minut co jakiś czas potrząsając garnkiem aby mule się przemieszały. Na sam koniec dodajemy świeżą posiekaną pietruszkę i wszystko potrząsamy. Mule idealnie smakują ze świeżą bagietką, którą maczamy w powstałym sosie. Smacznego
Niezły Młynekrukoli oraz camemberta kiedyś już u nas było w innej, choć na pewno w jakiś sposób podobnej formie – na tostach . Nawiasem mówiąc, dzisiejszą sałatkę najlepiej podawać z lekką pszenną bagietką – a więc i tym razem będzie pieczywo. Tym co jednak zdecydowanie najbardziej wyróżnia tę sałatkę od innych naszych „łososiowych” propozycji jest dodatek orzechów włoskich. I to w dwóch różnych postaciach
Kulinarna Pokusasię w menu jej lokalu. Do Specialita Italiane warto też wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą. Oczywiście blogerzy nie byliby sobą gdyby nie zrobili
Kulinarne przygody Gatitycienkie piórka. Warzywa lekko solimy, dodajemy przyprawę do sałatki greckiej i całość mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki lub kosteczki serka feta i całość polewamy oliwą. Sałatkę grecką podajemy z bagietką, którą maczamy w oliwie zgromadzonej w miseczce Smacznego! A to wspomnienia z Grecji. Tak podano mi sałatkę grecką w Atenach :) Tradycyjna sałatka grecka w swoim składzie zawiera również brązowe oliwki
Smak mojego domuprzykrycia przez ok. 35 minut. Przed podaniem posypać zieleniną i obłożyć plasterkami /cząstkami limonki. Podawać z ryżem lub kaszą, chociaż i tak na koniec przyda się kawałek bagietki do maczania w sosie. Smacznego! Porady: 1. Jeżeli nie używacie patelni, którą można wstawić do piekarnika, to podczas jego nagrzewania wstawcie do środka blaszkę lub naczynie do pieczenia. Gdy sos będzie
Pełny talerzsera pleśniowego - albo mieszanki ulubionych serów :) Takie warzywa sprawdzą się także w roli przystawki. W upalne dni świetnie spiszą się nawet jako danie obiadowe - np. z dodatkiem bagietki. Inspiracja przywieziona z wakacji na Bałkanach :) SKŁADNIKI 1 mały bakłażan 1 mała cukinia kilkanaście pomidorków koktajlowych garść czarnych oliwek 300g sera feta zioła prowansalskie lub tymianek sól morska oliwa
Moje Kuchenne Rewelacjemiksuj. 5. Dodaj pokruszony lód. 6. Gazpacho przelej do szklanki, posyp pietruszką i koperkiem, włóż podłużne części selera naciowego i marchewki. Podawaj z grzankami z orkiszowej bagietki
AZgotuj!otrąb - może być też błonnik lun zarodki pszenne miód do smaku Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Można podać w pucharku jako deser lub na śniadanie z bagietką na zakwasie
AZgotuj!potrzebne będą wielkie ilości bulionu. Teraz wlej bulion i gotuj ok 5 minut. Całość zmiksuj, przetrzyj przez sito, pozbędziesz się skórek. Dodaj bazylię. Zupę jadłam z grzankami z razowej bagietki
AZgotuj!Następnie dodajemy posiekaną (lub suszoną) bazylię i zabielamy zupę śmietaną. 8. Całość miksujemy na jednolity krem. 9. Podajemy posypaną startym parmezanem z chrupiącą bagietką. Żeby zupa była jeszcze lepsza, wrzucamy do niej trochę zwykłej bułki, porwanej na kawałki, która sobie pływa i powoli nasiąka, a na sam koniec ją miksujemy z resztą zupy
Pan i Pani Smith w kuchniowoców i warzyw, sprawdziły się idealnie. Nawet miękki pomidor był pokrojony w perfekcyjne paski. Z pieczywem noże poradziły sobie nie mniej dobrze :) Bez problemu kroiły miękki chleb, bułki, czy bagietki. Wreszcie nadszedł czas na najtrudniejszy test – sery. Znacie tą frustrację, kiedy próbujecie pokroić fetę, a ona kruszy się na desce, rozpada w nieregularne grudy, zamiast schludnej kostki? Z tymi nożami
Kolizje Smakówoliwy z oliwek Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie ( można dodać gałązkę kopru do smaku ). Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem, doprawić cytryną, oliwą, bazylią i pieprzem. Bagietkę zgrilować i posmarować pastą z bobu. Udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem
Atlas Smakówoliwek, octem balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli i posiekaną natką pietruszki. Włożyć do słoiczka i zostawić na noc. Pasta jest pyszna, idealnie pasuje do bagietek i sera feta. Polecam
The Sweet Damseloraz posiekany koperek. Na wierzchu ułożyć grillowaną pierś z kurczaka i polać ulubionym sosem ( ja użyłam dressing z musztardą i octem balsamicznym ) Podałam sałatkę z jajkiem sadzonym i bagietką - pycha
The Sweet Damsel