bagietka - 3616 przepisów (strona:182/242)

Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku 133

dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa.  Smacznego

Niezły Młynek
Małże w białym winie. 112

Małże w białym winie to nieskomplikowana, szybka w przygotowaniu potrawa, a jaka pyszna ;)  Danie to świetnie sprawdzi się na kolacje we dwoje. Małże najlepiej smakują w towarzystwie bagietki. Składniki: 1 kilogram małż 1 szklanka białego wytrawnego wina   1 cebula   2 ząbki czosnku   4 łyżki posiekanej natki pietruszki   1 łyżka masła   sok z cytryny sól

Symfonia smakowa
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 91

bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Krewetki na maśle z czosnkiem 172

przygotowania danie, jakim są krewetki smażone na maśle z czosnkiem. Dodatek białego wina wspaniale podkreśla smak tych coraz bardziej popularnych skorupiaków. Podawane z białym wytrawnym winem i świeżą bagietką na pewno uatrakcyjnią niejedną kolację we dwoje

Milion Smaków
Bruschetta z mozzarellą i suszonymi pomidorami 115

Bruschetta to zawsze dobry pomysł na śniadanie jak i na przekąskę w trakcie dnia. Chrupiąca bagietka z oliwą z pysznymi dodatkami, które można łączyć w dowolne kombinacje. Tym razem lekka wariacja na temat klasyki: mozzarella i suszone pomidory z kilkoma listkami świeżej bazylii

Milion Smaków
Zapiekanki z wołowiną 106

zdrową i pożywną kolację? A co powiecie na paski czerwonej papryki duszone z czosnkiem, chuda wołowina z kminem, zielone oliwki i żółty ser? A całość zapieczona na pełnoziarnistej bagietce. Po prostu pyszne

Milion Smaków
Francuska zupa cebulowa 96

Choć robi się ją całą godzinę to w tym czasie nie trzeba się nią przez większość czasu zajmować ;) Do podkreślenia smaku i urozmaicenia kompozycji podamy ją z grzankami z bagietki z roztopionym serem

Milion Smaków
Zapiekanka z kiełbasą i serem 73

dzieciństwa. Takie zapiekanki jadłem wiele lat temu jako dziecko w Sosnowcu. Nie zapomniałem bardzo prostej, ale naprawdę dobrej kompozycji smaku - ser żółty i zwykła kiełbasa podana na świeżej, chrupiącej bagietce

Milion Smaków
Sztuka śniadania 143

brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona

GRUBY WAŁEK
Śledziki żołnierzyki! 113

byłam (a byłam:) małym niejadkiem to mama zawsze kroiła kanapkę na drobne kawałki i nazywała je żołnierzykami. Żołnierzyków wykorzystałam teraz do zadania specjalnego - skromnej i smacznej przystawk i :) Składniki*: - bagietka młodości - jeden trójkąt serka topionego Hochland z ziołami - parę owoców żurawiny (wedle uznania) - kiełki brokułu - filety śledź a'la matias * Wszystkie składniki dostępne w Biedzie (sklepy Biedronka

upichcona
Krewetki z imbirem, czosnkiem - Królewskie 170

ogniu ok 4 min. Na koniec wmieszać natkę pietruszki i skropić krewetki sokiem z  cytryny (do smaku).... Roszponkę umyć, osuszyć i wymieszać z sosem vinegrette... Podawać ze świeżą bagietką i winem......              Ja nie wyobrażam sobie krewetek bez wina, lecz oczywiście mój Pancerny to je..je...je.. i tylko jak mu przypomnę

Gaździnka warzy
Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką 180

Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 233

zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w odrobinie zimnej wody (opcjonalnie). 7. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze tymiankiem. Wołowinę po burgundzku podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ciepłą, chrupiącą bagietką. I koniecznie z kieliszkiem czerwonego, wytrawnego wina! Bon appétit

W kuchni Katie
Najlepsze pieczone pomidory 172

upieczenia. Nie mogą być wysuszone na wiór, mają być zeschnięte z zewnątrz, ale w środku jeszcze mieć pyszny i wilgotny miąższ. Wspaniale smakują jeszcze ciepłe zajadane ze świeżutką bagietką. Chcąc cieszyć się ich idealnym smakiem dzień czy kilka dni później wsadźcie je w słoiki. Pozamykałam je w pół litrowych słoikach. Pomidory w oliwie : oliwa z oliwek, czosnek*, świeży

Plate of Joy
Schabowy w wiosennym wydaniu 129

koniec dodajemy świeże listki bazylii i mieszamy ze sobą.  Na kotlety układamy mieszankę z patelni i całość polewamy pesto bazyliowym. Idealnie smakuje jedzone samo lub ze świeżą bagietką.  Smacznego

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania