bagietka - 3616 przepisów (strona:13/242)

Bagietka z gorgonzolą, miodem i gruszką 161

Ostry, kremowy smak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako danie Kuchni Zachodniej. Składniki na 4 porcje: • ser Gorgonzola Cremoso 200 g • 4 kromki bagietki korzennej przekrojonej wzdłuż • 4 łyżeczki płynnego miodu • 4 łyżeczki sosu balsamicznego • 4 łyżeczko oliwy(...)gruszki • rukola • pieprz grubo mielony Wykonanie: • Bagietkę posmarować gorgonzolą i polać miodem robiąc kratkę. • Gruszkę ze skórką przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazdo nasienne, wyciąć ogonek i szypułkę oraz pokroić w cieniutkie plastry. • Bagietkę zapiec w 200 st.C przez 5-6 minut, aż miód się skarmelizuje. • Talerz polać ozdobnie sosem balsamicznym, ułożyć bagietkę

To co kocham
Bagietki faszerowane wg Aleex 186

być odpowiednio przeprowadzone. Dlatego mam nadzieję, że wybaczycie mi tę nieobecność. Przez ten czas sporo się działo, ale o tym napiszę kiedy indziej. A dziś zapraszam Was na faszerowane bagietki. Przepis na nie znalazłam gdzieś w czeluściach Internetu, ale nie na blogach. Nie potrafię dokładnie zidentyfikować miejsca. Dostosowałam go do naszych upodobań i oto jest! Bagietki świetnie smakują. Można(...)podać na kolację lub jako przekąskę. Podczas oglądania futbolowych zmagań mogą być świetne do piwa, nadają się również na grilla. Koniecznie je wypróbujcie. Składniki: • 4 krótkie bagietki pełnoziarniste • 10 dag chudego boczku • 1 cebula • 1 jajko • 30 dag pieczarek • 10 - 15 dag sera żółtego • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany • 1 łyżka masła • olej Sposób przygotowania: 1. Boczek i cebulę pokroić

W mojej kuchni
PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM (wersja II) 171

Kolejna propozycja pieczonych bagietek z dodatkiem kiełbasy, pieczarek i czerwonej papryki. Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków  zajrzyj tutaj Składniki: * 2 bagietki (użyłam gotowe bagietki do zapiekania w piekarniki * 4 jajka * żółty ser starty na tarce o dużych oczkach * 1 łyżka majonezu * 1 kiełbasa zwyczajna * 1 mała czerwona papryka * 6-7 pieczarek * sól Wykonanie(...)bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, polane ketchupem. Można też takie bagietki podać jako przekąski, pokrojone

Zrób to smacznie
Bagietki pszenne 227

innego. W sumie jak dobry jest, to po co mam coś innego robić? Ale ponoć się nie rozwijam. No dobra, jak tak, to tak. Wykręciłem Madzi parę bagietek, będę miał spokój na kilka dni. Ale w sumie pewnie ma rację. Chleby u nas na blogu niezbyt często się pojawiają. Pora zakasać rękawy i to zmienić. Postaram się co jakiś czas(...)robotem kuchennym 7-10 minut. Ewentualnie 15 minut ręcznie. Wyrobione ciasto przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i formujemy bagietki. Takie długie i cienkie wałki robimy, później urosną i będą wyglądały jak bagietki. Układamy je na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formie do bagietek. Jak nie macie takiej formy (zachęcam

Marder&Marder Manufacture
Włochy: Bruschetta 194

drogie ekspresy ciśnieniowe. Po tym krótkim wprowadzeniu czas na moją dzisiejszą, słoneczną propozycję, aby pod koniec weekendu dobrze Was nastroić przed nadchodzącym tygodniem. Proszę Państwa, oto Bruschetta! Przepyszna wersja bagietki z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Same podstawowe dla włochów produkty. Przepis na bagietki, które widać na zdjęciach znajdziecie tutaj , bardzo gorąco je polecam, przy odrobinie wprawy zaczynają wychodzić bardziej niż(...)rewelacyjne, a na pewno zdrowsze i smaczniejsze niż w markecie. Bruschetta 1 bagietka 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii zioła prowansalskie sól pieprz oliwa z oliwek Bagietkę pokroić na kromki, każdą polać delikatnie oliwą, można też po prostu skropić lub rozprowadzić nożem, i podsmażyć na złoty kolor na patelni (z racji tego, że nasza bagietka była ledwo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Domowe bagietki 182

Domowe bagietki Pyszna domowa bagietka o chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu, szybka i prosta w wykonaniu. Nie ma bata aby się nie udała. Z podanej ilości składników wychodzą 4 solidne bagietki. Cały trud jaki trzeba wykonać to formowanie bagietek-ciasto z podanego przepisu jest dość miękkie i lepiące, ale dla chcącego nic trudnego.  Składniki: 4 szklanki mąki pszennej (ewentualnie(...)uzyskaniu gładkiej masy, ciasto przekładamy do miski nasmarowanej oliwą do wyrośnięcia. Gdy ciasto co najmniej podwoi swoją objętość wykładamy delikatnie na stolnicę, dzielimy nożem na porcje i delikatnie formujemy bagietki o długości 30-40 cm. Bagietki układamy na blaszce wysmarowanej oliwą i czekamy jeszcze pół godziny, by podrosły. Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Przed samym włożeniem blachy do piekarnika, wnętrze

na moim stole...
Maślane bagietki czosnkowe 250

mnie czystą przyjemnością. Marzy mi się taka mała manufaktura chleba, tylko to co ręcznie stworzę....może kiedyś?. Dzisiaj mocne aromaty czosnku, ziół i dobrego masła. Składniki na 6 bagietek o długości ok 30 cm: 1 kg mąki pszennej, w zależności od rodzaju mąki może być potrzebne 10 dag więcej 2 i 1/2 szk letniej wody 10 dag świeżych drożdży(...)odstawiamy do czasu, aż podwoi swoją objętość, ok. 30-40 minut.  3. Po wyrośnięciu ciasto przekładamy na omączony blat kuchenny, dzielimy na 6 części i formujemy podłużne bagietki, układamy je na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i nacinamy bardzo ostrym nożem. Pozostawiamy do wyrośnięcia. 4. W czasie wyrastania bagietek masło rozgniatamy widelcem, dodajemy czosnek przeciśnięty

Apetyczna babeczka
Rolowane Małe Kanapki 220

Ładne niewielkie i pyszne a przy tym ciekawie wyglądają. Niestety żeby się trzymały trzeba je przygotować dzień wcześniej ale warto. Świetna przekąska która nie wymaga wiele pracy. Składniki: 1 bagietka masło mix sałat kilka plasterków szynki kilka plastrów sera   Przygotowanie: Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części. Naciąć bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać(...)końca (naciąć jak bułkę na hot doga). Wydrążyć wnętrze bagietki. Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser. Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą. Tak przygotowane bułki włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe. Smacznego

Mama Gotuje
Wiosenne Kanapeczki 167

tylko na niedzielne leniwe poranki. Aby je zrobić wystarczy odrobinę dobrego humoru, chęci i kreatywności. Nieduże, kolorowe, posypane rzeżuchą i co najważniejsze pyszne. Do wszystkich kanapeczek wykorzystałam bagietkę, którą pokroiłam po skosie. Kanapeczka z jajkiem: bagietka posmarowana majonezem, na to jajko pokrojone w plasterki, oliwki i rzeżucha. Kanapeczka z białym serem 1: bagietka posmarowana masłem, na to twarożek i rzeżucha(...)Kanapeczka z białym serem 2: bagietka posmarowana masłem, na to twarożek, suszony pomidor i rzeżucha. Kanapeczka z żółtym serem 1: bagietka posmarowana masłem, na to ser żółty, oliwki i rzeżucha. Kanapeczka z żółtym serem 2: bagietka posmarowana masłem, na to ser żółty, wędlina, oliwki i rzeżucha

Mama Gotuje
Bagietka z grilla + film 177

Kolejnym prostym i szybkim w przygotowaniu przysmakiem z grilla jest pyszna bagietka z masłem czosnkowym, pieczarkami i żółtym serem. Taka bagietka będzie ciekawym i chrupiącym dodatkiem do mięs i warzyw z rusztu a także samodzielną przekąską na gorąco . składniki na 2 bagietki 2 małe bagietki 1/2 kostki masła 3 ząbki czosnku 15 dag małych pieczarek 15 dag żółtego sera(...)grilla, wszystkie składniki ucieramy łyżką tak aby dobrze się połączyły. Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plastry, a ser żółty ścieramy do miseczki na tarce o małych oczkach. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół a następnie smarujemy masłem czosnkowym. Na bagietkach układamy plasterki pieczarek i posypujemy startym żółtym serem. Bułki składamy i zawijamy w folię aluminiową, pieczemy około 10 minut

Smakowite Dania
Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku 268

bagietka        2 kulki mozzarelli (ok.300g)                                 3-4 pomidory 100ml oliwy z oliwek  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki przyprawy(...)bruschetty (lub mieszamy szczyptę soli, pieprzu, po pół łyżeczki bazylii, oregano,trochę czosnku i papryki słodkiej) PRZYGOTOWANIE Bagietkę kroimy na 16 kromek, każdą z kulek mozzarelli na 6 plastrów, pomidory na 12 grubych plastrów. Oliwę wlewamy do głębokiego talerza, dodajemy sok z cytryny i przyprawę. Mieszamy. Każdą kromkę bagietki maczamy z obu stron, po czym zaczynamy nabijanie na patyczki

Moje Kuchenne Rewelacje
Paluchy drożdżowe z szynką i serem 298

Paluchy drożdżowe z szynką i serem powstały przy okazji przygotowywania bagietek pszennych. Przepis na ciasto jest taki sam. To ulubione paluchy drożdżowe mojego męża, wg niego są bardzo smaczne. Paluchy drożdżowe nadziane są szynką i serem, Piotrek nie pozwala im nawet przestygnąć na kratce, zjada je gorące. Mój robot z hakiem do wyrabiania świetnie radzi sobie z ciastem drożdżowym(...)znacznie skraca czas przygotowania tych paluchów. Polecam też rogale drożdżowe z pikantnym farszem. Przepis na najlepsze paluchy drożdżowe z szynką i serem, polecam Specjalności drożdżowe na blogu:   Bagietki pełnoziarniste rustykalne bagietki Rustykalne bagietki pszenne Bagietki pszenno-żytnie ekspresowe (rustykalne bagietki) Bułki domowe wielozbożowe Chleb z garnka Bułka paryska ekspresowa Składniki na 8 dużych paluchów: - 400 g mąki pszennej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułki domowe wielozbożowe 215

Kolejny mój przepis z serii domowa piekarnia. Tym razem po serii różnorakich bagietek upiekłam bułki domowe wielozbożowe. Czemu wielozbożowe, gdyż wykorzystałam trzy rodzaje mąki: pszenną, żytnią i pszenną pełnoziarnistą. Już kolejny raz wykorzystałam  mąkę pełnoziarnistą Lubella. Ostatnio piekłam Bagietki pełnoziarniste. Bułki domowe wielozbożowe wyszły wyśmienite, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Na blogu uzbierało się całkiem sporo przepisów na domowe(...)pieczywo: Bułki razowe z płatkami Bułki wielozbożowe (domowe) Bułki owsiane (domowe) Bułki pszenne z sezamem Bułki pszenne z otrębami Były już idealne rustykalne bagietki  jak z paryskiej piekarni  Polecam również przepis na rustykalne bagietki pszenno-żytnie. – Przepis na chleb z garnka - bułka paryska – rustykalne bagietki pszenne Bułki domowe wielozbożowe wraz z wyrastaniem i pieczeniem były gotowe w ciągu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini pizze z bagietki + film 137

Mini pizze z bagietki to znakomity pomysł na każdą domówkę. Takie kanapeczki to szybka, chrupiąca i smaczna przekąska, łatwa do przygotowania. Szynka, pomidorki, ser, szczypiorek i bagietka, świetnie się ze sobą komponują, tworząc świetny efekt smakowy.     składniki na 4 porcje 1 duża bagietka 10-12 pomidorków koktajlowych 200 g szynki konserwowej w plastrach 150 g żółtego sera(...)dymki drobno siekmy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wrzucamy pokrojoną szynkę, pomidorki, szczypiorek, żółty ser oraz majonez, wszystko doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na grubsze kromki około 1,5 cm a następnie na każdej kromce umieszczamy porcję wcześniej przygotowanej masy. Tak przygotowane mini pizze układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Smakowite Dania
Zielona szakszuka ze szpinakiem i fetą 153

jajka ściółkowe garść posiekanej cebulki dymki lub szczypiorku 60 g słonej fety 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa GRZANKI CZOSNKOWE świeża bagietka masło czosnkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: GRZANKI CZOSNKOWE Jeśli do swojej szakszuki chcesz zaserwować świeże, chrupiące grzanki, rozpocznij od ich przygotowania. Bagietkę pokrój w kromki, każdą posmaruj masłem czosnkowym. Ułóż(...)/wp-content\/uploads\/2021\/07\/szakszuka-ze-szpinakiem-480x270.jpg"],"description":"\u015aniadaniowa propozycja dla mi\u0142o\u015bnik\u00f3w szpinaku. Zielona szakszuka z m\u0142odymi li\u015b\u0107mi szpinaku z chrupi\u0105cymi grzankami czosnkowymi.","keywords":["bagietka","czosnek","feta","Jajka","papryka","szpinak","szakszuka","szakszuka ze szpinakiem","zielona szakszuka","szakszuka szpinakowa","jajka w szpinaku","szpinak baby","fit szakszuka","grzanki czosnkowe","bagietka z mas\u0142em czosnkowym","mas\u0142o czosnkowe

ProstePesto.pl