biała - 7122 przepisów (strona:330/475)

Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 216

który smakowo nie odbiega od tradycyjnego z użyciem 30%-owej śmietanki. Składniki na 3 porcje. Składniki: - 250g makaronu razowego - 200g kurek - 1-2 cebule - 80ml śmietany 12% - 50ml wytrawnego białego wina - łyżka oleju kokosowego - łyżka płatków jaglanych/ryżowych - pół natki pietruszki - sól, pieprz *opcjonalnie: posiekana natka pietruszki i tarty parmezan do dekoracji Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Kurki

Be Fit Be Strong
MALINOWA CHMURKA 252

zrobiło nam się masło). Krem wykładamy na schłodzoną masę malinową i wyrównujemy. Odstawiamy do lodówki. Beza z migdałami: - 3 białka (schłodzone) - 150g drobnego cukru trzcinowego (lub zwykłego białego) - 2 płaskie łyżeczki skrobi (mąki) ziemniaczanej - 50g płatków migdałów Białka umieścić w misie miksera i ubijać do otrzymania sztywnej pianki. Następnie dodajemy łyżkami cukier trzcinowy, po każdej dodanej łyżce, dokładnie ubijamy

Smaczne Zdrowe
Szybka szarlotka z połówkami jabłek i lukrem ( krok po kroku) 211

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 kostka margaryny 150g serka homogenizowanego ( ja dałam ser biały ok. 60g+ łyżka śmietany + 1 łyżeczka cukru waniliowego) Lukier:  łyżka kwaśnej śmietany 18%, 1 szklanka  cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: jabłka - ilość zależy od wielkości jabłek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
letni pyszny grillowany melon z białym serem 122

Grillowany melon z twarogiem i miodem Melon z dodatkiem białego sera i miodu, dla zapewnienia energii i poprawy nastroju. Składniki Przepis na 2 osoby 1 melon  2 łyżki miodu ½ owocu granatu 150 g sera twarogowego Sposób przygotowania Melon,  pomimo swoich walorów smakowych, jest  owocem niedocenianym, a grillowanie w pełni pozwala cieszyć się jego smakiem. Melona kroimy

Miód i pieprz
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 190

nowy, podniecający i pełen upojnych wieczorów okres w twoim życiu. Okres ziołowych ciast! Bierzcie więc i jedzcie, a potem na siłownię! Ćwiczyć swoje łydki i ramiona. Składniki: 1 kg białego sera 1,5 szklanki cukru 4 jajka 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 brzoskwinie kilka gałązek bazylii 4 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g pełnoziarnistych herbatników 0,25 kostki masła Wykonanie

GRUBY WAŁEK
Babka cytrynowa 143

nagrzać do temperatury  180°C, blaszkę wysmarować margaryną i posypać mąką. Masło rozpuścić i ostudzić. Wycisnąć sok z cytryn i zetrzeć na tarce skórkę (tylko żółtą część, bez białego miąższu). Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sodę, wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka, nieco roztrzepać, dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, ostudzone masło, śmietanę, sok z cytryn

Passions hobbies life
Bezy wegańskie – Aquafaba 197

/groups/VeganMeringue lub na http://www.aquafaba.com/ , obie strony w języku angielskim. Garść porad i mnóstwo informacji. SKŁADNIKI woda odlana z puszki ciecierzycy o wadze 400g– 150-160ml wody 200g białego cukru, jak najdrobniejszego – np. cukier do wypieków, ale nie cukru pudru kilka kropli ekstraktu opartego na alkoholu – waniliowy, migdałowy, cytrynowy, lawendowy cukier z prawdziwą wanilią albo nasiona z połowy laski

Karo in the Kitchen
Pieczony kurczak po portugalsku? 183

coś jeszcze... Składniki (na 1-2 porcje): udko kurczaka podzielone na pałkę i podudzie 4-6 ziemniaków duża papryka lub dwie mniejsze chili (to mój osobisty dodatek) 150 ml białego wina półwytrawnego sól pieprz 4 łyżki oliwy (do smażenia, nie extra virgin) sok z małej słodkiej pomarańczy Rano kurczaka marynujemy w misce: polewamy 100 ml wina, potem oliwą

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa fasolowa z makaronem 214

wywar warzywny 1,5 L · fasola perłowa 1/2 szkl · pieczarki 8 szt · tłuszcz · cebula · mąka pszenna 1 lyżka · ser biały 10 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować

Camilla w kuchni
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 187

kubka wody.     Ryż jest bardzo odżywczy o charakterystycznym orzechowym smaku - zawiera błonnik, magnez, żelazo i witaminy z grupy B. Wymaga dłuższego gotowania niż ryż biały.  Jest dobrym dodatkiem do farszów.     Słonecznik łuskany 250 g BIOOAZA: "Ekologiczne ziarna słonecznika łuskanego. Ziarno słonecznika jest źródłem witamin: z grupy B (B1, B2, B6), witaminy E oraz niacyny (witaminy

Różowa kuchnia
Ogórki curry – ogórki kanapkowe na zimę 1219

uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków gruntowych 1,5 łyżki soli 3 szklanki wody 2 szklanki octu spirytusowego (10%) 2 szklanki białego cukru 2 łyżeczki curry 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 mała, czerwona papryka ziarna pieprzu ziarna ziela angielskiego ziarna gorczycy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write

Poezja smaku
DOMOWY SOK MALINOWY 201

słoiczków.Odwracamy do góry dnem,odstawiamy do zamknięcia.Wlewając gorący sok juz go potem wbutelkach nie wekuję.Pozostały miąższ jestst dobry na kompot lub jako dodatek np do białego sera.Mozna go tez zawekowac

Z Majeczką w kuchni
Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią - przepis 166

29x36 cm) ok. pół opakowania makaronu lasagne 300 gram boczku wędzonego puszka kukurydzy (opcjonalnie puszka fasoli czerwonej) 3 cukinie Masa szpinakowa: 2 opakowania szpinaku liściastego mrożonego pół kostki sera białego 3 ząbki czosnku (wyciśnięte) 2 łyżki tartego parmezanu (opcjonalnie) sól, pieprz Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 300 ml mleka 300 ml wody 1 łyżka tartej gałki muszkatołowej

Pyza i Surówka
Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze 261

farsz. Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 szklanki drobno pokrojonego pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego szczypta białego pieprzu Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Ciasto kładziemy na blat posypany mąką i rozwałkowujemy jak najcieniej. Następnie szklanką wycinamy koła. Pozostałe fragmenty ciasta zbieramy, zagniatamy, ponownie rozwałkowujemy i znowu wycinamy

Smakowity Blog Kulinarny
Apetyczny chłodnik w stylu azjatyckim 197

duży kefir, - 1 serek Apetina Czosnek i zioła, - 1/2 awokado, - 6 rzodkiewek, - garść listków szpinaku, - 1/4 szklanki posiekanego koperku, - 1 ogórek, - 1/2 szklanki kwasu z kuraków (klik) , - sól i biały pieprz do smaku, - 1 łyżka posiekanej kolendry (opcjonalnie).   Do podania: - jajka na twardo, - grzanki. Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Szpinak pokroić w cienkie paski, rzodkiewki w plastry, awokado

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania