biała - 7122 przepisów (strona:336/475)

Zielone szparagi z jajkiem 155

talerz, ostrożnie położyć na nich jajko, posypać solą i pieprzem. Podawać na ciepło. Podobne przepisy Inny tatar z łososia Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem hole... Krem szparagowy biały Roladki z wędzonego łososia .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover

Pociąg Do Kuchni
Małże zapiekane 156

końcu z różnych źródeł, stworzyłam własną recepturę ;)   Składniki: – ok. 800-1000 g dużych muli (jeśli macie możliwość, można kupić od razu w połówkach muszli) – 100 ml białego wina – 2 łyżki oliwy – sól, pieprz – 5 łyżek masła – 3-4 ząbki czosnku – sok z 1/2 cytryny – 1 papryczka pepperoni – opcjonalnie 1 łyżka

Pociąg Do Kuchni
Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów 148

bogatym miąższem i małą ilością pestek) – 1 czerwona papryka – 1 duży zielony ogórek – 0,5-1 papryczki chili – 3 ząbki czosnku – 2 kromki białego pieczywa – kilka plastrów cebuli – garść zielonych oliwek – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki octu winnego albo jabłkowego, ewentualnie balsamicznego – sól, pieprz świeżo zmielony – garść

Pociąg Do Kuchni
Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanym jabłkiem 151

minut mieszając. Część jabłek wrzucić do kremu, część można zostawić do dekoracji. Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanymi jabłkami podawać na ciepło.   Podobne przepisy Krem szparagowy biały Krem z pieczonej marchewki Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important

Pociąg Do Kuchni
Dorsz z kurkami i sosem śmietankowo cytrynowym 166

pietruszki Sos śmietankowo cytrynowy 1 szalotka 300 ml śmietany , u mnie wysokoprocentowa 1 łyżka masła 1 żółtko 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku szczypta szafranu szczypta białego pieprzu sól do smaku Podziel dorsza na 4 porcje. Posól i dopraw pieprzem. Rozgrzej masło i olej na patelni i usmaż rybę. Smaż rybę po obs stronach, około 3 minut

codojedzenia
Chłodnik czosnkowy 139

średnich ziemniaków 250 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego roślinnego) 3 łyżki oliwy (w tym może być jedna oliwy truflowej) 2-3 listki laurowe łyżeczka soli łyżeczka pieprzu (najlepiej białego) szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: ziemniaki obrać i pokroić w kostkę wrzucić na rozgrzaną oliwę, mieszając podsmażyć 3 minut po czym dodać obrany i posiekany czosnek, smażyć jeszcze 2 minuty, wrzucić

greenscarf
Placuszki z białego sera 131

blogu  >klik<  Troszkę zmieniłam przepis gdyż nie miałam serka homogenizowanego tylko z wiaderka ale mimo to wyszły pyszne i sycące. Składniki: pół wiaderka sera białego 3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Do miseczki przekładam serek, wbijam jajka i mieszam dokładnie. Następnie dodaję przesianą

Motylkowa Kuchnia
Mule w sosie z białego wina 144

Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg świeżych muli (omułki) 2 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki oliwy 1/3 kostki masła 1 szklanka białego wina natka pietruszki 1 cytryna sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Mule myjemy i oczyszczamy pod bieżącą wodą. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, na której przesmażamy cebulę

kulinarnyJa
Młody bób zasmażany z boczkiem 156

następny będzie dopiero za rok .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jedną z lepszych odmian w tym roku okazał się Kodiak , zawsze celowałam w klasyczne Windsory , Biały i Zielony , ale Kodiak zdecydowanie pobił je plennością i faktem ,że skórkę miał tak delikatną , że nie było potrzeby obierania , odmiana warta większej uwagi Składniki : 1 kg ziaren młodego bobu

Ogrodnik w podróży
Mini Pavlova z musem nektarynkowo śliwkowym 131

tylko deser. Reszta przy następnej okazji. ( inspiracja mini pavlova: Nigella Lawson) 8 białek, szczypta soli 500 g cukru pudru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki białego octu winnego 500 ml śmietanki kremówki truskawki do dekoracji mus nektarynkowo śliwkowy 2 nektarynki 2 duże żółte śliwki kilka gałązek czerwonej porzeczki owoce razem ze skórką miksujemy w robocie kuchennym

noteskulinarnyfiga
Fasolowa na młodej fasolce 99

miseczka ) młoda marchew 4 szt ( prosto z ogródka )  por 100 g seler 100 g pietruszka 1 "korzonek " ziemniaczki 5 szt pałki z kurczaka 4 szt sól i pieprz biały do smaku ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt Wykonanie fasolówki :  Do garnka wkładam fasolkę zalewam wodą i wstawiam na gaz ( niech się gotuję) na małym ogniu. Marchewkę

Różowa kuchnia
Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z salsą truskawkową 158

środku talerza. Lekko skropiłem go sosem cytrynowym, a na jego wierzch podałem salsę z truskawek. Danie świetnie komponuje się z grzankami czosnkowymi. Proponuję również podać je w towarzystwie białego lekkiego wina

Wyprawy kulinarne
Sernik gotowany 156

Ciasto: 30 dag mąki 15 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 całe jajko 3 łyżki gęstej śmietany ½ opakowania proszku do pieczenia Aromat cytrynowy Masa serowa: 1 kg białego sera 2 szkl. cukru 3 jajka 20 dag masła ½ szkl. mleka 5 dag mąki ziemniaczanej rodzynki cukier waniliowy Polewa: ½ margaryny ½ szkl. cukru Łyżka kakao 2 łyżki wody Normal 0 21 false

psgotujemy
Baletki z makiem (bitki z makiem) 127

Pogoda ostatnio fajnie dopisuje, a dziś Biały Dunajec na mnie czeka! Tak, tak - szykuje się odpoczynek na weekendzie :). Tak więc dziś zapraszam na słodkości, czyli na baletki (bitki) z makiem, bo w końcu piątek. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki, muszę przyznać, że wypiekł się udał fajnie, a więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasteczka są biszkoptowe, mięciutkie i pyszne. Smacznego

psgotujemy
Krupiak (pieróg biłgorajski) 160

praktykowałam, bo jak dla mnie i bez dodatkowego obsmażania jest pyszny. Smacznego! Składniki: 2,5 kg ziemniaków 3 szkl. kaszy gryczanej suchej 130 g słoniny 400 g sera białego 1 szkl. śmietany 1 jajko sól i pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Następnie dusimy je tłuczkiem do ziemniaków, po czym wsypujemy kaszę

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania