filety z kurczaka garść bazylii zielonej garść bazylii fioletowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano pieprz sól SOS: 1/2 szklanki śmietanki 3 łyżki białego wina 1 malutka cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 1 łyżeczka masła klarowanego Filety pościnać w najgrubszym miejscu aby były jednakowo grube lub rozbić do jednakowej grubości. Dokładnie posolić z wszystkich
harrisarazem wybrałam przepis na przekładane ciasto serowo- owocowe z galaretką. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie. Truskawki i jagody możecie zastąpić dowolnymi owocami sezonowymi. SKŁADNIKI: Sernik: 50 dag sera białego, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego, 10 dag margaryny, 2 łyżki budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki
Tradycyjna kuchnia Kasiweekendowy obiad. Kawałek soczystego mięsa, świeże warzywa i pyszne, niebanalne puree. Nic dodać, nic ująć. Tylko wcinać :) Składniki: 250 gram polędwiczki wieprzowej sól, pieprz 2 ogórki konserwowe 1/2 lampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki szparagowej
Mango Papajaminut . Spód wyjmij z piekarnika, nie wyłączając go. Nadzienie: 1 duży kubek kwaśnej śmietany 18% (około 300 g) 3 całe jajka 1 łyżka posiekanego drobno świeżego tymianku ½ łyżeczki białego pieprzu ½ łyżeczki soli 1 pęczek zielonych szparagów (im cieńsze, tym lepsze) 100 g wędzonego łososia 100 g sera roquefort (może być również inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią
Food Squareprzypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki
Ostra na Słodkorazem skorzystałam z tego przepisu..tym razem jest bez żadnych dodatków ..w sumie te wszystkie przepisy mało się różnią...w tym jest inny sposób wykonania .. 500 g twarogu białego 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka masła 1 jajko Miseczkę postawić na garnuszku z gotującą wodą. Do miski dodać zmielony twaróg, sodę, sól, 1 łyżkę masła. Zmniejszyć
Moje domowe kucharzenieprzypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki
Ostra na Słodkoktórym kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi. Jedzmy na zdrowie! Moje konfitury są ekspresowe, nie natrudzisz się przy ich wykonywaniu. Potrzebujemy: 1 kg czerwonych porzeczek 500 g cukru białego 100 g żurawiny, najlepiej niesiarkowanej Do garnka wrzucamy wszystkie składniki, zagotowujemy i od tego momentu gotujemy całość, ciągle mieszając, przez 15 minut. Jeśli zależy Wam na większym rozdrobnieniu owoców, można
MamaOskarkadzięki którym kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi. Jedzmy na zdrowie! Moje konfitury są ekspresowe, nie natrudzisz się przy ich wykonywaniu. Potrzebujemy: 1 kg czerwonych porzeczek 500 g białego cukru Do garnka wrzucamy wszystkie składniki, zagotowujemy i od tego momentu gotujemy całość, ciągle mieszając, przez 15 minut. Jeśli zależy Wam na większym rozdrobnieniu owoców, można przed gotowaniem zblendować owoce
MamaOskarkajeszcze jedno ciekawe ciasto z rabarbarem. Tym razem postarałam się by to była nieco zdrowsza wersja, dlatego mamy kruchy spód na bazie mąki pełnoziarnistej i brązowy cukier zamiast białego. A samo ciasto jest delikatnie kruche, lekko kwaskowate od rabarbarowego musu i wykończone aksamitną śmietanową pianką, która nadaje mu lekkości. Musicie je koniecznie wypróbować. Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
Cynamonowe szczęścieSkładniki: - 1 główka młodej kapusty - 20 dag wędzonego, surowego boczku - około 2 szklanek wody - pęczek młodego kopru - ocet winny do smaku (około 3
Qchnia po prostuśrednie marchwie 1 małą cebulę pęczek natki pietruszki (wedle uznania) 3 szklanki bulionu drobiowego sok z 2 pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu sól do smaku biały pieprz do smaku SPOSÓB WYKONANIA : Marchew umyć, ugotować, obrać, pokroić w plastry. Cebule pokroić w kostkę, pietruszkę umyć posiekać. Warzywa zmiksować, dolewając wyciśnięty sok z pomarańczy oraz bulion. Zupę
Basia w kuchniszklanki cukru +1 łyżka do rozczynu Nadzienie: około 350-400 g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki Lukier: 250 g cukru pudru - u mnie świeżomielony z białego cukru 3-4 łyżki ciepłej wody Przygotowanie: Ciasto: 1. Przygotować rozczyn mieszając drożdze z łyżką cukru. Należy je dokładnie rozetrzeć. Roztarte drożdże z cukrem będą miały płynną konsystencję. Odstawić
KreatywnePinykapusty kawałek masła ( 5 dag) + do pieczarek 50 dag pieczarek 1 duża cebula 3 gałązki koperku 1 łyżka mielonej suszonej włoszczyzny 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego Sól i pieprz biały do smaku Kapustę myję i drobno szatkuję. Przekładam do garnka, dodaję masło, suszoną włoszczyznę, pół łyżeczki soli i pieprz cytrynowy. Wlewam szklankę wody i duszę do miękkości
Takie tam pichcenieVita. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml mleka, 1 jajko, 2 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki masła, 1/2 kg mąki, Masa serowa: 20 dag sera białego, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka budyniu śmietankowego, Kruszonka: 1,5 łyżki masła, 50 g cukru, 50g mąki kokosowej premium
Tradycyjna kuchnia Kasi