Jakiś czas temu pokazywałam Wam jak samodzielnie przygotować bagietki czosnkowe . Dziś idę o krok dalej, przedstawiając Wam przepis na przygotowanie takich bagietek całkowicie od podstaw, łącznie z samą bułką. Powiem Wam, że te domowe są duuużo lepsze 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 50-70 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju Dodatkowo: 70 g miękkiego masła 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Do garnuszka rozkruszamy drożdże... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...