bagietka - 3616 przepisów (strona:8/242)

Zapiekane bagietki z awokado i łososiem 181

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekane bagietki z awokado i łososiem – przekąski imprezowe Efektowne, kolorowe apetyczne i proste w wykonaniu przekąski imprezowe w postaci zapiekanych bagietek z pastą z awokado, łososiem i zielonym ogórkiem, które w błyskawicznym tempie będą znikać ze stołu. Takie kolorowe kanapeczki równie dobrze można przygotować na śniadanie. Zapiekane bagietki z awokado i łososiem Składniki: 2 bagietki 1 awokado(...)100g wędzonego łososia 2 ząbki czosnku Cytryna Oliwa z oliwek Sól Pieprz 1 zielony ogórek 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Zapiekane bagietki z awokado i łososiem Przygotowanie: Bagietki kroimy na kromki o grubości około trzech centymetrów najlepiej pod ukosem, każdą kromkę z wierzchu smarujemy oliwą np. pędzlem silikonowym, a gdy wszystkie będą gotowe, wkładamy do piekarnika nagrzanego

Księga-Smaku
BAGIETKI 143

Bagietki piekłam pierwszy raz wcześniej były już bułki pszenne   , nieskromnie powiem że Bagietki wyszło przepyszne, w środku miękkie z  wierzchu   chrupiące. Przygotowałam je z myślą o pikniku na którym świetnie się sprawdziły-wszystkim smakowały. Bagietki przygotowałam według przepisu  z książki „ Pieczywo siostry Marii ” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis(...)wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość ) Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na cztery równe części i z każdej utoczyć wałek długości i grubości bagietki Bagietki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia W tym czasie przygotować nadzienie : miękkie masło utrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posiekanymi ziołami

RAROSSA
Dyniowe bagietki z rozmarynem i żurawiną 160

Chleb z dodatkiem surowych warzyw lub owoców jest bardzo puszysty i wilgotny. Chleb dyniowy bez wątpienia do takich wypieków należy. Wczoraj upiekłam rustykalne dyniowe bagietki z rozmarynem i żurawiną. Dodałam utartą na grubych oczkach surową dynię…tak wciąż walczę z tą samą dynią Crown Prince, ale już powoli ją wykańczam. Niedługo będę musiała zrobić nowe zapasy, zwłaszcza(...)Halloween raczej dyni w sklepie nie spotkam. Mam jeszcze parę przepisów do opracowania, gdzie dynia występuję w roli głównej. A tym razem wymyśliłam sobie dyniowe bagietki. Upiekłam je z mąki orkiszowej razowej i pszennej, na pszennym zakwasie z odrobiną drożdży. Są puszyste i mają chrupiącą skórkę. Nie ma jak domowe wypieki! Bagietki własnej roboty, a zwłaszcza te na zakwasie

codojedzenia
Bagietka jak z piekarni 70

Kupowałam bagietki z piekarnik, i zakochałam się w nich. Pomyślałam sobie a może tak zrobić samemu. Chciałam żeby wyszły, chrupiące, rumiane z pęcherzykami ciasta. Wydawało mi się to nie możliwe. Bo ciasto po wyrośnięciu i wyrobieniu dobrym powinno mieć właśnie takie pęcherzyki jak bańki mydlane.Nie muszę pisać jaki niebiański zapach rozchodzi się po całym domu.Do zrobienia ich użyłam Mąkę Szymanowską(...)godzinę do wyrośnięcia. Wykładam na stolnicę ponownie zagniatam i dzielę ciasto na pięć części, mniej więcej po około 310 g. Przykrywam kawałki ciasta ręcznikiem żeby nie wyschły. Formuję pierwszą bagietkę. Na stolnicy podsypuję mąkę. Ciasto rozciągam na prostokąt 20x10. Wymiary tutaj nie są istotne ale podaję jak robiłam. Posypuję mąką na wierzchu i zwijam w rulon od krótszego boku. Ponowie

wesoła kuchnia
Bánh mì – przepis na wietnamskie kanapki 73

panowania odcisnęło swoje piętno na kulturze Wietnamczyków. Widać to między innymi w kuchni, a bánh mì jest tego idealnym przykładem. Kanapka łączy w sobie francuskie opakowanie – bagietkę – z azjatyckim wnętrzem i dodatkami. Można teraz spotkać setki wersji tego przysmaku, zarówno mięsne, jak i wegetariańskie. Wydaje mi się, że jedną z najbardziej egzotycznych wariacji jest ta z … lodami(...)świeżego ogórka i majonezem bądź innym sosem przygotowanym na jego bazie. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Samo bánh mì oznacza w języku wietnamskim pieczywo. Francuzi przywieźli do Kochinchiny swoje ukochane bagietki i zostały tam aż do dziś. Wietnamczycy wprowadzili jednak drobne modyfikacje do wypiekanego przez siebie pieczywa. Zamiast używać do pieczywa wyłącznie mąki pszennej jak w Europie, w Wietnamie dodaje się

Na-talerzu.pl
Bagietki czosnkowo-ziołowe 88

Bagietki czosnkowo-ziołowe Cieplutkie, chrupiące oraz pachnące czosnkiem i ziołami domowe bułeczki. Świetne zarówno na śniadanie, jak i na kolację oraz jako imprezowy dodatek do sałatek. Polecam serdecznie!     Składniki: Ciasto: 1kg mąki pszennej 500ml ciepłej wody (nie gorącej!) 50g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli 8 łyżek oleju Masło ziołowe: 50g masła(...)spożywczą lub ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Wyrośnięte ciasto wyrabiamy raz jeszcze i dzielimy na 8 równych części *** *** Z ciasta formujemy podłużne bagietki, które następnie układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Bagietki przykrywamy ściereczką i odkładamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut *** *** W międzyczasie przygotowujemy masło czosnkowe: do miękkiego masła dodajemy

Blog z Apetytem
Bagietki zapiekane z masą jajeczną i boczkiem 405

Zamarzyły mi się bagietki wypełnione zapieczoną masą jajeczną. Taka jajecznica w bułce. Z jajecznicą konsystencjonalnie niewiele miało to wspólnego, ale mogę powiedzieć, że zachcianka została spełniona. Zapiekałam 3 bagietki. Wykorzystałam takie domowe i jedna z nich ewidentnie większa była od pozostałych (to jedna z tych na zdjęciu). Zmieściło mi się do niech znacznie więcej jajecznej masy i ona po podanym(...)czasie pieczenia nie do końca się ścięła, dlatego musiała posiedzieć w piekarniku nieco dłużej. Takie bagietki można przygotować na kolację i podać w formie takiej a’la zapiekanki (jak na zdjęciu), lub po zapieczeniu pokroić na plasterki – wtedy może stanowić formę przekąski np podczas spotkania ze znajomymi Fajnie smakuje dodatkowo polana ketchupem (choć przyznaję, że ja mam jakieś

Smaki Na Talerzu
Bagietka z grillowaną gruszką 63

Czas czytania: 2 min Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą i figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może pojawić się na lunch lub na kolację. Fantastyczne pieczywo wypiekane w domu, grillowana soczysta gruszka i do tego wiele innych dodatków sprawiają, że zwykła kanapka staje się niezwykła. Koniecznie spróbujcie, polecam!!! Print Bagietka(...)śniadanie lub lunch. Course Śniadanie Cuisine International Keyword figi, gruszki Prep Time 12 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 17 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients 1 bagietka przepis tutaj 4 połówki suszonych pomidorów 1/2 małej cebuli 4 plasterki twardego sera koziego 2 plastry sera pleśniowego 1 duża gruszka kilka listków świeżej szałwii 1 duża figa świeża kilka listków

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietki nadziewane kurczakiem i serem 166

Bagietki nadziewane kurczakiem i serem to doskonały pomysł na imprezową przystawkę. Do ich przygotowania nie potrzebujemy wyszukanych składników, a efekt zachwyci każdego! Oczywiście do bagietek możecie włożyć także inne składniki, zarówno szynkę, jak i warzywa – na pewno co jakiś czas będę eksperymentowała z nowymi nadzieniami Jestem przekonana, że taka przystawka zniknie pierwsza z imprezowego stołu! Takie ślimaczki z bagietki(...)wyglądają smakowicie, ale i efektownie… każdy się skusi Zachęcam do wypróbowania przepisu i podzielenia się efektami swojej pracy, chętnie zobaczę zdjęcia Waszych nadzianych bagietek Zobacz też: Nadziewane bułeczki na ciepło Mini burgery koreczki na dwa kęsy 3 szybkie przepisy na tosty Menu na imprezę – propozycje przepisów Przepis na bagietki nadziewane kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 40 minut

Kuchnia Bazylii
Bagietki kukurydziane 151

Bagietki pszenne z dodatkiem mąki kukurydzianej, dzięki której mają wyjątkowo chrupiącą skórkę, są mięsiste w środku i wyjątkowe w smaku.  Ciasto wymaga zaczynu który robimy wcześniej (powinien wyrastać od 6 do 10 godzin)  Pyszne są. Dzieci zjadły całą nim zdążyła wystygnąć.  Przepis na trzy średnie bagietki Zaczyn 120 ml wody w temperaturze pokojowej 1 g drożdży instant(...)najmniej podwoić swoją objętość) Następnie wyłóż wyrośnięte ciasto na oprószony mąką blat.  Podziel ciasto na trzy lub cztery części.  Możesz podzielić na dwie- będą dwie całkiem duże bagietki.  Każdy z kawałków ukształtuj delikatnie w nierówny prostokąt i złóż na pół. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut. Po upływie 20 minut ukształtuj bagietki (możesz użyć formy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Po Francusku 122

Francuskie bagietki                                    - ćwiczenie czyni mistrza- Kupiłam upragnione od dawna foremki do bagietek ... no i sie zaczeło testowanie przepisów..... Nie pytajcie ile napiekłam bagietek....zapasu bułki tartej mam na najbliższe pół roku! Szukałam wszedzie. Wypróbowałam wszystkie przepisy dostepne w mojej biblioteczce(...)Okazało sie ze przepis czekał na mnie u Doroty na blogu Moje wypieki . Przepis genialny praktycznie nic nie zmieniałam tylko dodałam wiecej soli i dłuzej popracowałam z ciastem. Bagietki genialne. Polecam :) Przepis na 4 bagietki - szklanka mleka - 2 łyżeczki masła -2 łyżeczki cukru - szklanka wody w temperaturze pokojowej - 8 g suchych drozdzy lub 16 g świeżych (używając świeżych drożdży trzeba

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bagietki pszenne- czterogodzinne 144

Bagietki pszenne czterogodzinne.  Proste do zrobienia i cudownie zaskakują smakiem.  Mała ilość drożdży lekko wydłuża proces wyrastania, ale dzięki temu nie czuć drożdży w bagietce. Stosunkowo duża zawartość wody powoduje, że bagietki są wilgotne w środku.   Jest chrupiąca i mięciutka. Dzieci zjadły zanim zdążyły wystygnąć. Przepis na trzy średnie bagietki 360 ml wody w temperaturze pokojowej(...)Przy drugim wyrastaniu powinny być już widoczne pęcherzyki  powietrza, a ciasto powinno znacznie urosnąć. Wyjąć ciasto z miski na stolnice, podzielić na trzy równe części i zwinąć bagietkę.   Tu  możecie zobaczyć jak to się robi.  Pozostawić w ciepłym miejscu aby bagietki wyrosły - powinny ładnie się napuszyć.  Nagrzać piekarnik do 230 stopni.  Bagietki przed samym

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bagietki cebulowe 274

sobie rękę uciąć, że po upieczeniu tych bagietek zrobicie je jeszcze wiele razy. Są znakomite! Mięciutki miąższ, chrupiąca skórka i smakowity aromat cebulki. Z przepisu otrzymacie 4 bagietki takie jak na zdjęciach. Kto wie, że bagietki to jego smaki, niech od razu upiecze z podwójnej porcji. Polecam! Składniki: (na 4 bagietki) 2 cebule+ kilka łyżek oleju do zeszklenia(...)miejsce bez przeciągów do wyrośnięcia na około 60-90 minut. Ciasto krótko wyrobić rękami i podzielić na 4 równe części. Najlepiej posłużyć się wagą. Z każdej uformować podłużną bagietkę, a następnie ścisnąć palcem wskazującym i kciukiem w kilku miejscach (patrz zdjęcie poniżej). Bagietki umieścić na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką, Odstawić na 40-60 minut

Nastoletnie Wypiekanie