potrzebne będą wielkie ilości bulionu. Teraz wlej bulion i gotuj ok 5 minut. Całość zmiksuj, przetrzyj przez sito, pozbędziesz się skórek. Dodaj bazylię. Zupę jadłam z grzankami z razowej bagietki
AZgotuj!Następnie dodajemy posiekaną (lub suszoną) bazylię i zabielamy zupę śmietaną. 8. Całość miksujemy na jednolity krem. 9. Podajemy posypaną startym parmezanem z chrupiącą bagietką. Żeby zupa była jeszcze lepsza, wrzucamy do niej trochę zwykłej bułki, porwanej na kawałki, która sobie pływa i powoli nasiąka, a na sam koniec ją miksujemy z resztą zupy
Pan i Pani Smith w kuchniowoców i warzyw, sprawdziły się idealnie. Nawet miękki pomidor był pokrojony w perfekcyjne paski. Z pieczywem noże poradziły sobie nie mniej dobrze :) Bez problemu kroiły miękki chleb, bułki, czy bagietki. Wreszcie nadszedł czas na najtrudniejszy test – sery. Znacie tą frustrację, kiedy próbujecie pokroić fetę, a ona kruszy się na desce, rozpada w nieregularne grudy, zamiast schludnej kostki? Z tymi nożami
Kolizje Smakówoliwy z oliwek Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie ( można dodać gałązkę kopru do smaku ). Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem, doprawić cytryną, oliwą, bazylią i pieprzem. Bagietkę zgrilować i posmarować pastą z bobu. Udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem
Atlas Smakówoliwek, octem balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli i posiekaną natką pietruszki. Włożyć do słoiczka i zostawić na noc. Pasta jest pyszna, idealnie pasuje do bagietek i sera feta. Polecam
The Sweet Damseloraz posiekany koperek. Na wierzchu ułożyć grillowaną pierś z kurczaka i polać ulubionym sosem ( ja użyłam dressing z musztardą i octem balsamicznym ) Podałam sałatkę z jajkiem sadzonym i bagietką - pycha
The Sweet Damselsię zaskoczyłam, bo zupełnie nie spodziewałam się czegoś takiego w tym dniu ;) A co znalazłam w swoim koszyku? (który swoją drogą mojej mamie bardzo przypadł do gustu :D ) świeżą bagietkę, croissanty, szynkę szwajcarską, parówki (mój brat skorzysta xd) jogurt grecki, jogurty bio, świeżego ananasa, świeżą bazylię, płatki śniadaniowe, kawę
More food, love and dreamspoparzyć) i ułożyć na nim szybko dodatki.Smacznego Na takim kamieniu możecie upiec dużą pizzę, małe pizzerinki, chlebki pita, placki tortilla, pieczone pierogi jak również podpiekać bagietki. Ja jestem mega zadowolona z mojego kamienia, pizza upieczona na nim jest o wiele lepsza i smaczniejsza niż pieczona tradycyjnie na zwykłej blasze. Jeżeli jesteście zainteresowani
Marta Gotujecebulą, cudownie aromatyczne dzięki przyprawom i oczywiście tym że mamy lato, a warzywa właśnie latem pachną i smakują najlepiej. Podawać najlepiej z pajdą chleba, ja pokusiłam się na domowe bagietki . Składniki: 400 g kiełbasy 3-4 cebule 3 średnie cukinie 2 czerwone papryki puszka pomidorów lub 4-5 świeżych pomidorów 500 g pieczarek 2 łyżeczki oregano łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka
na moim stole...Dziś będzie szybko, pysznie i aromatycznie. Wystarczy wszystko pokroić , poddusić i obiad gotowy. Do tego chrupiąca bagietka i gotowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewygląda tak ładnie i nie smakuje tak dobrze - jak własnoręcznie przygotowana "oliwa ze smakiem" Podana do np. pizzy z rucolą, czy nawet maczanie w niej chrupiącej bagietki - uwielbiam ! :) Jak zrobić oliwę/olej ze smakiem? Nic prostszego ! Potrzebujemy oliwę/olej, do tego nasze ulubione przyprawy - w moim przypadku jest to czosnek i chilli. Czosnku daję dużo, gdyż uwielbiam
dlaSmaQtalerz. Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z bagietką
R'n'G KitchenPożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne Składniki 2 filety z piersi kurczaka ( po ok. 20 dag ) 1 średni ananas 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 pomidor 2 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 80 ml rosołu drobiowego sól pieprz 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki
R'n'G KitchenZiemniaki pasują , a bagietka nie pogniewa się , kotlet schabowy ? nigdy ! Kolacja ? obroni się na bank Składniki 400 g liści cykorii 300 g pieczarek por , ok. 350 g 150 g wędzonego boczku tłustego 2 łyżki oleju pieprz 1 łyżeczka oregano sól 100 ml śmietany gęstej Przygotowanie Warzywa umyłem i oczyściłem . Liście cykorii pokroiłem na paski, pieczarki i pory pokroiłem
R'n'G Kitchen