biała - 7122 przepisów (strona:351/475)

Koktajl truskawka poziomka i melon 135

Staraliśmy się wykorzystać to co pod ręką :) Wyszedł koktajl pod napięciem :P Składniki 1 średniej wielkości melon miodowy 300 g truskawek 100 g poziomek 50 ml grenadyny 100 ml białego rumu 100 ml passoa Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Melona obieramy, miąższ kroimy w kostkę i razem z truskawkami i poziomkami miksujemy. Do całości dodajemy

R'n'G Kitchen
Karczochy w ziołowym bulionie 148

kraju warzywo. Jeśli poznacie jego smak, sądzimy, że przypadnie wam do gustu. Składniki 4 karczochy cytryna 2 pomidory 2 szalotki ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 200 ml białego wina otarta skórka z cytryny   zioła (bazylia, oregano, tymianek, cząber i estragon)  125 ml bulionu cielęcego Przygotowanie   Karczochy umyłem dokładnie pod bieżącą wodą. Cytrynę przekroiłem na pół

R'n'G Kitchen
Pierogi serowo ryżowe z jagodami 147

Drodzy, korzystajmy póki są świeże, pachnące...megaowocowe <3 Zimą tego nie będzie :/ Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g sera białego 1 szkl jagód 1/2 szkl ryżu jaśminowego 15 g cukru waniliowego Sos: 250 ml śmietany 30% 50 ml syropu waniliowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką szparagową 130

zielonej i żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone cebule (150g ) 3 łyżki kaparów Sos :4 fileciki anchois 1 szalotka ( 50 g ) 150 ml oliwy z oliwek 60 ml białego octu winnego 2 łyżeczki posiekanej natki 2 łyżeczki posiekanej bazylii 2 łyżeczki posiekanego majeranku sól pieprz Przygotowanie   Przygotowałem sos : posiekałem szalotkę i anchois, dodałem zioła, oliwę, ocet, przyprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
SERNIK ZŁOTA ROSA 221

ciasto: 2,5 szk l. mąki 250g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 3 żółtka (białka zostawić) Składniki na masę serową: 1 kg zmiel onego sera białego 3 jajka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 1 cukier wanilinowy 2 szklanki mleka . Składniki na pianę: białka z 3 jajek (te od ciasta) 1/2 szkl. cukru

Walijskie Pichcenie
Dzikie zrazy z sarny 207

bułka 4 łyżki oliwy  1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania  smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina  1 łyżka miodu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 ziarna jałowca 3 liście laurowe sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Cebulę pokrój

Niezły Młynek
Sernik z brzoskwiniowym musem 148

folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny. MUS BRZOSKWINIOWY: Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem na gładki

Wanilia i Kardamon
Dżem truskawkowy. Domowe przetwory z truskawek, proste przepisy. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki? 189

Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u. Tutaj.     Aby zrobić domowy dżem truskawkowy potrzebujesz:     * świeżych truskawek   * cytrynę   * cukru białego lub trzcinowego   * pektyny   * wersja nie mam czasu: zamiast cukru i pektyny kup zwykły Dżemiks   * wypasteryzowanych słoików i nakrętek     Jak należy pasteryzować słoiki

IzaGotuje
Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem 255

lekkiego obiadu który świetnie nada się na podanie również jako ciepła kolacja.  Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem   SKŁADNIKI : 150 g ryżu białego 300 g cukinii  1 duże wędzone udko sól i pieprz do smaku  4 gałązki natki pietruszki PRZYGOTOWANIE : Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cukinie ścieramy na tarce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
45. Kasza pęczak w puree z groszku z kurczakiem 134

wraz z jogurtem, szpinakiem i bazylią, miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji puree. Wyjmujemy kurczaka z lodówki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek i smażymy. Gdy zacznie nabierać białego koloru dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Kiedy cebula się zeszkli, na patelnię dokładamy kaszę wraz z puree i mieszamy do ich połączenia. W tym czasie

Be Fit Be Strong
Bezy z bzem 166

skorzystajcie z niego w przyszłym roku - zapewniam Was, że warto. Beziki z konfiturą z lilaka Składniki: (na 20-30 złożonych bezików) 2 białka 100 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście kilka kropli niebieskiego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 125 g konfitury z bzu lilaka Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ryż na mleku z jabłkiem i truskawkami 128

Odbiegając od klasycznej owsianki możną ją zastąpić... ryżem na mleku z ulubionymi owocami. Ja wybrałam jabłko i truskawki. Same pyszności! Składniki: 3 łyżki białego ryżu + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2% 1 łyżeczka nasion słonecznika 1 łyżeczka siemię lnianego 1 starte jabłko kilka truskawek  Sposób przygotowania: Do wrzącej wody dodajemy przepłukany ryż. Gotujemy do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie

Truskawkowa Fiesta
DROBIOWE ROLADKI Z BAZYLIĄ 130

filety z kurczaka garść bazylii zielonej garść bazylii fioletowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano pieprz sól SOS: 1/2 szklanki śmietanki 3 łyżki białego wina 1 malutka cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 1 łyżeczka masła klarowanego Filety pościnać w najgrubszym miejscu aby były jednakowo grube lub rozbić do jednakowej grubości. Dokładnie posolić z wszystkich

harrisa
Owocowo- serowa fantazja 346

razem wybrałam przepis na przekładane ciasto serowo- owocowe z galaretką. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie. Truskawki i jagody możecie zastąpić dowolnymi owocami sezonowymi. SKŁADNIKI: Sernik: 50 dag sera białego, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego, 10 dag margaryny, 2 łyżki budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem ogórkowym i puree ziemniaczano-chrzanowym 120

weekendowy obiad. Kawałek soczystego mięsa, świeże warzywa i pyszne, niebanalne puree. Nic dodać, nic ująć. Tylko wcinać :) Składniki: 250 gram polędwiczki wieprzowej sól, pieprz 2 ogórki konserwowe 1/2 lampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki szparagowej

Mango Papaja