zielonej i żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone cebule (150g ) 3 łyżki kaparów Sos :4 fileciki anchois 1 szalotka ( 50 g ) 150 ml oliwy z oliwek 60 ml białego octu winnego 2 łyżeczki posiekanej natki 2 łyżeczki posiekanej bazylii 2 łyżeczki posiekanego majeranku sól pieprz Przygotowanie Przygotowałem sos : posiekałem szalotkę i anchois, dodałem zioła, oliwę, ocet, przyprawiłem solą i pieprzem
R'n'G Kitchenciasto: 2,5 szk l. mąki 250g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 3 żółtka (białka zostawić) Składniki na masę serową: 1 kg zmiel onego sera białego 3 jajka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 1 cukier wanilinowy 2 szklanki mleka . Składniki na pianę: białka z 3 jajek (te od ciasta) 1/2 szkl. cukru
Walijskie Pichceniebułka 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina 1 łyżka miodu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 ziarna jałowca 3 liście laurowe sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Cebulę pokrój
Niezły Młynekfolią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny. MUS BRZOSKWINIOWY: Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem na gładki
Wanilia i KardamonJeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u. Tutaj. Aby zrobić domowy dżem truskawkowy potrzebujesz: * świeżych truskawek * cytrynę * cukru białego lub trzcinowego * pektyny * wersja nie mam czasu: zamiast cukru i pektyny kup zwykły Dżemiks * wypasteryzowanych słoików i nakrętek Jak należy pasteryzować słoiki
IzaGotujelekkiego obiadu który świetnie nada się na podanie również jako ciepła kolacja. Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem SKŁADNIKI : 150 g ryżu białego 300 g cukinii 1 duże wędzone udko sól i pieprz do smaku 4 gałązki natki pietruszki PRZYGOTOWANIE : Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cukinie ścieramy na tarce
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwraz z jogurtem, szpinakiem i bazylią, miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji puree. Wyjmujemy kurczaka z lodówki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek i smażymy. Gdy zacznie nabierać białego koloru dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Kiedy cebula się zeszkli, na patelnię dokładamy kaszę wraz z puree i mieszamy do ich połączenia. W tym czasie
Be Fit Be Strongskorzystajcie z niego w przyszłym roku - zapewniam Was, że warto. Beziki z konfiturą z lilaka Składniki: (na 20-30 złożonych bezików) 2 białka 100 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście kilka kropli niebieskiego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 125 g konfitury z bzu lilaka Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOdbiegając od klasycznej owsianki możną ją zastąpić... ryżem na mleku z ulubionymi owocami. Ja wybrałam jabłko i truskawki. Same pyszności! Składniki: 3 łyżki białego ryżu + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2% 1 łyżeczka nasion słonecznika 1 łyżeczka siemię lnianego 1 starte jabłko kilka truskawek Sposób przygotowania: Do wrzącej wody dodajemy przepłukany ryż. Gotujemy do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie
Truskawkowa Fiestarazem wybrałam przepis na przekładane ciasto serowo- owocowe z galaretką. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie. Truskawki i jagody możecie zastąpić dowolnymi owocami sezonowymi. SKŁADNIKI: Sernik: 50 dag sera białego, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego, 10 dag margaryny, 2 łyżki budyniu śmietankowego, Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki
Tradycyjna kuchnia Kasiweekendowy obiad. Kawałek soczystego mięsa, świeże warzywa i pyszne, niebanalne puree. Nic dodać, nic ująć. Tylko wcinać :) Składniki: 250 gram polędwiczki wieprzowej sól, pieprz 2 ogórki konserwowe 1/2 lampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki szparagowej
Mango Papajaminut . Spód wyjmij z piekarnika, nie wyłączając go. Nadzienie: 1 duży kubek kwaśnej śmietany 18% (około 300 g) 3 całe jajka 1 łyżka posiekanego drobno świeżego tymianku ½ łyżeczki białego pieprzu ½ łyżeczki soli 1 pęczek zielonych szparagów (im cieńsze, tym lepsze) 100 g wędzonego łososia 100 g sera roquefort (może być również inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią
Food Squareprzypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki
Ostra na Słodkorazem skorzystałam z tego przepisu..tym razem jest bez żadnych dodatków ..w sumie te wszystkie przepisy mało się różnią...w tym jest inny sposób wykonania .. 500 g twarogu białego 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka masła 1 jajko Miseczkę postawić na garnuszku z gotującą wodą. Do miski dodać zmielony twaróg, sodę, sól, 1 łyżkę masła. Zmniejszyć
Moje domowe kucharzenieprzypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * biszkopty – języczki
Ostra na Słodko