się odznaczały żadne grudki. Obłożony tort masą maślaną wstawić (najlepiej na noc) do lodówki. Na drugi dzień tort obłożyć masą cukrową i udekorować wg uznania. Użyłam ok. 800 g białej masy cukrowej, którą zabarwiałam barwnikami spożywczymi w żelu (Wilton). Pompony wykonałam wg instrukcji zamieszczonej obok: Źródło: http://www.cakesbyjantine.nl/tutorial-ruffle-pompom-flowers/
Domowa Cookierenka Agidosypywać mąkę ziemniaczaną. 6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 7. Połowę masy serowej wylać na warstwę ciastek. Do drugiej połowy dodać roztopioną czekoladę. Dokładnie wymieszać i wylać na środek białej warstwy. Można delikatnie przemieszać warstwy nożem. 8. Połamać pozostałe ciastka i posypać nimi wierzch sernika. 9 . Piec ok. 45-55 min (u mnie 55 min) . Po całkowitym wystudzeniu wstawić
Domowa Cookierenka Agichwilę. Najprzyjemniejszy moment - gruba warstwa kruchej czekolady chrupie podczas gryzienia, jak w moich ulubionych lodach :) Składniki (na 6 szt.): 3 banany 200 g mlecznej czekolady (lub deserowej, gorzkiej bądź białej - jak kto woli) 1-2 łyżki oleju do posypania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kolorowa posypka Dodatkowo: 6 patyczków do lodów Przygotowanie: 1. Banany obrać i przekroić
Domowa Cookierenka Agirazem :) Szukam inspiracji przeglądając ulubione blogi i... już wiem! Ojojojoj, będzie słodko :) Ale o to właśnie chodziło. Skusicie się ?:) Składniki: 2 opakowania kaszy jaglanej preparowanej (140 g) 1 opakowanie białych pianek marshmallow (180 g) 50 g masła Masa krówkowa: 430 g krówek 50 g masła Polewa czekoladowa: niecała tabliczka czekolady deserowej 1 łyżka oleju 1 łyżka śmietany kremówki Przygotowanie
Domowa Cookierenka Agiwody 2 szklanki (400 g) cukru Przygotowanie: 1. Cytryny dokładnie umyć i sparzyć. Za pomocą skrobaka do cytrusów zetrzeć z nich skórkę, uważając, aby nie zetrzeć białej, gorzkiej części znajdującej się tuż pod żółtą skórką. 2. Do 2-litrowego słoja wlać spirytus, wrzucić startą skórkę, zamknąć, potrząsnąć i odstawić w chłodne, ciemne miejsce na ok. 2 tygodnie
Domowa Cookierenka Agiwanilii czarny barwnik spożywczy Poncz: szklanka zaparzonej mocnej herbaty z cytryną, wymieszana z 50 ml Jacka Daniel'sa Old No. 7 Dodatkowo: 1100 g czarnej masy cukrowej 200 g białej masy cukrowej wydruk jadalny na papierze cukrowym odrobina srebrnego pyłku spożywczego Przygotowanie: Biszkopt wg tego przepisu. Piec ok. 50 minut. Krem malinowy analogicznie do tego przepisu. Masa maślana
Domowa Cookierenka Agiszklanki płatków owsianych pół szklanki otrębów pszennych (można w zamian zwiększyć ilość płatków owsianych) pół szklanki posiekanych orzechów Felix koktajl orzechowy garść ulubionych suszonych owoców (u mnie: wiśnie, rodzynki, biała morwa) pół szklanki ulubionych ziaren/ nasion/ pestek (np. ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, sezam, czy nasiona chia) pół szklanki miodu (użyłam wrzosowego) pół szklanki masła orzechowego + dodatkowe
Domowa Cookierenka Agiznalazła się rezygnacja ze słodyczy. Ja jestem tego zdania, że nasz organizm nie lubi terapii szokowych i trzeba malutkimi kroczkami zmierzać do celu :) Dlatego jeśli macie ochotę np. na białą czekoladę, proponuję przygotować własną wg poniższego przepisu, na pewno jest zdrowsza od tej ze sklepowej półki :) Składniki: 75 g masła kakaowego 50 g cukru pudru 20 g mleka migdałowego
Domowa Cookierenka Agisamym białym cukrem cookierenka żyje... :) Zapraszam na zdrowy i pożywny budyń chałwowy na bazie kaszy jaglanej - idealny zarówno na rozpoczęcie dnia, jak i wtedy, gdy po prostu najdzie Was ochota na coś słodkiego. Taki deser można wcinać bez wyrzutów sumienia :) Składniki (na 3 porcje): 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecałe pół szklanki suchej) 1 szklanka mleka roślinnego, np. migdałowego
Domowa Cookierenka Agialkoholu 60%) 1 szklanka wody 250 g cukru 1 łyżka miodu Przygotowanie: 1. Mandarynki dokładnie umyć, sparzyć i obrać ze skórek. Z mandarynek wycisnąć sok, a ze skórek zeskrobać białą wewnętrzną warstwę. 2. W dużym słoiku (2 l) umieścić skórki mandarynek, wlać litr spirytusu i sok z mandarynek. Słoik zamknąć, potrząsnąć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 doby
Domowa Cookierenka Agisię, że wodą z puszki po ciecierzycy konserwowej. Tak! Też nie mogłam wyjść z podziwu, że ktoś wpadł na pomysł ubicia wody po cieciorce (podobno woda z puszki po białej fasoli też się nadaje). Weganką nie jestem, ale przemawia do mnie fakt "nic-nie-marnowania" i wykorzystania w kuchni każdego składnika. Pewnie zastanawiasz się jak smakują takie bezy? Doświadczenie
Domowa Cookierenka Agipłatki ryżowe na mleku sojowym z kakao, budyniem czekoladowym i białą czekoladą w słoiczku po domowym maśle orzechowym~ Zobaczymy co będzie dalej :) Zapowiada się fajnie
breakfast of dreamskasza jaglana na waniliowym mleku sojowym z kakao, czereśniami (także w środku) i białą czekoladą
breakfast of dreamsprodukcję tofu i spopularyzowała żywność sojową. Obecnie w swojej ofercie mają ok. 20 produktów. W paczce, którą otrzymałam znalazły się: wege kiełbaski z papryką, wege kiełbaski curry, wege kiełbaski białe, kiełbaski sojowe wędzone , parówki sojowe śniadaniowe, parówki sojowe classic, parówki sojowe chili, wędlina sojowa o smaku drobiowym, wędlina sojowa o smaku wędzonego salami, wędlina sojowa o smaku szynkowym, wędlina sojowa
breakfast of dreamsgotowany jogurt z kakao, z suszoną morwą białą i migdałami ; zielona herbata kaktusowa ~ Skoro można ugotować twaróg i zrobić gotowany sernik, to czemu by nie spróbować z jogurtem? Lubię eksperymenty kulinarne! :) A zwłaszcza wtedy, gdy się udają i powstaje pyszny posiłek. Gotowany jogurt smakiem nieco przypomina gotowany sernik, ale jest trochę bardziej kwaskowaty oraz ma inną konsystencję. Polecam spróbować
breakfast of dreams