Bagietki pszenne- czterogodzinne

Bagietki pszenne- czterogodzinne

Bagietki pszenne- czterogodzinne

Bagietki pszenne czterogodzinne.  Proste do zrobienia i cudownie zaskakują smakiem.  Mała ilość drożdży lekko wydłuża proces wyrastania, ale dzięki temu nie czuć drożdży w bagietce. Stosunkowo duża zawartość wody powoduje, że bagietki są wilgotne w środku.   Jest chrupiąca i mięciutka. Dzieci zjadły zanim zdążyły wystygnąć. Przepis na trzy średnie bagietki 360 ml wody w temperaturze pokojowej 3 g suchych drożdży instant 498 g mąki uniwersalnej 5 g soli Z podanych produktów zagnieść sprężyste ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.