Chrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam! Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)Smażymy, aż woda odparuje i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Dodajemy papryki oraz podsmażonego wcześniej kurczaka i całość smażymy jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając *** *** Farsz odkładamy do przestudzenia. Bagietki przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki *** *** Do ostudzonego farszu dodajemy połowę startego lub pokrojonego w kostkę sera, mieszamy *** *** Na bagietki nakładamy farsz i posypujemy pozostałym serem *** *** Wkładamy do piekarnika
Blog z ApetytemZapiekanki a’la Mexico Pyszna i treściwa domowa przekąska na bagietce, w meksykańskim stylu. Bogaty w składniki, aromatyczny i delikatnie pikantny farsz nadaje zapiekanką znakomity smak. Po upieczeniu możemy je podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę. Składniki: 4-5 mini bagietek Farsz: 300g mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)potrawy dodajemy przecier pomidorowy, słodki sos chilli, odsączoną z zalewy fasolę oraz kukurydzę z puszki. Całość doprawiamy do smaku, mieszamy i gotujemy około 5 minuty *** *** Danie odkładamy do wystudzenia *** *** Bagietki przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki *** *** Na bagietki nakładamy farsz *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez 5-10 minut, aż ser się roztopi
Blog z Apetytemktórym są posypane kanapeczki możecie zamienić na drobno posiekany koperek. Mój przepis ma być tylko inspiracją dla Was, a składniki możecie dowolnie zmieniać. Składniki (na ok. 8 kanapeczek) pół bagietka 8 oliwek 50g łososia wędzonego 100g serka śmietankowego – kanapkowego 2 plasterki cytryny odrobina soku z cytryny łyżka szczypiorku Kanapeczki z łososiem – przepis Mi osobiście najlepiej te kanapeczki smakują(...)pokrojonej bagietce. Wolę pszenne pieczywo, ale za kromkami bagietki przemawia jeszcze fakt, że będą niewielkie i dosłownie na dwa kęsy. Więc przystawka idealna. Wracając do sposoby przygotowania kanapeczek. Bagietkę kroimy w kromki o grubości ok. 1 cm. Następnie każdą z nich smarujemy serkiem śmietankowym i układamy kawałek łososia. Oliwki kroimy na pół i układamy obok łososia wędzonego na kromkach pieczywa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli do niego przekonywać Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: ½ bagietki (około 12 – 16 cm) 60 – 70 g sera pleśniowego 1 pomidor kawałek masła zioła prowansalskie, oregano Przygotowanie: Bagietkę pokroić na 8 małych kawałków. Każdy kawałek posmarować masłem i posypać(...)ziołami. Pomidora sparzyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na bagietce kawałki pomidora, a na niego kawałki sera pleśniowego. Piec na papierze do pieczenia przez 10 – 15 minut w 130 stopniach (do czasu, aż ser się rozpuści). Krok po kroku: 1. Pokroić bagietkę i posmarować masłem 2. Ułożyć pomidora i ser 3. Upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Bruschetta z serem
KuchniaWeDwoje.plBagietki pewnie uwielbia każdy, mowa oczywiście o tych francuskich z tradycjami. Jednak w domu można taką bagietkę upiec samemu, trochę zabawy, trochę zagniatania i bagietka z chrupiącą skórką i na Waszym stole się pojawi. Wiem, wiem to nie będzie taka sama ale równie pyszna i z równie chrupiącą skórką. Upieczcie koniecznie. Francuska bagietka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieposypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami. Pomysły na przekąski: ** Jajka z łososiem ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Ryba w sosie czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) 3 łyżki oliwy z oliwek bazylia sól i pieprz Bagietkę pokrój w kromki o grubości około 1-2 cm. Ułóż(...)nasienne wraz z sokiem pozostawiając twardy miąższ, a mozzarellę odsącz z zalewy – pokrój je w kostkę. Przełóż do miseczki, dodaj posiekaną bazylię. Wymieszaj. Porcje sałatki nałóż na kromki bagietki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 5-10 minut w temp. 200 stopni (aż ser się stopi) . Po wyjęciu z piekarnika uprósz solą i pieprzem. Zamiast bazylii, możesz
Kulinarny S.O.S.Jakiś czas temu pokazywałam Wam jak samodzielnie przygotować bagietki czosnkowe . Dziś idę o krok dalej, przedstawiając Wam przepis na przygotowanie takich bagietek całkowicie od podstaw, łącznie z samą bułką. Powiem Wam, że te domowe są duuużo lepsze 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 50-70 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli(...)rąk, przykrywamy je w misce ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (na około godzinę). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej z nich formujemy podłużną bagietkę. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy, przykryte ściereczką, na około 30 minut do napuszenia. Po tym czasie nacinamy je ukośnie ostrym nożem. Miękkie masło ucieramy z przeciśniętym
Smaki Na TalerzuPyszne, szybkie bagietki orkiszowe, to domowa alternatywa dla kupnego pieczywa. U nas domowe chleby, bułki, bagietki to standard już od dobrych kilku lat. Co jakiś czas tylko dorabiam nowe przepisy, by było urozmaicenie. W tym dość ciężkim dla nas czasie, zachęcam tym bardziej, by przemóc się i zacząć przygodę z domowym pieczywem. Nie musimy chodzić codziennie do sklepu po bułki(...)chleb, itp., kiedy tylko zechcemy w kilka chwil wyczarujemy pyszne, domowe bagietki, bułki, itp. Jak na mąkę orkiszową są wyjątkowo puszyste, to dzięki typowi użytej mąki. Polecam :-) Składniki: - 370g mąki orkiszowej typ700 lub typ450 - 150g mąki żytniej jasnej typ720 - 10g soli himalajskiej - 30g świeżych drożdży - 30g oliwy z oliwek (daję z wytłoczyn) - 350g (ml) letniej wody (u mnie
Smaczne ZdroweOpis Zapiekanka na bułce : Zapiekanka na bułce zna chyba każdy. Tradycyjnie zapiekanki przygotowuje się na bagietce, pszennej bułce typu kajzerka lub bułce. Jeżeli w domowych szafkach zalega nam chleb, który niedługo nie nada się do zjedzenia, również możemy go użyć do zapiekanek. Zapiekanka to pyszny fast food, który możesz zrobić także w domu. Z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet niedoświadczony(...)dodatki możemy dobierać wedle własnego upodobania i tego co mamy akurat w lodówce. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki oraz inne przepisy na zapiekanki . Składniki : 2 długie bagietki pszenne (lub 4 przekrojone bułki) 1 pierś z kurczaka 1 łyżka masła 20 dag żółtego, startego sera Sól, pieprz 1 czerwona cebula Świeża bazylia Składniki na sos : 2 ząbki czosnku
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezimowy coraz krótsze. Dobrze że Piekarnia Amber rozświetliła i ociepliła mój listopad i razem z innymi Piekarzami i Piekarenkami ogrzewaliśmy się przy piekarnikach. Tym razem do upieczenia Ania wybrała bagietki z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Bagietki dość proste w przygotowaniu, tylko moje nie są tak piękne jak Jacka ale zapewniam Was że równie smakowite i zniknęły(...)szybko. Polecam te bagietki do zrobienia, mają chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz, są super. Zimna fermentacja sprawiła że mają głęboki, lekko kwaskowy smak. Bagietki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-) Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki: Bagietka 1 duża lub 2 małe C The post Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeChrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać! Crostini z serem mozzarella i szpinakiem SKŁADNIKI: kilka kromek bagietki 200 g mrożonego szpinaku(...)duża kulka mozzarelli drobno posiekana sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa 3 ząbki czosnku olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Kromki bagietki lekko skrapiamy odrobiną oleju. Szpinak rozmrażamy na patelni, gdy woda odparuje doprawiamy do smaku. Czosnek obieramy i siekamy drobniutko. Na kromkach bagietki układamy kolejno: rozsmarowujemy szpinak, na to kilka kawałeczków czosnku i 2-3 kawałeczki posiekanej mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Zasmakuj KuchniGuacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej walory i smak. Alternatywa pysznej przystawki na słoneczne dni. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1/2 szalotki 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 garść liści bazylii 1 garść posiekanej kolendry 1 dojrzały pomidor 2 łyżki oliwy(...)pierwszego tłoczenia 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 szczypta suszonej ostrej papryczki 1 bagietka Wykonanie: Awokado przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ, przełożyć do pojemnika, dodać pokrojoną szalotkę, ząbek czosnku, bazylię, wycisnąć sok z połowy cytryny, dolać oliwę, oprószyć solą, pieprzem oraz ostrą papryczką. Zblendować całość, dodać pokrojony w drobną kostkę pomidor, oprószyć odrobiną posiekanej kolendry
Wino Francja KuchniaGuacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej walory i smak. Alternatywa pysznej przystawki na słoneczne dni. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1/2 szalotki 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 garść liści bazylii 1 garść posiekanej kolendry 1 dojrzały pomidor 2 łyżki oliwy(...)pierwszego tłoczenia 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 szczypta suszonej ostrej papryczki 1 bagietka Wykonanie: Awokado przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ, przełożyć do pojemnika, dodać pokrojoną szalotkę, ząbek czosnku, bazylię, wycisnąć sok z połowy cytryny, dolać oliwę, oprószyć solą, pieprzem oraz ostrą papryczką. Zblendować całość, dodać pokrojony w drobną kostkę pomidor, oprószyć odrobiną posiekanej kolendry
Wino Francja Kuchnia