bagietka - 3616 przepisów (strona:27/242)

DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE 93

się skusić na przygodę z domowym pieczywem i sprawdź, ile satysfakcji dają własnoręcznie wypieczone cuda! Oto przepis na DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE. Pycha! Artykuł DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zupa czosnkowa z Francji czyli Le Tourin Faceta w Kuchni 81

zapiec w piekarniku, gdzie indziej na gotową zupę wlewa się odrobiną wina czerwonego wyrywanego. Jedno co łączy La Tourin, to prostota jej wykonania, grzanki lub dwu-trzy dniowe bagietki i niesamowity smak na, który Cię zapraszam. 👥 – 4 ⏰ – 30 minut 🇨🇵 – Francja ✅ Składniki ✅ 10-12 ząbków czosnku ✅ 1-2 cebule ✅ 1-3 łyżki oliwy z oliwek ✅ 25 g masła(...)łyżki mąki ✅ 1-1/5 Litra wody ✅ 2 żółtka ✅ 2 biała z jaj ✅ 1 łyżka octu winnego czerwonego ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony ✅ Bagietka 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Rozgrzej rondel o grubym dnie. 🛠️ Wlej oliwę i dodaj masło. 🛠️ Wrzuć cebulę pokrojoną w dość małą kostkę. 🛠️ Czosnek obierz i rozgnieć bokiem noża. 🛠️ Dodaj czosnek do rondla i smaż razem z cebulą, uważając by czosnek się

RafalCook
Hiszpania - Bagietka z panierowanymi karczochami (Bocadillo de alcachofas) 84

Mieszkańcy Madrytu mają bocadillo de calamares, czyli bagietkę z panierowanymi i smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami z kalmarów. My stworzyliśmy wersję wegańską - z karczochami, czyli bocadillo de alcachofas. Do tego oczywiście małe piwko (caña) i czujemy się jakbyśmy byli na Plaza Mayor w hiszpańskiej stolicy. Składniki (2 porcje): - 2 małe bagietki lub jedna duża - słoik marynowanych karczochów - sól - pół szklanki(...)patelni rozgrzewamy olej. Gdy będzie gorący, smażymy na nim panierowane karczochy, aż będą chrupiące, czyli po 1-2 minuty z każdej ze stron. 4) Usmażone karczochy ładujemy w bagietkę. Zapijamy zimnym piwkiem

Roślinożerni urlopowicze
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 144

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i lekko wilgotne. Dzięki temu, że zawierają kefir długą utrzymują swoją świeżość i nie zsychają się tak szybko jak te kupne. Użycie mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej sprawiło, że bułki stały się bardziej wartościowe odżywczo(...)wystudzone masło i wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem. Ciasto powinno być luźne i klejące - nie ma potrzeby dodawania dodatkowej ilości mąki. Otrzymaną masę wykładamy do formy do bagietek, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30-40 min., aby urosło. Po tym czasie, wierzch bagietek smarujemy wodą i posypujemy płatkami owsianymi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 144

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i lekko wilgotne. Dzięki temu, że zawierają kefir długą utrzymują swoją świeżość i nie zsychają się tak szybko jak te kupne. Użycie mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej sprawiło, że bułki stały się bardziej wartościowe odżywczo(...)wystudzone masło i wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem. Ciasto powinno być luźne i klejące - nie ma potrzeby dodawania dodatkowej ilości mąki. Otrzymaną masę wykładamy do formy do bagietek, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30-40 min., aby urosło. Po tym czasie, wierzch bagietek smarujemy wodą i posypujemy płatkami owsianymi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
BAGIETKI Z SAMOPSZY, PŁASKURKI I ORKISZU 124

kolekcji pysznych domowych bagietek doszły kolejne, tym razem z płaskurki, samopszy i orkiszu. Ta wersja nie jest tak błyskawiczna jak poprzednie, ale jest jeszcze smaczniejsza Dzięki kilkukrotnemu zbijaniu ciasta, cały proces przygotowania się wydłuża, ale za to jest ono mega puchate, a gotowy produkt ma super dziury... no i ten smak... Aromat tego ciasta jest po prostu bajeczny... Pachnie(...)nasza szynka pieczona w chlebie... Z poniższych ilości wychodzą 4 bagietki Składniki: - 200g mąki z płaskurki typ650 - 200g mąki z samopszy typ650 - 200g mąki z orkiszu typ750 - 10g soli himalajskiej (zwykłej mniej) - 30g świeżych drożdży - 30g oleju, oliwy (daję z wytłoczyn) - 400g (ml) ciepłej wody (filtrowanej lub źródlanej) + mąka do podsypania blatu * "Pszenica samopsza  to jedno z najstarszych udomowionych

Smaczne Zdrowe
GRILLOWA UCZTA NIE TYLKO W TRADYCYJNYM WYDANIU! 124

Takie rozpoczęcie sezonu to ja rozumiem! Oprócz standardowych dań serwowanych na grillu, takich jak kiełbaski, szaszłyki czy apetyczne sałatki, znalazło się miejsce również dla niekonwencjonalnych dań na grilla! Grillowane bagietki ze śledziem i warzywami niesamowicie pozytywnie zaskoczyły wszystkich! Każdy z wielką przyjemnością zjadł bułę do końca! Taka gorąca smakowała fantastycznie! Byli i tacy, którzy zawołali o dokładkę! Zobaczcie! Może(...)weekend zainspiruje Was moja grillowa uczta! SKŁADNIKI NA BAGIETKI: * pszenne bagietki – 4 szt * śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200g SEKO – 2 opakowania * grillowana kukurydza * świeży szpinak * prawdziwe, dobrej jakości masło * czosnek * świeży ogórek SAŁATKA: świeży szpinak baby + pieczone ziemniaki + pieczone buraki + śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200 g SEKO ( wraz z olejem i cebulką

Ostra na Słodko
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 84

zawahania możemy ją spakować i zabrać ze sobą np. do szkoły, pracy, czy na trening. Składniki 200 g piersi z indyka 1 jajko Bułka tarta Olej Sałata strzępiasta 1 bagietka 2 plastry czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli(...)drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół. Na dolną część kładziemy umyte liście sałaty strzępistej, następnie indyka, plastry cebuli i odrobinę majonezu. Całość przykrywamy górną częścią bagietki

Programista w kuchni
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 181

różnych przepisów na tą przystawkę. Najpopularniejsza to wersja z pomidorami i bazylią. Nasza wersja bruschetty będzie dodatkowo wzbogacona o wywodzący się ze słonecznej Italii ser mozzarella . Składniki 2 pomidory bagietka 1 kulka mozzarelli garść liści bazylii 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól pieprz zioła prowansalskie 20g parmezanu Bruschetty z pomidorami i mozzarellą – przepis Bagietkę kroimy w kromki. Pomidory(...)rozcieramy z solą. Pomidory, mozzarellę, bazylię i czosnek mieszamy w misce z odrobiną oliwy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Na przygotowane pomidory nakładamy na każdą kromkę bagietki. Całość posypujemy startym parmezanem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 5-6 minut . Smacznego! Artykuł Bruschetty z pomidorami i mozzarellą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mule w białym winie 127

istotny sposób wzbogacają smak małży. Mule w białym winie najlepiej podawać z cząstką cytryny. Zawsze dodaję dużo masła i wina, a spowodowane jest to tym iż uwielbiam maczać kawałek bagietki w tym sosie jedząc małże. Sos zdecydowanie wzbogaca smak dania. Składniki: 1 kg świeżych muli (opcjonalnie mrożonych) 125 ml białego wytrawnego wina 4 ząbki czosnku Pęczek natki pietruszki 50g masła(...)Cząstki cytryny, skórka z cytryny Bagietka do podania Sposób przygotowania: Kupując świeże małże przed przyrządzeniem musimy je najpierw sprawdzić. Zamknięte małże odkładamy na bok, są dobre. Tymi, gdzie muszle są uchylone należy delikatnie postukać o blat i odstawić na chwilę. Jeżeli małż jest żywy zamknie muszlę. Wszystkie muszle, które pozostaną otwarte należy wyrzucić. Dobre małże płuczemy pod bieżącą wodą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bruschetty z guacamole i łososiem 190

być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem. Składniki na bruschetty z guacamole i łososiem dojrzałe awokado sól bagietka wędzony łosoś kiełki rzodkiewki oliwa Przepis na bruschetty z guacamole i łososiem Bagietkę kroimy w cienkie kromeczki, skraplamy je oliwą, a następnie zapiekamy w piekarniku przez ok. 7 minut(...)miseczki przekładamy awokado (aby wydrążyć miąższ z awokado przecinamy je na pół, wyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI   Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kremowa zupa serowa z mascarpone 211

korzeń – wielkości małego ziemniaczka 1 marchewka sól pieprz 1 czubata łyżka serka mascarpone 1 łyżka śmietany 18% 150 g serka topionego śmietankowego 1 łyżka startego parmezanu szczypiorek bagietka oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 3 listki bazylii 1/2 cebula   W garnku z wodą gotuję obrane i pokrojone w kawałki – ziemniaki, marchewkę, selera, wrzucam też 1 ząbek czosnku(...)garnka z warzywami. Solę trochę wodę. Gdy warzywa są miękkie dodaję serek topiony, blenduję. Chwilę gotuję. Dodaję mascarpone, śmietanę i parmezan. Blenduję. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroję na kromeczki. W kubku mieszam 2 łyżki oliwy z oliwek, rozmiażdżony czosnek i posiekaną bazylię. Smaruję oliwą czosnkowo-bazyliową kromki bagietki i zapiekam je w piekarniku – około

MojaQchnia.pl
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 136

zawahania możemy ją spakować i zabrać ze sobą np. do szkoły, pracy, czy na trening. Składniki 200 g piersi z indyka 1 jajko Bułka tarta Olej Sałata strzępiasta 1 bagietka 2 plastry czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli(...)drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół. Na dolną część kładziemy umyte liście sałaty strzępistej, następnie indyka, plastry cebuli i odrobinę majonezu. Całość przykrywamy górną częścią bagietki

Programista w kuchni
Bagietki bez wyrabiania 345

Bagietki dla leniwych dziś mam do pokazania. Te bagietki zarabia się wieczorem, one sobie rosną a potem drugiego dnia można je upiec. Mają chrupiącą skórkę i mięciutkie wnętrze, są idealne na zapiekanki czy z samym masłem, polecam. Bagietki bez wyrabiania. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania