) 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Sól ,pieprz Przygotowanie Szczypiorek drobno posiekać. Dokładnie wymieszać z serem ,czosnkiem niedźwiedzim ,śmietaną. Do smaku doprawić solą i pieprzem
R'n'G KitchenMocne połączenie żubrówki z martini i sokiem jabłkowym. Składniki 120 ml żubrówki 30 ml białego martini 30 ml soku jabłkowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy składniki i energicznie mieszamy. Koktajlówki (kieliszki do martini) wstawiamy do lodówki. Napój przelewamy do kieliszków. Można też podać z pokrojonym w drobną kostkę jabłkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenbrukselką też smakuje wybornie. Składniki 400 g tagliatelle 150 g brukselki 100 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżeczka smalcu 125 ml bulionu warzywnego sól 125 ml śmietany pieprz biały gałka muszkatołowa Przygotowanie Makaron ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem i dokładnie odsączyłem. Brukselkę oczyściłem, opłukałem, i pokroiłem w ćwiartki. Boczek pokroiłem w cienkie paski. Cebulę po obraniu pokroiłem
R'n'G KitchenPowiemy tak , kuchnia francuska ma w sobie to coś. Polecamy, wypróbujcie ten prosty, a czy smaczny przepis ? Dla nas TAK Składniki 1 bagietka 750 ml wody 125 ml wytrawnego białego wina 1 cebula grubo posiekana ( 80 g ) 1 liść laurowy 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 300 g filetów z łososia 100 g wędzonego łososia, w cienkich plasterkach 60 g masła
R'n'G KitchenCiasto: 500 g mąki jajko 250 ml gorącej wody Farsz: 200 g sera feta 300 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki bułki tartej pieprz biały mielony sól ziołowa Dodatkowo: oliwa z oliwek kilka szalotek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto: W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą
R'n'G Kitchen