bagietka - 3616 przepisów (strona:176/242)

Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru 176

program low  (80 - 90 st. C)  i gotować przez 10  godzin. Powstały sos można zabielić śmietaną. Podawać np z ziemniakami lub kaszą albo z dobrą bagietką . Smacznego

Stare Gary
SAŁATKA ARABSKA 8667

wierzch sałatki.Całość posypać obficie prażoną cebulką.Sos można zrobić bardziej dietetyczny tylko na bazie jogurtu greckiego,wtedy dodajemy go ok 8 łyżek.Sałatkę podajemy z grzankami lub czosnkową bagietką.Smakuje obłędnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Sos tymiankowo – maślakowy 144

minut . Wyłączamy gaz , dodajemy śmietankę , mieszamy , pieprzymy , wkładamy gałązki tymianku i zakrywamy przykrywką na 5 minut , żeby wszystko przeszło aromatem zioła i pieprzu . Gotowe , można podawać z ziemniakami lub bagietka ziołową " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Sos tymiankowo – maślakowy pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Kanapkowa vendetta 205

Cóż może być lepszego od talerza smakowitych kanapek zapitych litrami herbaty czy kakao w zimowe śnieżne popołudnie? Kanapki z chleba, bułek,bagietek,pszennych, pełnoziarnistych na zakwasie,z miodem,słonecznikiem, dynią, suszonymi pomidorami... Marginalizowane. Spychane na dół jedzeniowej durszlakowej blogowej hierarchi. Wypowiada się im wojne, ciągle marudzi: znowu kanapki...A przecież kanapki są podstawowym pożywieniem studenta... TOP 10 Kanapki z chleba

Fiolka w kuchni
Zupa gulaszowa z papryką 245

dużą ilością mięsa, papryki i ziemniaków. Ktoś może powiedzieć, że to nie zupa, a gulasz Zupa jest pikantna, smaczna, rozgrzewająca, na jej widok cieknie ślinka. Do zupy podana była bagietka. Najlepsza Zupa gulaszowa z papryką: SKŁADNIKI: 50 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 3 papryki kolorowe (czerwona, zielona, żółta) 250 ml wrzącej wody, 500ml bulionu lub rosołu, 3 ziemniaki, 1 płaska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka z pieczarkami 162

zupełnie wypieczoną . Po tym czasie wyłączamy gaz , prószymy pieprzem , ewentualnie dosalamy i odstawiamy pod przykryciem na około 5 minut . Po tym czasie możemy już serwować . Polecam podać ze świeżą bagietką " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Wątróbka z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Konfitura brzoskwiniowa z nutką cytrynową 151

dodaj cukry. Gotuj na malutkim ogniu pół godziny, aż konfitura nabierze gęstości. Przełóż do słoików, szczelnie je zakręć. Konfitura jest gotowa już na drugi dzień. Ugrillowałam szybko kromeczki z bagietki i położyłam po łyżce słońca na każdą. Pyszna, w sam raz na zimę, o ile tej zimy doczeka. Wypróbowałam i na pewno dorobię jeszcze , póki brzoskwinia jeszcze obecna! Spróbujcie

Z Kuchni Do Kuchni
Pszenne bagietki z rozmarynem 103

Corner by "jagodzianka" Te bułki można zrobić na niedzielne śniadanie, trzeba tylko wcześniej wstać. Łatwo się je przygotowuje i zawsze wychodzą. Rozmaryn sprawia, … Przeczytaj cały artykuł Post Pszenne bagietki z rozmarynem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Szakszuka - pomidorowy bałagan 139

smaży się na patelni. Zamiast pikantnych kiełbasek z jagnięciny pieczonych w ogniu dałam po prostu kabanosy, a do "bałaganu" dołożyłam od siebie bakłażana. Pyszne i bardzo syte, podane z bagietką może stanowić danie obiadowe. Bardzo na czasie, bo stragany pełne są pachnących pomidorów, bakłażanów i papryk, a przygotowane ze świeżych pomidorów smakuje na pewno najlepiej. Jeśli nie znasz szakszuki konieczne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomidory faszerowane 113

Pomidory ustawić w naczyniu do zapiekania, napełnić przygotowanym farszem. Obok pomidorów ułożyć cukinię i podlać całość bulionem. Zapiekać 25-30 minut. Podałam z makaronem, ale świetnie smakuje również z bagietką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z cukinii,szparagów,liści botwiny 166

miski , wymieszać. Doprawić solą , pieprzem, octem i cukrem.    dokładnie wymieszać . Na koniec sałatkę polać oliwą , zamieszać . Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie z dodatkiem  bagietki lub paluchów francuskich

Eli Gotowanie
Rabanada 147

chleb smażony w jajecznej panierce, jest to jedna z potraw Świątecznych w Portugalii oraz Brazylii. W Polsce najlepiej znamy ten przepyszny deser pod nazwą francuskich tostów. Rabanada 1 czerstwa bagietka bądź chałka pokrojona na kromki 2 szklanki mleka 3 jajka cukier puder cynamon W miseczce rozkłócić jajka jak na omlet, do drugiej wlać mleko. Kromki najpierw wrzucić na chwilę

Przepysznik - BLW i nie tylko
Plany i placki z rabarbarem 137

się zapewne domyśliliście, pierwszym krajem będzie Francja i już mogę zapowiedzieć, że na pierwszy ogień pójdzie Boeuf Bourguignon z przepisu wspomnianej wyżej Julii Child, następnie zabiorę się za wypiek bagietki, również z przepisu rzeczonej pani, a potem może coś słodkiego i grzesznego :] Żeby rozbudzić Wasze apetyty wysyłam do przepisu, który umieściłam już szmat czasu temu na Brioszkę , jest przepyszna

Przepysznik - BLW i nie tylko
Francja: Boeuf Bourguignon 156

piekarnika na 0,5 h, następnie przykryć i piec jeszcze 2-2,5 h. Pod koniec pieczenia można jeszcze dodać małe cebulki. Podawać z przyrządzonymi osobno małymi pieczarkami, bagietką, makaronem bądź młodymi ziemniaczkami. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Włochy: Ciabatta 139

h3.cjk { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 14pt; font-weight: bold; }h3.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 14pt; font-weight: bold; }strong { font-weight: bold; } Bułeczkowy kapeć, rozjechana bagietka, zrobiona z bardzo luźnego ciasta niemalże przelewającego się przez palce, ciabatta. Włoska piekarska specjalność, po raz pierwszy upieczona w Ligurii. Charakterystyczna dla niej jest dobrze wypieczona, chrupka skórka oraz mięsisty

Przepysznik - BLW i nie tylko