biała - 7122 przepisów (strona:349/475)

Konfitura truskawkowa z wanilią 157

truskawkowa wyszła boska, dodatkowo pachnąca wanilią. Naturalnym zagęszczaczem do konfitury był miąższ i sok z cytryny, który ma właściwości żelujące. Taka domowa słodka konfitura jest idealna do kanapek, do białego sera, do naleśników, racuchów, czy wypieków. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Polecam też inne przepisy na przetwory: Konfitura z aronii konfitura truskawkowo-rabarbarowa dżem truskawkowy niskosłodzony Frużelina truskawkowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
NAJLEPSZE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI 187

przy tym odstresować :-)  Składniki:  1,5 kg starych ziemniaków 1 jajko  3-4 łyżki mąki pszennej  2-3 łyżki mąki ziemniaczanej  truskawki  cukier biały 2 łyżki cukru trzcinowego  śmietana 12%  Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i przecisnąć przez praskę na puree. Odstawić na kilka godzin a najlepiej

pieprzny smaczek
Ciasto jagodowe 149

się za przygotowywanie mniejszego, ustawionego bliżej ognia, stołu." John Flanagan "Zwiadowcy. Oblężenie Macindaw.", str. 58 SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę jagodową: 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub czarnej porzeczki + 150 ml wody

Passions hobbies life
Drink arbuzowy 158

Orzeźwiający drink alkoholowy. Składniki 2 kg miąższu z arbuza 1 limonka 3 łyżki cukru trzcinowego 100 ml białego rumu 100 ml campari Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze kawałki, miksujemy i przecieramy przez sito. Do soku z arbuza dodajemy campari, rum, sok z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki

R'n'G Kitchen
Pierogi ruskie 144

Składniki: ciasto - 2 szklanki mąki - 3/4 szklanki gorącej wody - 1 jajko farsz - 1/2 kg ziemniaków - 30 dag białego sera - 1 cebula - sól, pieprz (do smaku) - olej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem następnie dodać pokruszony ser i usmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem (ma być

magiczna kuchnia Kasi
Sernik na kruchym spodzie 113

Składniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 1 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka masa serowa 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 1,5 szklanki cukru 5 jajek 100 g masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej cukier waniliowy 1/2 szklanki rodzynek Wykonanie: Masło pokroić

magiczna kuchnia Kasi
Sernik gotowany na czekoladowym spodzie z brzoskwiniami 333

kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny.  Spróbujcie bo naprawdę warto ;)  Ciasto podałam na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień  Składniki: Masa serowa: 1,2 kg sera białego twarogowego 1/4 kostki masła 5 całych jaj cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru  0,5 olejku arakowego puszka brzoskwiń  Kruche ciasto czekoladowe: 2 i 3/4 szklanki mąki

Krakowskie smaki Ani
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 276

Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 25×30 ) BISZKOPT: * jajka – 6 szt * cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka PIANKA SEROWA : * ser biały 3x mielony ( może być wiaderkowy ) – 0,5 kg * galaretka cytrynowa – 2 op * śmietana 36% 500 ml * cukier puder – 4 łyżki * truskawki – ok. 300 g POLEWA: * masło

Ostra na Słodko
Polędwica z dorsza na szpinaku w sosie z sera pleśniowego 193

rozmrożonych liści szpinaku; – 4 łyżki oleju; – 1 cebula posiekana w kostkę; – 2 drobno posiekane ząbki czosnku; – 100 gram sera pleśniowego; – 100 ml białego wina; – 100 ml śmietany 30% – 100 ml mleka; – 1 łyżka posiekanych suszonych pomidorów; – 1 mała garść orzechów ziemnych solonych; – gałka muszkatołowa, czarny pieprz, sól Wykonanie: pieprz cytrynowy

dom-agi.pl
Ryż po chłopsku z kiełbasą i pieczarkami 146

domu ryż był podawany na rozmaite sposoby dlatego u mnie gości również często. Ryż po chłopsku z kiełbasą i pieczarkami   SKŁADNIKI : 250 g ryżu białego 300 g kiełbasy śląskiej 300 g pieczarek olej sól i pieprz 3 gałązki koperku PRZYGOTOWANIE : Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Miętowy ryż z jogurtem i owocami - lekkie danie na upalne dni 164

zależy wyłącznie od Was. Ale jeśli, tak jak ja lubicie ryż, orzeźwiający smak mięty oraz soczyste owoce, to danie jest dla Was. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na 2 porcje) 100g białego ryżu długoziarnistego ( u mnie w woreczku) 5 łyżeczek jogurtu naturalnego 2 gałązki świeżej mięty 1 brzoskwinia 1/2 kiwi szczypta soli miód lub cukier do smaku Przygotowanie: Do małego garnuszka nalewamy

Słodkie okruszki
Dogorywanie i kluski z truskawkami 205

cukru a truskawki kroję na ćwiartki. Potem wyjmuję głęboki talerz rodem z domu rodzinnego i nakładam wszystkie smakołyki i wspomnienia dzieciństwa. Moja mama truskawki rozgniatała widelcem i dorzucała kawałki białego sera, ja pozostaję przy śmietanie i owocach bardziej w całości. Na szczęście pogoda zmieniła się. Wróciła werwa i systematyczność. Niebawem pojawią się też nowe przepisy :) a w poniedziałek ruszam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik na zimno z borówkami 215

tortownicę o średnicy 23 cm. Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki (u mnie orkiszowa, ale może być pszenna, tortowa) szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera białego, półtłustego,3-krotnie mielonego 70 g cukru 150 ml mleka 1 laska wanilii 15 g żelatyny Ponadto: 300 g borówek amerykańskich 1 opakowanie galaretki (np. truskawkowej) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy

W kuchni Katie
Quinoa biała z makaronem ryżowym, rzodkiewką i ogórkiem gruntowym 172

Sałatka którą przedstawiamy pochodzi z książki „Kipi kasza” - bardzo fajny i łatwy przepis. Dzięki warzywom sałatka jest bardzo lekka i świeża Polecamy Składniki: - 3/4

Kuchenne Wariacje
Jak pobudzić apetyt? 142

minut przed posiłkiem. Przepis na mieszankę poprawiającą trawienie: korzenie arcydzięgla (30 g), liście melisy (10 g), owoce kolendry (10 g), kwiaty rumianku (10 g) Zioła zalej 0,75 l białego wina gronowego. Pozostaw ciemnym miejscu na 2 tygodnie i od czasu do czasu mieszaj. Następnie przecedź i pij 1 łyżkę przed posiłkami. W sklepach i aptekach dostępne są także różnego

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania